Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mary36
    29. Siječanj 2024. 14:51

Sandra prošle godine je jedan mali u razredu od moje kćeri dobio vodene kozice. Kroz par tjedana dobila su ih doslovno sva djeca u razredu koja još nisu preboljela. Vrlo je zarazno i velike su šanse da će ih pokupiti ako je bio u kontaktu. Ja bi na tvome mjestu proučila kada su točno od trenutka početka zaraze zarazne i zamolila nekoga da više pripazi na to starije dijete u to vrijeme. Dobiti ih u odrasloj dobi nije nimalo bezazleno i ako nisi trudnica. A inkubacija traje nekih dva, tri tjedna. 

• Sandra25
    29. Siječanj 2024. 15:01

Mary36

Sandra prošle godine je jedan mali u razredu od moje kćeri dobio vodene kozice. Kroz par tjedana dobila su ih doslovno sva djeca u razredu koja još nisu preboljela. Vrlo je zarazno i velike su šanse da će ih pokupiti ako je bio u kontaktu. Ja bi na tvome mjestu proučila kada su točno od trenutka početka zaraze zarazne i zamolila nekoga da više pripazi na to starije dijete u to vrijeme. Dobiti ih u odrasloj dobi nije nimalo bezazleno i ako nisi trudnica. A inkubacija traje nekih dva, tri tjedna.

Citala sam inkubacija je od 10-21 dan. Muz me upravo nagovara da se odselim na 20-25 dana da ne riskiramo. Meni je to malo prerigorozno. Pokusat cu popodne nazvati svoju ginekologicu jer ne znam tocno kad radi pa cu vidjeti sa njom.

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Bananica80
    29. Siječanj 2024. 15:06

Zovi i stampar. Mozda se mozes cijepit. Pa se odseli u vremenu dok ti cjepivo ne proradi. Ovo sto sam malo vidila po netu, ljudi su djecu izvlacili iz vrtica... 

3/2024 💙

• Sandra25
    29. Siječanj 2024. 15:08

Izvukla bi ga da je u pitanju vrtic, ali nema smisla izvlaciti ga iz skole na toliko dugo. Jer nema smisla izvuci ga na 10 dana pa ga vratis i netko drugi od djece dobije i to je bas zacarani krug. Mislim da mi je doktorica opce prakse rekla da se to cjepivo ne preporuca u trudnoci. Jer kad sam saznala da postoji odmah sam ju pitala (bila sam na pocetku trudnoce) i rekla mi je da je sada kasno

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Bananica80
    29. Siječanj 2024. 15:29

Jes to je zeznuto, iz skole ga nije bas samo tako izvlacit... a mislim da si i u pravu ovo za cjepivo, sorry zaboravila sam da ih ima samo par koja se mogu primit u trudnoci. Bas je to zeznuto sa tim virusnim bolestima, pogotovo djecijm i pogotovo kad imas malu djecu. Skoro da je nemoguce zastiti se, osim da si 9mj u izolaciji, sto naravno nije normalno 😀 al mozda stvarno ne pokupis. I ne preneses na bebu. I ne bude nista i da preneses.. drzim fige 

3/2024 💙

Mary36
    29. Siječanj 2024. 15:35

Sandra25

Izvukla bi ga da je u pitanju vrtic, ali nema smisla izvlaciti ga iz skole na toliko dugo. Jer nema smisla izvuci ga na 10 dana pa ga vratis i netko drugi od djece dobije i to je bas zacarani krug. Mislim da mi je doktorica opce prakse rekla da se to cjepivo ne preporuca u trudnoci. Jer kad sam saznala da postoji odmah sam ju pitala (bila sam na pocetku trudnoce) i rekla mi je da je sada kasno

Ma da, ne možeš dijete izvući iz škole ako još nema nikakve simptome. Možda da se pokušaš izolirati u poseban dio stana ili bar što više paziti u kontaktu sa djetetom. Evo baš čitam da su zarazni dva, tri dana prije pojave osipa i oko tjedan nakon. Iako ja se sjećam da je moja kćer par dana prije nego joj je osip izbio izgledala jako umorna, žalila se da je slaba i bila je jako blijeda. Tako da se moglo vidjeti da se nešto događa. 

• Baby.nb.3
    29. Siječanj 2024. 15:39

Super za dobre preglede tko je imao ☺️
    Sandra, ne znam što pametno reći, imala sam ih kao mala i dečki kad su imali 1 i 3 godine, u roku odmah su se zarazili. Da, ne možeš maloga izolirati iz škole, a bome niti od sebe, koliko god curama bez djece trivijalno zvučalo, jednostavno se ne možeš odvojiti zbog niza razloga. Znam da su opasne u trudnoći, ne znam mogu li se prenijeti na bebu i koliko je to eventualno opasno, ali možda nazvati svog dr., gin i zavod za javno zdravstvo, pročitati par dana u miru pa onda nešto suvislo odlučiti ovisno o tome što sad možeš - je li to izolacija, cijepljenje ili nešto treće. Javljaj situaciju, a mi se nadamo da će sve teći glatko 🤗😘

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• Alexica
    29. Siječanj 2024. 15:51

Kako je vec neko od cura pisao, postoji neka profilaksa za trudnice koje nisu imale vodene kozice. Raspitaj se o tome i budi spremna na vrijeme.
    Kolostrum - meni svaki dan bude malo skoreno na bradavicama pa to ocistim dok se tusiram, a par puta u zadnjih 2-3 tjedna mi je iscurilo par kapi po majici (doma ne nosim grudnjak pa onda skuzim, a na grudnjacima je to tesko skuziti), onako mokre tockice koje kad se osuse su malo skorene. Ne skupljam ga, nemam niti u sta, niti mi se da bas tiskati 🙈
    Pregled - obavila danas, decko ima 3250g, zacementirao se glavom dolje sto znaci da su sve vjezbe spinning babies upalile i za sad je super pozicionirana i glavica (bocno) i kraljeznica na lijevoj strani, okrenuta prema mom trbuhu 🎉 
    32mm cerviks kao i zadnji put.
    Nije me pregledavao vaginalno, to ce iduci put. Nadam se da ce krenuti sve do 40tj da i ja izbjegnem indukciju (gestacijski). 
    Novi pregled 5.2. (Sad smo vec na 1xtj) 

amystiqa
    29. Siječanj 2024. 15:52

Nazovi svakako Štampar za savjet i svog gin/opće prakse. Ako postoji profilaksa koju smiješ onda bi ju odmah morala početi uzimati. 
    A krajnja linija je izolacija od djeteta. Jbga, znam da nije lako, ali za dobrobit je.

2020. 👦🏻

• Sandra25
    29. Siječanj 2024. 16:05

posvudusa2

Ja bih isto nazvala štampar pa vidjela šta oni kažu.
    Navodno se dijete može cijepiti u nekom kratkom periodu od kontakta ili tako nešto

Ja sam iz Splita😀

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani