Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pupi30
    25. Travanj 2020. 06:56

Evo da vam prepricam dojmove...Jucer ujutro sam s onim bolovima krenula u TA na pregled ali su me poslali odmah u rodiliste na pregled...otvorena sam bila 4 prsta...ucitavali su se neki mini trudovi na 10 ak min.Odmah u box( oko 3)...probili mi vodenjak....nisu me pustali da idem sa svojim trudovima nego odmah drip...zapela na 7 cm...onda drugu dozu...i na kraju 3 dozu.Izmucila sam se bas,konstantni trudovi bez predaha do 11 i 46 navecer. Zadnja 3 sata sam bila otvorena skroz ali se beba nije spustala i u 10 su odlucili da ce me na carski.Ali smo morali cekati jer je sala bila zauzeta...i dok smo cekali doktor je skuzio da cijelo vrijeme lezim na krivim boku,lijevom umjesto na desnom i da mi je sve bilo uzalud jer su bebi ledja s desne strane i trebali su me na desnom drzati 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Zadnjih sat su me stavili na desni i pojacali drip i na kraju sam uz njihovu pomoc rodila na 7,8 tiskanju....htjeli su ga na vakum izvuci ali uspjela sam jer su mi pritiskali trbuh.Rezana....sivana...onesvijestila se nakon poroda...beba nece povlaci,daju mu formulu...ja ne spavam...Eto 🤦‍♀️🤦‍♀️ Bebac je medeni ❤

TinaVale
    25. Travanj 2020. 07:16

Ajme Pupi, ovo je strašno.. Svaka ti čast..
    Nikako mi nije bije jasno, kako smiju toliko forsirati davanje dripa?? Valjda u svakom iskustvu s poroda u zadnjih 2 tjedna koje sam pročitala piše kako su isforsirali drip pa se žena još više mučila... 

sagi
    25. Travanj 2020. 07:40

Jutro,
    baš sam loše spavala 😕

Pupi grozno, em drip em krivi bok 😕 a baš kad sam čitala početak, zvučalo super. Bitno da je iza tebe i da je bebica dobro 🥰

skoljka
    25. Travanj 2020. 07:43

Tina220210

skoljka

Tina tvoja bebica je stara do oko 10 dana, nemas dole trakicu pa ne mogu zapamtiti tocno. Mislim da ju ne bi trebala pustiti na razmak od 4 sata, max 3 sata ako se sama ne budi nudi joj (.) da pocne dojiti. Po danu bi bilo dobro izmedju 2-3 sata, a po noci max 3sata. Nakon mjesec dana, ako dobiva dobro, tjekom noci je mozes pustiti malo duze, ali da obavezno ima nocni obrok.
    Mybaby bolje da te ne gledaju vaginalno kad imas stalno trudove da ne potaknu porodjaj ili pucanje vodenjaka. Bolje da izdrzis jos koji dan 😉
    .
    mmamma jesi ti napisala da svaki put cekas od 7h do 12 na predled. Pa kad vec znad da ih do 11h nema, pa zasto onda ides tak rano, dodji medju zadnjima da se ne mucis toliko, treba sjediti na onim bolnickim stolicama tak dugo. Ja sam uvijek trazila da me narucuju poslije 12h na preglede, nikad nisam htjela ujutro.
    MiniMa moze biti da pokusava. Ko zna kakve akrobacije izvodi. A mozda se samo rotira lijevo desno kao moj pa na jednoj strani osjetis ruke a na drugoj noge, a glava je opet dole. Ja sam isto za svog mislila da se poprijeko okrenuo sa 35tt i veli dr da mozda je i bio ali vec na pregled kad sam isla bio je opet dole glavom.

Joj moram se prisjetit za tu trakicu kako se stavlja… 26 dana je stara bebica. Budim ja nju ali tako se teško budi, ode pola sata dok ju probudim😴

Vjerujem to za budjenje da je tesko, jer je i moj bio takav prva 3 tjedna. Kad je imao skok sa tri tjedna promjenio se. Ali svejedno ne pustaj je po danju preko 3 sata, ona se uapava i misli da je to normalno da bude gladna, jer se navikne tako. Nemoras je skroz razbuditi, bitno da prihvati (.), ja sam svom znala mali prst gurnut, pocne sisat i onda na brzinu (.) mu dam i pocme dojiti. 

MickeyMouse
    25. Travanj 2020. 07:43

Ajme Pupi evo me jeza prošla čitajući tvoje iskustvo! Zao mi je sto si se tako napatila, nadam se da ćeš se brzo oporaviti. 

skoljka
    25. Travanj 2020. 07:49

Ajme Pupi tako mi je zao koliko si se napatila, ali ta greska da nisu mnogo ranije skuzili da si na krivom boku, ludnica 😫, vjerujem da si mogla mnogo prije roditi. Brz oporavak i psihicki i fizicki ti zelim 🤗

• MiniMa
    25. Travanj 2020. 07:55

Skoljka, Fever hvala vam... Realno kak se termin blizi, bas onak osjetim svaku sitnicu da mi neesto ne promakne i nekad nezz jel sam zabrijala il se stvarno nesto dogodilo drugacije 🙈

Pupi bas si se napatila, a i vjeruem da ti je billo stresno kad tako doktori svaki cas mjenjaaju plan poroda 🙄

25. Travanj 2020. 08:11

Joj Pupi!:(bitno da je sve proslo sada!! Mene tako ljuti taj drip, zasto ne dopustaju da sve ide prirodno ako je s bebicom sve ok, ako se otvaras i imas trudove... uf!

• monalisa
    25. Travanj 2020. 08:26

Ajme pupi stvarno si se napatila, bitno da je sada sve dobro i zelim ti da cim prije dodes k sebi i oporavis se ❤❤

• Jom12
    25. Travanj 2020. 08:29

Corinne

Hej cure, sam da iskomentiram ovo za pratnju.. tu kod mene u Češkoj su zene potpisivale peticiju, i islo se prvo na gradski sud, pa na vrhovni.. pritisak na vladu je bio uzasno jak, doslovno se pratilo kad je koji politicar na tv-u da ga zaspiaju pitanjima o pratnji na porodu. Na kraju su vladajuci morali popustiti jer su zene pocele prijetiti policijom, jer ne moze nitko zabraniti ocu kao skrbniku da vidi dijete od trena kad se rodi. Odluku o dozvoli oceva na porodu i poslije na bondingu 2 sata, morali su odobriti ministar zdravstva i epidemiolozi, i sad je na snazi otprilike 2 tjedna. Cini mi se da u Hrvatskoj nedostaje snaznija/agresivnija inicijativa.

Definitivno nedostaje inicijative, al slalo se svim novinama da postave pitanje na konferenciji stožera pa od novinara nitko ne postavlja ta pitanja, samo vrte jedno te isto. 

Pupi čestitam, radi koje glupe pogreške se napatiš 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.