Anica ok ako si zatvorena onda vjerovatno i beba jos nije zrela za porod pa je manja sansa za tu komplikaciju, a i nemoguce je izvest sam pregled kad si zatvorena. Ok ja sam panicar priznajem 👍 Dr je rekao da je sve super i sve je super! 😊
Sta se mene tice ja sam malo odškrinuta doli 😅 i moze mi radit tu pretragu i zao mi je da sam tek u petak na pregledu al eto tako je moj gin odredio jer je sve super.

🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Curke koje dojite, jel pazite na prehranu nesto? Meni su na tecaju govorile savjetnice da treba pokusati kupovati "eko" voce i povrce i da se ne pretjeruje sa plodovima mora, crvenim mesom, alergenima poput laktoze, i stvarima koje nadimaju. Sad me to buni jer svasta nadima (kupus, leca, grah)… ne znam sta bi trebala jest onda, rizu i piletinu?! Jeste vi dobile kakve info o tome?
Nama su na onom seminaru za trudnice i dojilje pricali da se slobodno sve jede. Hrana mora biti raznovrsna kao i u trudnoci. Nema nikakvih dokaza da hrana koju mi jedemo stvara bebi grceve. Grceve najcesce dobivaju zbog nepravilnog hvata dojke.
I vjerujem da je tako jer sam sve jela i nismo imali neke probleme s grcevima

Zapravo smo u terminu od 37 do 42tt jer prva 2 tjedna trudnoce nismo ni trudne. Mozda bi nam ginekolozi trebali racunati termin za 42 tjedna pa bi vise manje sve ranije rodile 😅 prenosena trudnoca je zapravo tek kad prođu 42 tjedna.
Ali da, kuzim cure i nestrpljivost. S jedne strane bi i ja htjela ranije, a s druge strane neznam dal budem spremna s obzirom na to da kuca jos nije do kraja gotova 🙈 ali lumbalni dio me toliko boli da jedva cekam da se porodim i da mi popusti taj pritisak jer ne mogu vise normalno funkcionirati.

Evo i mene s pregleda, sve je u redu, beba oko 1900 g, cini mi se puno😁 tlak i urin super, zatvorena..
Za mjesec dana pregled i tad ce vec raditi i ctg

Evo i mene s pregleda, sve je u redu, beba oko 1900 g, cini mi se puno😁 tlak i urin super, zatvorena..
Nije ti to puno. Moja je imala prije 2,5 tjedna skoro 500gr vise 😅

To je super, moja je isto u 31+5tt imala oko 2050g.
Sljedeći tjedan zadnji pregled kod mog dr. i rekao mi je uzeti bris i nakon toga kreće TA, nikako dočekati da prođe još tih par tjedana 🙈
Cure čestitke na dobrim pregledima. :)
Što se tiče prehrane i dojenja, nemam osobnog iskustva, a sa tečaja se sjećam da jagode nisu poželjne, isključivo zbog načina uzgoja, al ako imamo svoje da jedemo :). Isto tako spominjalo se i da citrusi nisu naj, al ne sjećam se razloga. Isto tako, patronažna je rekla da se u trudnoći jede za 1, a u dojenju za 2, jer dojenje iziskuje jako puno snage i troši puno kalorija hehe.
Blackrose, tako je, u biti do 42 tjedna može krenuti bilo kad, a svi bi mi ranije jer nam postane dosta teško ovih zadnjih par tjedana. Ja bi dala sve da rodim ovaj tjedan dok mi lijekovi djeluju na trticu i ne boli me xD.
Anice čini mi se da si ti sada "najtrudnija" trudnica na forumu :D. Nadam se da će ti se uskoro pokrenuti da budeš mirnija, probaj malo hopsat po lopti i uz stepenice ako ih imaš ;)
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
IVF 07/23 💙-->👶🏻2024
07/25 Biokemijska❌
11/25 test pozitivan, uzv 25.11
Što se tiče prehrane i dojenja, nemam osobnog iskustva, a sa tečaja se sjećam da jagode nisu poželjne, isključivo zbog načina uzgoja, al ako imamo svoje da jedemo :). Isto tako spominjalo se i da citrusi nisu naj, al ne sjećam se razloga. Isto tako, patronažna je rekla da se u trudnoći jede za 1, a u dojenju za 2, jer dojenje iziskuje jako puno snage i troši puno kalorija hehe.
Blackrose, tako je, u biti do 42 tjedna može krenuti bilo kad, a svi bi mi ranije jer nam postane dosta teško ovih zadnjih par tjedana. Ja bi dala sve da rodim ovaj tjedan dok mi lijekovi djeluju na trticu i ne boli me xD.
Anice čini mi se da si ti sada "najtrudnija" trudnica na forumu :D. Nadam se da će ti se uskoro pokrenuti da budeš mirnija, probaj malo hopsat po lopti i uz stepenice ako ih imaš ;)
E da dobro si me sjetila. Moj sin je dobio osip nakon sta sam pojela mandarinu i dojila, i onda sam izbacila citruse da ne riskiram ali kad je poceo s dohranom i kasicama jeo je normalno mandarine i nikad nije vise bilo nikakvih problema..:)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Da, bome jesam najtrudnija 😂
Ali mojoj curici se ne zuri 😅
Imam i loptu i stepenice, uz to i secem svaki dan po brdovitom terenu. Gegam se sporo ko pingvin, ali natjeram se…
Bilo bi dobro da krene do cetvrtka da ne moram na jos jedan pregled u trudnicku ambulantu 🤞

🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Rođene bebe:
Anchii97 9.2. 💙 Vladimir
Malena 1122 14.2. 💙 Mark
Alexica 16.2. 💙 Adrian
Aniee 18.2. 💙
JagodicaBobica96 18.2.💙 Kaan
Martinaaa_ 19.2. 💗 Dora
Donna2022 20.2. 💗 Leona
12345M 20.2. 💙 Arton
lucijaa_ 25.2.💗
bejbe2018 27.2.💙
? Bubica1 28.2.💗
? Luce88 3.3.💙
Mema88 5.3.💗
posvudusavol2 7.3.💙
sophisticy 7.3. 💗
tear_of_happiness 8.3.💙
? MAD ROSE 10.3.💙
cocinella 11.3.💗
Maša 12.3.💗 Lena
Bela23 16.3.💙
sisy 22.3.💗
Pohana_Tikvica11 23.3.💗
Zelena123 27.3.💙
Bananica80 28.3.
TeMamadius90 1.4.
lalllla 7.4.💗
Sandra25 9.4.💙
lucylu35 10.4.
Mrva1104 11.4.💙
pepapepa 11.4.💗
Suncica13 13.4.💙
Malina 1302 13.4.💗
Leptirica123 18.4.💙
BlackRose 22.4.💗Aria
Tratinčica123 27.4.💗Aria
Mary36 28.4.💗Vida
Nina_na 29.4.💗
WhiteOrchid 30.4.💗
Gemini1994 30.4.💙
Yellowsubmarine 1.5.💙
LavicaBP 2.5.💗
Antonela2024 4.5.💙 David
amystiqa 11.5.💙
Baby.nb.3 12.5.💙
lucq 15.5.💗

🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji