Ja sam prošlu cijelu trudnoću na leđima prespavala. Jako me boljela kost u području stidne kosti. Te se kosti krenu razdvajati kasnije u trudnoći i boli kao vrag. Ne bih izdržala ni 5 min na boku. Ctg mi je bio noćna mora zbog toga. Bilo sve ok, nikakvih problema zbog spavanja na leđima. To je bio neki polusjedeći položaj jer ako sam na ravnom kiselina me ubi.
Minnieus da ne mislis da je kod mene sve bilo savrseno, mala je na pocetku ok spavala po noci, i po danu, onda je po danu krenula dosta smanjivati dok je jos bila mala ali ajde odspavala bi nes, a kad su krenuli zubi sa 7 mjeseci😮💨to je bilo katastrofa, ja i suprug smo znali rec da ko da smo u logoru pa nas muce s budenjem svaki 15 minuta, boze oprosti😅 i to mi je bilo tako do godine i pol, zubi i cicanje, budila se i trazila cicu za utjehu. Tako da bez brige dobro mi je poznato. Ja mislim da sam imala noci kad bih se valjda po 15ak puta probudila jer bi me ona ona napadala da cica😅. Al ok prezivjeli smo😅tako da nije bilo sve super. Ali i u tim periodima sam se ujutro zbrojila popila kavu i otisla okolo s njom, na zrak, u shoping, do svojih, sto god sam trebala, bila sam zadovoljnija, koliko god sam bila umorna, mislim da bi me ubilo da jos ostanem doma zatvorena😊
Rijetka su djeca kod kojih je sve super i kao da ih nemate, nemojte se time optetecivati. Svako nase dijete je posebno i ima svoj neki karakter s kojim cete se morati izboriti.
San je tu najvazniji i da vas vec sad upozorim ako ne budete bas spavale po noci jer beba ne spava bit ce teze, i stvarno mislim da ce biti psihicki tesko ali proci ce😊moj suorug se znao saliti a dobro jos 20 godina i bit ce bolje🤣ali nije tako bas😅. Svi ti periodi koji krenu recimo prvo te cice, pa oporavak od poroda il carskog pa izdajanja, pa onda ne znam dohrana dezinficiranje bocica, grijanje vode, dohrana, promijeni pelene, uspavaj pa opet u krug, pa onda kasice, kupuj voce/povrce, kuhaj posebno, uvodi postrpeno, blendaj, peri pa opet iznova, to vam se sve cini da ce trajati cijelu vjecnost a na kraju tako brzo prolazi. I na kraju za 2 godine od te slinave bebe dobijete malu osobu koja vam moze reci ili pokazati zasto place za pocetak(sto je odlican napredak), koja jede sto i vi(ili ne jede😅ali u smislu ne kuhate joj posebno kasice ili nosite odojeno hranu), neki se pomalo odviknu i od pelena. Niste se ni okrenule kad pored vas stoji pravi mali decko ili curica😊, a vi se u suzama sijecate kad je sve to tako brzo proslo🥲
Tako da bit ce tesko i svakako, ali te sve faze se tako brzo mijenjaju, tako da sto god da je proci ce😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021👨👩👧👧2025
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
AriBari znaci moja mala niakd nije prespavala noc do ove noci. I govorim ja stalno muzu kad joj maknemo dudu naucit ce se po noci nazad uspavat, tocno to se dogodilo. Uzeli smo dudu u cetvrtak, bilo je 3-4 dana vristanja. Jucer je zaspala bez vristanja, bez protesta i bez plakanja. Naravno i bez dude. Prespavala je noc prvi puta od kad se rodila. Neke bebe savladaju to jako rano, ona nije jedna od tih i eto trebalo joj je prakticki 2 i pol godine. Tako da nemojte cure mislit da bebe super spavaju, neke da ali evcina ne. Bebe su glasne, cvile, okrecu se, i bude se stalno. Ja nisam mogla spavati jako dugo kraj male jer me svaki zvuk budio, a to ona nesto mrmljala u snu pa se budila i slicno.
