![](/media/img/3a/cb/683f771e81bd3e55a6b2.jpeg)
Bas mi je nerealno da je vec tablica porodi tu :) heheh, brzo ide vrijeme. Nisam jos nista kupila od robice, to sve planiram kad odem na porodiljni. Inace za velicine, moja malena je bila ispod 3 kg i sva robica koju sam imala doma a to je bila 56 joj je bila velika.. tako da za tih prvih mj dana treba i nesto malene robice. Pitala sam prije nije mi nitko odgovorio, planiram roditi na sv. Duhu, a zanima me tko ide u TA za visokorizicnu trudnocu a tko u "obicnu" TA? kako se to odreduje zna li tko? Na niskomolekuralnom heparinu sam i trudnoca se vodi kao visokorizicna.
I mene zanima ovo za heparin. Cure koje ste na heparinu jel imate jace trombofilije ili? Ja samMTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot i na Clexanu 0,4 sam od 6tt. Hematolog mi je cak rekao da nema potrebe za time, ali moja doktorica ne zeli niti malo riskirat posto je meni ovo vjerojatno prva i zadnja trudnoca. Moram se jos posavjetovat sa njom da li da do kraja uzimam clexane i isto tako oko poroda ocu morati na inducirani. Isto planiram ici na sv Duh
Ne ide se zbog clexana na inducirani. Normalno ide porod. Taj dan kad dobiješ trudove ne uzmeš terpiju i to je to. Ako si uzela nije drama. Nakon poroda se nastavi uzimati mjesec dana ili čak kraće terapija
Odlicno i hvala ti na odgovoru😊
Ja u čuda vjerujem. Posebno onda kada napravim sve u mojoj moći da se ona i dogode
Lora hvala ti na odgovoru! :)
2019 ❤️baby girl
2022 Missed ab. 21 tj 😔
2024 ➕
Ja sam na fragminu 5000j i andolu jos danas. Sutra andol ukidam. Pregled imam sl tjedan i dogovor za inducirani. Dan prije poroda mi se ukida i fragmin i ujutro idem u radaonu. Kreceu s probijanjem vodenjaka,cekaju da vide kako ce se odvijat trudovi i onda drip. Svi inducirani su mi bili tako 38tj plus koji mozda dan.
Ja se jos nadam da mozda ovaj put krene samo tamo na 37tj😂
Oprosti ako si vec spomenula, na inducirani moras bas zbog heparina?
Da radi heparina,i nije prvi put,tako je svaki put bilo bar kod mene
Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Robica meni sve spremno tamo od 28 tjedna, al jer sam znala sto me ceka😅a to nisam mogla muzu ostavit🤭ionako je dobio previse zadataka sada
Lora saznala, za dijete je naknada preko HZZO-a u potpunosti, tako da ima pravo. Moramo mu samo otvoriti bolovanje na dijete i sve predati na zavod kad zatvori bolovanje.
PikyB ja ne znam kako oni to odrede al ja bih rekla da ces ti ici u visokorizicnu s tom dijagnozom i svemu od prije. Ponesi samo sve nalaze i napomeni kad te budu zaprimali na prvi pregled pa neka oni tamo sve vide i nek te usmjere. Ovdje su na Visokorizicnoj super doktori stvarno barem ovi s kojima sam ja imala priliku komunicirati i koji su me gledali😊
Cure izgleda da je kod mene to to, bebica ce sljedeci tjedan van. U sub sam na 34+ i sad je vec jasno da je puno puno sigurnija vani nego u meni jer mi tijelo bas divlja.
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Cupko pliz daj me pidsjeti koja je bila tvoja duzina cerviksa kad si se zabrinula i u kojem je to tjednu bilo?
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
AriBari, hvala na odgovoru! :) Ti ces znaci prva u tablicu s porodima. Drzim fige da sve dobro prode.
Nego, ima li koja trudnica da razmislja o akupunkturi za laksi porod? Citala sam na netu krece se od 36 tj na dalje, kako bi se cerviks omeksao i opustila zdjelica.
2019 ❤️baby girl
2022 Missed ab. 21 tj 😔
2024 ➕
Cupkopliz daj me pidsjeti koja je bila tvoja duzina cerviksa kad si se zabrinula i u kojem je to tjednu bilo?
Mislim da je bio 18+5 32 mm. I sad s 23 tjedna je bio 42mm. Nisam dobro ginek shvatila jel normalno da je u manjim tjednima manji i rekla je da sam očito mirovala kad se produžio (a nisam mirovala 🫣). Ne znam što se desilo, ali dobro je, ja mirna 😁
28👩🏽
30🧔🏽♂️
9.9. + prvi put iz prve 🥰
28.11. dečko 💙
Cupko ti nisi niti terapiju imala? Utrogestane ili sl.? Ako kod mene bude isto stanje na idućem pregledu, ja bi malo uvela lagane šetnje i lagane kućanske poslove. Da ne ležim skoro 24 sata ako nema potrebe.
22.08. +
Ari sve znaš. To su već ok tjedni, tako da će biti sve super. Nadam se da nakon poroda nećete dugo ostati u bolnici, da možete doma uživati svi zajedno. Imaš podršku obitelji i prijatelja i cijelog foruma
22.08. +
Cupko ti nisi niti terapiju imala? Utrogestane ili sl.? Ako kod mene bude isto stanje na idućem pregledu, ja bi malo uvela lagane šetnje i lagane kućanske poslove. Da ne ležim skoro 24 sata ako nema potrebe.
Ne, nisam ništa. Meni za tih 32 mm nije ni ginek ništa rekla nego sam ja sama sebi digla paniku. I onda kad sam ih zivkala naknadno mi je rekle da je to normalna dužina da ćemo na idućem pregledu vidjet jel se skraćuje, a meni se eto produžio.
28👩🏽
30🧔🏽♂️
9.9. + prvi put iz prve 🥰
28.11. dečko 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji