Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sirenita
    27. Studeni 2024. 10:53

Cure, hvala vam svima na preporuke za trudnički jastuk, bacit ću se na kupnju.  Što se tiče OGTT, sad sam bila na Vuk Vrhovcu, radi kontrole štitnjače pa mi je rekla da idući put radimo i test na glukozu taman negdje oko božićnih blagdana.. Nema puno slatkoga za Božić.

It’s a girl🩷

AriBari
    27. Studeni 2024. 11:07

Jen_dva a sto nosis dolje, neke tajice ili?
    Pa ja znam da se neke cure koje imaju ok porod obuku u trudnicke tajice i majicu i nijima je to skroz ok, al ako je bio tezi porod, a pogotovo carski mislim da je tako nes siroko kao spavacica najbolji izbor. Ces ici na tecaj u kbc u kojem ces roditi? Mislim da je sasvim legitimno pitanje na tecaju dal rodiliste daje svoje spavacice ili moras donjeti, vidim da je to razlicito od rodilista do rodilista. Mozda ovisi i o tome kolika je guzva trenutno.
    I odjeca za van, vjerujem da je to svima jasno, al uzmite si i dalje trudnicko il neku siru haljinu, beba izade al trbuh je i dalje tu i povlaci se pomalo😊
    I sad kad mi je vec na pameti povlacenje trbuha to jest vracanje maternice na svoje mjesto je mene dosta bolilo, kao jaki mesntrualni bolovi pa da znate. Inace dojenje to potice pa bi mi kad bi drljala po cicama bilo jos gore, tim mi je i to dojenje bilo teze😅ne znam kako je drugim curama bilo. Ali cisto da budete spremne za to, vi koje prvi put idete😊. I kad sam rodila i crijeva su se vracala na svoje mjesto sto se meni manifestiralo cudnim zvukovima i plinovima, koje me bas tjeralo da ih ispustam al iskreno nije mi bio nikakav bed jer su cure u sobi bile skroz normalne i sve smo isto prolazile. Ne znam ako je to svima al evo da znate ako se bude dogadalo😊
    Uglavnom radite sto vas tijelo trazi😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

Moina
    27. Studeni 2024. 11:08

AriBari

Jutro cure😊
    Moinama ja gledam taj babybjorn, cijena ono😑, al nasla sam sad za 160 eura, na popustu pa vazem dal da sad uzmem😊
    To je ona neka Bliss, koju ti imas? Meni sve isto izgledaju, neda mi se to proucavat. I moram tu spuzvu za presvlacenje i izdajalicu i onda sam gotova s tim svim kao veecim, ostaje mi samo ova potrosna roba. I nemam te glupe spavacice, al to bih malo kasnije, je ima netko preporuku di uzet da imaju otvor za dojenje a da nisu preskupe inace ne nosim spavacice😅
    Cure preko 20og tjedana ste dobile uputnice za OGTT?
    Zaboravila sam vam rec da sam ja vec zadnjih 8 tjedana na istoj kilaži😅pa su mi zadnji put rekli da sam mogla dobiti pol kile barem, ja govorim pa dobila sam ih 9 odmah to nije malo🤣to sam i mislila, ja sam narasla s trbuhom odmah i sad mi stoji tako 🤣

Ma da bolesno koliko je to skupo i onda sam se odlucila za rabljenu jer se sve to moze oprati. Lijepo cu oprat i bok. A kaze mi susjeda kako je to njezina super priajteljica i da nebi prodala nesto u losem stanju. Pa eto za 100 eura sma uzela. A kuma mi kaze kako nju to spasava preko dana jer mali se bas puno animira sam u tome. ono da se mogu ic oprat ili skuhat nesto ako je beba budna. 

Ja sma sad 18+8 i dobila sam 2 i pol kile do sad. Nisam danima bila na wcu i vidla ajme 5 kg u plusu- Onda sam otisla jedan dan na wc vise puta i pogledam na vagu, ono 2.5 kg manje. Nije ni cudo da me sve tiska i da mi je sve napuhnuto

Minnieus
    27. Studeni 2024. 11:17

Jen_dva ja sam bila prvi dan u spavaćici koju sam dobila u bolnici, drugi dan obukla svoju, ali kako je meni bila malo iznad koljena s dužinom, kad bi legla, sve bi se podiglo pa mi je bilo nelagodno. Onda sam obukla tajice i majicu na bretele i bilo mi je odlično. S tim da sam ja imala prirodan porod i samo unutarnje šavove. 
    Aribari baš smo sve različite, meni je trbuh par sati poslije poroda bio skroz ravan i nisam imala nikakve bolove pri vraćanju maternice. Ali svakako znam da je česta pojava pa dobro da su cure spremne na sve. Mene su plašili s prvom stolicom nakon poroda, ali i to je prošlo super. 

22.08. +

• točkica1213
    27. Studeni 2024. 11:20

AriBari

Tockica ovo za krevetic odmah do potpisujem😊koje je to rodiliste bilo? Ma ja sam za prvi put uopce ne znam sto sam izvela, jednu mi je ja mislim baka dala😅nes mi je prekrojila i jednu sam kupila, al neznalica bez gumbica. Na kraju sam bila u njihovim i skuzila da dobro da jesam jer bi mi obje ove moje bile uzas i ne prakticne. Taj carski i operacija bila sam bas tesko pokretna. A ovu njihovu bi samo razmakla, ona je imala onu trakicu sto se samo veze, najrade bi istu takvu sad😅
    I meni je bilo super sto je bila korona i nije bilo posjeta, falio mi je muz, al mi je pasalo da mi sad ne dolaze svi zivi i to ne samo meni nego i susjedama u sobi. Bas mi to u toj situaciji ne bi bilo ugodno, tako rezana sva u komi, lohije, te cice stalno vani i sad neki nepoznati ljudi u sobi🤣

Riječko rodilište 🙂
    Zapravo ja sam zaprimljena dan prije indukcije, nakon toga su meni idući dan stavljali gel cijeli dan, tek navečer se nešto pokrenulo. Tako da sam ja svoju spavaćicu nosila prvi dan kod prijema u rodilište, idući dan dok su stavljali gel i onda kad sam se počela otvarat i dobila trudove su mi dali njihovu spavaćicu za rađaonu i dalje sam samo njihove nosila. Spavaćica mi je trebala za to vrijeme dok nisam bila spremna za rađaonu, jer su stalni bili neki pregledi i ctg. A nakon poroda su nama rekli da neka ne prljamo svoje, da će nam oni davat njihove.
    Jen_dva ne znam di planiraš roditi, ali za Rijeku vidim da žene u nekim fb grupama pišu da su prvi dan nosile njihovu spavaćicu, a za drugi dan da su nosile pidzame, tajice. Ja sam nakon poroda bila samo u njihovim spavaćicama jer su stvarno najzgodnije za dojenje. Možda bolje imat barem jednu spavaćicu u pripremi, ako slučajno budeš iz bilo kojeg razloga hospitalizirana prije poroda, npr kao što sam ja išla na indukciju

3🧒

Minnieus
    27. Studeni 2024. 11:25

Moina super za njihaljku. Tako i tako se to sve kratko koristi, vjerujem da je i rabljena kao nova. Jel ti se vidi trbuh sada? Meni kao da se malo počeo nazirati . S kilažom sam još na istom, iako stalno nešto grickam. Tako mi je bilo i u prvoj trudnoći pa sam sve kile dobila zadnja 3 mjeseca.

22.08. +

AriBari
    27. Studeni 2024. 11:25

Ok eto minnieus i ti si ta s tajicama nakon poroda😅
    Ma da ako je porod ok mozes prakticki bilo kakvu lezernu odjecu. Al ako je operacija(carski) ili ako je dolje doslo do pucanja, veceg reza onda zelis robu koja ti ni jedan taj dio ne dodiruje😅
    Vracanje trbuha, tako je individualno je, zato je super da imamo ovu grupu pa da se razno napise😊 isto kao oporavak od carskog ja sam bila dosta koma i jako je bolilo, i stvarno je trebalo tih 42 dana da se osjecam skroz skroz ok da krenem okolo sama s malom, da sjednem u auto i vozim, makar recimo malu u jajetu nisam jako jako dugo podizala. Isto sam tako frendicu pripremala, na kraju ona za dva tjedna kao nova, cudila mi se🤣

RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

AriBari
    27. Studeni 2024. 11:30

Ok Tockice i meni je bilo tako u Rijeckom😊 al kao da sam zapamtila da je Pjegica rekla da je ona samo svoje nosila u Rijeckom, al mozda sam pobrkala. Ja jos ne znam di cu rodit😅
    Moina ma kao da je bitno sto je rabljena, znas od koga je, operes i koristis, super😊
    Da Minnieus super pitanje, kakve ste s trbusima cure?
    Ja veliko, al eto kao da je sad stalo, kako sam narasla s 3-4 mjeseca malo se jos pomaklo, al bas izgledam kao neke cure u 8 mjesecu😅
    Al meni ne smeta😊

• Kokili
    27. Studeni 2024. 11:34

Uh, jos 2 stvati zaboravila napisat kojr smo koristili stalno: xiaomi pametno kuhalo za vodu ako cete hranit s dohranom, fotelja na ljuljanje za dojenje po novi-spasilo me da ne dojim u krevetu i ne namjestam jastuke oko sebe .
    Trudnicke spavacice sam kupila u lidlu i jos ih koristim jer su siroke i imaju botune za otkopcavanje za hranjenje i odlicne su, peri-deri.
    Meni se trbuh jos ni ne nazire, al tako ni u 1.trudnoci do 7.mjeseca se nije nista vidjelo 😮

34 ♏👩‍🦰,34♉🧔
    Pokusaji od 10/20
    4.11.2022. Curica ❤
    ⏸ 9.9.

Pjegica.
    27. Studeni 2024. 11:57

U bonici prije poroda sam bila u svojim spavacicama nakon poroda jedan dan sam imala njihovu onda nam vise nisu nosili, mozda je bilo previse trudnica na odjelu jer su sve sobe bile pune evo ne znam. Meni je bilo grozno bolno dolje nakon poroda imala sam savove i unutra i vani jer su me rezali i sjedanje i ustajanje mi je bilo grozni, inace bi rekla da mi je prag za bol dosta visok pa vjerujem da nisam pretjerivala oko toga 🤣. Mene je isto boljelo unutra kad bi dojila dok bi se to sve skupljalo ali msm da nije trajalo duze od 2 tj i tu sam pila tablete za bol. Stolica nije prosla lose i to sam tek doma obavila nakon 2 dana jedino svaki wc je peko radi tih savova. 
    Sta se kilaze tice ja sam se vagala jucer i ispada da sam izgubila kile nije mi bas svejedno ali trbuh je jos tu od kako je narastao isti je.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.