Moinanisam to ulovila ako si pisala. Ok nadam se da ce ti sve proc ok kod poroda😊🤞
Stokke kadica ja imam samo kadicu od prve. Nisam uzimala dodatak i s prvom i sad s drugom kupam bez toga ispraksirala sam se ruku jednu pod njenu glavicu i tijelo polozis u kadicu, a s drugom rukom je perem. Ispraksiras se brzo😊
Tad kad sam kupovala smo bili u ful malom stanu i kad sam uzela tu sklopivu kadicu taj umetak koji onda opet zauzima mjesto mi nije imao smisla nekako😅
Lidl e to sam se i ja neki dan cudila kako nije bilo trudnickog u Lidlu nijednom osim ono na pocetku. A sjecam se u prvoj trudnoci da sam u dva navrata kupovala.
Nizak tlak imala ja kroz cijelu trudnocu, nemam neki recept za pomoc, jela slano, pila kavu, ma nije nis pomagalo. Ali da to mije opasno jedino si koma😅
Ma jednom sam samo u prolazi spomenula, jer jos se nisam tim zamarala. Sad kad se blizi 36tt onda sam malo vise pocela o tome razmisljat i googlat. Ali cekam pregled u bolnici da dobijem malo vise informacijamo tome i koji su rizici i kakav porod je najsigurniji u toj situaciji.
Počeli su me ljudi u dućanu i slično ispitivati jel mi teško 😀 pa velim kak sam pri kraju pa me to tješi. Ali zapravo mi je teže bilo prije 2 mjeseca (izuzev tlaka) jer niti sam mogla ovak hodati niti sam mogla disati. Sada mi se trbuh malo spustio pa barem mogu pojesti i disati nakon toga. Ali smiješno je što od trbuha ne vidim niti naciljati čašicu kad moram piškiti na pregledu 🤦♀️😃
Ja sam sebi pred 4 god u lidlu uzela trudnicke robe i potkosulja i grudnjaka za dojenje i stvarno su mi bili super. Ne znam da li su mjenjali sta nisam uopce vidjela da su stavili opet u prodaju. Inace imam ove "sportske" kao mekane iz h&ma i msm da ce mi cak i oni posluziti jer se daju rastegnut. Sta se tlaka tice ja ne znam da li i mene muci ili mi je zeljezo i dalje pre nisko al neke dane sam super neke srce oce iskocit iz prsa i nemam zraka nemam energije pa tako i danas 😐
Ja isto vise ne vidim preko trbuha koliko god se trudila ne ide 🤣
Cure koje ste vec doma s bebama dajte me malo savjetujte, koliko komada robice mi treba da mi bude dovoljno sad za jednu vel. Ja sam tu robu uvijek dobivala i nisam bila pod stresom oce mi biti dosta za presvlacenja, a sad sam bas u nedoumici koliko bi si jos toga trebala nadokupiti 😅
Pjegica traži da ti provjeri krvnu sliku. Meni su čak neki doktori rekli da nisam anemična i da mi ne treba dodatno željezo samo iz razloga jer hemoglobin nije bio ispod razine. A FE je bilo 8. Hvala Bogu pa mi je ginić ipak propisao, ali da nije ja bi si sama kupila. Uglavnom na sebi primjetim ogromno poboljšanje. Nisam mogla propješačiti 5 minuta a da ne mislim da ću izdahnuti, puls preko 140. Ovak nisam bila malaksalo. Što se tiče robice, ja sam isto sve zaboravila. Imam hrpu toga pa ću vidjeti kad se rodi koji broj i kakvo će biti vrijeme. Imam svega po minimalno 6 kom.( hlačice, body kratki, body dugi, jednodijelna odjelca hrpu… )
Moina nadam se da posteljica neće izazvati potrebu za nekim intervencijama.
Obavila danas ctg, sve je oke, pa doktora nisam ni vidjela, samo mi je dao nalaz, a pregled cijeli će bit u četvrtak. Osjećam i dalje tu nelagodu i lagana probadanja u leđima, ali ignoriram jer mi svi kažu da to može danima i tjednima tako prije nego krene😅
Tlak - ja povremeno imam nizak, pa popijem kavu koju inače ne pijem pa pomogne. Znala sam imati nizak i na pregledu, sestra bi uvijek rekla da je oke, bolje nego visok
Grudnjaci za dojenje - uzela sam sad u Lidlu, nemaju baš neku potporu ako imate velike grudi, ali za nas s manjima su dobri. Ja sam ih i pred 3-4 dana vidjela u svom Lidlu, a u katalogu su bili još prije nekoliko tjedana
3🧒
Da Lidl je imao samo jednom trudničku ponudu, bez veze.
Cure imali neka s niskim tlakom? Mene izgleda jučer i danas zeza skakanje s normalnog na niski i nazad i kao pijana sam bila jučer cijeli dan, a čini mi se da će i danas biti tako.
