Pa moja evo (izgleda jedina 🤣) gleda tv, crtane 2 dnevno 15 min, ne vidim da joj je išta naškodilo, ta se penje posvuda, trči, priča u rečenicama. Također kada kažem dosta je, ne pravi probleme. Da se razumijemo da ide u vrtić, vjerojatno ne bi dala, ali ona je sa mnom od buđenja do spavanja i turbo je… A dijete od godinu i pol se ne igra baš samo, možda par puta po 10-15 min, tako da… 😅 Ali no ja sam svakako pobornik umjerenosti, ali da dijete mora imati pristup svemu. Također putujemo s njom normalno, svuda, to mi je normalno. Jedino ja ne idem van kad ona spava navečer i tako, kao mala je imala refluks i mrzila je kolica, a sad mi se baš ni ne da, jer bi se razbudila kad dođemo doma i bila bi vesela noć. Ali s nekom djecom se može, nisu svi isti 😀
Od mojih troje dvoje nije htjelo u kolica niti se voziti autom. Dvije godine idem na more samo tamo gdje mogu avionom. To sve može kad je dijete takvo da se s njim može, a svi su različiti. Dvoje su stariji tad nije bilo toliko buke oko tv-a i ništa im ne fali. Ova najmanja je kasnije progovorila njoj nisam davala, dođem kod logopeda on mi kaže da ju pustim da gleda jer tako i sluša. Gledala je na hrvatskom. Propričala i ona. Dvoje ih nije volilo ljude pa su vrištali kad odemo kod nekog ili netko dođe kod nas 😂 toliko o društvenom životu
Evo mene zene moje, radila sam popodne pa tek sad stizem pisati 😃 jutros je pregled prosao odlicno, svaki organ je pregledan i sve je u najbolje redu hvala Bogu 🙏🏻❤️ sad sam 22+2 i deckic je vec 523 gr 🥰 i ja imam ogtt za 2 sedmice zakazan, a sljedeci pregled nam je 30.12 pa mozes upisati AriBari ❤️
A sto se tice imena muz i ja nikako da se dogovorimo, jedino se oko toga ne slazem pa nadam se da cemo do poroda napraviti neki kompromis😅
Tablica
Pregledi🤰👩⚕️
26.11 - Rosie0111, Filomena, Kokili, Mama_ana
27.11 - Tea96
28.11 - Moina, Cupko, Čokoladica
02.12 - Yvonne, Lerex
03.12 - Sirenita, AriBari, Bebika, Blackie, Minnieus
04.12 - Flower
05.12 - Anxiety
06.12 - Lejla
9.12. - Jen_dva
10.12 - Samy_lo
11.12 - Samka
12.12 - Žuži1808
16.12 - Mimi_21, Točkica
17.12 - Daja12, Moonika
18.12 - Kawa, Pjegica
20.12- Flower
27.12. - Leje
30.12 - Dddd30
09.01 - Anxiety
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Termini🤱👶
02.03 - Žuži1808💜
04.03 - Peppa88
17.03 - Tera💙
19.03 - Samka
21.03 - Filomena💙, Lejla97💜
23.03- Misko123💜, Lerex💙
25.03 - MandM💜
27.03 - Mimi_21💙, Bebika💙
29.03 - AriBari💜, Dddd30💙
31.03 - Moonika💙
01.04 - Bubamara19
03.04 - Točkica💜
04.04 - Loane💙
06.04 - Jen_dva💙
09.04 - Sashka5, Anxiety💙
11.04 - Sirenita💜
12.04- Omerta
13.04 - Mama_ana💜
14.04 - Flower💙
15.04 - Rosie0111💙
16.04 - Lolita1, Samy_lo💜
17.04 - Tea96
18.04 - Yvonne💙
23.04 - Daja12
26.04 - Drugačija💙
22.05 - Cupko
28.04 - LeJe
30.04 - Moina
01.05 - Minnieus
05.05 - Rose1502
11.05 - Kawa💙
12.05 - Pjegica
17.05 - Blackie 💜
20.05. - Kokili
23.05. - Čokoladica💜
25.05 - Addna24
Leje, Dddd30 novi termini dodani, Dddd tebi isto cestitke na dobrom prrgledu😊
Omerta nadam se da ces se i ti javiti😊
Gdje su nam MandM i Daja? Kao da se bas dugo nisu javile, nadam se da je sve ok cure kod vas.
Cure sutra sretno vam, Rosie, Filomena, Kokili i Mama_ana, uzivajte na pregledima😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021👨👩👧👧2025
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Cso cure,
Bas ste se raspisale. Taman uz jutarnju kafu procitala.
Sto se tice imena, ja sam ta koja ih predlozi, muzevo je samo da potvrdi. On je samo za drugo dijrte dao prijedlog, i tako je bilo do poroda, onda smo promjenili.
Sada imam 3 imena, ali neka ih do poroda.
Ja opet imam 3 termina, kao i u 3 trudnoci jedan po ZM, jedan po prvom uzv kojeg prari 4D, i jedan po uzv izmedju, ali je jako star aparat.
Pisali ste o jelima koje skuhate i traju vam par dana, sjecam se.
Ako je neko voljan, a mislim da je Aribari bas puno ideja imala da mi ti nekako privatno napise, na broj ili kako vec. Jer ce mi trebati zaista, ipak cemo biti 6clana porodica. Najvise sam za jela na kasiku, mrsko minje kuhati pite i lediti.
Da i ja sam pomislkla zasto se MandM, i Daja ne javljaju, mozda je cak bila jos neka cura.
Ajme ja sam napravila veliku gresku i kad je moja bila beba i krenuli smo sa dohranom ja sam joj upalila crtice jer to dijete nije usta htjelo otvorit. A morala sam joj uvest namirnice ali ne bi otvorila usta za Boga. Onda sam joj upalila cisto da joj uvedem namirnice neke. I onda se navikla da gleda u crtice dok jede. Prvo dijete, nova mama, ocajna, izmorena, trazila sam laksi put i zeznula se. Onda smo izsali van na pizzu i ona nije htjela ni sjedit tamo bez crtica, a ja nisam htjela da gleda i u meni se prelomilo. Rekla sma vide nema tva dok se jede. Okrenuli smo joj sjedalicu da ne vidi tv, tv je ugasen bio i trajalo je 3-4 dana dok se nije navikla. Sad nemamo vise problema. Ali bila sam tako jadna i ocajna u pocetku. Nisam znala sto drugo da radim jer nije nista htjela jesti. Tako da ja ne osudujem jer znam koliko je meni tesko bilo, ali ispravila sam svoju gresku na vrijeme. Isto tako moja mala nece uzet mobitel ni nista, danas me trazila da joj upalim Tv ali sam rekla ujutro nema. (inace nema ni popodne, gleda samo kad je bolesna jer mora mirovati) Pa smo se igrale sa puzzlama.
Cure koje ste prvorotkinje, htjela sam vam jos napisati da mozete vi zamisliti kako zelite postupat sa bebama i kako cete odgajati djecu ali nemojte biti razocarane ako ne ide kako ste si zamislile. To je definitivno nesto sto je tesko planirati i jedna od najtezih poslova. Ja sam rekla moja nece gledat tv i nece jest slatkise, pa je gledala u tv sa punih 6 mj jer sam bila ocajna, slatkise ne jede bas puno, tu i tamo koja kinder cokoladica i tu i tamo po ljeti koji sladoled. Dosta zdravo ju hranim. Zamislila sam si kad sjednem u auto sa malom oan ce zaspat a mi cemo moc putovat kud hocemo, prvih 6 mj sa njom u autu je bila nocna mora, ne znam tko je vise plakao ona ili ja! A da ne kazem voznja u kolicima, cim bi ju polegla u kolica ona bi se derala ko manijak, dok su druge bebe lijepos pavale a mame bile u setnji, ja sam stajala ispred zgrade i gledala kako cu se rastepst od jada jer moja mala vristi a ja ne mogu napustit kucu. Zamislial sam si kako ce mi dojenje biti super, mucile smo se pola godine i ne znam koja je bila jadnija od nas dvije. I sad kad ima skoro 2.5 god. mislim si, sve sam si aj zamislila i isplanirala a nista nije islo po planu, i to je sasvim u redu. Uglavnom sve ce bit ok, i svaku odluku koju donesete je ok jer je najbolja u tom trenu. Na krjau krajeva svi ce imat mobitele, svi ce jest sranje i ic u mcdonalds, ali najbitnije je da je mama tu i da ih stiti i voli!
Pa moja evo (izgleda jedina 🤣) gleda tv, crtane 2 dnevno 15 min, ne vidim da joj je išta naškodilo, ta se penje posvuda, trči, priča u rečenicama. Također kada kažem dosta je, ne pravi probleme. Da se razumijemo da ide u vrtić, vjerojatno ne bi dala, ali ona je sa mnom od buđenja do spavanja i turbo je… A dijete od godinu i pol se ne igra baš samo, možda par puta po 10-15 min, tako da… 😅 Ali no ja sam svakako pobornik umjerenosti, ali da dijete mora imati pristup svemu. Također putujemo s njom normalno, svuda, to mi je normalno. Jedino ja ne idem van kad ona spava navečer i tako, kao mala je imala refluks i mrzila je kolica, a sad mi se baš ni ne da, jer bi se razbudila kad dođemo doma i bila bi vesela noć. Ali s nekom djecom se može, nisu svi isti 😀
Od mojih troje dvoje nije htjelo u kolica niti se voziti autom. Dvije godine idem na more samo tamo gdje mogu avionom. To sve može kad je dijete takvo da se s njim može, a svi su različiti. Dvoje su stariji tad nije bilo toliko buke oko tv-a i ništa im ne fali. Ova najmanja je kasnije progovorila njoj nisam davala, dođem kod logopeda on mi kaže da ju pustim da gleda jer tako i sluša. Gledala je na hrvatskom. Propričala i ona. Dvoje ih nije volilo ljude pa su vrištali kad odemo kod nekog ili netko dođe kod nas 😂 toliko o društvenom životu
Kolegica baš jučer bila kod logopeda s malom, isto 18 mj, preporučila joj je da joj pušta 15 min dnevno Pepu ili nešto slično zbog razvoja govora...
