Hvala ti na odogovoru. Poslodavac se raspitao ubiti kako bi mogla ostati na punoj placi posto radim sezonski posao pa da mogu dobivati punu naknadu tijekom trudnoce. U knjigovodstvu su rekli da pokusam otvoriti komplikacije pri kraju ugovora tako da bi mogla primati tu naknadu. morati cu vidjeti onda s ginekologom.Trudnocu ce mi voditi privatnik ali isto moram ici kod soc.ginekologa? Tek ce za dva tjedna otvoriti trudnicku jer je jos rano.
A tvom poslodavcu se apsolutno isplati da ti se otvori bolovanje jer naknada u slučaju komplikacija u trudnoći ide 100% na teret hzzo, šta znači da poslodavac ima 0kn troškova. Jedino ako sam dobro shvatila ti za sada nemaš komplikacije? Nadam se da ih nećeš ni imati, i da će ti trudnoća proći u najboljem redu :) Pa teoretski nema razloga da ideš na bolovanje iako shvaćam financijsku situaciju, tako da ti to ovisi o doktoru.
Bolovanje ti otvara socijalni ginekolog. Nađi si ga ako ga nemaš jer kod njega moraš otvoriti bolovanje i svaki sljedeći mjesec dolaziti po doznake. Ali isto tako, ima puno pretraga u trudnoći za koje ti on piše uputnice. Ja isto vodim privatno, odem kod svoje ginekologice sa popisom šta sve treba i ona nema problem da ona samo piše uputnice a moj mpo doktor vodi.
Cure kako ste danas gurale dan? Ne znam jel samo meni tako ali osjecam se katastrofa.. pregazeno,crknuto, glava puca,mucnine, malaksalost, vrtoglavica, srce mi nabija ko ludo.. uzas uzasa.. dobro danas sam radila 12 sati,mozda umor, ali ovo je koma, uopce se ne mogu dobit natrag😩😩
Ja sam jutros prvi put povracala kad sam prala zube, samo mi se dignuo zeludac...a prekjucer sam pala u nesvijest tako da sam stalno sad na oprezu da ne radim prenagle pokrete.
Ja se iskreno nadam da ce me povracanje zaobici u ovoj trudnoci. U prosloj od kad sam saznala da sam trudna pa do 16.tt.
Da cuvaj se malina08 naglih pokreta da ne bi opet bilo nesvjestica.
Hvala ti na odogovoru. Poslodavac se raspitao ubiti kako bi mogla ostati na punoj placi posto radim sezonski posao pa da mogu dobivati punu naknadu tijekom trudnoce. U knjigovodstvu su rekli da pokusam otvoriti komplikacije pri kraju ugovora tako da bi mogla primati tu naknadu. morati cu vidjeti onda s ginekologom.Trudnocu ce mi voditi privatnik ali isto moram ici kod soc.ginekologa? Tek ce za dva tjedna otvoriti trudnicku jer je jos rano.
A tvom poslodavcu se apsolutno isplati da ti se otvori bolovanje jer naknada u slučaju komplikacija u trudnoći ide 100% na teret hzzo, šta znači da poslodavac ima 0kn troškova. Jedino ako sam dobro shvatila ti za sada nemaš komplikacije? Nadam se da ih nećeš ni imati, i da će ti trudnoća proći u najboljem redu :) Pa teoretski nema razloga da ideš na bolovanje iako shvaćam financijsku situaciju, tako da ti to ovisi o doktoru.
Bolovanje ti otvara socijalni ginekolog. Nađi si ga ako ga nemaš jer kod njega moraš otvoriti bolovanje i svaki sljedeći mjesec dolaziti po doznake. Ali isto tako, ima puno pretraga u trudnoći za koje ti on piše uputnice. Ja isto vodim privatno, odem kod svoje ginekologice sa popisom šta sve treba i ona nema problem da ona samo piše uputnice a moj mpo doktor vodi.
Nemam hvala Bogu nikakvih komplikacija. Jucer sam bila na pregledu i utvrđena mi je trudnoća od 6 tjedana. Pregled ponovno za 2 tjedna kada ce mi otvoriti trudničku. Ali iskreno u panici sam i dosta me strah jer nemam nikakvih simptoma osim bolnih grudi. Znaci sve drugo ko da i nisam trudna. Citala sam svasta pa me strah spontanog jer nemam nikakvih sdimptoma.ovo mi je prva trudnoca a imam 35 god.
🙋♀️37🧔34
1.missed ab 7tt.- 10/19
22.10 ➕👶♥️🌼
IT'S A BOY💙💙💙
24.06.2021 - IVO 💙💙
[/url
Mislim da nemaš razloga za brigu. I meni se nekad čini Bože pa jesam li ja zbilja trudna jer danima nikakvog simptoma niti me šta zateze ni strecne ni boli, samo grudi nabujale. I mislim da je to sasvim ok. Na momente zaboravim da sam trudna.
Mislim da nemaš razloga za brigu. I meni se nekad čini Bože pa jesam li ja zbilja trudna jer danima nikakvog simptoma niti me šta zateze ni strecne ni boli, samo grudi nabujale. I mislim da je to sasvim ok. Na momente zaboravim da sam trudna.
nadam se, jer svi pisu o tim simptomima...mucnina, povracanje, nesanica...a ja nista od toga. jedem normalno, spavam ko top.jedino sto sam dosta napuhnuta. zato se i boljim
🙋♀️37🧔34
1.missed ab 7tt.- 10/19
22.10 ➕👶♥️🌼
IT'S A BOY💙💙💙
24.06.2021 - IVO 💙💙
[/url
Pozdrav curke, evo jos jedne trudnice od 15 tjedana :D Odjeca I obuca sve samo sta je udobno I rastezljivo, sve me jos na pocetku usko pocelo zuljati od traperica do uskih majci.. svi nalazi uredni, ultrazvuk isto tako da normalno radim, mucnina nema nikako samo velik apetit :D
Ja se iskreno nadam da ce me povracanje zaobici u ovoj trudnoci. U prosloj od kad sam saznala da sam trudna pa do 16.tt.
Da cuvaj se malina08naglih pokreta da ne bi opet bilo nesvjestica.
Ja samcod sutra punig 9nedelja...i nemam ni najmanju mucninu. Bila sam na pregledu sa 6+1 i idem za par dana opet, ja se bas brinem jer nemam simptome trudnoce. Kilaza ista, iako jedem mnogo, ali da izvinete, odmah i u wc, kao i do sad... Ponekaddd mi se desi neko probadanje dole kad sam na nogama mnogo. I nemam bolne grudi, pomalo bradavice, kada se tusiram pa predjem vodom preko, onda onako neka tupa bol... Ne znam, mozda nisam normalna, ali pozelim da imam neke simptome, da znam "da je sve u redu" 😆
nadam se, jer svi pisu o tim simptomima…mucnina, povracanje, nesanica…a ja nista od toga. jedem normalno, spavam ko top.jedino sto sam dosta napuhnuta. zato se i boljim
Razumemcte skroz😂😂😂 Ja nisam ni naduvena vise... Nekako me sve strah.
Sortiraj odgovore
Najstariji