Jutros me uhvatila panika jer je jedna mama iz razreda u grupu poslala poruku da joj je sin dobio varicele (vodene kozice). Vjerojatno je pitanje trenutka kada ce vecina razreda dobiti. Moj sin nije imao, a nisam ni ja. Koliko je opasno dobiti ih sad? Bas sam u panici
Poznanica mi je dobila profilaksu u trudnoću kao zaštita. Uglsvom postoji način da se zaštitiš ako krene
Sad vidim tek? Nisam nikad cula za to? Znaci nije sve tako crno?
Nije sve tako crno. Zazovi svog gyna i pitaj o tome. To se venozno da nešto.
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Sandra prošle godine je jedan mali u razredu od moje kćeri dobio vodene kozice. Kroz par tjedana dobila su ih doslovno sva djeca u razredu koja još nisu preboljela. Vrlo je zarazno i velike su šanse da će ih pokupiti ako je bio u kontaktu. Ja bi na tvome mjestu proučila kada su točno od trenutka početka zaraze zarazne i zamolila nekoga da više pripazi na to starije dijete u to vrijeme. Dobiti ih u odrasloj dobi nije nimalo bezazleno i ako nisi trudnica. A inkubacija traje nekih dva, tri tjedna.
Sandra prošle godine je jedan mali u razredu od moje kćeri dobio vodene kozice. Kroz par tjedana dobila su ih doslovno sva djeca u razredu koja još nisu preboljela. Vrlo je zarazno i velike su šanse da će ih pokupiti ako je bio u kontaktu. Ja bi na tvome mjestu proučila kada su točno od trenutka početka zaraze zarazne i zamolila nekoga da više pripazi na to starije dijete u to vrijeme. Dobiti ih u odrasloj dobi nije nimalo bezazleno i ako nisi trudnica. A inkubacija traje nekih dva, tri tjedna.
Citala sam inkubacija je od 10-21 dan. Muz me upravo nagovara da se odselim na 20-25 dana da ne riskiramo. Meni je to malo prerigorozno. Pokusat cu popodne nazvati svoju ginekologicu jer ne znam tocno kad radi pa cu vidjeti sa njom.
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Zovi i stampar. Mozda se mozes cijepit. Pa se odseli u vremenu dok ti cjepivo ne proradi. Ovo sto sam malo vidila po netu, ljudi su djecu izvlacili iz vrtica...
Izvukla bi ga da je u pitanju vrtic, ali nema smisla izvlaciti ga iz skole na toliko dugo. Jer nema smisla izvuci ga na 10 dana pa ga vratis i netko drugi od djece dobije i to je bas zacarani krug. Mislim da mi je doktorica opce prakse rekla da se to cjepivo ne preporuca u trudnoci. Jer kad sam saznala da postoji odmah sam ju pitala (bila sam na pocetku trudnoce) i rekla mi je da je sada kasno
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Jes to je zeznuto, iz skole ga nije bas samo tako izvlacit... a mislim da si i u pravu ovo za cjepivo, sorry zaboravila sam da ih ima samo par koja se mogu primit u trudnoci. Bas je to zeznuto sa tim virusnim bolestima, pogotovo djecijm i pogotovo kad imas malu djecu. Skoro da je nemoguce zastiti se, osim da si 9mj u izolaciji, sto naravno nije normalno 😀 al mozda stvarno ne pokupis. I ne preneses na bebu. I ne bude nista i da preneses.. drzim fige
Izvukla bi ga da je u pitanju vrtic, ali nema smisla izvlaciti ga iz skole na toliko dugo. Jer nema smisla izvuci ga na 10 dana pa ga vratis i netko drugi od djece dobije i to je bas zacarani krug. Mislim da mi je doktorica opce prakse rekla da se to cjepivo ne preporuca u trudnoci. Jer kad sam saznala da postoji odmah sam ju pitala (bila sam na pocetku trudnoce) i rekla mi je da je sada kasno
Ma da, ne možeš dijete izvući iz škole ako još nema nikakve simptome. Možda da se pokušaš izolirati u poseban dio stana ili bar što više paziti u kontaktu sa djetetom. Evo baš čitam da su zarazni dva, tri dana prije pojave osipa i oko tjedan nakon. Iako ja se sjećam da je moja kćer par dana prije nego joj je osip izbio izgledala jako umorna, žalila se da je slaba i bila je jako blijeda. Tako da se moglo vidjeti da se nešto događa.
Super za dobre preglede tko je imao ☺️
Sandra, ne znam što pametno reći, imala sam ih kao mala i dečki kad su imali 1 i 3 godine, u roku odmah su se zarazili. Da, ne možeš maloga izolirati iz škole, a bome niti od sebe, koliko god curama bez djece trivijalno zvučalo, jednostavno se ne možeš odvojiti zbog niza razloga. Znam da su opasne u trudnoći, ne znam mogu li se prenijeti na bebu i koliko je to eventualno opasno, ali možda nazvati svog dr., gin i zavod za javno zdravstvo, pročitati par dana u miru pa onda nešto suvislo odlučiti ovisno o tome što sad možeš - je li to izolacija, cijepljenje ili nešto treće. Javljaj situaciju, a mi se nadamo da će sve teći glatko 🤗😘
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Kako je vec neko od cura pisao, postoji neka profilaksa za trudnice koje nisu imale vodene kozice. Raspitaj se o tome i budi spremna na vrijeme.
Kolostrum - meni svaki dan bude malo skoreno na bradavicama pa to ocistim dok se tusiram, a par puta u zadnjih 2-3 tjedna mi je iscurilo par kapi po majici (doma ne nosim grudnjak pa onda skuzim, a na grudnjacima je to tesko skuziti), onako mokre tockice koje kad se osuse su malo skorene. Ne skupljam ga, nemam niti u sta, niti mi se da bas tiskati 🙈
Pregled - obavila danas, decko ima 3250g, zacementirao se glavom dolje sto znaci da su sve vjezbe spinning babies upalile i za sad je super pozicionirana i glavica (bocno) i kraljeznica na lijevoj strani, okrenuta prema mom trbuhu 🎉
32mm cerviks kao i zadnji put.
Nije me pregledavao vaginalno, to ce iduci put. Nadam se da ce krenuti sve do 40tj da i ja izbjegnem indukciju (gestacijski).
Novi pregled 5.2. (Sad smo vec na 1xtj)
Nazovi svakako Štampar za savjet i svog gin/opće prakse. Ako postoji profilaksa koju smiješ onda bi ju odmah morala početi uzimati.
A krajnja linija je izolacija od djeteta. Jbga, znam da nije lako, ali za dobrobit je.
2020. 👦🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji