Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    rosie0111
    07. Ožujak 2025. 09:35

anxietylevel100

Cure koje su prosle porod carskim rezom, da li ima nesto posebno sto biste onima koje ceka isti? Sto se tice stvari spremila sam sve sa spiska, pa se pitam ima li sta dodatno da posluzi?
    Da li ja imam pravo birati da oni meni stave onaj kateter tek nakon sto mi daju anesteziju? Nekako se bas ne mogu odlučiti između spinalne i opste, ja bih vise htjela spinalnu i da sam budna ali me strah onih prica o tome kako neke zene popusti prebrzo pa krenu sve osjećati , uzas jedan.
    Jos ova sedmica sad sto slijedi da se izgura i onda vise ne moram mirovati, tada cu na narednoj kontrolni znati termin carskog reza. Obzirom da mi je prva beba, trudnoca koju smo htjeli ali nismo bas planirali u ovom trenutku, sve smo zaista dobro posložili i organizirali, ali mene nekako vise strah toga kako cu se snaci u ulozi majke, kako cu sve to balansirati nego sto me strah porođaja . Nekako ne zelim da bebi bilo sta nedostaje ali ne zelim ni da budem ona mama koja izgubi sebe majcinstvom a znam mnogo takvih i bojim se toga.

Uf kao osoba koja se skroz pogubila s prvim djetetom (trebalo mi je dugo da nadođem) bih ti savjetovala kao prvo da ne očekuješ od sebe ništa, živi i siti ti i dijete-super uspješan dan. Drugo, ja se nisam sjetila da prekontroliram krvnu sliku i hormone, to ću definitivno, još sam prestala piti omegu kada sam rodila i znala preskočiti prenatalne, to neću ovaj put. Također sam ovaj put zamolila muža ako primjeti da sam previše napeta, da ne mogu zaspati ni kad mogu spavati, ako ne ispuštam dijete i plačem svaki dan i sl. da mi to ozbiljno kaže i podsjeti me na sve. Ovaj put ću mu vjerovati. Prvi put sam sebe iscrpila da je to bilo strašno, mislim i da sam imala PPD, ali nisam to vidjela tada, tek kasnije....

• cupko
    07. Ožujak 2025. 09:56

rosie0111

cupko

Tinchilina

cupko

Rosie držim fige da bude sve ok ❤️
    Mene i dalje lupa i sad me vec lovi panika. Ne znam ni kako ću zaspati, ujutro ću zvati ginek da pitam ako je to normalno. 🙄

Što te zapravo muči? U smislu, zašto te to što lupa brine?

Jer inače nije tako aktivan i ovo traje od jučer popodne, a sad navečer pogotovo par sat bez prestanka. Kako god se namjestila čak i dok hodam. Već imam osjećaj da me unutra sve boli od toliko guranja i lupanja i protezanja.
    Ne znam jel prejaka i preduga aktivnost može bit znak čega lošeg. Imamo sat i pol do hitne, ali već razmišljam opet o njoj.

Odi ti provjeriti ipak, pogotovo ako je isti intenzitet i lupa na istome mjestu. Imala sam slučaj u obitelji, neću detalje jer je loše, ali srećom pa je sestrična inzistirala na pregledu pa je sve dobro završilo. Javi šta kaže. 🙏

Ujutro sam pisala mail ginek i zvala me neka dođem odmah. Imam sat i pol vožnje do nje i evo još malo pa sam stigla. Mali je i dalje uporan, uz to mislim da imam lažne kontrakcije jer mi se uz lupanje i stisne trbuh.
    Nadam se da će biti sve ok. 

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. ⏸️
    24.9. 5+5t ❤️
    15 t, it's a boy💙

rosie0111
    07. Ožujak 2025. 10:05

cupko

rosie0111

cupko

Tinchilina

cupko

Rosie držim fige da bude sve ok ❤️
    Mene i dalje lupa i sad me vec lovi panika. Ne znam ni kako ću zaspati, ujutro ću zvati ginek da pitam ako je to normalno. 🙄

Što te zapravo muči? U smislu, zašto te to što lupa brine?

Jer inače nije tako aktivan i ovo traje od jučer popodne, a sad navečer pogotovo par sat bez prestanka. Kako god se namjestila čak i dok hodam. Već imam osjećaj da me unutra sve boli od toliko guranja i lupanja i protezanja.
    Ne znam jel prejaka i preduga aktivnost može bit znak čega lošeg. Imamo sat i pol do hitne, ali već razmišljam opet o njoj.

Odi ti provjeriti ipak, pogotovo ako je isti intenzitet i lupa na istome mjestu. Imala sam slučaj u obitelji, neću detalje jer je loše, ali srećom pa je sestrična inzistirala na pregledu pa je sve dobro završilo. Javi šta kaže. 🙏

Ujutro sam pisala mail ginek i zvala me neka dođem odmah. Imam sat i pol vožnje do nje i evo još malo pa sam stigla. Mali je i dalje uporan, uz to mislim da imam lažne kontrakcije jer mi se uz lupanje i stisne trbuh.
    Nadam se da će biti sve ok.

🙏🙏 Držimo fige

• cupko
    07. Ožujak 2025. 10:18

Otkucaji su dobri, ali je rekla sestra pošto ide vikend da bolje da doktorica pregleda jel samo aktivniji ili nešto drugo. Sad čekam red, malo je guzvica kad sam izvanredno dosla. 🙂

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. ⏸️
    24.9. 5+5t ❤️
    15 t, it's a boy💙

• rose1502
    07. Ožujak 2025. 11:35

Evo me sa pregleda,nalaz sličan kao i jučer.u ponedjeljak opet kontrola protoka i ctg.
    Ovo mi je treća trudnoća i ne znam i dalje koliko protoci moraju biti pa ako ima netko tko se kuži da mi kaže jel ide na bolje ili na gore.
    Jučer
    RI ACM 1,0
    RI AU 0,69-0,77
    PI 1,42
    Danas
    RI ACM 0,77-1,0
    RI AU 0,65
    PI 1,08 

• cupko
    07. Ožujak 2025. 13:03

Evo me doma. Sve je ok, ali je rekla ginek da ona svako drugačije ponašanje voli pogledati jer i prekomjerna aktivnost može značiti da nešto s pupčanom nije ok.
    Ugl. zatvorena sam, pupčana i posteljica su ok, nema nikakvog hematoma, beba je ok jedino se od prošlog tjedna okrenula na glavu pa je možda zato bio toliko aktivniji. Ctg isto dobar ☺️
    Jedino od prošlog tjedna kad sam bila na redovnom pregledu nije ništa na kilaži dobio. Ginek je rekla neka se ne brinem da ćemo na idućem pregledu vidjeti, možda i ona krivo izmjeri i da zna pogriješiti kad se on pomiče. I prošli tjedan i danas je 1200 g izmjerila. Kad sam rekla da sam se ja s 3200 rodila rekla je da će i on biti tako manji, makar meni to ne zvuči malo 😂 uglavnom sad me opet ta kilaža brine, ali valjda će biti dobro. 🙏🏽

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. ⏸️
    24.9. 5+5t ❤️
    15 t, it's a boy💙

rosie0111
    07. Ožujak 2025. 13:08

cupko

Evo me doma. Sve je ok, ali je rekla ginek da ona svako drugačije ponašanje voli pogledati jer i prekomjerna aktivnost može značiti da nešto s pupčanom nije ok.
    Ugl. zatvorena sam, pupčana i posteljica su ok, nema nikakvog hematoma, beba je ok jedino se od prošlog tjedna okrenula na glavu pa je možda zato bio toliko aktivniji. Ctg isto dobar ☺️
    Jedino od prošlog tjedna kad sam bila na redovnom pregledu nije ništa na kilaži dobio. Ginek je rekla neka se ne brinem da ćemo na idućem pregledu vidjeti, možda i ona krivo izmjeri i da zna pogriješiti kad se on pomiče. I prošli tjedan i danas je 1200 g izmjerila. Kad sam rekla da sam se ja s 3200 rodila rekla je da će i on biti tako manji, makar meni to ne zvuči malo 😂 uglavnom sad me opet ta kilaža brine, ali valjda će biti dobro. 🙏🏽

Neka si otišla, bolje otići 10x bezveze ako nam se učini da nešto nije kako treba, nego jednom ne otići....

• PikyB
    07. Ožujak 2025. 13:22

Cupko, dobro da si isla, uvijek treba slusati svoju intuiciju. A za kilazu nemoj brinuti, vjerojatno nije dobro izmjerila prije tjedan dana. 
    Super da se beba okrenula, ja mislim da se moj mali jos nije okrenuo. Isto mi je bilo u prvoj trudnoci sa 32 tj se malena okrenula i tako ostala. Nadam se da ce i sada biti ovako, ako ne radit cu vjezbe za okretanje. 

Rose, na zalost nemam iskustva sa protocima, mozda se javi netko tko ima. Drzim fige da bude sve ok! 

2019 ❤️baby girl
    2022 Missed ab. 21 tj 😔
    2024 ➕ dolazi baby boy 💙

• cupko
    07. Ožujak 2025. 13:45

rose1502

Evo me sa pregleda,nalaz sličan kao i jučer.u ponedjeljak opet kontrola protoka i ctg.
    Ovo mi je treća trudnoća i ne znam i dalje koliko protoci moraju biti pa ako ima netko tko se kuži da mi kaže jel ide na bolje ili na gore.
    Jučer
    RI ACM 1,0
    RI AU 0,69-0,77
    PI 1,42
    Danas
    RI ACM 0,77-1,0
    RI AU 0,65
    PI 1,08

Ja se u to ne razumijem, ali evo svaki put kad mi ginek automatski pošalje sličice na mail mi dođe i neki pdf report gdje su zapisane valjda automatski sve mjere koje ona izmjeri pa pretpostavljam da su ovo protoci? Meni nije ona ništa loše komentirala za njih:
    Ovo je od prošlog tjedna:
    Doppler Measurements 
    Right Mid Cereb Artery
    PS 38.16 cm/s 38.16 max
    ED 11.26 cm/s 11.26 max
    RI 0.70 0.70 avg.
    S/D 3.39 3.39 avg.

Doppler Measurements 
    Umbilical Art.
    PS -46.41 cm/s -46.41 max
    ED -15.27 cm/s -15.27 max
    TAmax -28.79 cm/s -28.79 max
    MD -14.97 cm/s -14.97 max
    RI 0.67 0.67 avg.
    PI 1.08 1.08 avg.
    S/D 3.04 3.04 avg.
    HR 147 bpm 147 max

A ovo od danas: 
    Doppler Measurements 
    Umbilical Art.
    PS 49.34 cm/s 49.34 max
    ED 17.96 cm/s 17.96 max
    TAmax 32.96 cm/s 32.96 max
    MD 17.41 cm/s 17.41 max
    RI 0.64 0.64 avg.
    PI 0.95 0.95 avg.

Doppler Measurements 
    Umbilical Art.
    S/D 2.75 2.75 avg.
    HR 147 bpm 147 max
    Right Mid Cereb Artery
    PS 36.93 cm/s 36.93 max
    ED 10.44 cm/s 10.44 max
    TAmax 19.75 cm/s 19.75 max
    MD 9.99 cm/s 9.99 max
    RI 0.72 0.72 avg.
    PI 1.34 1.34 avg.
    S/D 3.54 3.54 avg.
    HR 161 bpm 161 max

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. ⏸️
    24.9. 5+5t ❤️
    15 t, it's a boy💙

• Tinchilina
    07. Ožujak 2025. 14:32

Cupko, drago mi je da je sve ok. Evo stvarno čovjek nema pojma iako mi nije prba trudnoća, ne bi mi uopće palo na pamet da pretjerana aktivnost moze biti isto potencijalni alarm. Bitno da je sve ok. 

Ari, jesu tebi stavljali na SD kateter prije ili nakon anestezije? Kad sam prvi put rađala, stavili su mi dok sam već primila epiduralnu pa nije baš ista situacija, a sad idem direkt na carski kad za to dođe vrijeme.

💙 5/2023

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.