Da, mislim da treba pričati i o tome kako se ne može sa svakom bebom sve, jer kako Moina priča, tako sam i ja bila očajna jer sam imala ideje svakakve kako ću ja i šta i u tom momentu mi se činilo da jedino moja beba zajeb... da prostite, a sve druge su divne 🤣
Kolegica baš jučer bila kod logopeda s malom, isto 18 mj, preporučila joj je da joj pušta 15 min dnevno Pepu ili nešto slično zbog razvoja govora…
Da, mislim da treba pričati i o tome kako se ne može sa svakom bebom sve, jer kako Moina priča, tako sam i ja bila očajna jer sam imala ideje svakakve kako ću ja i šta i u tom momentu mi se činilo da jedino moja beba zajeb… da prostite, a sve druge su divne 🤣
A od moje sestre srednji ima 3 i pol godine i ne prica bas. Doktor joj je rekao da mora maknut tv. I to ne maknut da ga ugasi, da ga mora maknut iz kuce. Od kad je to napravila mali je poceo dobro sa razvojem. Jako je lako osudivati druge mame i njihov nacin odgoja ali jednostavno ne znas sto se sve desava u pozadini. Znamo ko mame bit tako ocajne da posegnemo za bilocim samo da uspijemo. JA sam bila toliko izmorena, mala je toliko lose spavala da ja nisam mogla funkcionirati. Pa sam posegla za TVom. Kod moje male je to bilo super zapravo jer ona sad i engleski prica. Z naci zna njemacki, engleski i hrvatski. Super prica i sve, i njoj crtici zapravo jako pomazu u vokabularu i zato joj pustam iskljucivo na engleskom.
Gleda one crtice koji nisu stimulativni, kao Bluey. Ali jako voli Nemo i Moana. Moana voli pjesme i stalno ih pjeva. Tako da sve ima svoje prednosti i nedostakte ali treba znat dozirat i reci im ne, sad je dosta.
Samy_lo moze popisem tu ponovno pa si kopiraj, pisali smo ja mislim stvari koje mozes nakuhati pa zalediti u manje porcije za obroke😊
Moina Slazem se s tobom da nece sve biti kako ste zamislile. Meni isto dojenje uzas, jad i bijeda a sve sam ja to lijepo isplanitala😅 i da, svaka ti cast kako si kasnije bila ustrajna maknuti ekran dok jede. To je puno teze kad se stvori navika. Vazno je potruditi se i probati, ali ako nes ne ide ne ide i gotovo. Ako si dobila dijete koje nece u kolica to je tako i mozes se slikati.
Ma naravno da nece dijete biti pod staklenim zvonom i da ce mu se sve zabraniti, i nece mu nis biti ako tu i tamo pogleda crtice, dapace mislim da si tako razvija i vokabular ako pricamo o crticima s radnjama i govorom. Samo mislim da treba recimo razluciti kad je taj ekran nuzan a kad se mozete potruditi i smisliti nes drugo. Pokusat cu objasniti: ako netko dijetetu daje ekran da bi u miru bio u restoranu sa supruhom ili pricao na kavi s frendicom, meni to nije opravdano. Jer nije nuzno da tamo sjedite, a i sad kad imas dijete onda se moras pomiriti da bas neces sjediti u miru nego se moras tim dijetetom baviti, igrati zabavljati ga. Ali npr ako sjedis u cekaoni s bolesnim dijetetom koje vristi jer se boji doktora a morate cekat mozes posegnuti za ekranom da ga barem malo umiris kad nis drugo ne djeluje, dok doktor ne dode i ne obavite pregled da mozete doma u njemu sigurnu okolinu ili npr Rosie sto je napisala, jasno ako si sama s dijetetom cijeli dan pustit ces ga da pogleda neko vrijeme dok ti barem skuhas i odes na wc😅 to je sasvim ok i nis dijetetu nece biti od tog malog ili ako je doma bolesno dijete cijeli dan zatvoreno u temp i mora jos i mirovati, naravno da cete mu dati malo, nis od toga nece biti.
I moje misljenje, naravno ne moramo se svi slagati😊, da ako gledaju trebaju gledati crtice prave s radnjom i govorom. Vidjela sam cesto da roditelji daju one neke dvosatne, trosatne skeceve ili sto li je to, gdje se samo neke scene ubrzano izmjenjujiu, ne znam ni dal ima govora, samo neke jake boje i cudna muzika, sve izobliceno. To stvarno ne znam kako moze biti dobro za mozak dvogodisnjeg dijeteta.
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Moina i Rosie sad vidim da ste jos dodatno napisale dok sam ja pisala svoj dugi post😅
Rosie kako to da vec s 18 mjeseci idu kod logopeda?
Sortiraj odgovore
Najstariji