Pozdrav svima, risili smo pregled. Sve je okej, nikakve uputnice mi nije dala, maknula me s utrogestana (napokon!!), brisevi svi uredni dosli. Posteljica opet sprijeda pa ne ocekujem jos 3-4 tjedna osjetiti pokrete ili ista slicno.
Sljedeci pregled 3.1.
Ari, slobodno kraj mene stavi 💛 posto ne zelimo znati spol 🤭
Ostalim curama sretno na pregledu, drago mi je da su pregledi bili dobri ( koji su prosli)
Sto se tice bozica, mi kitimo na badnjak, iako vec par godina imamo diy drvce od dasaka pa prakticki ga samo objesimo na zid 😃
Volim ukrase, muz ne voli, pa samo stavimo lampice po prozorima i vani na kucu.
A u vezi odgoja djece bi mogla naveliko i nasiroko, al necu. Svatko radi kako mu pase 🙂
E da, mucnine napokon nestale prije 2 dana!! Jupi!! Sad se mogu najest ko covik 😂
34 ♏👩🦰,34♉🧔
Pokusaji od 10/20
4.11.2022. Curica ❤
⏸ 9.9.
Ma da moina meni je mala pocela bolje spavati bez cice, ono sam imala osjecaj da stalno visi na meni🤣, mislim da to znaci da se uspiju sami uspavati dosta. Ali recimo kad je imala 2 godine, vec je bila veca i kao pocela bolje spavati se znala buditi u isto vrijeme recimo oko 1 u noci i vristati, to sam citala da su ona neka nocna vristanja, di oni nisu ni budni zapravo. Ajme meni to je bas bilo zastrasujuce. Znali smo je po pol sata smirivati, najcesce bi pomoglo da dodemo u dnevni boravak i gledamo brodove u daljini na moru kako svijetle, suprug bi je drzao i onda bi zaspala na njemu. I recimo tako dva tjedna svaku noc, isto vrijeme. Vec razmisljala da i pedijatricu pitam. Pa se onda smirilo, pa se opet ponovilo i na kraju je proslo. Sad spava dosta dobro rekla bih mozda ne znam zadnjih godinu dana, od 2 i pol godine.
E da i upravo to, ja sam znala i kad bi nakon tolko noci budenja, ona odjednom odspavala duze se svejedno budit na svaki sum🤣znaci uzas, nocna mora. Mi mame imamo to urodeno da cujemo sve zivo, a tate nista😅
I moja pogreska kod spavanja bila, kad sam bila na porodiljnom i oporavila se skroz od carskog uvijek sam se ja dizala, tjesila, davala cicu za sto god, da suprug spava jer on mora ic radit ujutro a ja ne. E pa zajeb... kad sam krenula radit sad cemo mi kao svaku noc jedan, e pa neces😅mala se navikla na mene i hoce samo mene, to smo je isto morali pomalo odviknut😅jer sam tad bas padala s nogu, rekla bih da mi je to mozda bio i najgori period od njene godine do godinu i pol dana kad smo sisu makli😅
Ali proslo je sve to😊 a sad ponovno, oh joy 🤣 mi smo nekako i u svom tom ocaju pokusali izvuci najbolje od toga ostati smireni i optimisticni, okrenuti na salu, makar kad si neispavan nisi svoj, tako da bit ce vam to borba sa samima sobom i s muzem jer kad ste neispavani i nervozni i konflikti su cesci. Ali proci ce sve i pomalo cete izgurat zajednickim snagama😊
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Kokili super cestike 💛 i stavimo zuto srce😉
Napapaj se sad fino😊 ako ti se bude dalo napisi za odgoj sto ti je u mislima ja volim poslusati druge jer znam da sigurno neke stvari ne radim ispravno i cesto od drugih dobijem dobre ideje😊mislim da ova grupa nije za nikakvo osudivanje, napisemo svoja misljenja i kako mi to radimo a ostali se mogu sloziti i ne sloziti, sve je to normalno i za ljude😊
Inace ja danas odmaram i citam opet, nes me tlak zeza, pa me glava bolucka.
Kad se vec nudite sa savjetima, imam ja pitanje 🤣 sta ste kupile za bebu, a da je bilo jako korisno, a sta vam je bilo potpuno nepotrebno i niste uopce koristile. (Npr. bubam napamet, sterilizator za dude bas treba ili ste jednostavno prokuhavale u nekom loncu ili podloga za presvlacenje, korisna ili ste jednostavno presvlacile na krevetu)...
👱♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨🦳 normo
~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷
Kad se vec nudite sa savjetima, imam ja pitanje 🤣 sta ste kupile za bebu, a da je bilo jako korisno, a sta vam je bilo potpuno nepotrebno i niste uopce koristile. (Npr. bubam napamet, sterilizator za dude bas treba ili ste jednostavno prokuhavale u nekom loncu ili podloga za presvlacenje, korisna ili ste jednostavno presvlacile na krevetu)…
Vjerojatno ovisi od osobe do osobe, mi smo vecinu toga dobili iz druge ruke pa nismo ni trebali kupovati.
Ono sto nam je bilo korisno: komoda i podloga za presvlacenje (jos je koristimo), sterilizator (pola je cicala, pola na bocici bila), inhalator (omron), aspirator (nastavak za usisavac), lezaljka/njihaljka, jastuk za bocno spavanje, nocna lampa (jos je koristimo-svira, automatski se svjetlo gasi nakon 30 min), baby gim, jastuk za dojenje (banana jastuk koji sam koristila za spavanje)
Sto nam nije trebalo, a imali smo: marama za nosanje, nosiljka za bebe, kosara (nastavak za kolica), vreca za spavanje.
Mozda mi jos nesto padne na pamet
34 ♏👩🦰,34♉🧔
Pokusaji od 10/20
4.11.2022. Curica ❤
⏸ 9.9.
Kad se vec nudite sa savjetima, imam ja pitanje 🤣 sta ste kupile za bebu, a da je bilo jako korisno, a sta vam je bilo potpuno nepotrebno i niste uopce koristile. (Npr. bubam napamet, sterilizator za dude bas treba ili ste jednostavno prokuhavale u nekom loncu ili podloga za presvlacenje, korisna ili ste jednostavno presvlacile na krevetu)…
Ja sam dude sterilizirala u kutijicam au kojima su disle u mikrovalnoj po uputama. Sterilizator za bocice sam dobila od prijateljice i koristila sam ga jer sam ga imala, da nisam onda bi u loncu u kipucoj vodi to radila. Ono sto je meni bilo jako korisno je bilo grijac za bocice jer kasnije kad smo krenuli sa dohranom u tome sam joj grijala kasice
Čokoladica ovo sto je Kokili napisala, mislim da je to baš individualno.
Ja sam imala mininalno stvari jer smo bili u garsonjeri: nisam imala komodu/prematalicu nego samo onaj spuzvasti dio sto ide gore (nisam komodu imala di staviti, a kad smo dosli u veliki stan sam odmah kupila pravi veliki ormar za sobu koji joj moze biti i s 15 godina, i to mi je pravi pogodak jer ce mi tamo sad bez priblema stat odjeca za obje), nisam imala za dezinficiranje bocica nego sam ih prokuhavala po starisnki, nisam imala ni ono sto ti skuha i samelje u kasicu odmah, ali imam one kavlitetne padele koje kuhaju kao na pari, upalis jednom da zakuha, zagasis i pustis i s obicnim blenderom, nisam imala ni jastuk za dojenje.
Sad smo u vecem stanu i necu nis od toga nabavljat jer sam u prvoj vidjela da mogu bez svega toga😅
Imala sam i pokazalo mi se dobro: ljuljacka tipa babybjorn (ali nekim curama beba nije htjela u to), gnijezdo(al smo ga brzo prerasli jer smo bili ogromni, ok al nije nužno), rasklopna kadica(definitvno preporuka), baby gym neki od Kinderkrafta(super stvar), kolica i kosara moja beba je obozavala kolica i mi se jos znamo tako usoavati kad smo negdje na putu ili u setnji a jako smo veliki😅
Imala a nisam koristila: nosiljka(teska beba i oporavak od carskog)
Sortiraj odgovore
Najstariji