Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Donna2022
    18. Ožujak 2024. 08:53

Maso, prosla sam isto prva 2 dana. Da li au ti grudi tvrde? Probaj ih dobro masirati i stavljati jako tople obloge, toplina otpusti mlijeko. Kod mene je upalilo. Komentirala sam mami i muzu orvih tjedan dana da imam osjecaj da se samo cicama bavim. Par puta dnevno bi ih masirala, razbijala kvrzice, stavljala obloge i izdajala se, samo da krene mlijeko i uspjelo je

👩 33
    👨35
    09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢

TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
    6/2023➕🌈❤️🙏
    Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞

Maša🤰🏼
    18. Ožujak 2024. 08:55

Donna2022

Maso, prosla sam isto prva 2 dana. Da li au ti grudi tvrde? Probaj ih dobro masirati i stavljati jako tople obloge, toplina otpusti mlijeko. Kod mene je upalilo. Komentirala sam mami i muzu orvih tjedan dana da imam osjecaj da se samo cicama bavim. Par puta dnevno bi ih masirala, razbijala kvrzice, stavljala obloge i izdajala se, samo da krene mlijeko i uspjelo je

Od cega si radila obloge? 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

Maša🤰🏼
    18. Ožujak 2024. 08:57

Nisu tvrde sve su mlohave hahahha

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

• Baby.nb.3
    18. Ožujak 2024. 09:31

buhtlica23

Jutro, ima li koja problem sa nesanicom?
    I u prvoj T sam imala problem s tim, samo tada nisam imala todlericu koja je 300 na h. I mogla sam odspavat i odmorit kada sam htjela.
    Sada se patim vec 3 tjedan, od 3 ujutro nikako zaspati, a preko dana sam iskidana. Sto vam pomogne da zaspite?

Ide curka u vrtić pa da kroz dan možeš odspavati?
    Također mi ne treba više od 6h sna, ali i to bude s jednim prekidom, vjerojatno se tijelo priprema na češća buđenja. 
    Možda da si napraviš neki večernji ritual, ulje u difuzoru koje umiruje, čaj od kamilice, čula sam i da šalica toplog mlijeka uspava. Zadnja kava nek bude oko 14h, a šetnja također pomaže da se navečer lakše zaspe, kao i lagana večera, ništa teško da ne opteretiš probavu. Možda da kreneš sa tim jednostavnim stvarima pa vidiš kako djeluju. Ako išta, suosjećam 🤗

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• Baby.nb.3
    18. Ožujak 2024. 09:35

Maša, baš mi je žao 😔 Ti ima tko pomoći oko starijeg i bebe, da možeš odmoriti? Probaj to što ti cure kažu sa toplim oblicima, možeš od tetra pelene napraviti, stvarno djeluje i pomaže, a i sama odmori u zatamnjenoj prostoriji kad mala zaspe. Što kažu doktori za migrene? Mislim da to nije baš bezazleno nakon poroda, jel ti prati to netko?

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

amystiqa
    18. Ožujak 2024. 09:39

Maša🤰🏼

Bok cure evo da se malo javim,

Ja sam dobila na poklon od moje epiduralne strasne migrene. Ako nisam u 100% lezecem polozaju bolovi su strasni. Po preporuci iz rodilista pijem red brufena od 600 pa caffetin . Uzas totalno sam nepokretna.

Uz sve to Lena ne dobiva na tezini . Kroz dan super doji i spava navecer krece kaos kad je po 3 sata na cici i red plakanja red cicanja . Danas nam dolazi patronazna i javila sam se ovoj savjetnici za dojenje nadam se da cu ipak uspit dojit ali mlijeko nikako ne dolazi 😪

Možda ti beba nema dobar hvat pa ne uspije povući dovoljno, a onda se ni ne stvara dovoljno posljedično. Probaj nakon podoja izvući na izdajalicu (pa joj i to daj da popije) da si povećaš malo produkciju mlijeka ako ona dovoljno aktivno ne cica. Znaju bebe izgledati kao da cicaju, ali nemaju dobar hvat pa zapravo nije aktivno, a znaju i spavati s cicom u ustima pa vući minimalno. 

Žao mi je za migrene. Ja sam ih isto imala par dana nakon prvog poroda (doduše ne baš tako drastične da moram ležati samo), ali zbog dripa i opće od carskog poslije, jer nisam uspjela dobiti epiduralnu. 
    Držim fige da ti prođe što prije. 🤞

2020. 👦🏻

Donna2022
    18. Ožujak 2024. 09:49

Maša🤰🏼

Nisu tvrde sve su mlohave hahahha

Haha, nema veze, oblozi ce ti potaknuti mlijeko. Zagrijala bi vrucu vodu u kuhalu, stavila u plasticnu zdjelicu, dodala malo hladne tek toliko da mogu ruku staviti i sa malom tetricom ili malim rucnikom namocenim u tu vodu masiras cice, onako namjestis ruke da ti je cica kao u sendvicu🤣 znaci jedna ruka gore, jedna dolje

👩 33
    👨35

6/2023➕🌈❤️🙏

Donna2022
    18. Ožujak 2024. 09:50

amystiqa

Maša🤰🏼

Bok cure evo da se malo javim,

Ja sam dobila na poklon od moje epiduralne strasne migrene. Ako nisam u 100% lezecem polozaju bolovi su strasni. Po preporuci iz rodilista pijem red brufena od 600 pa caffetin . Uzas totalno sam nepokretna.

Uz sve to Lena ne dobiva na tezini . Kroz dan super doji i spava navecer krece kaos kad je po 3 sata na cici i red plakanja red cicanja . Danas nam dolazi patronazna i javila sam se ovoj savjetnici za dojenje nadam se da cu ipak uspit dojit ali mlijeko nikako ne dolazi 😪

Možda ti beba nema dobar hvat pa ne uspije povući dovoljno, a onda se ni ne stvara dovoljno posljedično. Probaj nakon podoja izvući na izdajalicu (pa joj i to daj da popije) da si povećaš malo produkciju mlijeka ako ona dovoljno aktivno ne cica. Znaju bebe izgledati kao da cicaju, ali nemaju dobar hvat pa zapravo nije aktivno, a znaju i spavati s cicom u ustima pa vući minimalno.

Žao mi je za migrene. Ja sam ih isto imala par dana nakon prvog poroda (doduše ne baš tako drastične da moram ležati samo), ali zbog dripa i opće od carskog poslije, jer nisam uspjela dobiti epiduralnu.
    Držim fige da ti prođe što prije. 🤞

Svakako se slazem za izdajalicu. Ja sam nakon svakog podoja jos isla izdojiti, pa makar 10 ml. Nakon 4-5 dana se povecalo toliko da sam zamrzavala mlijeko

👩 33
    👨35

6/2023➕🌈❤️🙏

• Alexica
    18. Ožujak 2024. 11:37

Maso nemoj se obeshrabriti, sve se moze popraviti. Evo i mi smo imali problem s dobivanjem na tezini ali izgleda da idemo na bolje. Nudim cesce cicu, forsiram jednu dok ju ne isprazni da povuce i to najmasnije na kraju (iako ti se cini prazna kazu da u njoj uvijek ima mlijeka i sto vise nudis vise ce se stvarati). u cetvrtak imamo savjetovanje sa savjetnicom za dojenje da jos ispravimo neke stvari ako trebamo. 
    Ja sam si nabavila mamine kapi od planT-a, to kao pomaze stvaranju mlijeka i za sad su cicke okej. Ne znam jel mi to pomoglo ili stalno visenje na cici.
    Bebe su predvecer same po sebi nervoznije. I moj cica stalno navecer i imam osjecaj da se ljuti jer kao nema nicega, ali mislim da je to vise nervoza.
    Svakako rijesi ovo s dobivanjem na tezini, cure su dobre prijedloge dale. 

buhtlica23
    18. Ožujak 2024. 11:46

BlackRose

buhtlica23

Jutro, ima li koja problem sa nesanicom?
    I u prvoj T sam imala problem s tim, samo tada nisam imala todlericu koja je 300 na h. I mogla sam odspavat i odmorit kada sam htjela.
    Sada se patim vec 3 tjedan, od 3 ujutro nikako zaspati, a preko dana sam iskidana. Sto vam pomogne da zaspite?

Vec vise od 2 mjeseca. Zaspim navecer i probudim se između 2 i 3 u noci i po 2 sata ne mogu zaspati. Kad napokon zaspim, onda zacas moram ustati i za nista sam. Nemam neki lijek, ali od kad mi je poceo porodiljni si po danu prespavam cca pol sata kad su klinci u vrticu da dođem malo k sebi. Cak i kad uspijem prespavati noc, znam se probuditi za wc ili jer sam se zalezala pa me boli nesto i tako. Blazeno stanje 😪 inace mi je 6h sna sasvim dovoljno da funkcioniram, ali to vec dugo nemam i stalno sam umorna.

Tako i ja, i najgore sto sam onda sva zivcana jer sam umorna. Inace sam bas spavalica i ako ne odspavam bar 8 h uzas. Jedva docekam 19 h da mala ide spavat i onda dok se okupam,jedem legnem bude vec 9 pol 10. Ak imam suda il' nes bude i 10, a budna od pol3,3.. ako moram pisat i ranije i tako. Evo danas mi se prispavalo taman kad smo se morali dici. Mala osla u vrtic ja u bolnicu na pregled i evo tek sad idem kuci dok dodem imam sat vremena i moram po malu. Ne isplati mi se ni leci jer cu se taman uspavat i morat ic po nju. Bas uzas.

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.