Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Yvone

Broj poruka: 396

Prijavi adminu

Babybell

Yvone

Što se tiče trudničkog tečaja… ja ću ići i ovaj put jer mislim da je i dalje uvjet za prisutnost oca na porodu. A kako ja idem na prirodni porod stvarno mi je važno da muž može biti samnom.
    Curke ja obavila u ponedjeljak ogtt. Bilo mi je lako to popiti,ništa specijalno. Ali mislim da mi nalaz nije dobar. Vrijednost na tašte mi je super ali nakon 60 i 120 jesu u onim referentnim vrijednostima na nalazu ali ja mislim da nakon 2 sata nesmije biti preko 6,7 a meni je 8.1.
    U utorak imam pregled kod endokrinologice pa me bas zanima hoće li me pustiti samo s dijetom ili će mi nešto uvesti kao terapiju.
    Zbog ovoga sam najvise i pitala za trudnički tečaj jer isto zelim da muz bude na porodu. Pa da li moze biti ako ne ide na tecaj?

Ja sam rodila 2013 i 2018 i tada znam da je bio uvjet. Znam i za slučajeve kad su pustili muža na porod iako nije prošao tečaj. Ali to je bila samo dobra volja i pravi trenutak.  Mi ćemo ići jer si to ne želim dovesti u pitanje. Moja je preporuka da se ima pratnja na porodu. Jer da bilo što treba on je taj koji će odreagirati. Na mom prvom porodu je bio takav dan da nas je dosta bilo i kako sam bila prvorotks oni računaju da to može dugo potrajati. Ostavili su me solo s mužem  i povremeno me praktikantica, srednjoškolka provjeravala. Zvala sam jednom da dođe doktorica jer imam nagon na tiskanje ali je rekla da nije to to i otišla. Vrlo kratko iza tog je muž vidio da sam krenula krvariti i zvao ih je… kad su došli imali su za vidjet da je glava dijelom vani…..i onda su se svi strčali jer sam valjda loše izgledala, mjerili tlak 3 puta… ma svašta… ne želim ni misliti kako bi mi bilo da sam bila sama. Generalno mi je porod bio dobar jer je bio brz za prvorotkinju a oni to baš i ne očekuju. Malo sam se raspisala ali možda pomogne curama koje rađaju prvi put shvatiti razloge zašto je dobro imati nekog uz sebe.

Yvone

Prijavi adminu

AriBari

Yvonnee tako je i meni ful malo, jedan prst, to kazu da nije zabrinjavajuce, ali ja sam cijeli zivot prije poroda bila ful ful u treninzima tako da kad sam krenula trenirat godinu dana nakon carskkg sam kuzila da mi nes u tim trbusnim misicima nije kako treba, i odredene vjezbe izbjegavam. A nis cemo vidjeti nakon ove trudnoce kakvo je stanje, ja svakako planiram na pregled pa cu vidjeti koliko se rasirilo. Al o tom potom, jedno po jedno😊ogtt vrijednosti su koliko ja znam redom 5,1, 10, i 8,4. Tako da je po njima tvoj nalaz ok.
    Pejama je sasvim normalno, bebica se negdje okrene pa lupka negdje di je manje osjetis i tako. Ne brini. Meni je par dana prije ovog pregleda bila puno mirnija, nes se meskoljila gurala al nikako pravih udarca. Al zato me sad nakon pregleda tako bomba, mogu samo gledat u trbuh i vidim kako se trese i izbocuje di udari. To se mijenja ovisno di lupa. Vazno da je osjetis.

Ari ja bih bila presretna kada bi mi rekla da je to ok. Rekla mi je endokrinologica da se tolerira do 5.3, 7.8, 6,7 dok su na nalazu referentne točno kako si i ti pisala. I da ako mi bude loš nalaz mogu doći i prije nego sam naručena da će me primiti. Eto baš me zanima što će biti. Ja sam i izvan trudnoće imala jedan “ lošiji” nalaz ogtta, koji je bio bolji od ovoga sada i to mi je naznačeno kao “preddijabetes” iako mi je i inzulinska rezistencija bila skroz uredna . 

rosie0111

Broj poruka: 276

Prijavi adminu

PikyB

Bol u kukovima imam i ja, imala sam i u prvoj trudnoci i bas me izmucila to cijelo drugo tromjesecje, a trece tromjesecje mi je bilo najbolje spavala sam najbolje i nije me nista boljelo.
    Bebu osjecam od 17 tj, evo danas npr sam ga osjetila ujutro i preko dana nesto sitno. Mislim da je svaki dan drugaciji, jednom jako lupa drugi put skroz njezno.
    Za OGTT mi je dr savjetovao da cak 3 dana prije testa pripazim sto jedem, i izbjegavam ugljikohidrate navecer.

Eto, a meni dr rekla da jedem normalno, inače rezultat neće biti relevantan, očito svak svoju politiku 🤣
    Čokoladica baš ogtt ili šećer iz krvi? Čudno mi to, jer ja jedem dosta slatkog i ugljikohidrata a rezultat super 🤣

Yvone

Prijavi adminu

Ja bi mu rekla kako će sada postati veliki braco i da može i preci u veliki krevet. Kupila bi posteljinu po njegovom izboru da mu bude lijepo i fora. Vjerojatno bi ga uključila i u  kupnju kreveta da ima osjećaj kako si sam bira. Treba ih malo “ počastiti” s tim nekim dodatcima da im bude gušt… igračka za krevet… lampica…posteljina… ovisi što dijete voli. 

