Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

AriBari

Broj poruka: 651

Prijavi adminu

Leje hahahha super😊 dodamo onda na listu😉
    Pojas za trudnice ja nisam imala, a vozila sam do samog kraja, trbuh mi je bio veliki pa bih ga lako smjestila ispod trbuha i tako bi mi stajao, onako kako ga i taj pojas za trudnice  namjesti. Ali ne bih u tom pogledu voljela savjetovati niti reci treba il ne treba, najbolje napraviti kako se ti osjecas sigurno.

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)

jen_dva

Broj poruka: 194

Prijavi adminu

mama_ana tako i ja planiram, ono najosnovnije od odjece, higijene i mobilnosti a ovo sve ostalo mozemo naknadno kad vidimo sta nam pase kakvo nam je dijete
    Cokoladica ja nisam to uzimala mislim da ni necu, razmisljala sam al nosim dosta visoko, pa mi ovaj normalni pojas stoji bez problema skroz ispod trbuha, tako da je valjda ok. Nisam svakodnevno u autu doduse, da jesam vjerojatno bi uzela svejedno, ja ti tipa jednom u dva mjeseca odem po autoputu

02/2023 💔👼 22tt

• LeJe

Broj poruka: 35

Prijavi adminu

Cure, pogotovo ove kojima nije prva trudnoca, kakvo misljenje imate o kupnji kisobran kolica koja idu u nultu poziciju+kosara+jaje umjesto onih glomaznih 2u1 i 3u1. Cak sam cula i vidjela da neke mame ni ne kupuju kosaru za ta kolica ako idu u nultu poziciju. Razmisljam se o toj opciji, za oko su mi zapela joolz aer+, jos uvijek istrazujem tako da je svaki prijedlog dobrodosao. Ergobaby metro+ takoder ide u nultu poziciju i imaju mogucnost preklopiti donju stranu di su nogice pa bude kao neka kosara. Razmisljam da cu roditi skoro ljetnu bebu (termin krajem travnja) i tih prvih par mjeseci ce biti topli, pa nece trebati biti zabuskana s dekicama i svim pokrivalima u kolicima. 

• LeJe

Prijavi adminu

Sto se tice pojasa i vezanja u automobilu, ja prije sjedanja zakacim pojas i onda sjednem i samo preko sebe prebacim onaj gornji dio preko prsa sto ide, onaj donji dio sto ide preko/ispod trbuha ni ne stavljam

Minnieus

Broj poruka: 214

Prijavi adminu

Čokoladica- od opreme je stvarno individualno. Ono što smo koristili je aspirator za nosić za usisavač, sada vidim da se dosta prakticira ona šprica s nastavkom za ispiranje nosića, (mi smo to tek sada probali jer se malena sva začepila, nije loše), inhalator, njihaljka (više smo ju koristili kada je krenula dohrana dok nije još bila skroz stabilna za sjedenje i još koja 2 mjeseca jer sam ju stavila na radnu ploču u kuhinju i kuhala i animirala ju), baby gym (moja je provodila max. 10min dnevno u njemu, ali nekada mi je super došlo da odem barem sama na wc ), nosiljka me spasila jer nije voljela kolica, kuhalo na paru koje miksa sam koristila, super mi je bilo jer ima tajmer, prije šetnje namjestim kada da krene kuhati i taman kada se vratimo klopica spremna. Termosica za toplu vodu i dozatori za AD (ako nećeš dojiti). Ručna izdajalica (imala, ali mi nije baš pomogla, mučila sam se izdajanjem, očito mi nije pasala; kupila tek pri izlasku iz bolnice jer nisam mislila da će mi trebati)
    Nismo koristili: prematalicu (prematala sam ju gdje sam stigla), sterilizator (obavila u loncu), grijač za bočice, jastuk za bočno spavanje, banana jastuk....
    Preporuka svima za kolica, ako ste puno u pokretu s autom pa 5x dnevno morate vaditi kolica van i vraćati ih u auto, gledajte da kupite što lakša kolica i po mogućnosti da se košara može složiti s kolicima. Ja sam svoja kolica od nekih 12-13kg proklela milijun puta. 

22.08. +

jen_dva

Broj poruka: 194

Prijavi adminu

Leje ja sam mislila da kolica ako moze na njih kosara da su to obavezno bar 2u1 kolica? Ima kisobran kolica na koja se moze nadokupit kosara pa stavit?

02/2023 💔👼 22tt

Minnieus

Prijavi adminu

LeJe

Sto se tice pojasa i vezanja u automobilu, ja prije sjedanja zakacim pojas i onda sjednem i samo preko sebe prebacim onaj gornji dio preko prsa sto ide, onaj donji dio sto ide preko/ispod trbuha ni ne stavljam

E tako sam i ja radila. Sada se još mogu normalno vezati jer ni nemam trbuh. Sad, da li je i to sigurno ili ne?!?! Ne znam, ali mi je tako pasalo.

22.08. +

• LeJe

Prijavi adminu

jen_dva ja sam naisla na ta kisobran kolica joolz aer+ za koja se dodatno moze kupiti kosara za novorodence i kolica se mogu sklopiti kada je na njih stavljena kosara, ne treba se ono skidati kosara s konstrukcije pa sklopiti nego moze sve odjednom u komadu. Vjerojatno ima i ostalih, samo su mi ova zapela za oko 🤣 Iskreno, to mi se cini dosta prakticnije i lakse od kolica 2u1. Sad cekamo savjete ostalih cura 🤭

AriBari

Broj poruka: 651

Prijavi adminu

Leje ja sam u startu gledala ta kolica koja mogu u nulu, bas metro i joolz aer, naginjala sam metrou, ali sam na kraju uzela jeftiniju opciju kisobran kolica freeon dynamic. Jer ovaj 3 u 1 ionako imam iz prve trudnoce cybex pa cemo za pocetak bit u njima, nas ce vj hvatati hladniji dani, a onda cemo se prebaciti i u ta freeon i to je to😊jen_dva ne ide kosara nego se mogu spustiti skroz do kraja pa se klasifocoraju kao 0+.

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)

Minnieus

Prijavi adminu

LeJe

Cure, pogotovo ove kojima nije prva trudnoca, kakvo misljenje imate o kupnji kisobran kolica koja idu u nultu poziciju+kosara+jaje umjesto onih glomaznih 2u1 i 3u1. Cak sam cula i vidjela da neke mame ni ne kupuju kosaru za ta kolica ako idu u nultu poziciju. Razmisljam se o toj opciji, za oko su mi zapela joolz aer+, jos uvijek istrazujem tako da je svaki prijedlog dobrodosao. Ergobaby metro+ takoder ide u nultu poziciju i imaju mogucnost preklopiti donju stranu di su nogice pa bude kao neka kosara. Razmisljam da cu roditi skoro ljetnu bebu (termin krajem travnja) i tih prvih par mjeseci ce biti topli, pa nece trebati biti zabuskana s dekicama i svim pokrivalima u kolicima.

Ja sam baš bila aktivno u istraživanju takvog tipa kolica. Joolz aer+ mi se ne sviđa nagib za sjedenje pa sam njih otpisala (preuvaljeno mi je), metro + deluxe se čine dobar odabir, ali su mi malo niska (muž 2m), iako su jako praktična i super je jer može i AS na njih. Ja bi najradije Nuna Triv ali su mi malo preskupa, pa sam trenutno na Recaro Lexe Elite s mekanom košarom koja se sklapa zajedno s kolicima. I može i jaje na njih, idu u oba smjera itd....

22.08. +

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.