Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Yvone
    28. Veljača 2025. 16:10

Jen dva sve sam napisala sli nije primilo iz nekog razloga. 
    Ginić me uputio kardiologu, da ga obavim u toku idućeg tjedna. Nije za šaliti se s tim. Pa sam odlučila otići privatno da ne moram na Hitnoj satima čekati među bolesnima. Do tada i dalje mjerim tlak i vodim evidenciju. Ma ako hoće nek mi uvede neku terapiju samo da mu se to smiri i da znam da je sve ok. 
    Baybebell ja se u potpunosti slažem s tobom. Ja imam 1 kutiju AD i 1 bočicu. To mi je za silu, u slučaju da zatreba da imam. Za početak sasvim dovoljno. Ja nemam niti sterilizator niti ikakve takve aparate. Isto ću samo prokuhati u vodi. 

mama_ana
    28. Veljača 2025. 16:16

Babybell ma ne zamaraj se s tim uopce. Mozda je prijateljica vidjela koliko je to pomoglo sestri pa u dobroj namjeri rekla. Ne uzimaj k srcu uopce 😊 i ja sam uzela dvije bocice za pocetak jer planiram dati sve od sebe da dojim. A sve ostalo sta zatreba otici ce muz kupiti. 

Yvone
    28. Veljača 2025. 16:16

U slučaju da nekome zatreba, kod takvih skokova tlaka se uzme Normabel i on to smiri. To je za onu prvu pomoć. To znam od prije ali i ginić mi je to potvrdio i rekao da sam dobro napravila.

jen_dva
    28. Veljača 2025. 16:38

Yvone mislim da bi te na hitnoj odma obradili jer trudnice imaju prioritet a i mozes uvik malo kao uf uf tesko mi je i to leti Al da, pametnije vjerojatno izbjegavat hitnu sad... Nadam se da nije nista strasno i da se bude smirilo ♥️
    Babybell totalno je zanemari, znam zene sta nisu ni dojile pa nemaju sterilizator i breezu. Ja planiram isto dojit, imam 2 bocice koje sam narucila pa da imam za svaki slucaj, a AD nisam ni kupovala, to se u 5 minuta nabavi. Dudu imam jednu i to iz trudnickog paketa sta se dobije u dm-u 😄

02/2023 💔👼 22tt
    03/2025 💙

Yvone
    28. Veljača 2025. 17:01

Ma nije ništa toliko strašno, jer nemam nekih drugih simptoma poput oticanja, bolova što bi upućivalo na ozbiljnije stanje. U nedjelju sam bila na lokalnoj Hitnoj koja me uputila na dežurnog liječnika koji radi sub i ned U našem domu zdravlja. Taj doc mi je rekao da nije to ništa strašno jer preklampsija izgleda puno gore i da on nebi uvodio ništa. A taj dan sam imala skok ujutro 94/157 i popodne 96/132 a između tog je bilo uredno ali granično. Dok ginić ipak ozbiljnije shvaća iako ne radi paniku, pa do pregleda kod kardiologa mi je dao uputu da popijem Normabel u slučaju da mi tak nije dobro.

Minnieus
    28. Veljača 2025. 17:08

Cupko mama ana ti je sve pojasnila.
    Mama ana bas me veseli da je dobar 🤗. Super mi je i ta mrezica za komarce jer mogu onda i preko ljeta iznijeti na terasu predvecer i biti bezbrizna.
    Babybell razumijem da ima ljudi koji kupe sve sto se nudi na trzistu, ali realno puno toga je stvarno nepotrebno. Ja sam dojila i davala dohranu i imala sam 2 bocice, sasvim dovoljno. Otkuhala ih u loncu za par min i sve super. Imaju dozatori za adaptirano, to si pripremis porcije, vodu u termosicu, dio prokuhane u bocicu da se ohladi. Doslovno sam slozila bocicu za pola minute na taj nacin. Rekla bih i brze od breeza uredaja.
    Bocice i adaptirano i izdajalicu je muz kupio na dan kad smo dosli doma. 

22.08. +

Minnieus
    28. Veljača 2025. 17:16

Yvone imala sam cimericu koja je dosla zbog povisenog tlaka i zadrzali su ju u bolnici na promatranju. Obzirom da je bila vec u 38-om tjednu nakon par dana su ju poslali na indukciju.
    Svakako prati, ako se bude ponavljalo bolje se javi u TA da ti provjere proteine u mokraci i rade jos neku pretragu krvi. Ako je to sve ok, onda se mozes opustiti skroz.

22.08. +

AriBari
    28. Veljača 2025. 17:34

Yvonne bas sam htjela pitati dal piskis kod ginelologa pa provjere proteine?
    Ma Bebybell zanemari frendicu, ne treba ti nis od toga pogotovo za pocetak, a i da ne dojis upravo to ne moras imat sve zivo od toga, lonac sa prokuhat bocice, i smjesas adaptirano u 1 min. Uvijek imas spremne prokuhane vode u termosici i prokuhane hladne vode i to je to
     Ja sam prvu pola pola dojenje i AD i nis nisam imala, dohranu kupis taj dan kad izlazis ako vidis u rodilistu da dojenje ne ide.
    Inace nama bila patronaza dobile 85 grama od prekjucer, samo na cici, patronaza jako zadovoljna😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

Yvone
    28. Veljača 2025. 18:15

Hvala cure na savjetima. Je, piškim na trakicu svaki put i sve je uvijek bilo uredno. U srijedu mi je redovan pregled i vidjet ću još kakvo stanje će biti do tada. Evo danas Naprimjer mi je skroz uredan tlak, daj Bože da tako i ostane. U slučaju da bilo što krene mi biti sumnjivo zaputila bi se na Sv. Duh. Inače već sam imala identičnu situaciju s tlakom nakon velikog stresa prije nekoliko godina. Pila sam minimalnu dozu lijeka koji mi je to izregulirao i nakon par mjeseci sam i to mogla izbaciti. Iskreno mislim da je meni bolest sada sve poremetila, ali kako god treba odreagirati. 

Babybell
    28. Veljača 2025. 19:04

Hvala vam curke na odgovorima. Drago mi je da imamo isto misljenje😊

👱🏼‍♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1
    dijagnoza: preuranjena menopauza, POI
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    🧔🏻27.g-oligoasthenozoospermia
    1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
    4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
    08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani