Evo ispao mi je komadic sluznog cepa. Sad nemam pojma sto me ceka narednih dana. Nikad prije mi se to nije desilo 😂
Cure, lista poroda je ooogromna! Dok ste jos tu sve, da pitam par pitanja. Mislim lagano spakirat kofer i torbu. Ako je neka radala u Vinogradskoj, mozete mi reci sta vam je trebalo u torbi za radaonu, a sta u kofer za sobu? I ako je neka imala carski u Vinogradskoj, ide li spinalna i dobije li se beba na prsa odmah, te ima li pratnje u sali? I radi li se francuski carski uopce, jer sam citala da se dr kod kojeg se pokusavam narucit skolovao za francuski carski rez (ja mislim da se tako zove, ako nisam pomijesala).
Mislim da se dr Grgic skolovao za francuski carski rez, on je sada na SD, ne znam jel jos netko u Vinogradskoj educiran..
Dr grgic i dr Cukelj su valjda zajedno bili na edukaciji, koliko citam..ali ne znam rade li to, nisam jos cula da je netko imao. Pa zato pitam.
Za radaonu sam nosila u vrecici vodu, punjac i labelo,
Na vrh kofera sam stavila spavacicu u koji sam se presvukla dok sam se otusirala nakon poroda..
u koferu sam imala wc papir, tajice i majice jer nisam poslije spavacice nosila osim tu nakon poroda, uloske, gacice za inkontinenciju, rucnike, osobnu higijenu i za grickati..
Ako upadnes kod Cukelja imam sve pohvale za njega, ne znam jel radi francuski rez, da si prije pitala bi pitala, culi smo se neki dan porukama, ako se jos sto sjetil da ga trebam, pitati cu ga i to, da ne uletavam samo s pitanjem za francuski rez..
Super, hvala ti. Zapravo samo stavit na vrh kofer, ne treba nosit sa sobom u radaonu spavacicu, uloske, gacice... sad se ne mogu sjetit jesi ti imala carski rez, kod cukelja? Ja se pokusavam narucit kod njega, ali nisu mi odgovorili jos od petka. Znam ga jer mi je on bio kad sam imala pobacaj i bio je stvarno divan, pa se nadam opet kod njega 🙈
👱♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨🦳 normo
~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷
Evo ispao mi je komadic sluznog cepa. Sad nemam pojma sto me ceka narednih dana. Nikad prije mi se to nije desilo 😂
Sve zavisi, kod prvog poroda mi je ispao prije na 4 dana, a kod zadnjeg to jutro kad cu roditi malo ispalo.
Samy_lo ma joj pa 160 je sasvim ok za pocetne tjedne i jos ako imaju zuticu, kazu da je 20-30 gr po danu u redu i jos to u pocetku ide sporije. Mi sad dobivamo 200-250 gr u tjednu.
Ja sad bas gledam mi smo od otpusta do pregleda dobili 500 gr. A pregled je bio tocno 3 tjedna od otpusta i to isto ispadne 160 gr po tjednu, isto mi je nes pedijatrica komentirala da bi trebslo bit vise. Al mislim da to ne bi trebali gledat po gramima nego po postotku od ukupne tezine jer nije isto da beba od 2 i pol kile dobijel 20 gr i beba od 4 kg. Ja sam se isto malo zabrinula al nastsvila dojit i ugl tjedan nakon smo dobili 250 gr u tjedan dana. Tako da sve ok.
Ma bas ti koja si troje djece dojila nemas mlijeka. Ne brini se😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021👨👩👧👧2025
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Čokoladica meni ti Cukelj vodi trudnocu zadnjih mjesec dana.U trudničku me naručivao ponedjeljkom ujutro i do sad je svaki put tamo i bio tad(ja sam uspješno izbjegla dr.Bilandziju sa kojom je dijelio ambulantu),ali je sad zadnji put nešto spominjao da bi imao svoju trudničku utorkom cijeli dan . Bitno ti je da dodes jednom kod njega pa mu onda kažeš da bi ostala kod njega i tak će te i naručivati.
Evo i mene s pregleda,naručena na indukciju 16.04.
Cure koje ste rodile bebače s manjom porođajnom težinom do koje težine čekaju za ulazak iz bolnice?
Hej rose1502 , nisam uspjela popratiti, kakvi su protoci i zašto su te odlučili inducirati ranije?
Mene evo sada svaki tjedan prate i mjere jer bebin abdomen mjeri tjedan dana manje, dok sve ostalo mjeri tjedan dana unaprijed. Prema percentilima je oko 23. po kilaži, ali joj je abdomen ispod 10. mislim oko 8. percentila. Svako iskustvo je dobrodošlo jer sam baš prepadnuta kad idem na preglede… hvala ti!!
Sve zavisi, kod prvog poroda mi je ispao prije na 4 dana, a kod zadnjeg to jutro kad cu roditi malo ispalo.
Znaci generalno nesto se desava. Jer sa malom mi ispao u kadi kad sam bila inducirana. A sad eto, pocelo je ali nema krvi i nema kontrakcija ni nista. Ali imam u srijedu kontrolu pa cu vidjet sto ce bit
Cure koje ste rodile bebače s manjom porođajnom težinom do koje težine čekaju za ulazak iz bolnice?
