Bravo za sve super preglede 🥰🥰
Dobro su vam cure rekle, možda se već od 37tt pitate kad će porod pa nikako dočekati, a ustvari ste redovno u terminu i sve je ok, iako vjerujem da je teško čekati i da ste nestrpljive. Još malo 😘
Grčevi - i moj je imao punih 5 mjeseci pa sam izbjegavala sve živo, on je na kraju imao puno alergija i dermatitis pa sam bila na eliminacijskoj dijeti, ali sada planiram sve jesti normalno, osim ako ne vidim da bebi smeta.
Ja sam od danas u bolnici, vjerojatno ostajem do četvrtka jer je ovdje sve užasno sporo.. Ctg i uzv ok, protoci u redu, beba uvijek tjedan dana manja i sad ima oko 1500gr. Doktor nije ništa rekao, ali mi se čini malo, što vi cure kažete? Sutra još vađenje krvi, prekosutra ponavljamo uzv pa ću vidjeti što će reći za dalje, ali nadam se da neću morati biti tipa 3 tjedna u bolnici prije poroda nego da će me još barem jednom pustiti kući. Planiraju porod oko 36tt s obzirom da sve tako dobro ide, tako da sam presretna da se malac bori 💙
Ako dr nije nista rekao onda vjerovatno ne trebas strahovati, da je lose pa valjda bi ti rekao. Stalno je manji za tjedan sto znaci da nema odstupanja 😊 samo je sitnija bebica koja se kontinuirano lijepo razvija 🙂
Drzim 🤞 da bude sve super i da ides kuci brzo 💙
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Anica ok ako si zatvorena onda vjerovatno i beba jos nije zrela za porod pa je manja sansa za tu komplikaciju, a i nemoguce je izvest sam pregled kad si zatvorena. Ok ja sam panicar priznajem 👍 Dr je rekao da je sve super i sve je super! 😊
Sta se mene tice ja sam malo odškrinuta doli 😅 i moze mi radit tu pretragu i zao mi je da sam tek u petak na pregledu al eto tako je moj gin odredio jer je sve super.
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Curke koje dojite, jel pazite na prehranu nesto? Meni su na tecaju govorile savjetnice da treba pokusati kupovati "eko" voce i povrce i da se ne pretjeruje sa plodovima mora, crvenim mesom, alergenima poput laktoze, i stvarima koje nadimaju. Sad me to buni jer svasta nadima (kupus, leca, grah)… ne znam sta bi trebala jest onda, rizu i piletinu?! Jeste vi dobile kakve info o tome?
Nama su na onom seminaru za trudnice i dojilje pricali da se slobodno sve jede. Hrana mora biti raznovrsna kao i u trudnoci. Nema nikakvih dokaza da hrana koju mi jedemo stvara bebi grceve. Grceve najcesce dobivaju zbog nepravilnog hvata dojke.
I vjerujem da je tako jer sam sve jela i nismo imali neke probleme s grcevima
Zapravo smo u terminu od 37 do 42tt jer prva 2 tjedna trudnoce nismo ni trudne. Mozda bi nam ginekolozi trebali racunati termin za 42 tjedna pa bi vise manje sve ranije rodile 😅 prenosena trudnoca je zapravo tek kad prođu 42 tjedna.
Ali da, kuzim cure i nestrpljivost. S jedne strane bi i ja htjela ranije, a s druge strane neznam dal budem spremna s obzirom na to da kuca jos nije do kraja gotova 🙈 ali lumbalni dio me toliko boli da jedva cekam da se porodim i da mi popusti taj pritisak jer ne mogu vise normalno funkcionirati.
Evo i mene s pregleda, sve je u redu, beba oko 1900 g, cini mi se puno😁 tlak i urin super, zatvorena..
Za mjesec dana pregled i tad ce vec raditi i ctg
Evo i mene s pregleda, sve je u redu, beba oko 1900 g, cini mi se puno😁 tlak i urin super, zatvorena..
Nije ti to puno. Moja je imala prije 2,5 tjedna skoro 500gr vise 😅
To je super, moja je isto u 31+5tt imala oko 2050g.
Sljedeći tjedan zadnji pregled kod mog dr. i rekao mi je uzeti bris i nakon toga kreće TA, nikako dočekati da prođe još tih par tjedana 🙈
Cure čestitke na dobrim pregledima. :)
Što se tiče prehrane i dojenja, nemam osobnog iskustva, a sa tečaja se sjećam da jagode nisu poželjne, isključivo zbog načina uzgoja, al ako imamo svoje da jedemo :). Isto tako spominjalo se i da citrusi nisu naj, al ne sjećam se razloga. Isto tako, patronažna je rekla da se u trudnoći jede za 1, a u dojenju za 2, jer dojenje iziskuje jako puno snage i troši puno kalorija hehe.
Blackrose, tako je, u biti do 42 tjedna može krenuti bilo kad, a svi bi mi ranije jer nam postane dosta teško ovih zadnjih par tjedana. Ja bi dala sve da rodim ovaj tjedan dok mi lijekovi djeluju na trticu i ne boli me xD.
Anice čini mi se da si ti sada "najtrudnija" trudnica na forumu :D. Nadam se da će ti se uskoro pokrenuti da budeš mirnija, probaj malo hopsat po lopti i uz stepenice ako ih imaš ;)
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Što se tiče prehrane i dojenja, nemam osobnog iskustva, a sa tečaja se sjećam da jagode nisu poželjne, isključivo zbog načina uzgoja, al ako imamo svoje da jedemo :). Isto tako spominjalo se i da citrusi nisu naj, al ne sjećam se razloga. Isto tako, patronažna je rekla da se u trudnoći jede za 1, a u dojenju za 2, jer dojenje iziskuje jako puno snage i troši puno kalorija hehe.
Blackrose, tako je, u biti do 42 tjedna može krenuti bilo kad, a svi bi mi ranije jer nam postane dosta teško ovih zadnjih par tjedana. Ja bi dala sve da rodim ovaj tjedan dok mi lijekovi djeluju na trticu i ne boli me xD.
Anice čini mi se da si ti sada "najtrudnija" trudnica na forumu :D. Nadam se da će ti se uskoro pokrenuti da budeš mirnija, probaj malo hopsat po lopti i uz stepenice ako ih imaš ;)
E da dobro si me sjetila. Moj sin je dobio osip nakon sta sam pojela mandarinu i dojila, i onda sam izbacila citruse da ne riskiram ali kad je poceo s dohranom i kasicama jeo je normalno mandarine i nikad nije vise bilo nikakvih problema..:)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Da, bome jesam najtrudnija 😂
Ali mojoj curici se ne zuri 😅
Imam i loptu i stepenice, uz to i secem svaki dan po brdovitom terenu. Gegam se sporo ko pingvin, ali natjeram se…
Bilo bi dobro da krene do cetvrtka da ne moram na jos jedan pregled u trudnicku ambulantu 🤞
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Sortiraj odgovore
Najstariji