Znaci i na sv. Duhu je dijete stalno s vana i sve same radite? Bas mi je zao da su sestre takve da ne zele pomoc/pokazat, a rade tako divan posao. Nedavno mi je poznanica tamo rodila i rekla je da su sestre uzele dijete kad je trazila. Mozda ovisi na koga naletite, ko je u smjeni. Netko je napisao da tri frendice nisu tamo dobila epiduralnu, ozbiljno, u 21. Stoljecu?
Jos sam htjela pitat, nekoliko vas je napisalo da kod prirodnih trudova ne bi uzelo epi, a kod dripa bi. Pa me zanima zašto, jel' bolnije kod dripa ili?
Ja isto nosim muzeve trenerke jer me ove trudnicke tajice sve stezu gore di je onaj lastik, pa ih ni ne nosim.
👱♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨🦳 normo
~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷
Ja sam sve rodila na dripu bez epi pa nisam neka mjerodavna za ista rec😂 ni ne znam sta su to tvoji trudovi,voljela bi iskusat bar jednom evo to da krene bas samo od sebe mada sumnjam evo. Pokusat cu s onim vjezbama iz one grupe prirodan porod pa mozda potakne nesto kad dode za to vrijeme. Bas bi voljela to iskusit pa da znam usporedit bez dripa i sa dripom
Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Pozz svima, eto nas sa ultrazvuka.
Svi organi i kosti na broju, beba lipo raste. Dvaput sam napomenula da ne govori spol, a vidim na doktorici da je odma vidjela 🤭 uzv je bio u bolnici. Dalje me ceka ogtt za cca 2 tjedna kad se stignem skuinuti sa slatkog jer ne mogu nikako bombone izbacit. Cudi me da nisam vec na +10 kila🤣 jos sam na minus kilama 😐
Nisma.bila u situaciji ali mislim da vecina uzme epi na dripu jer su umjetno izazvani trudovi i cesci i jaci odma 🤔
Ari, nek ti odes malo doma.napunit baterije 😀
34 ♏👩🦰,34♉🧔
Pokusaji od 10/20
4.11.2022. Curica ❤
⏸ 9.9.
Pozdrav svima, nova sam ovdje i prva mi je trudnoća. Zbunjena sam oko porodiljnih nakanada i komplikacija. Možda sam fulala temu, no trebala bi pomoć ili da me samo uputite gdje da pitam za savjete. :)
Termin mi je 27.5.2025., a zaposlena sam 13.11.2024. (Prije toga sam radila godinu dana do 27.4.2024.) Mene sad zanima koliko mi je platnih lista potrebno i kako se to računa, s kojim brojem se to onda dijeli, sa 6 ili sa stvarnim brojem lista? Negdje piše da su potrebne minimalno dvije, a što onda s ovih pola mjeseca? i računaju li se liste od prijašnjeg poslodavca onda?
Nisam sigurna kako onda ako odem na komplikacije, računa li se to u prosjek ili se to uopće ne gleda?
Hvala puno unaprijed curke 🩷
Nisam imala ni ja svoje, pukao mi je vodenjak, pa su mi dali gel i poslije drip. Voljela bih imati svoje ovaj put, kazu zene koje si ih imale da su ipak malo laksi prirodni. Ako budem trudna 39, 40 tjedana razmisljam da odem na akupunkturu, tamo odrade neko grijanje stopala ako se dobro sjecam i to potakne trudove.
2019 ❤️baby girl
2022 Missed ab. 21 tj 😔
2024 ➕
Joj cure, meni je mala u pon napokon nakon 3 tjedna krenula u vrtic, a mene uhvatile neke glavobolje. Danas sam napokon dobro pa sam se uhvatila spremanja.
Meni je porod krenuo s pucanjem vodenjaka, imala sam skroz nepravilne svoje trudove pa sam bila pod dripom, dobila sam 2 doze epiduralne i nezz kako bi izdrzala bez njih, bas je bilo gadno jer sam se brzo otvorila a beba je ostala visoko pa smo cekali da se spusti. Doktorica mi je rekla da mi je epiduralna usporila porod, ali ja bi je opet uzela ako cu morati na drip. Ari odlicne vijesti, nadamo se da ce do petka biti sve ok i da ces za vikend uzivati sa svojim curicom.😃
👩 33g
🧔33g
👧 2g
7/24 +
Čokoladice ja sam napisala da bi epiduralnu samo ako je drip. Ja imam prilicno visoku toleranicju boli, a prirodni trudovi su ipak prirodni i kako sam ih dobila nisam ni razmisljala o epiduralnoj, ali da sam je i trazila ne bih je ni dobila jer su oni mislili da cu bit gotova za sat vremena. Vec sam pisala da nisam bila ni na klistiru ni na brijanju jer su oni rekli da nema vremena i da cu ako odemo rodit na wcu🤣
Drip su umjetni bolovi. Moja mama je dobila drip samo na zadnjem porodu jer je htjela da je porodi taj profesor a on je morao na predavanje pa je dogovorila malo dripa da je poguraju da stigne u njegovoj smijeni🤣 i ona je rekla da su prirodni trudovi laksi od dripa. Al to mi je nekako i logicno, jer ovo je tvoje tijelo i hormoni, a drip je droga😊
Evo jos friskih info sa Sv. Duha😅 pricali smo s jos jednom sestrom na babinjacama pak ona kaze samo pelene i krema, da uglavnom imaju podloga da ne brinemo pa eto valjda na koga naletis😅 i prica poroda od jucer. Curka jedna sto je bila tu s nama na patologiji rodila, inducirali gelom dva puta, dobila trudove, dali joj ono intravenozno za bolove, kasnije i epiduralnu, babica bila super ful je masirala, nije popucala i nije rezana. Bebica u 35 tjednu rodena, tako da je na odjel dosla bez nje naspavala se cijelu noc, donjeli je ujutro, nije jos probavala dojit, i preko dana je opet odveli na promatranje za svaki slucaj takk da je stigla i van s nama i otusirat se i kaze da su joj sestre ful ok. Ja bih rekla na koga naletis😊
Ja na prvom porodu nisam nis znala i bila sam malo preplasena, al moram reci da su nam sestre u Ri bile super, neke bolje neke losije al sve u svemu super. A sad sam sigurnija u sebe i bome ce me cut ako mi budu grozne🤣
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj Petrova 1:16(1:64,1:64)
Kokili cestitam na dobrom pregledu😊
Poumuva joj ja nisam sigurna, al mislim da moras bit ono 6 mjeseci zaposlena prije porodiljnig da bi imala pravo na punu naknadu. Ili? Nisam sigurna stvarno mozda neka cura bolje zna...
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj Petrova 1:16(1:64,1:64)
Ja sma isto inducirana bila i bez epi, nisam stigla ju dobit jer sam se prebrzo otvorila i akd sma pitala su tekli tiii sad moras tiskat 😂 ali morma priznat da mi nije zao sto ju nisam dobila. Teudovi su uzasni, aliii zato sam porod nije bio strasan. Uzela bi epi da je duze trajalo i da sam bila preumorna. Ali ovako mi drago da ju nisam dobila.
Kileee, znaci ja sma na +9 i toliko sam ocajna. Ne jedme puno slatkog i grickalica. Pojedem koji keks ili kolac ali ne sad po cijelu kutiju. Jedem voca i povrca, ali ne jedem bas kuhanu hranu nego sam na jajima, sunka, sir i tako. Mislim da me to unisti
Koliki čestitke na dobrom pregledu, neka i dalje tako bude.Pouvma ne znam odgovor na tvoje pitanje, možda neka cura zna. Situacija je specifična i ja bih na tvom mjestu otišla na HZZO i direktno njih pitala što trebam. Oni su mjerodavni za sva takva pitanja. Ari hvala na još informacija sa Sv. Duha. Lijepo je čuti tako pozitivnu priču. Imaju praksu da sve moraš sama. Ali naravno uvijek je do ljudi i na kog naletiš od doktora…babice…sestre… Ipak je kod te curke beba rođena u 35 tjednu pa neće napraviti propust i vise ju promatraju i to mi je ok.
Sortiraj odgovore
Najstariji