Hej rose1502 , nisam uspjela popratiti, kakvi su protoci i zašto su te odlučili inducirati ranije?
Mene evo sada svaki tjedan prate i mjere jer bebin abdomen mjeri tjedan dana manje, dok sve ostalo mjeri tjedan dana unaprijed. Prema percentilima je oko 23. po kilaži, ali joj je abdomen ispod 10. mislim oko 8. percentila. Svako iskustvo je dobrodošlo jer sam baš prepadnuta kad idem na preglede… hvala ti!!
Ejjj…ma normalno da te je strah.ja sam dijagnozu iugr prošla u prvoj trudnoći.procjena je bila 2360 sto je odgovaralo 34 tjednu a ja sam tad bila 37 i bila je na 3percentili.Rodena je u 38 tjednu sa 2710.
Sad smo otkrili manji trbuh u 30 tjednu te se od tada vodim u bolnici prvo svakih 2-3 dana,sad zadnja dva tjedna sam išla svaki dan osim srijede na protoke i ctg.Zadnja procjena je bila 1.04 u 35 tjednu i tad je bilo 2190 i 10centila.Protoci su mi okej,ovaj jedan se počeo centralizirati pa to i posto mi je ovo treća trudnoća,a i ležala sam gore radi manjka plodne vode su ih potaknuli na indukciju😅.
U principu u prvoj trudnoći kćer nije imala zastoj nego je jednostavno sitnija,ja sam tad ušla u trudnoću sa 50kila i visoka sam 157 pa su to i genetske predispozicije da su bebe manje sto se nadam da će i sada biti slučaj:)
Super, hvala ti. Zapravo samo stavit na vrh kofer, ne treba nosit sa sobom u radaonu spavacicu, uloske, gacice… sad se ne mogu sjetit jesi ti imala carski rez, kod cukelja? Ja se pokusavam narucit kod njega, ali nisu mi odgovorili jos od petka. Znam ga jer mi je on bio kad sam imala pobacaj i bio je stvarno divan, pa se nadam opet kod njega 🙈
On me izbavio iz bolnice i vodio mi trudnocu do kraja, imala sam inducirani, dogovarala sam sve s njim. Budu ti odgovorili ili probaj opet poslati mail. Stvarno doktor za svaku pohvalu i prije svega covjek❤️
Čokoladica meni ti Cukelj vodi trudnocu zadnjih mjesec dana.U trudničku me naručivao ponedjeljkom ujutro i do sad je svaki put tamo i bio tad(ja sam uspješno izbjegla dr.Bilandziju sa kojom je dijelio ambulantu),ali je sad zadnji put nešto spominjao da bi imao svoju trudničku utorkom cijeli dan . Bitno ti je da dodes jednom kod njega pa mu onda kažeš da bi ostala kod njega i tak će te i naručivati.
28👱🏻♀️ 45🧔🏽♂️
16.07➕❤️
Ejjj…ma normalno da te je strah.ja sam dijagnozu iugr prošla u prvoj trudnoći.procjena je bila 2360 sto je odgovaralo 34 tjednu a ja sam tad bila 37 i bila je na 3percentili.Rodena je u 38 tjednu sa 2710.
Sad smo otkrili manji trbuh u 30 tjednu te se od tada vodim u bolnici prvo svakih 2-3 dana,sad zadnja dva tjedna sam išla svaki dan osim srijede na protoke i ctg.Zadnja procjena je bila 1.04 u 35 tjednu i tad je bilo 2190 i 10centila.Protoci su mi okej,ovaj jedan se počeo centralizirati pa to i posto mi je ovo treća trudnoća,a i ležala sam gore radi manjka plodne vode su ih potaknuli na indukciju😅.
U principu u prvoj trudnoći kćer nije imala zastoj nego je jednostavno sitnija,ja sam tad ušla u trudnoću sa 50kila i visoka sam 157 pa su to i genetske predispozicije da su bebe manje sto se nadam da će i sada biti slučaj:)
Hvala ti puno na info! Ja sam evo dva puta do sada bila na uzv u Vinogradskoj, na prvom mi je bila dr. Đurić Orsag, na drugom dr. Miloš s Merkura. Tjedan dana razmaka. Ništa posebno oni meni nisu rekli osim što su gledali protoke i kažu da su okej, sad opet idem u petak na mjerenje i na protoke. Jedino sam se zadnji put preplašila jer je ova druga doktorica rekla da je abdomen isti kao što je bio tjedan prije, ali kao da to može biti greška u mjerenju…
U međuvremenu sam se prijavila u trudničku ambulantu pa sam dobila termin idući petak, ali sam ih naknadno preko maila pitala ako mogu dobiti termin kod dr. Čukelja ili dr. Gall za TA pa sad čekam da vidim što će mi odgovoriti i hoće li mi htjeti naknadno dati termin kod dr. Čukelja ili dr. Gall.
Ja sam visoka 164, ostala trudna s 53,5kg i nekak mislim da mora biti genetski… plodne vode imam dovoljno i beba je stvarno aktivna…
Sortiraj odgovore
Najstariji