Kawa meni je isto prva trudnoca i sva sam zbunjena oko svih stvari za bebu. Ne planiram jos kupovati do veljače. Ali ima toliko izbora da ovako kad krenem nesto istrazivati cijela se pogubim i onda samo odustanem 🫣 Nadam se da ce nam mame koje vec imaju djecu tamo pred termin pomoci sa svojim savjetima i iskustvima sto je potrebno i sto se njima pokazalo dobrim. Iako gledam na to da je svaka beba razlicita pa ne odgovara svima isto, ali barem neki savjet 😊😊
Strahovi u trudnoci - mislim da ih sve imamo, ja se sjecam jedne mame prije cca 3-4 tjedna kad je napisala za gubitak plodne vode i spontani, mene je to toliko pogodilo da sam ja danima bila pod dojmom i onda mi je cak suprug rekao da ce mi zabraniti citanje foruma. Nekako sam se sabrala, sebi poslozila u glavi da ne mogu zivjeti u strahu oko stvari na koju ne mogu utjecati. Tocno kako ste cure pisale, trebamo se prepustiti trenutku i uzivati u njemu 💕
Samy_lo svaka ti cast na tako iznesenoj trudnoci gdje si ti morala biti potpora tati.
Moina neka si isla na pregled ako si se prepala i super da je sve ok😊ja u zadnje vrijeme imama isto problema malo sa zatvorom i znaju me bas zbog toga grcevi uloviti😑
Kawa nemoj samo lose stvari googlat na poslu, gledaj djecju opremu i tako to😉pa ja sam prvu rodila u 5 mj, i vecinu toga sam kupila sad u ovom periodu kad je krenuo Black Friday i bozicni popusti. Sad isto mislim da cu uzeti ta kolica jer je 20% na Freeon dynamic, na kraju sam se ipak za njih odlucila, idu u 0, super se jednosfavno sklapaju, mogu do 22 kg, nisu teska, planiram ih za vikend kupiti. Od robe ti treba razno, znam po prvoj jer je vrijeme bilo svakakvo, dugi, kratki bodiji, kapice, tutice, halcice, carapice, super je sve sto je na kopcanje i da ne mora preko glave jer ste u pocetku sve prepadnute kad bebu obalcite da joj nes ne otkinete😅pa barem da joj ne morate preko glave navlaciti u startu dok se ne ispraksirate😊 malu bebu uvijek mozete zamotati u dekicu u to proljetno vrijeme tako da mozda nema potrebe za nekim jaknama ako je to vec prema 5 mjesecu, ali imajte debljih tutica. Naknade imate od zavoda i vj svi i od opcine, pomalo kad se beba rodi predaju se ti papiri i isplati vam se na racun. Vise se ne sjecam tocno sto treba predati, ali nije neka zurba s time, naci cemo😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj Petrova 1:16(1:64,1:64)
Ej netko je pitao za edukaciju u Photoshop programu. Dok sam sve poruke pročitala zaboravila sam ime tko je pitao 😅 ugl doznala sam da na stranici: https://vauceri.hzz.hr/ imaju puno besplatnih tečajeva šta subvencionira država. Može se birati struka, a i grad di bi se išlo na tečaj. Pa koga zanima neka si pogleda
💁🏼♀️32god
💁31god
