Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pjegica.
    07. Ožujak 2025. 15:05

Da se i ja malo javim, kod nas sve po starom mala gura sve u sesnaest cini mi se da sam dobila malo vise na kilazi ovaj put al saznat cu deff tek kod svoje dokt. Cure koje ste vec s bebicama zavidim jedva cekam svoju curu iako se ona ponasa ko da oce vec sad van gura me po cijelo trbuhu po svim mogucim kostima bas nekad neugodno, a mozda se cak i okrenula jer to je takav pritisak kroz dan ko da se rastegne nakon spavanja 🤣.
    Budite dobro, sretno buducim rodiljama na porodima neka sve prode glatko 🥰

• anxietylevel100
    07. Ožujak 2025. 16:30

Evo mene sa ne tako dobrim vijestima , jutros nakon buđenja primjetim krvarenje, odma se javim u bolnicu kazu otvorena 4 cm. Dali su mi injekciju za sazrijevanje pluca i nadaju se da beba sto duze ostane unutra. 

rosie0111
    07. Ožujak 2025. 16:58

anxietylevel100

Evo mene sa ne tako dobrim vijestima , jutros nakon buđenja primjetim krvarenje, odma se javim u bolnicu kazu otvorena 4 cm. Dali su mi injekciju za sazrijevanje pluca i nadaju se da beba sto duze ostane unutra.

Bit će sve u redu, bolje da ne, ali čak i da sad rodiš nije strašno, dobri su to tjedni. Pokušaj misliti pozitivno 🫶

Čokoladica 🍀
    07. Ožujak 2025. 19:29

anxietylevel100

Anxiety drzim fige da sve prode u najboljem redu ❤️

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

AriBari
    07. Ožujak 2025. 20:34

Cure bas ste puno pisale pa pokusam pokriti😅
    Samka super da je sve ok, ja ti upisem 12.03 za pregled pa vidimo hoces li ga docekati😅
    Cupko neka si ti otisla na provjeru, a ovo ako se beba okrenula to si sigurno onda osjetila, plus sto sada tako okrenutu bebu drugacije i osjetis, ocito jace.
    Dve torbe, nemora se nositi dve torbe, vazno je da ti ono sto ti treba za pocetak bude pri ruci:dokumentacija, voda, labelo po zelji, slape, spavacica, rucnik(kad se otusiras nakon klistira)mrezaste gace i ulosci. Ja sam to sve bila stavila u onu dm platnenu vrecicu koja mi je bila odvojena od kofera.
    Kateter, meni su ga dali nakon sto su me bocnuli za spinalini blok u sali, ali rekla sam vam da su mi ga tri puta mijenjali jer je curkalo sa strane tako da sam sve probala😅. Ja ocito imam siru taj urinarni kanal jer mene to nije nis bolilo ni bez anestezije. A vj mi je zato i curilo to. Ja sam kateter na kraju imala tri dana🤦🏼‍♀️
    Anxiety ok dobro je da izdrzite jos koji dan, makar su ovo super tjedni, ja do njih nisam ni dosla😅 tako da bit ce sve ok, probaj se samo smiriti. Za osjecaje normalno je da se tako osjecas. Hormoni rade svoje nakon poroda i toga treba biti svijestan. Bebica ne treba puno, samo mamu i mlijeko, adaptirano il tvoje sasvim svejedno😊. Al da emocije divljaju to je tocno, ja sam sada to puno bolje podnjela nego prvi put. Znala sam sto me ceka i bila sam ih svijesna pa sam ih ignorirala😅. Ali nemoj o tome brinuti unaprijed, mozda budes ful ok, pomalo nemoj si unaprijed odrediti da se neces dobro osjecati.
    Carski nemam neki poseban savjet, osim da ce boliti i da trazite droge od sestara🤣. Osim ako niste sretnica kao Jen_dva koja cuci ispred kofera drugi dan😅
    Rose, puno je bilo kod nas u bolnici zastoja u rastu i sve je bilo ok s curkama, samo pomalo i smireno i nek prate. Pogledam ti ja protoke, mi smo gledali samo ove MCA kod mene pa vidim ako znam sto su ovi drugi. Koliko vidim tebi su vec u MoM-ima izrazeni. Ako sam dobro skuzila tebi su neki protoci prespori?

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

• rose1502
    07. Ožujak 2025. 21:49

AriBari

Cure bas ste puno pisale pa pokusam pokriti😅
    Samka super da je sve ok, ja ti upisem 12.03 za pregled pa vidimo hoces li ga docekati😅
    Cupko neka si ti otisla na provjeru, a ovo ako se beba okrenula to si sigurno onda osjetila, plus sto sada tako okrenutu bebu drugacije i osjetis, ocito jace.
    Dve torbe, nemora se nositi dve torbe, vazno je da ti ono sto ti treba za pocetak bude pri ruci:dokumentacija, voda, labelo po zelji, slape, spavacica, rucnik(kad se otusiras nakon klistira)mrezaste gace i ulosci. Ja sam to sve bila stavila u onu dm platnenu vrecicu koja mi je bila odvojena od kofera.
    Kateter, meni su ga dali nakon sto su me bocnuli za spinalini blok u sali, ali rekla sam vam da su mi ga tri puta mijenjali jer je curkalo sa strane tako da sam sve probala😅. Ja ocito imam siru taj urinarni kanal jer mene to nije nis bolilo ni bez anestezije. A vj mi je zato i curilo to. Ja sam kateter na kraju imala tri dana🤦🏼‍♀️
    Anxiety ok dobro je da izdrzite jos koji dan, makar su ovo super tjedni, ja do njih nisam ni dosla😅 tako da bit ce sve ok, probaj se samo smiriti. Za osjecaje normalno je da se tako osjecas. Hormoni rade svoje nakon poroda i toga treba biti svijestan. Bebica ne treba puno, samo mamu i mlijeko, adaptirano il tvoje sasvim svejedno😊. Al da emocije divljaju to je tocno, ja sam sada to puno bolje podnjela nego prvi put. Znala sam sto me ceka i bila sam ih svijesna pa sam ih ignorirala😅. Ali nemoj o tome brinuti unaprijed, mozda budes ful ok, pomalo nemoj si unaprijed odrediti da se neces dobro osjecati.
    Carski nemam neki poseban savjet, osim da ce boliti i da trazite droge od sestara🤣. Osim ako niste sretnica kao Jen_dva koja cuci ispred kofera drugi dan😅
    Rose, puno je bilo kod nas u bolnici zastoja u rastu i sve je bilo ok s curkama, samo pomalo i smireno i nek prate. Pogledam ti ja protoke, mi smo gledali samo ove MCA kod mene pa vidim ako znam sto su ovi drugi. Koliko vidim tebi su vec u MoM-ima izrazeni. Ako sam dobro skuzila tebi su neki protoci prespori?

Ja sam isto s kćerkom dva i pol tjedna  lezala radi mogućeg zastoja ali je to sve krenulo u 36 tjednu,pa me sad strah jer je krenulo tako ranije.
    Nemam pojma na kontrolu protoka moram ići svaka dva dana oa ću bas vidjet u ponedjeljak kakav će onda biti nalaz

• Peja
    07. Ožujak 2025. 22:12

Pozdrav cure..prije svega čestitam svim mamicama na zdravim bebicama😊
    Nisam se javljala neko vrijeme, uz sve moje probleme danas sam završila u bolnici jer već 4ti dan nisam tokom dana uspjela izbrojiti onih 10 pokreta. Beba je kao samo spavala i ponekad se samo malo pokrenula...danas na ultrazvuku su mjerili protoke u pupčanoj i nešto nisu pokazivali ok. Uz sve to beba danas mjeri nešto više od 1600 grama..znači sada kasni i za više od dva tjedna. Nitko mi nikakvu info nije dao samo da čekam ponovljeni ultrazvuk sutra. CTG oba puta večeras mi je se pokazao uredan i beba se baš aktivirala. Da li netko nešto više zna o tom velikom odmaku u rastu i je li moguće da sve na kraju ipak završi dobro? 😞

👩 1988 -sve ok 👨1980- oligozoo.
    4/2023 postupak u Finskoj 8 ❄️
    1. ET 6.4.2023 ❌
    25.5.23. 1. FETtest poz->biokem
    7.8.23.-2. FET test poz, 11ti dan beta 253, 14ti beta 1059 -> UZV 6+4💔missed ab.
    9.11.23. 3. FET ❌
    5.12.23. 4. FET -> test poz-> biokem
    6.8.24.5.FET-> test poz. 13. beta 407. 17. beta 1990 6+4 ❤️ low.risk -curica 😍

• rose1502
    08. Ožujak 2025. 00:36

Peja

Nisam se javljala neko vrijeme, uz sve moje probleme danas sam završila u bolnici jer već 4ti dan nisam tokom dana uspjela izbrojiti onih 10 pokreta. Beba je kao samo spavala i ponekad se samo malo pokrenula…danas na ultrazvuku su mjerili protoke u pupčanoj i nešto nisu pokazivali ok. Uz sve to beba danas mjeri nešto više od 1600 grama..znači sada kasni i za više od dva tjedna. Nitko mi nikakvu info nije dao samo da čekam ponovljeni ultrazvuk sutra. CTG oba puta večeras mi je se pokazao uredan i beba se baš aktivirala. Da li netko nešto više zna o tom velikom odmaku u rastu i je li moguće da sve na kraju ipak završi dobro? 😞

Evo i mene s takvom pričom,kolke su mjere bebine i na kojoj je ventili?

• Peja
    08. Ožujak 2025. 01:43

rose1502

Peja

Nisam se javljala neko vrijeme, uz sve moje probleme danas sam završila u bolnici jer već 4ti dan nisam tokom dana uspjela izbrojiti onih 10 pokreta. Beba je kao samo spavala i ponekad se samo malo pokrenula…danas na ultrazvuku su mjerili protoke u pupčanoj i nešto nisu pokazivali ok. Uz sve to beba danas mjeri nešto više od 1600 grama..znači sada kasni i za više od dva tjedna. Nitko mi nikakvu info nije dao samo da čekam ponovljeni ultrazvuk sutra. CTG oba puta večeras mi je se pokazao uredan i beba se baš aktivirala. Da li netko nešto više zna o tom velikom odmaku u rastu i je li moguće da sve na kraju ipak završi dobro? 😞

Ma nista nisam dobila napisano samo što je pisalo za svaku mjeru na ultrazvuku da je za par tjedana manje, poput glavice pisalo 30+2 ibza težinu sam upamtila također 30+1 ili 2, i nešto sam gledala kada je uzimala te mjere iz pupčane pisalo je nešto P 40%...već od 20tog tjedna su ustanovili kako je beba manja za tjedan dana ali to im je bilo pod normalno. Prije 2,5 tjedna smo bili u našoj klinici na izvanrednom ultrazvuku gdje je tada beba bila oko 1500 grama i to je bilo pod ok, da sada nakon 2,4 tjedna ni 1700 nema. Oni ne žele priznati/usporediti to iz klinike jer nije rađeno u bolnici kao nije isti ultrazvuk..al opet po meni beba je jako mala za ove tjedne. Samo znam da doktorica koja je došla večeras u noćnu kaže kako ne razumije gdje se pravi panika kako je beba sasvim normalna..užasno me strah šta bi na kraju od svega toga moglo biti

👩 1988 -sve ok 👨1980- oligozoo.
    4/2023 postupak u Finskoj 8 ❄️
    1. ET 6.4.2023 ❌
    25.5.23. 1. FETtest poz->biokem
    7.8.23.-2. FET test poz, 11ti dan beta 253, 14ti beta 1059 -> UZV 6+4💔missed ab.
    9.11.23. 3. FET ❌
    5.12.23. 4. FET -> test poz-> biokem
    6.8.24.5.FET-> test poz. 13. beta 407. 17. beta 1990 6+4 ❤️ low.risk -curica 😍

Babybell
    08. Ožujak 2025. 08:23

Peja

rose1502

Peja

Ma nista nisam dobila napisano samo što je pisalo za svaku mjeru na ultrazvuku da je za par tjedana manje, poput glavice pisalo 30+2 ibza težinu sam upamtila također 30+1 ili 2, i nešto sam gledala kada je uzimala te mjere iz pupčane pisalo je nešto P 40%…već od 20tog tjedna su ustanovili kako je beba manja za tjedan dana ali to im je bilo pod normalno. Prije 2,5 tjedna smo bili u našoj klinici na izvanrednom ultrazvuku gdje je tada beba bila oko 1500 grama i to je bilo pod ok, da sada nakon 2,4 tjedna ni 1700 nema. Oni ne žele priznati/usporediti to iz klinike jer nije rađeno u bolnici kao nije isti ultrazvuk..al opet po meni beba je jako mala za ove tjedne. Samo znam da doktorica koja je došla večeras u noćnu kaže kako ne razumije gdje se pravi panika kako je beba sasvim normalna..užasno me strah šta bi na kraju od svega toga moglo biti

Ja sam bila na pregledu 17.02. i tad sam bila 29+5 i imala je 1700g. Dokt je rekla da je veca za nekih 10-14 dana i da se sad u tim tjednima bebe razlikuju po velicini i zbog genetike. Jeste ti i muz mozda sitniji? Ja sam 170, a muz 190 pa se racuna da ce i ona biti krupnija. S tim da se muz rodio sa 4650g. Bitno da je bebica zdrava❤️

👱🏼‍♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1
    dijagnoza: preuranjena menopauza, POI
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    🧔🏻27.g-oligoasthenozoospermia
    1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
    4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
    08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.