Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AriBari
    28. Prosinac 2024. 22:51

Moina drago mi je da si bolje😊
    Zuzi kako je kod tebe?
    Pjegice nema te dugo je sve ok?
    Daja ti si nam opet tiha, nadam se da je samo manjak vremena i da je sve ok😊..

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

moonika
    29. Prosinac 2024. 08:32

Jutro. Hvala Ari na objašnjenju. I ja sam vadila prošli tjedan IAT i bio je negativan. Ali nisam dobila nikakvo objašnjenje od ginekologica, zapravo zaboravila sam i pitat iskreno i sjetila se tek sinoć. Baš ću ju nazvati sutra
    Hvala još jednom ♥️

💁🏼‍♀️32god
    💁31god

AriBari
    29. Prosinac 2024. 09:17

Moonika ma ništa😊
    Znači važno je zapamtiti da rhogam u 28 tjednu nije za nešto što se desilo u prošlosti već preventivno za nešto što će se možda (a možda i neće) desiti u budućnosti pri kraju trudnoće. Znači ako je IAT bio oko 25 tjedna negativan to je super, al to ne znači - ok, onda mi ne treba rhogam u 28 tjednu. Upravo zato i je taj stav određenih naših ginekologa, zašto bi to davali u 28 tjednu kad se u 99% slučajvea ništa neće desiti do poroda. E a što ako si u ovih 1% kao ja? Jednom kad se desi, povratka nema, ni 100 rhogama ti neće pomoći. Za sljedeću trudnoću si u istoj situaciji kao i ja, ako ne i goroj (jer je ova moja i super, kakvih ima).
    Inače evo ti link na Mazalin, gdje pišu kome se daje rhogam i kad u poglavlju Sprječavanje hemolitičke bolesti fetusa:
    https://poliklinika-mazalin.hr/blog/kako-rh-faktor-i-krvna-grupa-mogu-utjecati-na-trudnocu-i-vase-dijete/
    Oni isto kažu ako je mama negativna, a beba pozitivna, rhogam u 28 i 36 tjednu, iz preventive.
    A po stranim stranicama, jer je to vani sasvim normalan postupak u većini država, samo googlaj rh sensibilization prevention rhogam in 28. Week. Dobit ćeš hrpu rezultata.
    Čisto da si si imaš neke izvore, a da ne bude rekla mi je neka cura na nekom forumu😅
    Na kraju, na vama je samima da odlučite hoćete li uzeti taj rhogam ili ne, vrlo je vjerojatno da vam neće trebati i da će i bez njega sve biti ok do poroda. Ali što ako ne bude.. ja da sam znala sve ovo što sad znam i da mi je to netko rekao kao ja vama ne bih ni trena razmišljala u prvoj trudnoći😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

žuži1808
    29. Prosinac 2024. 10:19

Dobro jutro,ja nikako da se javim.. hvala vam na podrsci i savjetima,bila sam jucer na hitnoj, sve je i redu samo malo vise mirovanja i stresa,kako oni kazu to je vec 8.mjesec trudnoce i iako mislim da mogu svasta,ipak nemogu,da je najveca zamka kad zena osjeti da je u punoj snazi,treba ici smanjenim tempom.. bolovi su i dalje tu,vodenjak je citav,jednostavno kao da neospraznim kompletan mjehur pa je tako.. valjda oni znaju..kazu da je to vec treca trudnoca i da je rizik malo veci od prethodnih.. imam osjecaj kao da se beba umori pa prespava dan,ali cim legnem na bok eto je.. stigle su vrtoglavice,i sekundarna slabost,tako da i oko toga trebam paziti..u ponedjeljak trebam ici vaditi krv za zeljezo..
    Danas mi dolazi robica i kompletne stvari za bebu,ostala mi je jos samo komoda za odjecu.. nadam se da ste sve dobro,ja sam malo u zaostatku s citanjem,jer imam i malo vecih problema kuci,naime jedno vecer sam se posvađala sa partnerom pa smo vikali,sljedeci dan ga je moja kcer prijavila u skoli ,isti dan nam je dosla policija na vrata, dali smo iskaze,ali jos cekamo socijalnu sluzbu.. kcer mi ima traume od svađa i povisenih tonova,a uz to ima samo mene,kako ona kaze,sta bi ona i brat da mi se nesto dogodi.. nije bilo fizickig kontakta,samo vika i galama,ali njoj je dosta i previse.. tako da to sve utjece na moje stanje,skupilo se i samo navalilo na mene.. ispricavam se na dugoj objavi.. zelim vam svima ugodan dan

👩🏼 2012.
    👨🏼2015.
    🧔‍♂️🫶👩 2022.
    🧔‍♂️27
    👩32
    ➕❤️ 24.6.24'
    17.10.🩵

