ari i ostale cure koje ste na pregledima danas, sretno 🥰
planiram traziti dolantin, epi, sve sto se nudi 🤣
jesam samo ja za podobnik cula da su sve carski? cak i ako je sve ok kazu da je pupcana oko vrata i da mora i i carski? nisam za doslovno nijedan slucaj prirodnog poroda cula.
♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
♂️ astheno
2024.: 2x IUI ❌️
06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
sin 💙
ari i ostale cure koje ste na pregledima danas, sretno 🥰
planiram traziti dolantin, epi, sve sto se nudi 🤣
jesam samo ja za podobnik cula da su sve carski? cak i ako je sve ok kazu da je pupcana oko vrata i da mora i i carski? nisam za doslovno nijedan slucaj prirodnog poroda cula.
Nadvodno 70% poroda tamo je carski.. e sad jel to zato sto zene zele ili oni forsiraju ne znam.
2019 ❤️baby girl
2022 Missed ab. 21 tj 😔
2024 ➕
Meni epiduralna prva nije primila, druga isto slabo, a treca doza je primila ali svejedno me uzasno boljelo, osjetila sam svaki trud i izgon.Razmislja li koja o Podobniku? Nekako sam imala pozitivna iskustva sa sv. Duhom pa planiram tamo ponovo, ali mi je frendica nedavno rodila u Podobniku i bas jako hvali. Doduse isla je na carski.. ja bih probala izbjeci carski..
Ja planiram roditi u Podobniku, doduše bio je i prvi put ali eto zavrsilo je hitnim premjestajem na sv duh jer je ipak bio pored u 34 tt (bila hospitalizirana u Podobniku 4 dana na tokolizi). Ja sam bas vezana uz Podobnik i oni su nekako koja sigurna luka jer sam stvarno u prvoj trudnoci bila tamo pa skoro svaki dan radi krvarenja i svega a i tada je jos Alebic bio gore i IVF smo radili tamo tako da evo ja imam jako lijepa iskustva s njima a i moja dr je tamo kojoj vjerujem u potpunosti i zna cijeli moja medicinsku proslost i ne znam nekako se sigurnije osjecam uz nju na porodu 🤷🏼♀️
Jako puno zena vam ide roditi u Podobnik jer bas zele carski pa onda zato ispada da je puno carskog a i morate biti svjesni oni su privatnici i oni sebi ne zele dopustiti nekakve kikseve i komplikacije pa ako oni procjene ili prije samog poroda ili u toku poroda da je pametno ici na carski oni to rade odmah ne pustaju zenu da se pati pa tek nakon sati i sati kad vide da ne ide onda ide hitni carski kao u drzavnim bolnicama. Mene su prosli put u 32 tt pitali sto zelim od poroda i koje su moje zelje za sam porod.
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
Curke meni upravo došle tople štrample za trudnice s temua. Ako ste ko ja i ne možete dočekati Lidl preporučam 😁
https://share.temu.com/P91QLpJtqmA
Iz nutra su tople, ima punoooo mjesta za trbuh i gore imaju lastik na gumbiće da se može stisnuti ovisno o veličini trbuha. Piše da je veličina L, ali zbog tog lastika gore mislim da su više univerzalne jer ja inače S nosim 🤣
28👩🏽
29🧔🏽♂️
9.9. + prvi put iz prve 🥰
28.11. dečko 💙
Ja nisam ni jednom epi uzela ali svaki put razmisljam i potpisem. Sada pogotovo,da mogu birala bi carski. Imam nekako uzasan strah od tog poroda,priprema i svega ostalog. Jer kod mene je indukcija i tocno znam svaku pripremu. Tko bi reko nakon tolko puta😂 sama pomisao na sve mi je😱 mada nemam ruzna iskustva ali evo jednostavno jace je od mene zadnjih dana to i samo o tome razmisljam kako cu ja to opet😂
Ja bi najrade da me uspavaju izvade bebu i to je to😂
Nisi jedina hehe,ja sam nekidan bas rekla partneru kako me strah tog poroda, vjerovatno jer znam sta me ceka sa trudovima,i neznam koliko ce trajati.. nisam ni ja imala ruznih iskustava,svi su bili dobri,i kod mene je to islo relativno brzo cca 6-7sati.. iako je svaka beba na svoj nacin ,nekako imam osjecaj da cu se s ovom napatiti,ali daj Bože da grijesim..
Ja sam presla iz svojih ztrudnickih tajica,u suprugove trenerke,nevolim da mi viri stomak pa njegove navucem skoro do grudi,izgledam kao Patašon ali za po kuci mi je dobro,i mogu vam reci,cim je stomak komotniji,manje imam slabosti,valjda sam ga stezala sa svojim hlacama pa krv i to sve nije normalno moglo funkcionirati..
Sretno danas svima na pregledima ,drzim fige da prođe sve u redu..
👩🏼 2012.
👨🏼2015.
🧔♂️🫶👩 2022.
🧔♂️27
👩32
➕❤️ 24.6.24'
17.10.🩵
Cureeee u svim losima dobre vijesti kod mene, protoci se drze na nekih 48-49. Mjerimo se u petak i ako je isto za vikend bi me pustili doma pa da se vratim u pon🥰
Meni je dovoljno i ovo da je beba ok i da protoci ne rastu, a ovo za vikend doma mi je sada kao san snova🥰
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj Petrova 1:16(1:64,1:64)
Cureeee u svim losima dobre vijesti kod mene, protoci se drze na nekih 48-49. Mjerimo se u petak i ako je isto za vikend bi me pustili doma pa da se vratim u pon🥰
Meni je dovoljno i ovo da je beba ok i da protoci ne rastu, a ovo za vikend doma mi je sada kao san snova🥰
Bas mi je drago AriBari! Drzim fige da i dalje budu pozitivne vijesti!
2019 ❤️baby girl
2022 Missed ab. 21 tj 😔
2024 ➕
Ajme Ari super vijesti nadam se da ce ti se ostvariti vikend kod kuce 🤞🏼
Porod moja zelja je da sve ide prirodno i bez ljekova ali vidjet cemo. Prvi porod su me uzeli ranije i nista nije bilo prirodno u tome dvoumila sam se oko epi na kraju sam odustala i uzela, lijepo su mi pogodili omjer i djelovala mi je taman koliko treba nije me nista boljelo i rezali su me ni to ni sivanje nisam osjetila fala bogu inace znam da su to uzasni bolovi. Iskreno ja msm da vam je to sve kocka kakav ce porod biti u nasim bolnicama jer svaka bolnica ima dobre i lose ljude, ja sam imala srece postava je bila suepr svi su bili dragi a ni ja nisam imala nikakve zahtjeve pa ko zna mozda volje ljude koji kazu da da na sve samo da rade sta oce pa te obozavaju. Moje dvije cimerice su imale grozan porod, obje su trebale zavrsiti na carskom, a sili su taj prirodan porod i namucili su se i one i bebe bas jako. Nema tu osim privatne bolnice nema neke sigurnosti nadat se najboljem. Nije me pretjerano strah poroda ali zelja mi je doma obavit vecinu tog poroda i doc u bolnicu prakticki na kraju pa cemo vidjeti sta ce biti.
Ari 11.02. mi je iduci pregled zaboravila sam i to nadodati jucer 🤣
E da bila mi je jutros patronazna u posjeti, kaze bila je u susjedstvu pa navratila i tek kad je usla u kucu se sjetila ko sam i maloga i sta je sve bilo onda pa je to smijeh bio 🤣
Nadam se da ce mi sad s drugom sve ici od ruke bez nekih komplikacija 😅
Ari hvala za najnoviju info sa Sv. Duha vezano za nošenje stvari i bravoooo za tako dobar nalaz 🙏🏻 i mogući vikend doma! Držim fige za sve!
NanaJ i Tinchilina u potpunosti se slažem s opisom sestara na babinjačama. Iza svakog poroda jedva čekam doći doma da nisam sasvim sama u tome barem tih prvih dana kad sam najslabija. Tuširanje sam obavljala kad odnesu dijete ujutro na kupanje/vaganje na trčeći jer nemaš kak drugačije. Volim da je beba uz mene, ali mi je nekako i nehumano kad se sjetim prvog poroda, sva zrezana i popucala, nisam mogla sjesti, dići se… a dijete plakalo 2 noć jako, to je prvi skok u razvoju..a sve sam morala sama. A za dojenje…2018 su se međusobno sestre posvađale jer ti jedna kaže ovak druga onak…al sad ću se drugačije postaviti ako bude problema..
Epiduralnu nisam nikada primila jer sam se brzo otvarala i nisam ju stigla primiti. Sjetite me, zaboravila sam, koliko se Max smije biti otvoren za epi- mislim da je 6 cm. Ali si uvijek pripremim krvnu sliku u slučaju potrebe, nikad se nezna. Vezano za strah od poroda, meni je pomogla knjiga “Duhovni pristup rađanju” i čitala sam članke i iskustva babica gdje opisuju kako svakim trudom beba je sve bliže i što se u tijelu događa. Moram priznati da mi je to baš pomoglo i bila sam jako smirena kroz porod. Nadam se da ću opet tako… moram ponoviti gradivo 😀
Little Baby nisam pohvatala zašto indukcija? Cupko hvala za info za tajice. Razmišljala sam što mi treba još za dokupiti i onda se sjetim izazova dojenja. Mojih oboje su rođeni u ljeti tako da mi je bilo praktično imati haljinu bez naramenica, prebacim teatru i bilo mi je ok. Ali sad ćemo biti 4 mj. I razmišljam jel bi bilo najbolje imati neku duksu laganu ili majicu na gumbe pa potkošulju ispod…? Kako ste se snalazile mame koje imate djecu rođenu tak 4,5 mjesec dok nisu vrućine i haljine u igri?
Sortiraj odgovore
Najstariji