Pozdrav svima, nova sam ovdje i prva mi je trudnoća. Zbunjena sam oko porodiljnih nakanada i komplikacija. Možda sam fulala temu, no trebala bi pomoć ili da me samo uputite gdje da pitam za savjete. :)
Termin mi je 27.5.2025., a zaposlena sam 13.11.2024. (Prije toga sam radila godinu dana do 27.4.2024.) Mene sad zanima koliko mi je platnih lista potrebno i kako se to računa, s kojim brojem se to onda dijeli, sa 6 ili sa stvarnim brojem lista? Negdje piše da su potrebne minimalno dvije, a što onda s ovih pola mjeseca? i računaju li se liste od prijašnjeg poslodavca onda?
Nisam sigurna kako onda ako odem na komplikacije, računa li se to u prosjek ili se to uopće ne gleda?
Hvala puno unaprijed curke 🩷
Mislim da moras biti u radnom odnosu cca 9mj,jer se neracuna zadnji mjesec,tipa ja sam otisla na komplikacije sredinom 8.mj,i morala sam predati liste placa od 1-6mj.. najbolje bi bilo da se raspitas u HZZO..
👩🏼 2012.
👨🏼2015.
🧔♂️🫶👩 2022.
🧔♂️27
👩32
➕❤️ 24.6.24'
17.10.🩵
Yvonne da da slazem, curica je skroz zdrava bas kazu da nema nikakvog problema, al da preventive radi je na promatranju pa curka ima ipak vise vremena za sebe😊 al vjerujem da, da ovisi o tome, nama su na odjelu bile bebice jer nije bilo mjesta na babinjacama i cinilo mi se da su stalno tu i da su neke dosta plakale, al ja necu sigurno pustit da mi beba bude gladna. Ako mi mlijeko ne nadode odmah a vj nece, a one izvode gluposti cut ce me sigurno, s tim nemam problema😅
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj Petrova 1:16(1:64,1:64)
Pozdrav svima, nova sam ovdje i prva mi je trudnoća. Zbunjena sam oko porodiljnih nakanada i komplikacija. Možda sam fulala temu, no trebala bi pomoć ili da me samo uputite gdje da pitam za savjete. :)
Termin mi je 27.5.2025., a zaposlena sam 13.11.2024. (Prije toga sam radila godinu dana do 27.4.2024.) Mene sad zanima koliko mi je platnih lista potrebno i kako se to računa, s kojim brojem se to onda dijeli, sa 6 ili sa stvarnim brojem lista? Negdje piše da su potrebne minimalno dvije, a što onda s ovih pola mjeseca? i računaju li se liste od prijašnjeg poslodavca onda?
Nisam sigurna kako onda ako odem na komplikacije, računa li se to u prosjek ili se to uopće ne gleda?
Hvala puno unaprijed curke 🩷
Ni ja nisam 100% sigurna, znam da moras biti zaposlena 9 mj neprekidno ili 12 mj s prekidima u zadnje 2 godine. Ja sam mjenjala posao u prvoj trudnoci, ali nisam imala prekid radnog odnosa, pa sam nosila taj obrazac za 3 place sa starog posla i obrazax s 3 place s novog posla. Najbolje ti je poslati mail ili nazvati hzzo i kod njih provjeriti.
👩 33g
🧔33g
👧 2g
7/24 +
Evo gotova su predavanja i drugog dana online tecaja od DZZ i stvarno sve pohvale. Prvih sat vremena se govorilo o njezi i higijeni bebe, zatim sat i 40min o samom dojenju. Bas sve detaljno prikazano i objasnjeno. Za kraj se odgovaralo 20min na sva pitanja. Sve pohvale i naucila sam neke stvari koje kao prvorotkinja nisam znala. Pa cure koje nisu bile za online predavanja stvarno je super prezentirano pa si pogledajte. Sutra cemo na mail dobiti potvrde o sudjelovanju za nas i pratnje i prirucnike o svemu o cemu se govorilo ova dva dana.
Ja u čuda vjerujem. Posebno onda kada napravim sve u mojoj moći da se ona i dogode
Ja sma isto inducirana bila i bez epi, nisam stigla ju dobit jer sam se prebrzo otvorila i akd sma pitala su tekli tiii sad moras tiskat 😂 ali morma priznat da mi nije zao sto ju nisam dobila. Teudovi su uzasni, aliii zato sam porod nije bio strasan. Uzela bi epi da je duze trajalo i da sam bila preumorna. Ali ovako mi drago da ju nisam dobila.
Kileee, znaci ja sma na +9 i toliko sam ocajna. Ne jedme puno slatkog i grickalica. Pojedem koji keks ili kolac ali ne sad po cijelu kutiju. Jedem voca i povrca, ali ne jedem bas kuhanu hranu nego sam na jajima, sunka, sir i tako. Mislim da me to unisti
Uopce ne trebas biti ocajna. Ti i ja smo u istom tjednu u dan a ja sam dobila 13kg🙈 bila bi sretna da sam dobila samo 9kg, tako da ako itko treba biti ocajan onda sam to ja😅 Ali necu se uopce opterecivati oko toga, kako moj muz kaze sad me ima vise za voljet hehe. meni je trbuh stvarno velik, toliko da ljudi misle da moram jako brzo rodit. Kad im kazem da imam jos 3 i pol mj sokiraju se. U pon nam je pregled pa cemo vidjeti koliko je moja curka velika🥰
Ja u čuda vjerujem. Posebno onda kada napravim sve u mojoj moći da se ona i dogode
Čokoladice ja sam napisala da bi epiduralnu samo ako je drip. Ja imam prilicno visoku toleranicju boli, a prirodni trudovi su ipak prirodni i kako sam ih dobila nisam ni razmisljala o epiduralnoj, ali da sam je i trazila ne bih je ni dobila jer su oni mislili da cu bit gotova za sat vremena. Vec sam pisala da nisam bila ni na klistiru ni na brijanju jer su oni rekli da nema vremena i da cu ako odemo rodit na wcu🤣
Dripsu umjetni bolovi. Moja mama je dobila drip samo na zadnjem porodu jer je htjela da je porodi taj profesor a on je morao na predavanje pa je dogovorila malo dripa da je poguraju da stigne u njegovoj smijeni🤣 i ona je rekla da su prirodni trudovi laksi od dripa. Al to mi je nekako i logicno, jer ovo je tvoje tijelo i hormoni, a drip je droga😊
Evo jos friskih info sa Sv. Duha😅pricali smo s jos jednom sestrom na babinjacama pak ona kaze samo pelene i krema, da uglavnom imaju podloga da ne brinemo pa eto valjda na koga naletis😅 i prica poroda od jucer. Curka jedna sto je bila tu s nama na patologiji rodila, inducirali gelom dva puta, dobila trudove, dali joj ono intravenozno za bolove, kasnije i epiduralnu, babica bila super ful je masirala, nije popucala i nije rezana. Bebica u 35 tjednu rodena, tako da je na odjel dosla bez nje naspavala se cijelu noc, donjeli je ujutro, nije jos probavala dojit, i preko dana je opet odveli na promatranje za svaki slucaj takk da je stigla i van s nama i otusirat se i kaze da su joj sestre ful ok. Ja bih rekla na koga naletis😊
Ja na prvom porodu nisam nis znala i bila sam malo preplasena, al moram reci da su nam sestre u Ri bile super, neke bolje neke losije al sve u svemu super. A sad sam sigurnija u sebe i bome ce me cut ako mi budu grozne🤣
Ari kad si vec spomenila, je li u nasim bolnicama jos uvijek pravilo da se radi klistir i da se brije? Jer u knjizi koju citam [staroj 20 god 🤣] pise da se to vise ne radi .
👱♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨🦳 normo
~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷
Čokoladica za brijanje vise ne znam, al klistir se provodi, ovaj porod sto sam pisala od jucer, cura je dobila kkistir prije nego su ne jz predradaone u radaonu premjestili. Sad ne znam ako je to u svim bolnicama praksa😊 babybell ti si slusala tecaj jesu li spominjali?
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj Petrova 1:16(1:64,1:64)
Ja sam se prijavila na Rodin online tečaj. Jel netko slušao, jel ok? Da baš ne izgubim vrijeme na ništa 🤣
Od doma zdravlja mi je prošao, ne znam ako će biti opet, a od kbca je uživo pa mi nije blizu ni usput za ići, a nešto bih htjela poslušati možda ne toliko za porod koliko za babinjače i dojenje jer ne znam ništa haha.
Ja evo znam za Podobnik da su prijateljicu za carski klistirali i brijali.
28👩🏽
29🧔🏽♂️
9.9. + prvi put iz prve 🥰
28.11. dečko 💙
Da li kada se ide na ugovoreni carski treba imati odluku o istom, koju donosi " konzilijum " doktora ? Ja zbog određene dijagnoze koju imam jos od djetinjstva sam od svog nadležnog doktora dobila preporuku za carski rez, da li doktori u tom slučaju postupe po preporuci drugog specijaliste ili ginekolozi daju konačnu odluku?
Sortiraj odgovore
Najstariji