Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MickeyMouse
    27. Ožujak 2020. 13:31

Hej svima!
    Bila sam danas na kontroli, sve je okej za sada. Otvorena 1 prst, cerviks 3/4 članka, naručio me opet 6.4 kod sebe tu, neće me slati na ctg u Sisak radi situacije. I neće me slati raditi bris za streptokok i to me sad bas brine. Kaže da ne želi da hodam po domu zdravlja i bolnici 😱
    Napokon sam dobila i procjenu težine - 3360 
    grama. Taj doktor je mlađu dan prije poroda procijenio na 3 kg i rodila se sa 3040 tako da...
    Kaze da misli da ću izdržati do kontrole kod njega ali ako krene mi je dao uputnicu...

Boa35
    27. Ožujak 2020. 13:37

meddleO407

Ma vidiš karla i ja ću sve izbacit, vitamine i probiotike i sve ostalo, baš me briga. Patronažna je rekla da ne smijem ni voće, ni ono što napuhuje, od mliječnog zazirem bojim se da joj ne bi škodilo, paše mi slatko ali ni to ne bi trebalo, a i suhomesnato koliko vidim nije baš preporučljivo. Šta da žena onda jede? Bože sačuvaj. Stvarno je lakše dat flašicu i doviđenja. Ali žao mi je kad mlijeka ima sad prekidat. Bar do 4. mjeseca izdržat pa polako uvodit papicu - tako je patronažna rekla. Inače danas je muž bio kod pedijatrice, dala je d3 kapi, u ljekarni uzeo i espumisan pa ću vidjet jel od toga ima koristi. Ali sad mi je glupo nekako i biogaia i d3 i espumisan davat, nisam pametna jel da biogaiu izbacim🤷 dijete od prvog dana na kapima, to mi je baš nekako neprirodno

Espumisan davati po potrebi, mislim da ne trebaš svaki dan..tako je nama patronažna rekla.. 
    Ja od voća jedem banane i jabuke.. 
    Probaj mliječno izbaciti na dva tri dana, pa vidiš možda joj to smeta..n

sagi
    27. Ožujak 2020. 14:33

MickeyMouse

Hej svima!
    Bila sam danas na kontroli, sve je okej za sada. Otvorena 1 prst, cerviks 3/4 članka, naručio me opet 6.4 kod sebe tu, neće me slati na ctg u Sisak radi situacije. I neće me slati raditi bris za streptokok i to me sad bas brine. Kaže da ne želi da hodam po domu zdravlja i bolnici 😱
    Napokon sam dobila i procjenu težine - 3360
    grama. Taj doktor je mlađu dan prije poroda procijenio na 3 kg i rodila se sa 3040 tako da…
    Kaze da misli da ću izdržati do kontrole kod njega ali ako krene mi je dao uputnicu…

Bravo za dobar pregled. Bravo i za sve ostale dobre preglede 🙂
    I ja sam svog pitala za streptokok i reko mi je da će mi to da radit u 38 tjednu 🙄 kao bolje je što kasnije 😕

skoljka
    27. Ožujak 2020. 14:58

Karla89

meddleO407

Ma vidiš karla i ja ću sve izbacit, vitamine i probiotike i sve ostalo, baš me briga. Patronažna je rekla da ne smijem ni voće, ni ono što napuhuje, od mliječnog zazirem bojim se da joj ne bi škodilo, paše mi slatko ali ni to ne bi trebalo, a i suhomesnato koliko vidim nije baš preporučljivo. Šta da žena onda jede? Bože sačuvaj. Stvarno je lakše dat flašicu i doviđenja. Ali žao mi je kad mlijeka ima sad prekidat. Bar do 4. mjeseca izdržat pa polako uvodit papicu - tako je patronažna rekla. Inače danas je muž bio kod pedijatrice, dala je d3 kapi, u ljekarni uzeo i espumisan pa ću vidjet jel od toga ima koristi. Ali sad mi je glupo nekako i biogaia i d3 i espumisan davat, nisam pametna jel da biogaiu izbacim🤷 dijete od prvog dana na kapima, to mi je baš nekako neprirodno

Espumisan davati po potrebi, mislim da ne trebaš svaki dan..tako je nama patronažna rekla..
    Ja od voća jedem banane i jabuke..
    Probaj mliječno izbaciti na dva tri dana, pa vidiš možda joj to smeta..n

Meni se isto cini da je moj bio dobio grceve od probiotika kad popijem. Pijem Elemama nisam primjetila da mu to smeta, jedem mlijecno, slatko, tijesta, selame, ma normalno kako sam jela oduvjek, nisam primjetila da mu ista od tog smeta. Nama su u bolnici one savjetnice za dojenje rekla da sve jedemo, a ovo sto moze izazvati reakcije da prvo malo probamo pa procjenimo kako beba reagira na to, ako je sve ok slobodno nastaviti. Jedino grah, kiselo zelje izbjegavati zbog napuhivanja ali mozemo u manjim kolicinama. Svjezi luk i citruse i jake zacine radi promjene okusa mlijeka pa beba moze odbiti dojiti. 

My baby
    27. Ožujak 2020. 14:58

Jagodica_bobica25 nije svaka beba isto teska a novorodene bebe teze od 2500 pa nadalje.Moja prva kcer je u 32 tjednu bila teska 2350 i rodjena je u 38 sa 3700 dok je mladja bila nesto manja i rodena je u 37 sa 3500 tako da svaka beba je drugacija.ova treva je u 29 tjednu imala 1400 a sad cu vidjeti 10.4 koliko ima tad cu biti u 33 tjednu,tako da te to previse ne zabrinjava.

skoljka
    27. Ožujak 2020. 14:59

Cure super za uspjesno obavljene i dobre preglede, to je najbitnije 💪🏻👍🏻. Bome vas ima dosta sto ste pri kraju 🤞🏻

Corinne
    27. Ožujak 2020. 15:02

jagodica_bobica25 meni su bebu procijenili u 33.tjednu na 2,34 kg a jucer na 2,8 kg. Doktor je rekao da je malo veći, ali kao sve je ok. Ja iskreno sumnjam da bas ima toliko kila, pa koliko ce onda imati do 40.tjedna? 
    Drage curke, mislim da ste sve u Hrvatskoj, samo da vam kazem, situacija je puno bolja nego tu di sam ja, u Češkoj. Najnovija mjera je da sve trudnice na porođaju moraju nositi maske, tijekom i nakon poroda, čak i na spavanju. Nema dugog bondinga s bebom, a nema ni očeva. Znaci muz ce me vidjeti kako ulazim u bolnicu u trudovima, i onda kako izlazim s bebom par dana kasnije. Nema ni donosenja stvari naknadno, tako da sve moram spakirati. Osjecam se bas jadno. 

Fever
    27. Ožujak 2020. 16:19

I kod nas tata doveze, i vidi dijete kad dode po nas, po novom zbog korone, al je otpust odmah drugi dan ak je sve ok

It’s a baby boy💙

Vaki
    27. Ožujak 2020. 17:17

Čestitam na urednim pregledima. Mene danas nisu pregledavali vaginalno, samo CTG i ultrazvuk. Kao što sam i rekla, ništa se specijalno nije promijenilo. Očitava ju se neki lagani trudovi, mali je oko 3940 i puno plodne vode. Kaže doktorica da zbog vode ima više mjesta pa zato još ništa od pravih trudova. Ma, znala sam ja da će on ostati duže u buši, isto kao i prvi. Pregled za tjedan dana... 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

27. Ožujak 2020. 17:50

Cure bravo svima na dobrim pregledima, sad cete se ubrzo poceti zaredati pa da nas malo vise ima sa mamecim temama 😀 nemojte se toliko opterecivati sto nema pratnje najbitnije da sve brzo i dobro prođe i da idete kuci sa svojim bebacima. Ja sam zbog carskog bila 7 dana i muz je vidio bebicu i mene samo tu vecer, najteze mi bilo razdvojenost od starije curke, ali ona je to srecom super podnijela 😊
    Kod nas danas malo drugacija prica, do 3 popodne se skoro nosala, nisu grcevi nego je malo naduta bila i nikako od toga zaspati, a jede bas puno pa je mozda i neki skok. I evo sad jos spava, ali ubrzo bi se mogla probuditi. 
    Ja nista nisam izbacila od prehrane, jedem sve, dodatke nikakve nepijem. Svatko ima drugaciju preporuku sto nejesti i kad bi to sve prestali jesti nebi imali sto neg valjda samo juhu i vodu sto nema smisla. Ja sam i u trudnoci jela sve tako da je beba sve to probala. Isto sam tako i sa prvom malom.  Normalno ako bi bas nesto primjetila da je smeta izbacila bih to.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.