ČekamoTeru da se javi sa sretnim vijestima.
Ja sam obavila privatni pregled. Stvarno sam sada mirnija i na sva pitanja sam dobila odgovore. Obavila UZV, CTG sve uredno. Bebać ima 2950 gr. Sve mi je objasnio vezano za tlak i kako si mogu povećati terapiju a u kojim situacijama bi trebala odmah na hitnu ukoliko bi došlo do toga. Zbog tlaka bi moj porod, ako ne krene samo od sebe bio i induciran između 38 i 39 tt. Strah me indukcije ali me umirio jer bi mi u tom slučaju on bio tamo, i kaže da je to kod trecerotke puno drugačije i da je sve gotovo za 2-3 sata. 27.03. idem ponovno kod njega i onda dogovaramo točan datum indukcije. Ali eto tu je to, još maksimalno 2,5 tjedna 🤗
Super, baš mi je drago 😀 nemoj se bojati indukcije ako si u dobrim rukama, ja sam kao prvorotka rodila za 4 sata indukcijom, s time da mi je zadnji sat bio izgon, i jedino je on bolio, a da sam znala tj slušala njih, a ne se bojala, bilo bi gotovo puno brže. Mislim boli drip, ali sumnjam i da je prirodni porod kamilica 🫣
Ajme hvala ti puno na ovim riječima, baš mi znači ❤️
Vjerujem da će sve biti dobro. Rekla sam mu da je mene strah dripa jer sam na prvom porodu toliko popucala i još su me zarezali da su me sat vremena šivali. Ali veli on da sada to neće biti tako jer je puuunoo drugačije kod prvorotki. I da, u dobrim sam rukama u tom slučaju. Ne moram se bojati da ću naletjeti na bilo koga, pa kako ga je volja taj dan…
Nadam se da nam je tera vec rodila, i da odmara.
I zuzi se stalno sjetim, vjerujem da je davno rodila, i nadam se da je sve ok.
Takodje bilo je jos par cura koje su se prestale javljati, nadam se da je sve ok sa svima.
Meni napokon stigla i narudjba iz DM, i kontam pa samo za.ove chicco uloske treba jedna torba, ne znam kako sam zaboravila da je pakovanje ovoliko 😁
Nadam se da nam je teravec rodila, i da odmara.
I zuzise stalno sjetim, vjerujem da je davno rodila, i nadam se da je sve ok.
Takodje bilo je jos par cura koje su se prestale javljati, nadam se da je sve ok sa svima.
Meni napokon stigla i narudjba iz DM, i kontam pa samo za.ove chicco uloske treba jedna torba, ne znam kako sam zaboravila da je pakovanje ovoliko 😁
To sam isto i ja pomislila kad mi je došao DM 🤣 ja sam uzela to.to uloške prema preporuci oni su puno bolje pakirani pa sam stavila 2 paketa njih u kofer i samo nekoliko chicco pa računam ako če mi biti bolji i trebati još lako muž donese drugi dan 🤣
28👩🏽
30🧔🏽♂️
9.9. ⏸️
24.9. 5+5t ❤️
15 t, it's a boy💙
ČekamoTeru da se javi sa sretnim vijestima.
Ja sam obavila privatni pregled. Stvarno sam sada mirnija i na sva pitanja sam dobila odgovore. Obavila UZV, CTG sve uredno. Bebać ima 2950 gr. Sve mi je objasnio vezano za tlak i kako si mogu povećati terapiju a u kojim situacijama bi trebala odmah na hitnu ukoliko bi došlo do toga. Zbog tlaka bi moj porod, ako ne krene samo od sebe bio i induciran između 38 i 39 tt. Strah me indukcije ali me umirio jer bi mi u tom slučaju on bio tamo, i kaže da je to kod trecerotke puno drugačije i da je sve gotovo za 2-3 sata. 27.03. idem ponovno kod njega i onda dogovaramo točan datum indukcije. Ali eto tu je to, još maksimalno 2,5 tjedna 🤗
Super, baš mi je drago 😀 nemoj se bojati indukcije ako si u dobrim rukama, ja sam kao prvorotka rodila za 4 sata indukcijom, s time da mi je zadnji sat bio izgon, i jedino je on bolio, a da sam znala tj slušala njih, a ne se bojala, bilo bi gotovo puno brže. Mislim boli drip, ali sumnjam i da je prirodni porod kamilica 🫣
Ajme hvala ti puno na ovim riječima, baš mi znači ❤️
Vjerujem da će sve biti dobro. Rekla sam mu da je mene strah dripa jer sam na prvom porodu toliko popucala i još su me zarezali da su me sat vremena šivali. Ali veli on da sada to neće biti tako jer je puuunoo drugačije kod prvorotki. I da, u dobrim sam rukama u tom slučaju. Ne moram se bojati da ću naletjeti na bilo koga, pa kako ga je volja taj dan…
Mene babica zarezala, samo sam tri unutarnja šava imala, sjedila sam isti dan 😀 tako da definitivno ovisi to o njima i koliko tko ima volje i strpljenja, a neki su i mesari iskreno, zato ako je doktor od povjerenja sve će to biti dobro sigurno. Ja ću isto dogovoriti indukciju ukoliko ne krene samo baš ranije. Isto mi je rekla ta ginićka što me porađala da će drugi put ići brže sigurno, jer kod drugog i idućih poroda se istovremeno žena otvara i smanjuje se cerviks, a kod prvorotki ne. Također mi je rekla bila da ona ne dozvoljava fetalnu niti ženinu patnju. To mi se urezalo u pamćenje, divna žena i doktor.
Mene babica zarezala, samo sam tri unutarnja šava imala, sjedila sam isti dan 😀 tako da definitivno ovisi to o njima i koliko tko ima volje i strpljenja, a neki su i mesari iskreno, zato ako je doktor od povjerenja sve će to biti dobro sigurno. Ja ću isto dogovoriti indukciju ukoliko ne krene samo baš ranije. Isto mi je rekla ta ginićka što me porađala da će drugi put ići brže sigurno, jer kod drugog i idućih poroda se istovremeno žena otvara i smanjuje se cerviks, a kod prvorotki ne. Također mi je rekla bila da ona ne dozvoljava fetalnu niti ženinu patnju. To mi se urezalo u pamćenje, divna žena i doktor.
Ja nisam mogla sjediti skoro mjesec dana. Kada sam pitala koliko šavova imam nisu htjeli reći. Iz iskustva prirodnog poroda mogu reci da je bilo duplo brže drugi put. Prvi porod u roku od 6 sati ( uz drip) a drugi porod u roku od 3,5 sata bez kapi dripa. Oba puta pukao vodenjak. To se slažem što ti je rekla tvoja doktorica. I ovo moje ide u smjeru da je bolje inducirati u tim “zrelim” tjednima nego nešto riskirati. Da li su tebe prvo klistirali pa onda na bušenje vodenjaka? Jesu ti dali da hodaš ili su te zakačili za krevet pod dripom dok nije krenuo izgon?
Tera nadam se da se vec mazite 🥰.
Yvone drago mi je da te umirio i da tocno znas kada trebas kako postupiti. Indukcije su stvarno jako razlicite, neki kazu da je super sve proslo, kod nekih potraje, ali kako kazes ti si trecerotka pa ce sigurno sve ici brzo.
Mi danas slavimo 34-i tjedan 🥳🥳🥳🥳. Sad su nam ciljevi manji, tjedan po tjedan. Sve mi je nekako nesvjesno i ne dozivljavam ovu trudnocu od kad sam tu kako bi trebala. Ne uzivam u njoj...bas me to rastuzi. Ne smijem puno maziti trbuh jer kao mogla bi nesto potaknuti, pa mi i to fali. Zato planiram sve nadoknaditi kad se moja mrvica rodi 🥰
22.08. +
Ja nisam mogla sjediti skoro mjesec dana. Kada sam pitala koliko šavova imam nisu htjeli reći. Iz iskustva prirodnog poroda mogu reci da je bilo duplo brže drugi put. Prvi porod u roku od 6 sati ( uz drip) a drugi porod u roku od 3,5 sata bez kapi dripa. Oba puta pukao vodenjak. To se slažem što ti je rekla tvoja doktorica. I ovo moje ide u smjeru da je bolje inducirati u tim “zrelim” tjednima nego nešto riskirati. Da li su tebe prvo klistirali pa onda na bušenje vodenjaka? Jesu ti dali da hodaš ili su te zakačili za krevet pod dripom dok nije krenuo izgon?
Kod nas ne klistiraju, već dobiješ čepić... Onda kasnije bušenje vodenjaka. Ne daju da ustaješ, doktorica bi i dala, ali babica nije baš za bila. Mada pitali su me hoću dolantin, uzela sam pa sam prespavala pola do poroda 🤣 Meni je užasan problem bio to rađanje na leđima ili boku, baš sam osjećala da bi mi bilo lakše na sve četiri, a babica se boji...🫠
Zene, ja sam prvi put i sjecena, i pukla. Na slovo L.
Sjecam se da je doktorica koja me sivala 3 outa trazila pakovanje 0 (konac neki), u tome sam dobila i drhtavicu od hladnoce.
Imala sam doktora, i nije dao da me sjeku, sve do momenta kad je babica rekla puci ce nam skroz, e tad su me i zasjekli.
Konci su bili takvi, da sam ih sebi kod kuce skracivala, jer su ne ubadali ako hocu sjesti.
2 i 3 porod bez pucanja i sjecenja.
Znam da nije nista strasno, al obzurom da sam neko ko se boji igle, i slicno. Meni je gore to nego sam porod, ne jer boli, nego zbog mog straha.
Hocu reci da ako ste orvi put imale epiziotomiju, 99% da drugi put nece toga biti
Evo završila i ja pregled napokon nakon 3 sata čekanja u TA
Uglavnom beba je i dalje manja u opsegu trbuha, ali rekli su da nije zabrinjavajuće, pratit će, dobila je oko 200-300g po procjeni u tjedan dana. Ostalo sve oke i počela sam se otvarat, trenutno 1.5cm, što mi je totalna novina jer me s prvim ništa nije otvaralo do samog kraja😅
Idući pregledi 24.3. samo ctg, 27.3. ctg i pregled
Yvone ja sam išla na indukciju i nemam loše iskustvo, mislim meni je trebalo tri doze gela sa uopće dobijem trudove, ali kad sam ih dobila išlo je to dosta brzo. Žena koja je bila sa mnom u sobi, bilo joj je 2 ili 3 dijete, uglavnom ona je od prve doze kad je primila u roku 5 min dobila trudove i u roku sat i pol su nam sestre rekle da je rodila, to je njoj toliko brzo išlo da nismo mogli vjerovat
3🧒
Ja se isto nekako nadam da ce drugi porod biti laksi, ili barem kraci. Prvi mi je induciran zbog puknuca vodenjaka i nemam zamjerke, sve je islo ok, gel, drip, epiduralna, samo je trajalo 36 sati ukupno. Nisam bila rezana niti popucala, nadam se da ce i sada biti tako.
Kad su vam se bebe okrenule na glavu? Cini mi se da je moj jos uvijek na zadak ili poprijeko jer osjecam udarce nogama samo u jednoj stani trbuha i to nize. Razmisljam ako cu trebati zbog bilo kojeg razloga ipak na carski - moze li se dogovoriti francuski carski rez? jer sam cula da je oporavak puno brzi i laksi?
2019 ❤️baby girl
2022 Missed ab. 21 tj 😔
2024 ➕ dolazi baby boy 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji