Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AriBari
    25. Studeni 2024. 15:55

Minnieus ok ajde super mi je znati da nas ima jos koje se odluce na takve pothvate, makar ja mislim da je to sasvim normalno😊
    Ja inače puno slušam savjete svoje mame oko dijeteta, jer ona nije neka onako staromodna. Ona mi je prva rekla ne prilagodavas se ti dijetetu nego dijete tebi i ja sam tako i radila, nekad ni suprug nije bio siguran u moje odluke jer su ga svi plasili s onim "Vidjet ces ti jednom kad dobijes dijete i ne mozes to s malim dijetetom"😅 a na kraju sve normalno. Mi se znamo zezati da jos uvijek cekamo to strasno da se dogodi kad dobijes dijete😅.
    Ali nema prepreka da s malom bebom kad budu topli dani budete s drustvom na recimo nekoj otvorenoj terasi do kasno dok beba spava u kosari. Cure iz Ri ce znati, mi smo to prvo ljeto cesto bili u Morskom prascu navecer s ekipom, malecka bi zaspala u kolicima u kosari, to je kafic uz more, okupali bi se na smijene, dosli bi kad bi temperature popustile, ona bi spavala na otvorenom uz more gdje ces bolje, ostajali smo i do ponoci. Zaletili se cesto tako i s ekipom i na Krk, isto nismo zurili doma. Mi smo bili zadovoljni jer smo normalno nastavili svoja druzenja, a beba je ionako spavala nije ni znala di je. Isto tako kad je zahladilo pa bi frendovi zvali na neku veceru i druzenje uz drustvene igre, uvijek bi isli, malecku bi uspavala na krevetu u njihovoj spavacoj kad bi za to doslo vrijeme,ogradila bi je da ne padne, i u dnevnom proveli do kasno s ekipom, poslje je samo uzeli i prebacili doma.
    Nema razloga da se ne ponasate normalno, naravno necete vodit tromjesecnu bebu na koncert ili u neku buku, ali tako malecka bebica vam moze svugdje spavati ne morate u 8 navecer juriti doma jer ona nema pojma dal ste vi doma il niste. Moze se dogoditi nekad da se bebica unervozi jer joj je nepoznato ili joj se jednostavno dogada neka promjena ili skok, to se moze dogoditi. Ali boze moj, ako se dogodi, uzmes stvari pozdravis ekipu i odete doma i to je to.
    Kad djeca krenu biti starija i krenu u vrtic onda se to malo mijenja jer su puno svijesnija i vole tu rutinu spremanja na spavanja i da su doma. Ali...nista se nece dogoditi ako za vikend zelite bit na nekom druzenju pa zaspi kasnije ili zaspi negdje kod nekog u sobi il na kaucu pa je prebacite doma.
    Ja znam da sam ja kad sam imala 3-4 godine, mama mi to uvijek prica, a vj i vi, spavali barem jednom na spojenim stolicama na nekom piru na koji su vas starci vodili. I dobro smo sve ispale😅

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

AriBari
    25. Studeni 2024. 16:05

Da i još jedno, kad dijete nešto ne smije i kad mu kažeš ne može ili ne smiješ, moje mišljenje je da je jako jako važno reći mu zašto, čak i ako je jako jako malo. Recimo moraš mi dati ruku kad je cesta jer su tu auti opasno je da ides sama preko..
    Ili: Ne smijemo bacati kamencice u more ako je netko u moru jer ga mozemo pogoditi i to ce ga jako boliti...
    Ali ako nema nikoga u moru smijemo bacati kamencice.
    I ako ne mozes dat objasnjenje dijetetu zasto nesto ne smije onda je vrlo vjerovatno da mu to braniš bez veze😊
    I kad vam krenu po parkovima onako mali i krenu se penjati budite uz njih, pazite da ne padnu al nemojte im govorit ne ovo ne ono, jer ih sputavate tako da se razvijaju motoricki. 
    Ali ako se zele popest na neki veliki zid onda je jasno ne i objasnjenje zasto tu ne smije a recimo u parku na tobogan smije. Jer kad znaju zasto, onda i u nekim novim situacijama znaju sami prosuditi dal je nesto ispravno ili nije. Puno vam oni uce i pamte kao spuzve. Vec i s godinu dana. Samo im pricajte.
    Ok bas sam danas nes inspirirana😅sorryte cure ako koga zamaram al mi je nekako lijepo podijeliti s vama nes sto mislim da je ispravno😊

RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

• LeJe
    25. Studeni 2024. 16:54

Cure, bas ste se raspisale. Sad sam proletila na brzinu sve, imala sam sto i citati 😂
    Evo mene s pregleda, beba je dobro, odgovara tjednima po tezini. Rukicom je pokrila lice i skupila noge skroz. 😅😅 Tako da od otkrivanja spola jos nista, nadamo se na iducem pregledu 27.12.
    Suprug je bas ljut sto nije saznao spol, ali ajde, proci ce ga 🤭 bitno da je s bebicom sve u redu. Na iducem pregledu cu biti 22+4 pa pretpostavljam da ce tada napraviti detaljniji pregled ono sto vi nazivate anomaly scan. 

AriBari
    25. Studeni 2024. 18:00

Leje super na dobrom pregledu😊nema veze za spol, saznat cete ubrzo😊upisem novi termin kad se i ostale cure jave Omerta i Dddd.

• točkica1213
    25. Studeni 2024. 18:14

Hej stvarno ste puno pisale, pa se ne mogu na sve osvrnuti.
    Super za sve dobre preglede i nalaze🙂
    Kićenje - bor u kući ćemo vjerojatno par dana pred Božić, ali okitit ćemo vanjski bor kad krene advent. Mali mi je još uvijek doma, jer nalazi mu još nisu svi u normali, tako da nas dvoje imamo u planu male projektiće za ovaj tjedan, izrađivati neke ukrase da nam brže vrijeme prođe, a i on je već tjednima otkad je vidio ukrase u trgovinama sav u Božiću😂 ako ostane doma i idući tjedan, onda ćemo se bacit pomalo i na neke keksiće😂
    Pokloni za Sv. Nikolu - mi ne kupujemo skupe poklone za Nikolu, ali uzmemo neku sitnu igračkicu, autić, bagerić, jer dobije na tonu slatkiša od moje i muževe obitelji. A zna da će za Božić dobit nešto malo veće što je poželio.
    Komplikacije - ja sam si otvorila komplikacije, svakako je bio plan sredinom 12mj, ali kad smo shvatili da će mi mali morat bit kući minimalno mjesec dana, otvorila sam ih ranije. Tako da molim vas za info da li ste ispunjavale kakav obrazac od hzzo i da li vi dobivate doznake od svojih gin? Frendica mi govori da nikakav obrazac ne treba, samo poslat potvrdu o plaći, broj računa, osobnu i doznake, prvi put, a onda svaki mjesec samo doznake. A moja ginekologica kaže da se doznake ne trebaju izdavat da se to sve vidi u sustavu, pa mi onda nije jasno šta trebam slat svaki mjesec. U prvoj trudnoći sam svaki mjesec ispunjavala njihov obrazac i slala doznake na mail

3🧒

rosie0111
    25. Studeni 2024. 18:32

Pa moja evo (izgleda jedina 🤣) gleda tv, crtane 2 dnevno 15 min, ne vidim da joj je išta naškodilo, ta se penje posvuda, trči, priča u rečenicama. Također kada kažem dosta je, ne pravi probleme. Da se razumijemo da ide u vrtić, vjerojatno ne bi dala, ali ona je sa mnom od buđenja do spavanja i turbo je... A dijete od godinu i pol se ne igra baš samo, možda par puta po 10-15 min, tako da... 😅 Ali no ja sam svakako pobornik umjerenosti, ali da dijete mora imati pristup svemu. Također putujemo s njom normalno, svuda, to mi je normalno. Jedino ja ne idem van kad ona spava navečer i tako, kao mala je imala refluks i mrzila je kolica, a sad mi se baš ni ne da, jer bi se razbudila kad dođemo doma i bila bi vesela noć. Ali s nekom djecom se može, nisu svi isti 😀

