Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AriBari
    15. Veljača 2025. 06:47

Tinchilina nisam ni ja sigurna kako oni to dogovaraju al cini mi se da uglavnom zahvate odrade te malo mlade doktorice, vecini cura s patologije jesu, a mi smo sve bile rizicne trudnoce. Al ne znaci nuzno da ako je trudnoca rizicna da je i sam zahvat rizican. Ali mislim da to ne moras brinuti oni ce ti svakako dati nekog tko ce to dobro odraditi, ali vj cete se dotaknuti teme poroda negdje kad za to dode vrijeme.
    Meni je bila zenska anesteziologinja i bila je super😊bocnula je spinalnu iz prve👍 ja sam se sva tresla jer je u sali bilo ledeno kad sam dosla a morala sam se skinut, a mozda je i adrenalin krenuo. Svi su bili divni ogrnuli me toplim plahtama i sestra me bas s prednje strane zagrlila da se naslonim na nju u onu poziciju za spinalnu. Kad dobijes blok onda ti to krene lijepo noge i guzu grijati i bas ti bude lijepo toplo🥰malo sam bila napeta dok je nisu izvadili a onda sam se skroz opustila😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

AriBari
    15. Veljača 2025. 06:57

Minnieus ja sam rekla maleckoj da kad budu isli seki kupovati komplet za izlazak, i ona sebi odsbere neku haljinicu u kojoj ce doci po seku kada se rodi. Pa eto kao ideja, ako ti se cini da bi i tvojoj maleckoj bilo fora😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

Minnieus
    15. Veljača 2025. 07:10

AriBari

Minnieusja sam rekla maleckoj da kad budu isli seki kupovati komplet za izlazak, i ona sebi odsbere neku haljinicu u kojoj ce doci po seku kada se rodi. Pa eto kao ideja, ako ti se cini da bi i tvojoj maleckoj bilo fora😊

E da! Super! Toga se nisam niti sjetila. Budem joj rekla. Thx.
    Sve znas 🤭. Mame panicare i drame, a damice to prihvate kao velike! Bio je i muz u bolnici prosle godine nakon nesrece, operacija itd...to je isto dobro podnijela, ali nije htjela ici u bolnicu, tek kad je on mogao izaci van. Zato ju ni sad ne zelim forsirat da dode ako ne zeli. 
    Daj mi reci kako si ti primala dexametazon? Ja dobivam svakih 12 sati, ukupno 4 doze. Sad bi trebala drugu dobiti. Nesto mi je ostalo da si ti par dana prije poroda opet primila?
    Kako nam je Lora? Jesi ju uspjela vidjeti? Jel ti sad malo lakse s ustajanjem? Kak je s bolovima?

22.08. +

Lejla97
    15. Veljača 2025. 07:34

Minnieus

Little baby je Vinogradska sam.
    Lejla bila sam prvo u trudnockoj ambulanti 2 pa su me poslali na drugu stranu na prijem u bolnicu. Tako da sam bila na obje strane. Mozda smo se i vidjele?

Bome mozda smo se i vidjele onda ako si dosla na tu stranu🤗 sretno svakako i bez stresa, sve bude okej🤍

27👱🏻‍♀️ 44🧔🏽‍♂️
    16.07➕❤️

Minnieus
    15. Veljača 2025. 07:40

Lejla97

Minnieus

Little baby je Vinogradska sam.
    Lejla bila sam prvo u trudnockoj ambulanti 2 pa su me poslali na drugu stranu na prijem u bolnicu. Tako da sam bila na obje strane. Mozda smo se i vidjele?

Bome mozda smo se i vidjele onda ako si dosla na tu stranu🤗 sretno svakako i bez stresa, sve bude okej🤍

Zapamtila sam samo jednu zenu koja je bila na pregledu kad i ja prije 3 tjedna i danas. Ostale nisam vidjela jer sam bila malo izvan sebe 🤭

22.08. +

AriBari
    15. Veljača 2025. 07:47

Minnieus

AriBari

Minnieusja sam rekla maleckoj da kad budu isli seki kupovati komplet za izlazak, i ona sebi odsbere neku haljinicu u kojoj ce doci po seku kada se rodi. Pa eto kao ideja, ako ti se cini da bi i tvojoj maleckoj bilo fora😊

E da! Super! Toga se nisam niti sjetila. Budem joj rekla. Thx.
    Sve znas 🤭. Mame panicare i drame, a damice to prihvate kao velike! Bio je i muz u bolnici prosle godine nakon nesrece, operacija itd…to je isto dobro podnijela, ali nije htjela ici u bolnicu, tek kad je on mogao izaci van. Zato ju ni sad ne zelim forsirat da dode ako ne zeli.
    Daj mi reci kako si ti primala dexametazon? Ja dobivam svakih 12 sati, ukupno 4 doze. Sad bi trebala drugu dobiti. Nesto mi je ostalo da si ti par dana prije poroda opet primila?
    Kako nam je Lora? Jesi ju uspjela vidjeti? Jel ti sad malo lakse s ustajanjem? Kak je s bolovima?

Ma sve ok, to je prirodna reakcija, al jako jako mi je drago zbog tebe jer znam kakvo je to veliko olaksanje😊
    Ja sam dobila na pocetku 2 doze u dva dana, svaka 24 h, i jos dve prije samog poroda. Moguce da su ove tvoje 4 svakih 12 h, ove moje 2 svakih 24 h, nego je samo doza drugacija. To ti je to za pocetak. A mislim da ove prije poroda mozda idu ovisno o tjednu poroda jer ako dodes iznad 36 pluca su sigurno razvijena pa ne treba. Mislim da je i kod mene ovo bilo prevetnivno jer je 34+5 bilo. Makar na utzu oni vide da ona dise, pluca se dizu gore dolje.
    Jucer sam bila kod nje, jako je slatka❤️sve je stabilno i uredno za sad. Bilirubin nije ni rasao pa su fototerapiju iskljucili. Mlijeko su davali pomalo na sondicu al da odlicno prima pa razmisljaju u uvodenju bocice vec. I dalje je u inkubatoru preventivno, i prate strogo tu krvnu sliku😊to nam je najvaznije da bude ok sljedecih par dana.
    A ja sam jucer puno puta ustajala cak i previse i bas sam se iscrpila tako da danas cu vise odmarati. Nes se s kateterom zakomlicoralo pa su mi ga vise puta uvodili i tako da su mi dali antibiotik za urinoinfekt preventivno. Sad cu se malo koncentrirati na sebe da se oporavim kako treba da sam spremna za nju kad dode vrijrme😊. I cini mi se kao da mi mlijeko nadolazi pa bih vidjela danas da mi netko pomogne malo pogledat kakve su cice i da se probam izdojiti.
    Inace suprug mi jucer zakurio na 39, povracao i proljev. Tako da smo sada svi rastavljeni,starija mala kod nonica, tata sam u stanu, ja tu, mala u inkubatoru. Malo crnog humora😅🤦🏼‍♀️

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021

Moina
    15. Veljača 2025. 08:23

Tinchilina

Ari, šaljem zagrljaj za hrabru mamu i malu pobjednicu. Baš ovi tvoji postovi izazovaju navalu oksitocina :)
    Ja mislim da ću i ja na carski, jer sam imala carski i 5.2023 plus što su bliznaci. Al znači nije te Matijević porađao.

Moina, Ja sam isto oko Božića imala upalu sinusa, samo desna strana ubijala me glava oko oka gore dolje desno prema sljepoočnici, plus upalili su mi se svi gornji zubi na desnoj strani, usrala sam se da će mi poispadat svi od tog kolka je bila upala. Dobila klavocin i prošlo je, tako da mi je cudno da nisi dobila baš antibiotik ako je baš upala. To može bit i opasno.

Minieus, baš mi je žao da ne možeš doma bar da s djetotom prođeš zašto te nema, po meni je to za tebe dodatni veliki stres. Jesi mogla bar da se vratiš isti dan il nešto? Mene je takvog scenrija jako strah pa zato pitam. Drži me kako je Ari sa svojom malrnom super to ishendlala, al crkla bi da ne mogu doć bar na pozdrav 😭 Koliko je tvoja malena stara? Sigurna sam da će ona to bolje podnijeti od tebe, jer svi kažu da je mamama puno teže nego njima. 🤞 Da sve prođe u redu i da si brzo nazad kući.

Oko bozica je tako bilo i meni. Isto desna strana, zubno meso, nos, sinusi, uho i oko. Ali tad sam dobila antibiotik, bilo je ok par dana i onda opet pocelo grlo bolit i od jucer isto tako kod zuba i sinusi i oko i uho. Dao mi je antibiotski sprej za nos i rekao da ispirem nos fizioloskom. Tako da je danas dosta bolje ali me glava jako boli i dalje.

Moina
    15. Veljača 2025. 08:27

Sto se vodenih kozica tice, u AT je praksa da ako dijete ne dobije vodene kozice do osnovne skole, onda primi cjepivo. Tako da nema odraslih koji nisu cjepljeni ili nisu imali kozice

• točkica1213
    15. Veljača 2025. 08:47

Minnieus žao mi je da si tako naglo hospitalizirana, ali nadam se da je sad malo lakše kad je starija seka to dobro prihvatila, sretno dalje i nadam se da će još ipak ići i malo doma prije poroda🙂
    Moina tebe te boleštine nikako ne puštaju😫 ja isto imam bolove u sinusima, zapravo cijela glava me boli zadnjih dana i nos mi je krcat, a kod nas nema baš fiziološke za kupit pa sad koristim aqua maris vrećice s morskom soli i nekim travama, dobiju se uz onaj rog za ispiranje, i bolje mi je od tog, pa možda da probaš ako imate nešto slično kod vas. To mi je preporučio otorinac kad sam na početku trudnoće završila na antibiotiku zbog upale sinusa.
    Ari super da si vidjela svoju bebicu i nadam se da će uskoro primit i bočicu. Probaj se pomalo izdojiti, ali isto tako i odmori sad, jer je mala u sigurnim rukama, a prošle ste vrlo stresan period da dođete do ovdje🙂 nadam se da će i muža brzo pustit viroza
    Lejla, znači i tvoja bebica stiže kroz dva tjedna?😀
    Žuži kako si ti s bolovima?
    Spavanje - pisali ste prije nekoliko dana kako starije dijete prebacit u svoju sobu, nisam ništa htjela pisati da se ne ureknem, ali evo prije 10 dana je moj mali rekao da ide spavat u svoj krevet u svoju sobu i sam je prešao. Inače krevet mu je kupljen pred 6 mjeseci, ali ga nismo forsirali da prelazi, krenuo je u novi vrtić, oporavljao se od mononukleoze dva mjeseca pa ponovna prilagodba na vrtić i nije bilo smisla još i to forsirat. Prije sam ga ja uspavljivala u našem krevetu, sad mu ispričam priču on legne, poljubim ga i odem. Nekad zaspi brzo, nekad i po 20tak minuta on sam nastavi pričat priče plišancima, ali uglavnom uspava se sam

3🧒

Minnieus
    15. Veljača 2025. 10:30

Hvala cure svima na lijepim rijecima ♥️.
    Ari bas super da di mogla do nje 🥰. Sad sigurno jedva cekas da ju primis u narucje.
    Neka muz preboli sad sve, pa da bude fit kada treba doci po vas. Neka se tatica dobro i brzo oporavi. Dug je period dok je sve na njemu bilo, iscrpio se, pad imuniteta i eto. Nadam se da malena dobro prihvaca biti s dedom i bakom. Moja ih obozava, i bila bi od jutra do mraka, ali ne i na spavanju. To samo kod moje sestre 🤣. Vec danas ide na prespavanac i bas se veseli.
    Hvala ti za info za pluca. 
    Lora je prava borilica. Kako izgleda bude ona brzo bila s tobom u sobi 🥰. Cuvaj se, malo po malo. 
    Sto se dojenja tice, jesi si ponijela izdajalicu sa sobom? Ili ce ti oni dati?

22.08. +

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.