Yvone

Prijavi adminu

Što se tiče ogtta oni kažu da se ne mijenjaju prehrambene navike upravo zato da bi se vidjelo da li tijelo prerađuje kako treba. Natrpaju u tu vodu 75 grama šećera  što ja stavim u cijeli kolač i kažu da ako tijelo to može preraditi onda može i sve drugo. Ja sam u prošloj trudnoći jela slatko dan prije običnog vađenja krvi  i natašte mi je bio  5.1. Bila cca 11 tjedana trudnoće i odmah me spičila na ogtt. Večer prije ogtta sam bila na jednom rođendanu, jela tortu, sve i svašta ali do 19.00 sati i tada su mi vrijednosti bile 5,2, 7,2, 7,4 i odmah sam upućena na Vuk Vrhovec i morala biti cijelo vrijeme na dijeti i raditi profile svaki mjesec. Jedan doktor mi je rekao da ako ne želim opet u idućoj trudnoći isto da pazim što jedem prije. Hrana jako utječe na nalaz ogtta i šećera u krvi općenito. Ne samo slatko nego i svi ugljikohidrati. Zato dijabetičari tip 2 moraju jako paziti na prehranu, nisu lišeni samo šećera nego i porcije svega moraju biti znatno manje.

rosie0111

Broj poruka: 276

Prijavi adminu

Yvone

Što se tiče ogttaoni kažu da se ne mijenjaju prehrambene navike upravo zato da bi se vidjelo da li tijelo prerađuje kako treba. Natrpaju u tu vodu 75 grama šećera što ja stavim u cijeli kolač i kažu da ako tijelo to može preraditi onda može i sve drugo. Ja sam u prošloj trudnoći jela slatko dan prije običnog vađenja krvi i natašte mi je bio 5.1. Bila cca 11 tjedana trudnoće i odmah me spičila na ogtt. Večer prije ogtta sam bila na jednom rođendanu, jela tortu, sve i svašta ali do 19.00 sati i tada su mi vrijednosti bile 5,2, 7,2, 7,4 i odmah sam upućena na Vuk Vrhovec i morala biti cijelo vrijeme na dijeti i raditi profile svaki mjesec. Jedan doktor mi je rekao da ako ne želim opet u idućoj trudnoći isto da pazim što jedem prije. Hrana jako utječe na nalaz ogtta i šećera u krvi općenito. Ne samo slatko nego i svi ugljikohidrati. Zato dijabetičari tip 2 moraju jako paziti na prehranu, nisu lišeni samo šećera nego i porcije svega moraju biti znatno manje.

Užas, kužim da, valjda sam imala sreće, ali koja je svrha onda ako ćeš paziti šta jedeš, ispada da lažiraš pretragu na taj način, onda je jednostavno mogu odbiti i bok...

Yvone

Prijavi adminu

Ma imaš sve odlično, gušterača ti to sve dobro preradi. 
    Nismo svi iste sreće. Ali nije ni to ništa nerješivo 😊 Svrha je da se vidi stvarno stanje ali ako se netko odluči paziti tako treba biti cijelo vrijeme, ne samo pred test. 

little baby

Broj poruka: 533

Prijavi adminu

NanaJ

Curke trebam pomoc, mame koje vec imate vecu djecu tipa od 2 godina na dalje, kada ste prebacili klince u krevet za velike?
    Imamo cutie cloud krevetic i planiram mu postepeno skidati stranice, znaci prvo jednu stranu, pa nakon mj dana drugu pa ako bude to funkcioniralo planiramo mu kupiti veci krevet jer kimbu moramo spremiti za bracu. Ne zelim da ima osjecaj da ga izbacujemo radi brace pa bi htjela vec polagano poceti s privikavanjem. On je super spavac, spava u svojoj sobi bez budenja cijelu noc. Kako je kod prosla ta tranzicija i da li je poremetilo spavanje?

Mi smo prije par dana upravo skinuli jednu stranicu krevetica  maloj,ima 1.5g. Krevetic joj je 140*60,veci je i moze biti kao krevet kad se skine stranica. Najvise smo skinuli radi toga da je ja ne dizem jer ju ne smijem dizati. Ali kad vrtim film svima smo stranicu tu skinuli s 1.5g. Okolo sam joj stavila onu pletenicu da se ne udara i muz namomtiro onu ikea ogradicu da ne padne. Bila je bas sretna kada smo joj pokazali,sad sama ide u krevetic kada je vrijeme spavanja legne i spava

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

little baby

Broj poruka: 533

Prijavi adminu

Na ljeto je bas planiramo seki preselit u sobu na veliki krevet,tada ce imati dvije godine

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

• Tinchilina

Broj poruka: 368

Prijavi adminu

Ja ću sljedeçi tjedan na ogtt, na prvom vađenju krvi do 10 tj mi je glukoza bila 5.2, a inače nisam do sad imala problema sa šećerom, ni u prvoj trudnoći. Osim dijete, što je još moguće ako mi ogtt bude loš?

💙 5/2023

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.