Pjegica.
    25. Studeni 2024. 18:55

Pa nije me bilo od podneva a toliko ste se raspisale 🤣.
    Bome slazem se s vama odgoj, disciplina, granice sve nam je isto takvi smo i mi. U ducanu nismo u prve dve god nista kupovali i ostala je navika da se u ducan ide po namirnice, a ne igracke i slatkise. Isto tako ako odlucim tj promjenim misljenje nemam problema iduci put. Ja s njim razgovaram ko sa odraslim djetetom nisam ga nikad bebinjala oko odgoja uvijek bi rekla ne moze jer zato i zato, zna kad nesto kazem da je to tako nekad se buni jer svakako testira granice i dan danas ali nista to ne traje dugo. Isto s njim sam doma vec vise od 3 god jos nismo zapoceli s vrticem tek cemo iduce godine, stoga i kod nas su crticici kod kuce nekad vise nekad manje sve je kako ja odlucim. Vani nikad nema ekrana uvijek su igracke ili se zabavi s necim, na putovanjima isto tako znali smo 4-5 sati putovat do Bosne igracke, plisanci, autici i nikad problema s njim. Uzasavam se skole i tih mobitela jer djeca danas pre rano dobivaju te mobitele i to mi se nikako ne svida. Necak je od pocetka s mobitelom, a naravno da je to vise za igrice nego za pravu korist. Sve je to u odgoju naravno ali nije moje dijete da ja odagajm no ne slazem se s takvim pristupom djeca su pre mala da bi razumjeli sta je taj internet i koliko to toksicno moze biti.

AriBari
    25. Studeni 2024. 19:00

Tockica ja sam slala neki obrazac koju mi je je racunovotkinja ispunila i rekla da saljem to svaki mjesec, tako da koliko ja znam moras, taj neki od zavoda.
    Rosie ma nije jedina😅15 min nije nis strasno i sasvim je ok, pa to su djeca necemo im zabraniti crtice. Ovo o cemu ja pricam su puno vece kolicine i cesto i ajmo rec u svakoj prilici kad se mozda dijete moze i drugacije zabaviti. 
    I istina, to sam zaboravila napisati, nisu sva djeca ista. Ali dok je dijete malo mozete ispitati i vidjeti kako ce se ponasati. Ali ako to odmah prekrizite i kazete da necete nigdje nakon 8 navecer il da necete nigdje putovat, onda se tako i stvara navika kod dijeteta koju je kasnije malo teze promijeniti. Isto kao sto je kod moje stvorena navika da nece popodne spavati doma, pa kad je kisan dan i mi smo doma, imamo problem i nervozno dijete koje nece zaspati😅
    Ali mi je draze tako nego da moram trcat doma na predivan suncan dan jer zeli iskljucivo doma spavati.
    Isto sam tako svijesna da ce mi mozda s drugom bit totalno suprotno, ali cu probati sve na isto nacin😊sad ce me pljusnuti kad mi druga mala ne bude htjela sjest u kolica cim prohoda🤣🤣

rosie0111
    25. Studeni 2024. 20:14

AriBari

Tockica ja sam slala neki obrazac koju mi je je racunovotkinja ispunila i rekla da saljem to svaki mjesec, tako da koliko ja znam moras, taj neki od zavoda.
    Rosiema nije jedina😅15 min nije nis strasno i sasvim je ok, pa to su djeca necemo im zabraniti crtice. Ovo o cemu ja pricam su puno vece kolicine i cesto i ajmo rec u svakoj prilici kad se mozda dijete moze i drugacije zabaviti.
    I istina, to sam zaboravila napisati, nisu sva djeca ista. Ali dok je dijete malo mozete ispitati i vidjeti kako ce se ponasati. Ali ako to odmah prekrizite i kazete da necete nigdje nakon 8 navecer il da necete nigdje putovat, onda se tako i stvara navika kod dijeteta koju je kasnije malo teze promijeniti. Isto kao sto je kod moje stvorena navika da nece popodne spavati doma, pa kad je kisan dan i mi smo doma, imamo problem i nervozno dijete koje nece zaspati😅
    Ali mi je draze tako nego da moram trcat doma na predivan suncan dan jer zeli iskljucivo doma spavati.
    Isto sam tako svijesna da ce mi mozda s drugom bit totalno suprotno, ali cu probati sve na isto nacin😊sad ce me pljusnuti kad mi druga mala ne bude htjela sjest u kolica cim prohoda🤣🤣

Moja ti nije htjela u kolica dok se nije posjela sama, već sam bila luda 🫣 sad hoće, makar zna podivljati nekad i hoće sići u trgovini, ali ne dam premala je i razbacuje i trči posvuda 🤣 ma ono ja sam rob rutine, osim putovanja, dijelom i jer je meni lakše, ipak sam u kasnim 30tim hehe

Pjegica.
    25. Studeni 2024. 20:23

A pokloni za sv nikolu isto neka vockica jer je to meni iz djetinjstva ostalo pa samo prenosim i neku cokoladicu i sibu jer je to nama isto uvijek ostalo kao lijep poklon, a ne ko kazna od krampusa 🤣. A ovako mu bake i djedovi znaju uzeti onaj mali hotwheels. Inace svi pokloni ili na bozic ili na rodendan i nemamo nikakvih svada oko toga.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.