Cure citam vas iz sjene, ali moram priznati da nemam nista pametno za nadodati ili krenem nesto pisat pa pomislim ajde nikog to ne zanima pa izbrisem 🫠 Kod nas je super situacija za sada, ali isto tako me muce strahovi sta ako ovo sta ako ono. Vidim da nas je vecina imala problema ili sa zacecem ili sa zadrzavanjem trudnoce tako da vjerujem da se razumijemo medjusobno. Meni osobno najgore pada kada mi netko tko je imao tri savrsene trudnoce (sve zacete iz prvog pokusaja) kaze "jao kako se ti previse brines", "opusti se malo i zivi" i tako dalje. Znam da nitko ne misli nista lose, ali jednostavno zene koje nisu imale problema ne shvacaju taj strah 😏 Sto se tice opreme meni je isto prva bebica ali sam vec pripremila popis (koji je dosta baziran na AriBarinom popisu 😊), istrazila sam vec kolica i ove velike stvari ajmo reci i sad samo cekamo popuste na malizakladi.hr pa cemo sve kupiti ili za Crni petak ili za Bozic. Ako netko nije znao, na Next stranici ima finih pamucnih bodija i svega za bebe, a kazu mi prijateljice da su jako kvalitetne stvari. Vjerojatno ce i tamo biti popusti za Crni petak pa eto bacite oko i tamo 😁
Cure, citam vas vec neko vrijeme, ali bila sam u strahu uopce se prebacit na ovu temu sa potpomognute. Vidim tu neke poznate cure, kawa, tera... ❤️
Danas sam 11+0, bila sam na uzv i vadila krv za Nipt. Sad jos koji tjedan strepnje dok i ti rezultati dodu. Zapravo sam cijelo vrijeme u strahu i ne usudim se ni trakicu stavit ispod 🤣 nadam se da me primate na temu ❤️
👱♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨🦳 normo
~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷
Cokoladice dobro dosla🤩
Cure da prijavim da san danas ugledala udarce, inace u zadnje vrijeme bas jako lupa i napokon san ugledala taj pokret😍❤️
👩32g, Pcso, ir, dhea-s 14 ukupni T 1.90
👨32g, oligoasthenozoospermia
Kbc St
1.Ivf/Icsi 5/2023--7f, 5🥚 1🐧, et trodnevnog, beta0,2❌️
FET 10/2023.(prirodni),beta0,3 ❌️
2.Ivf/ICSI 11/2023-->17f, 6🥚 -(hiper) 4🐧
FET 1/2024.(prirodni+stoperica) 1🐧,beta 3,4❌️
FET 6/2024.(estrofem3x1)1🐧,8dnt +,beta13dnt 1704,5 beta15dnt 3368❤️dečko🩵
Mama_ana ma mislim da mozes tu napisat sto hoces, cini mi se da su svi ok i da nitko nece nista zamjeriti niti osudivati, mislim da je ovdje svima cilj dati ili dobiti neki savjet, ili se pozaliti😊ovo sto si napisala, slazem se, ja nisam imala problema sa zacecem ni prvi ni drugi put, ali znam da je to uzasno iskustvo, jer moje drage i bliske osobe su imale groznih problema i borba i do 5 godina prije nego su uspjeli..zato sam oprezna s komentarima, jer stvarno mi nije cilj ni pametovat niti ikoga uvrijediti😊 Nego dati savjet kako se ja s tim strahom sada borim kada mi doktori prakticki kazu da moram biti spremna da bi mogla izgubiti bebu u 30 tjednu. Nemam iracionalan strah nego je tu prava opasnost. Ali jednostavno nemam druge nego vjerovati da ce biti sve ok i pokusati uzivati u svemu😊pa evo ako je kome pomogao moj savjet, da barem malo makne taj strah sa strane super😊negooo, dosli mi nalazi krvi i dobro je, nema rasta titra u odnosu na pred mjesec dana🥳
Cokoladice dobro nam došla😊vidim potpis i od srca cestitam na bebici😊ti pomalo, kada budes spremna se javi da te dodamo i na listu😊
Tera je predivan osjecaj, ja i suprug isto navecer gledamo trbuh kako se sada lagano trza kada udari🥰a iz prve trudnoce imam i snimki tamo nakon 35 tjedna kako divlja u truhu kao mali alien😅
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj Petrova 1:16(1:64,1:64)
Mama_ana nikako te pitati, je li sada hematom prosao? Moras li jos mirovati?😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
Sortiraj odgovore
Najstariji