Čitala sam da niski nije opasan za bebu tako da sam sretna što nije visoki, ali me nervira što nisam sposobna za ništa 🤣
Ja oduvijek imam nizak tlak pa tako i u trudnoci. Cak sam se 3 puta i onesvijestila od kad sam trudna. Evo sad sam mjerila 85/49. Moguce da ti je nizak od ove promijene vremena i juzine vani. Pij puno tekucine i kad ustajes prvo malo sjedi da ti se izbalansira tlak sto vise moze. Uvijek mozes probat pojest nesto slanije, mada meni nista ne pomaze🥲
👱🏼♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1
dijagnoza: preuranjena menopauza, POI
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
🧔🏻27.g-oligoasthenozoospermia
1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷
Ja sam sebi pred 4 god u lidlu uzela trudnicke robe i potkosulja i grudnjaka za dojenje i stvarno su mi bili super. Ne znam da li su mjenjali sta nisam uopce vidjela da su stavili opet u prodaju. Inace imam ove "sportske" kao mekane iz h&ma i msm da ce mi cak i oni posluziti jer se daju rastegnut. Sta se tlaka tice ja ne znam da li i mene muci ili mi je zeljezo i dalje pre nisko al neke dane sam super neke srce oce iskocit iz prsa i nemam zraka nemam energije pa tako i danas 😐
Ja isto vise ne vidim preko trbuha koliko god se trudila ne ide 🤣
Cure koje ste vec doma s bebama dajte me malo savjetujte, koliko komada robice mi treba da mi bude dovoljno sad za jednu vel. Ja sam tu robu uvijek dobivala i nisam bila pod stresom oce mi biti dosta za presvlacenja, a sad sam bas u nedoumici koliko bi si jos toga trebala nadokupiti 😅
Ja isto popodne planiram zvati svog doktora opće prakse neka mi da uputnicu za krv da provjerim da mi ovaj tlak nije od željeza. Makar pijem tablete i pred mjesec i pol je bilo ok, ali po moje nije naodmet provjeriti.
Robica - Ja sam isto sve dobila i nemam pojma hoće li biti dovoljno ili i previše. Računam u četvrtak vidjeti kolika je beba pa da vec otprilike znam hoće li biti dosta manja ili veća pa ću onda prema tome možda još nešto broj manje/veće kupiti.
Najmanji broj imam:
-40 bodija, dugi rukav, bez nogu
-9 bodija, kratki rukav, bez nogu
-10 bodija, dugi rukav, duge noge bez carapica
-8 bodija, dugi rukav, duge noge s carapicama
-2 tanke, duge majice
-5 debljih jaknica
-11 dugih hlacica s carapicama
-8 dugih hlacica bez carapica
-kapice i čarapice
28👩🏽
30🧔🏽♂️
9.9. + prvi put iz prve 🥰
28.11. dečko 💙
Zaletila se s malom do kauflanda i stvarno tamo našla potkošulje za dojenje, bilo je i pidžama i grudnjaka. Ja to nisam vidjela u nijednom katalogu.
Ja sam također ovih dana malaksalo i sve mi je teško, imam nizak tlak dosta, a i proljeće je. Ali ja sam to i očekivala u 9om mjesecu trudnoće, a i dobila sam dosta kila, imam i godina + malo dijete. Dobro je to sve, smaniti očekivanja 🤣
Pjegice normalno je da nemaš zraka u tvojim tjednima, bit će ti tako dok god se beba ne spusti. Stišće ošit. Baš me je tada i dr zafrkavala jel dišem na škrge 😮💨 ali kod mene se sad već krenuo spuštati pa je malo bolje. Ali naravno ne škodi provjeriti KS ako ti je nešto sumnjivo.
Što se tiče robe mene muči ovaj prijelaz sad, ne znam uopće koliko dugog će nam trebati, a inače ne volim imati previše dok su tako mali, jer često prođe kakica ili bljucnu pa volim to češće prati 🤣
Moina nemoj razbijati glavu unaprijed, puno žena ima da je sve kao normalno pa završe ne čišćenju, a i obrnuto.
Cupko nije opasan nizak tlak, ali znam da skakanje tlaka inače je opasno, čak i ako ne prelazi u visoki, sad ovisi koliki su to skokovi, možda da i to spomeneš dr ako ćeš pitati za krvnu sliku? Ja inače nisam čula da je željezo povezano s tlakom, ali može biti svašta. Ja otkad pijem željezo sam generalno bolje, ali tlak i dalje super nizak pogotovo ujutro. 🤷
Tlak- ma super je dok je niski. Ja inače uvijek imam i cijelu trudnoću do sada 110/75. Evo ja sad mjerila 100/69 ali čim krene večer iza 18:00 sati skoči preko 145/90 i popijem terapiju ali ne spušta se ovaj donji ispod 90. To me baš frustrira.
Sortiraj odgovore
Najstariji