Haha i ja planiram svaki dan na predavanje i onda zaboravim ili on objavi da ni ne skuzim. Nisam previse ocekivala, al kao sve ga hvale po svim tim grupama.
Zapravo sam se tamo ubacila dok je beba bila na zadak, ali sam u medjuvremenu sama nasla vjezbe pa se nisam ni javljala tom doktoru.
Koliko sam skuzila i sve koje imaju dobro iskustvo (pisu) nisu prvorotke pa nekako racunam da su i zbog toga rodile za 3h a ne zbog tih vjezbi. 😂 mislim ok je ako na predavanju malo nekog ohrabri da nista to nije strasno i stvori pozitivan mindset, mislim da je to najbitnije.
Ja sam nekako mirna, mene najvise brine carski, a sve ostalo sam pogledala tecajeve i educirala se i saljem si pozitivu. 😂
Meni iskreno zao sto sam se probudila za to 😂 Mogu vam ukratko ispricat
1. Reko da se lezi na lijevom boku nikako na leđima i da se spava na lijevom boku da beba uđe u pravi kanal
2. Kako da se dise; tijekom kontrakcije dva kratka udosaja jedan kratki izdisaj, tijekom izgona duboko udahnit naslonit bradu na tijelo i gurat dok imas zraka, i kad prestanu kontrakcije onda nes udahnes na lijevu nosnicu pa onda izdahnes tak nes
3. Da trazimo tople tuseve, stavimo nesto toplo na leđa, omotamo se necim toplim (ovo jedino ima smisla)
4. Potaknit kontrakcije pomicanjem bradavica lijevo desno i tak sat vremena ili je reko nes po trbuhu al ja ga nisam skontala na sta je on mislio jer ne upali kameru neg samo prica
5. Tocku 4 radit jedino ak je proso termin ili je 39 i nes tjedana ili dva tri dana prije indukcije
6. Ostavio je svoj paypal ako ga zelis podrzat i onda ga mozes nazvat u bilo koje doba
Uglavnom bolje da sam odspavala, bar ja mislim, po meni bolje da ne trosite vrijeme mislim da cu cqk i izac iz grupe
😀 Hvala na zrtvi 😆 Ma nije on doktor, nego "doktor". Sve takve grupe uvijek uzimati barem sa zrnom soli 😊 Mene lijevi kuk stalno rastura, i to jos od 20tt. Jastuk mi nije od pomoci. Pa se selim sa lijevog na desni bok - budim se sto puta po noci. Boli me i desni ako sam duze na njemu. A inace sam spavac na boku a prije trudnoce me nista nije smetalo 🤷♀️ Sad mi cak nije gora bol, navikla sam se da mi je stalno neudobno. Dizem se ko starica iz kreveta. 😅
Meni iskreno zao sto sam se probudila za to 😂 Mogu vam ukratko ispricat
1. Reko da se lezi na lijevom boku nikako na leđima i da se spava na lijevom boku da beba uđe u pravi kanal
2. Kako da se dise; tijekom kontrakcije dva kratka udosaja jedan kratki izdisaj, tijekom izgona duboko udahnit naslonit bradu na tijelo i gurat dok imas zraka, i kad prestanu kontrakcije onda nes udahnes na lijevu nosnicu pa onda izdahnes tak nes
3. Da trazimo tople tuseve, stavimo nesto toplo na leđa, omotamo se necim toplim (ovo jedino ima smisla)
4. Potaknit kontrakcije pomicanjem bradavica lijevo desno i tak sat vremena ili je reko nes po trbuhu al ja ga nisam skontala na sta je on mislio jer ne upali kameru neg samo prica
5. Tocku 4 radit jedino ak je proso termin ili je 39 i nes tjedana ili dva tri dana prije indukcije
6. Ostavio je svoj paypal ako ga zelis podrzat i onda ga mozes nazvat u bilo koje doba
Uglavnom bolje da sam odspavala, bar ja mislim, po meni bolje da ne trosite vrijeme mislim da cu cqk i izac iz grupe
Ja sam čekala tjednima da dođem do 35 . tako da mogu poslušati. I ajde ,upalila i počela slušati,na pola zaspala i probudila se pri kraju.
Bilo mi je krivo,ali ovo šta sam slušala je bilo sve nešto okvirno,ja sam čekala te vježbe šta žene spominju ,ali nisam ih uhvatila.
Još se u međuvremenu javio na poziv ,pa komentirao neke poruke,tako da stvarno sam ostala bez tog što sam mislila da će govoriti.
Također ne planiram ga zvat,doktoru svaka čast,ali to mi malo pari neizvedivo kad dođe prava situacija pa s njim na pozivu biti.
KBC Split
- poliklinika Šparac
-Pfc Prag
3 IVF stimulirana❌
1 u prirodnom ciklusu❌
Pfc Prag
12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
06/23 transfer 4 .dan
3.7. beta 1535
27.02. 24. Stigao mali miš F🥰
Haha i ja planiram svaki dan na predavanje i onda zaboravim ili on objavi da ni ne skuzim. Nisam previse ocekivala, al kao sve ga hvale po svim tim grupama.
Zapravo sam se tamo ubacila dok je beba bila na zadak, ali sam u medjuvremenu sama nasla vjezbe pa se nisam ni javljala tom doktoru.
Koliko sam skuzila i sve koje imaju dobro iskustvo (pisu) nisu prvorotke pa nekako racunam da su i zbog toga rodile za 3h a ne zbog tih vjezbi. 😂 mislim ok je ako na predavanju malo nekog ohrabri da nista to nije strasno i stvori pozitivan mindset, mislim da je to najbitnije.
Ja sam nekako mirna, mene najvise brine carski, a sve ostalo sam pogledala tecajeve i educirala se i saljem si pozitivu. 😂
Ej ,di si našla te vježbe,ja sam planirala to isto pogledati sama.
KBC Split
- poliklinika Šparac
-Pfc Prag
3 IVF stimulirana❌
1 u prirodnom ciklusu❌
Pfc Prag
12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
06/23 transfer 4 .dan
3.7. beta 1535
27.02. 24. Stigao mali miš F🥰
To je jedino pozitivno kako ti kaze da nista nije strasno, da ce sve bit okej i tjt, ja sam nakon nekih sat vremena izasla jer je zadnjih 15 min vec pricao o necem sto nema veze s porodom i dosta cura je tijekom tog sastanka izlazilo
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Ej ,di si našla te vježbe,ja sam planirala to isto pogledati sama.
Slala sam tu jedan dobar video na youtubeu koji ima te najbitnije vjezbe pokrivene i objasnjene https://youtu.be/e-kh6nxGkCk?si=pCVCS_8_1yoC75Ji
Inace sam isla kod jedne doule koja je polozila spinning babies pa mi je pokazala vjezbe - googlaj Mati centar ako ti tako nesto odgovara (i ako si iz zga) pa im se slobodno javi - iako sad si vec u visokim tjednima pa najbolje da pocnes odmah sama prema youtubeu ili ako ti se cita https://www.spinningbabies.com/pregnancy-birth/baby-position/breech/flip-a-breech/
Ostalo jos pomaze i pilates lopta i kruzenje/osmice na njoj.
Spinning babies guglaj da, imaš i tu na forumu link na yt video. Meni se iz poprečnog okrenuo u prošloj trudnoći s tim vježbama.
2020. 👦🏻
Jel imate kakav iscjedak u ovim 30+ tjednima? Meni bude kao vodenasto malo na gacicama pa se posusi pa pobijeli. Kaze mi gin da je to normalno i da je to progesteron. Al zadnjih dana mi je uz to bijelo i malo kao zuckasta nijansa. Ne da mi se ic na hitnu za to, moj gin me vj nece gledat jer se vodim u bolnici a nema smisla mi ni zvat visokorizicnu ambulantu za to.. tj., zapravo ne znam jel oke da na to ne odreagiram? Nista me ne boli, ne svrbi, ne pece... isto mi se zna dogoditi da mi se po noci medjunozje "oznoji" - valjda. Jel jos kojoj tako
Jel imate kakav iscjedak u ovim 30+ tjednima? Meni bude kao vodenasto malo na gacicama pa se posusi pa pobijeli. Kaze mi gin da je to normalno i da je to progesteron. Al zadnjih dana mi je uz to bijelo i malo kao zuckasta nijansa. Ne da mi se ic na hitnu za to, moj gin me vj nece gledat jer se vodim u bolnici a nema smisla mi ni zvat visokorizicnu ambulantu za to.. tj., zapravo ne znam jel oke da na to ne odreagiram? Nista me ne boli, ne svrbi, ne pece… isto mi se zna dogoditi da mi se po noci medjunozje "oznoji" - valjda. Jel jos kojoj tako
Meni zna biti ali ja stavljam utrogestan svaku vecer zadnja dva mjeseca tako da bude onako po sredini bijelo prozirno i kasnije pobijeli a nekad zns bit zuckasto(mozda se i upiskim malo)😂 ali isto nista ne svrbi, ne boli, ne pece ni nista tako da to je sve od vaginaleta - mislim da nemas razloga za brigu
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Btw ja sam 30+6 tjedana
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Sortiraj odgovore
Najstariji