• Lora.
    29. Prosinac 2024. 10:47

žuži1808

Dobro jutro,ja nikako da se javim.. hvala vam na podrsci i savjetima,bila sam jucer na hitnoj, sve je i redu samo malo vise mirovanja i stresa,kako oni kazu to je vec 8.mjesec trudnoce i iako mislim da mogu svasta,ipak nemogu,da je najveca zamka kad zena osjeti da je u punoj snazi,treba ici smanjenim tempom.. bolovi su i dalje tu,vodenjak je citav,jednostavno kao da neospraznim kompletan mjehur pa je tako.. valjda oni znaju..kazu da je to vec treca trudnoca i da je rizik malo veci od prethodnih.. imam osjecaj kao da se beba umori pa prespava dan,ali cim legnem na bok eto je.. stigle su vrtoglavice,i sekundarna slabost,tako da i oko toga trebam paziti..u ponedjeljak trebam ici vaditi krv za zeljezo..
    Danas mi dolazi robica i kompletne stvari za bebu,ostala mi je jos samo komoda za odjecu.. nadam se da ste sve dobro,ja sam malo u zaostatku s citanjem,jer imam i malo vecih problema kuci,naime jedno vecer sam se posvađala sa partnerom pa smo vikali,sljedeci dan ga je moja kcer prijavila u skoli ,isti dan nam je dosla policija na vrata, dali smo iskaze,ali jos cekamo socijalnu sluzbu.. kcer mi ima traume od svađa i povisenih tonova,a uz to ima samo mene,kako ona kaze,sta bi ona i brat da mi se nesto dogodi.. nije bilo fizickig kontakta,samo vika i galama,ali njoj je dosta i previse.. tako da to sve utjece na moje stanje,skupilo se i samo navalilo na mene.. ispricavam se na dugoj objavi.. zelim vam svima ugodan dan

Nisam ti stigla napisati za to curenje, bilo je i meni tako. Curilo mi po cijele dane, uložak sam nosila. Radili test na plodnu vodu i nije. To curi svašta i dolje se sve čisti, moguće i urin od pritiska da curi. Isto tako pred kraj mi krenulo i do kraja curilo.

rosie0111
    29. Prosinac 2024. 10:55

Žuži joj drži se, nadam se da ti je mala dobro i da se oporavila od šoka, blizu si kraja probaj izbjegavati stres 🫣
    Inače mene boli lijeva prepona, dosta mi je pritisak dole, osjeti se da dolazi zadnje tromjesečje. Mala mi pokupila neku prehladu pa smo kući dosta.

petrucika
    29. Prosinac 2024. 11:21

Dobro jutro proljetnice !! Imam pitanje za vas zabrinuta sam virujem bez razloga ali to je jace od mene i ne mogu prestat razmisljati o time!! Danas san punih 15 tjedana prije tocno tri dana bila sam 14+4 sigurna sam da sam to jutro osjetila bebu po prvi puta jod dok sam lezala u krevetu!! Kako mi je dan prije toga cjeli dan titralo ili ti pulsiralo ono nesto tocno na livoj strani kod pupka to se nastavilo i taj dan i unilo mi je poprilicnu zabrinutost i nemir !! Ali je ta dva dana pulsiralo i stalo!! Vise se nije ponovilo doktorica mi je rekla da je to normalno za trudnocu i da ne brinem!! Ja sam nekako sve u strahu nekom od toga dana svasta mi kroz glavu prolazi i muci me najvise to sto nisan ni bebicu vise osjetila da napumenem da mi je ovo cetvrta trudnoca!!i nekako sam si ja utupila da san ju vec tribala osjecaj i zasto ju vise uopce ne osjetim!!ima li viserotki da me malo umire da ne brinem i ne dizem paniku bezveze!! Jer kad me uhvati taj neki strah vise nisan realna uopce!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

AriBari
    29. Prosinac 2024. 12:04

Žuži ajme bas mi je zao da vam je takva situacija😔nadam se da cete uspjeri to rijesiti normalnim razgovorom, radi tebe, bebe i djecice. Nebiste stvarno tako nesto trebali prolaziti😔
    Rosie pratim te s tim bolom u lijevoj preponi, isto mi je ovaj put krenulo ranjje nego u prvoj, ne mislim da je to nes zabrinjavajuce. Ja sam nasla poveznicu da kad jedan dan vise hodam i stojim da me onda tu noc i sljedeci dan vise bole.
    Lora potpisujem ovo za curenje, curila u prvoj i sad curim dosta. 
    Petrucika ma prerano si sad da bebu cesto osjetis. Ja sam pocela relativno rano osjecati bebicu u ovoj trudnoci, pricam o onim leptiricima i skakljanju. Al znala bi osjetiti nes sitno i onda po tjedan dana nis, pa opet nes sitno, pa opet pauza. Mala je to bebica i vrti se u krug i nekad sutne u nes sto osjetis, a nekad mozda bomba negdje iza di ne mozes osjetiti, a ona ima party😊 A ovo pulsiranje, ma tko zna mozda ti je misic, mozda ti je neka vena malo izasla na van pa si doslovce svoj puls jace osjetila. A i doktorica je rekla da je normalno. Tako da ja vjerujem da je sve ok, i da se probas opustiti. Je ti relativno brzo pregled, ako bi ti s njim bilo lakse?😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021

petrucika
    29. Prosinac 2024. 12:12

AriBari

Žužiajme bas mi je zao da vam je takva situacija😔nadam se da cete uspjeri to rijesiti normalnim razgovorom, radi tebe, bebe i djecice. Nebiste stvarno tako nesto trebali prolaziti😔
    Rosie pratim te s tim bolom u lijevoj preponi, isto mi je ovaj put krenulo ranjje nego u prvoj, ne mislim da je to nes zabrinjavajuce. Ja sam nasla poveznicu da kad jedan dan vise hodam i stojim da me onda tu noc i sljedeci dan vise bole.
    Lorapotpisujem ovo za curenje, curila u prvoj i sad curim dosta.
    Petrucikama prerano si sad da bebu cesto osjetis. Ja sam pocela relativno rano osjecati bebicu u ovoj trudnoci, pricam o onim leptiricima i skakljanju. Al znala bi osjetiti nes sitno i onda po tjedan dana nis, pa opet nes sitno, pa opet pauza. Mala je to bebica i vrti se u krug i nekad sutne u nes sto osjetis, a nekad mozda bomba negdje iza di ne mozes osjetiti, a ona ima party😊 A ovo pulsiranje, ma tko zna mozda ti je misic, mozda ti je neka vena malo izasla na van pa si doslovce svoj puls jace osjetila. A i doktorica je rekla da je normalno. Tako da ja vjerujem da je sve ok, i da se probas opustiti. Je ti relativno brzo pregled, ako bi ti s njim bilo lakse?😊

Hvala ti na ovim rjecima bas pomogne kad je ovako covik malo u strahu!! Pregled mi je 15.1 tek ali mislim si otic orivatno ranije samo eto da bi sebe malo smirila!! Bas san se nekako uplasila i onda me obuzeo taj strah i odma dvakakve misli i zdrav razum vise ne funkcionira iako i ja mislim da dramim bez veze ali sto cu kad je to valjda tako uvik neki strah!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

little baby
    29. Prosinac 2024. 13:08

petrucika

AriBari

Žužiajme bas mi je zao da vam je takva situacija😔nadam se da cete uspjeri to rijesiti normalnim razgovorom, radi tebe, bebe i djecice. Nebiste stvarno tako nesto trebali prolaziti😔
    Lorapotpisujem ovo za curenje, curila u prvoj i sad curim dosta.
    Petrucikama prerano si sad da bebu cesto osjetis. Ja sam pocela relativno rano osjecati bebicu u ovoj trudnoci, pricam o onim leptiricima i skakljanju. Al znala bi osjetiti nes sitno i onda po tjedan dana nis, pa opet nes sitno, pa opet pauza. Mala je to bebica i vrti se u krug i nekad sutne u nes sto osjetis, a nekad mozda bomba negdje iza di ne mozes osjetiti, a ona ima party😊 A ovo pulsiranje, ma tko zna mozda ti je misic, mozda ti je neka vena malo izasla na van pa si doslovce svoj puls jace osjetila. A i doktorica je rekla da je normalno. Tako da ja vjerujem da je sve ok, i da se probas opustiti. Je ti relativno brzo pregled, ako bi ti s njim bilo lakse?😊

Hvala ti na ovim rjecima bas pomogne kad je ovako covik malo u strahu!! Pregled mi je 15.1 tek ali mislim si otic orivatno ranije samo eto da bi sebe malo smirila!! Bas san se nekako uplasila i onda me obuzeo taj strah i odma dvakakve misli i zdrav razum vise ne funkcionira iako i ja mislim da dramim bez veze ali sto cu kad je to valjda tako uvik neki strah!!

Ma ne brini,rano je jos ta osjetit bebu svaki dan. Jos je ro malecka bebica. Meni je peta trudnoca pa sam ovu bebu tek oko 17tjedna bas bas pocela osjecat svakodnevno ali po par udaraca. Kasnije se to povecavalo svakim danom.

Žuži bas mi je zao da morate prolaziti to,uzasno je to. Znam iz iskustva kao dijete kako je to slusati i imati traume od tih nekih stvari. Nadam se da ce se sve uskoro rijesiti i da ce biti mir za sve❤️

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.