Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sagi
    23. Ožujak 2020. 10:25

Ne mogu se sjetiti koja je rekla da je zvala Epruvetu za vađenje krvi? Kak je to prošlo?
    Ja sam ih naručila sad u srijedu, ali nemaju opciju da  dostave nalaz 😕 ne kužim kak Petrovoj nije lakše poslat mailom il poštom  nalaze, pogotovo sad. 

MickeyMouse
    23. Ožujak 2020. 10:46

Jutro cure! Ja sam jučer “preležala dan” i jutros se probudila super, al već mi je sad trbuh težak 😱
    Daisy kako si ti? 
    Izašli van s djecom i smrzli se, ovo sunce bas vara. 
    Otišla ja do apoteke, da kupim do kraja za bebu stvari (ako ih uopće ima) ali red je ogroman tak da sam odgodila jer je hladno za čekati. Sutra ću naručiti iz bubamare pelene i to sto mi treba još za malu i bebu - 10 % je popusta za trudnice, a obzirom na iznos računa dobro će mi doći 😂
    Nadam se ste sve dobro 

Boa35
    23. Ožujak 2020. 10:52

Jutro, kako ste danas? Nadamo se mirnom danu! 🙂
    Je li koja od vas prijavljivala dijete preko e građani? Zanima me kako za naknadu od hzzo-a? To oni automatski proslijede ili još mi nešto moramo? Danas planiramo to riješiti, pa da pitam unaprijed. 

mom3
    23. Ožujak 2020. 10:53

Ovi šokovi polako uzimaju svoj danak.. Nocas sam 3 puta imala blage kao menstrualne bolove oko 2:30, pa u 5:38 i onda u 6:40h. To mi se prvi put ikad dogodilo. S prvom kceri kad je krenulo bilo je odmah za porod, ali ovi lažni su mi novost. Valjda zbog cijele situacije s Koronom i potresom i stresiranjem..
    Jos mi i muz radi po 7 dana u komadu po 12h na dan tako da jedva da cu ga nesto vidjeti ovih dana.
    S pozitivne strane, jutros sam nazvala ginekologa da vidim sto je s mojim zadnjim pregledom i brisom kod njih prije Švarče i sestra mi je rekla da normalno dođem. Jedino cu morati popuniti neki upitnik na ulazu u Dom zdravlja (Jaska). Bar na to mogu malo odahnuti..

mom3
    23. Ožujak 2020. 11:02

Karla89 ja sam 2018. tako prijavila svoju kcer. Sve sam popunila preko e-novorođenče, isprintala muzu potvrdu s kojom je isao u maticni (jer on nema osobnu sa čipom kao ja). Tamo je ispunio za tu naknadu sa hzzo-a i uzeo orginal rodni list i domovnicu.
    Na e-novorođence ti nudi da oznacis kvacicom ako zelis tu jednokratnu naknadu od hzzo-a, ali je muz to jos potvrdio u maticnom za svaki slucaj.
    Onda je isao na hzzo sa otpusnim pismom iz bolnice i ispunio obrazac za porodiljnu naknadu. Tu jos treba kopija tvoje osobne i bankovnog racuna i jos nesto od papira, ne sjecam se.
    Onda u gradski ured predao obrazac i papire za jednokratne naknade od grada i zupanije. Kasnije je jos isao i u poreznu da ju stavi na svoju poreznu karticu.
    Samo ne znam kako ce to sad ici... preko maila ili sanducica ili poste.. ne znam.
    Budes isprobala pa javi nama ostalima koje to isto ceka.

MickeyMouse
    23. Ožujak 2020. 11:17

Karla ja sam 2018 godine predala sve preko e-građani i sve dobila u korisnički pretinac jer smo i muž i ja imali osobne s čipom. Označili smo i za tu naknadu i upisali na čiji račun da sjedne tak da je to sjelo kroz nekih mjesec dana. Nismo nigdje išli dodatno, potvrda za oib, rodni list, domovnica i potvrda o prebivalištu sve nam je došlo u pretinac. 

MickeyMouse
    23. Ožujak 2020. 11:20

Mmamma super za pregled da će biti sve po planu. Ja čekam srijedu da zovem sestru da li će doći doktor u četvrtak za moj pregled. Još nemam ni taj bris napravljen i bas se brinem ak ne dođe doktor, ne znam sto ću, zvati Sisak bolnicu pa vidjeti s njima, jer moj doktor tamo radi u rodilištu.

mom3
    23. Ožujak 2020. 11:28

Taman me razveselilo da mogu na pregled, kad ono hlada tuš.. Upravo sam procitala da je zabrana međugradskog prometa od danas, a ja sam iz Karlovca tj. okolice, a ginekolog mi u Jaski. Sad sam opet zabrinuta da li ce me pustiti 😭😭😭
    Nadam se da ce imati toliko razumijevanja, ipak mi je zadnji pregled. Mozda da ponesem svu dokumentaciju pa im pokazem ako me zaustave? 😨

MickeyMouse
    23. Ožujak 2020. 11:30

Ma hoće sigurno će te pustiti, ak te zaustave samo pokaži papire. Ja isto imam 40 km do Siska, al mislim si da smo mi ipak slučajevi na koje se to ne odnosi. 

Daisy30
    23. Ožujak 2020. 11:32

Bok curke. Meni je bilo jutros na srecu bolje, ali kud srece pa u poliklinici lift nije bio u funkciji  tako da sam se uz pomoc dragog jedva dogegala po stepenicama (njih ukupno 40ak) do ginekologije. Pa se nasjedila... tako da me sad i kad lezim boli na tom mjestu od toga sto sam se isforsirala. Nis, samo mirovati... pa ce opet biti bolje.
    Pregled je ok prosao, tj. situacija nije gora neg prije. Cervix 18 mm i uloziva za prst. Bebac ima 1950 g, no ja doduse stagniram s kilazom zadnja 3 tjedna... morat cu malo vise papati. Gledala je i u kakvom stanju je posteljica i rekla da s obzirom na sve da cu dogurat do max. 37/38 tjedna, ako se naravno ranije nesto ne pokrene (nadamo se da nece). 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.