Jutro svima. Ja sam jutros narucila nunu leaf dok je jos na popustu, a jucer sam bila na nekom tecaju za trudnice i bas mi se svidio jer iako imam vec jedno dijete puno toga nisam znala ili sam zaboravila🙂
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Jutro cure, evo i nas sa kontrole. Sve je uredno, rupica nije vidljiva ali i dalje pratimo i poslije poroda ce ga detaljno pregledati pedijatar i profesor. Malac ima 960g i taman kad smo dosli na pregled pocelo ludovanje 😂 E da, nije mi nista rekao nego samo napisao u trudnicku doktorskim rukopisom tako da trecu rijec ne razumijem bas nego pretpostavljam kod cerviksa: 1 čl zatvoren. Sta to znaci 🤔da se cerviks poceo smanjivati?
Kod nas je trenutno zabrana pratnje na porodu zbog pustih gripa, hripavca, korone i jos mi je neke bolesti nabrojao. S tim da postoji mogućnost da do termina puste ako se to sve rascisti, i nista novo ne pojavi.
Kako ste mi vi?
💙
Mrva, to ti je "normalna" duljina cerviksa kad "mjere" digitalno (prstima). Cm dobiju kad te pogledaju sa vaginalnim UZV. To znači da ti je dug jedan članak prsta i da si zatvorena. Dakle sve okej. Dulji ne može biti u tim "mjernim jedinicama" koliko znam. Meni je bio tako isto, a na cervikometriji bi bio oko 4cm.
Hello hello, evo i mi obavili kontrolu. Sve je super, malac je velik i trbušast 🤣 ima preko 1800 g 🙈 dobila za izvaditi kks i uk, kontrola za mj dana kada će mi uzimati bris za streptokok i onda laganini ulazimo u završnicu.. ne mogu vjerovat, proletilo mi nekako 😃 preporuka i dalje cijepiti se boosterom za hripavac za cca 2 tjedna tako da ću i to ići obaviti. Nadam se da ste sve dobro kao i vaše bebice 🍀🥰
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
Super za dobre preglede 🤗 Ja prijavljujem da sam odradila cjepivo diteper (hripavac) i spicilo mi je jos i 4tu dozu covida. Nikakvih nuspojava od covida ovaj put, osim sta me rame odvaljivalo jedan dan 🙂 al bolilo je i ovo gdje sam primila diteper, pa sam malo bila invalidna 😃 Cure s gestacijskim dijabetesom, jel znate koja je granica šećera u krvi nakon obroka? Tj, koliko je previsoko? I mjeri se isto 2 h nakon obroka? Pitam jer sam dobila aparatic za mjerenje, pa bi malo eksperimentirala sa dijetom - pa da mogu skuzit koliko koje hrane mi diže ili ne diže šećer
Vidim spominje se cjepivo za hripavac. Cijepila bi se, samo me zanima dali je to vise bitno za mene ili prelazi imunitet na bebu, tj beba kad se rodi ce biti zasticena? Takodjer, kada su vas savjetovali da se cijepite, u kojim tjednima? ( ginekolog mi je takodjer savjetovao cjepljenje, bilo kada). ☺️
Mrva, to ti je "normalna" duljina cerviksa kad "mjere" digitalno (prstima). Cm dobiju kad te pogledaju sa vaginalnim UZV. To znači da ti je dug jedan članak prsta i da si zatvorena. Dakle sve okej. Dulji ne može biti u tim "mjernim jedinicama" koliko znam. Meni je bio tako isto, a na cervikometriji bi bio oko 4cm.
Hvala ti. Zbunilo me to skroz jer mi moja gin lijepo kaze zatvorena i koliko cm, a sad ovaj clanak sta je pak to 😂
💙
Super za dobre preglede 🤗 Ja prijavljujem da sam odradila cjepivo diteper (hripavac) i spicilo mi je jos i 4tu dozu covida. Nikakvih nuspojava od covida ovaj put, osim sta me rame odvaljivalo jedan dan 🙂 al bolilo je i ovo gdje sam primila diteper, pa sam malo bila invalidna 😃 Cure s gestacijskim dijabetesom, jel znate koja je granica šećera u krvi nakon obroka? Tj, koliko je previsoko? I mjeri se isto 2 h nakon obroka? Pitam jer sam dobila aparatic za mjerenje, pa bi malo eksperimentirala sa dijetom - pa da mogu skuzit koliko koje hrane mi diže ili ne diže šećer
<6,7 nakon 2h
Ne mjeris odmah nakon obroka. Pisala sam i vrijednosti koje bi trebale biti nakon 1h, ali ne znam ih vise, a i bolje je ovo nakon 2h pratiti.
Vidim spominje se cjepivo za hripavac.Cijepila bi se, samo me zanima dali je to vise bitno za mene ili prelazi imunitet na bebu, tj beba kad se rodi ce biti zasticena? Takodjer, kada su vas savjetovali da se cijepite, u kojim tjednima? ( ginekolog mi je takodjer savjetovao cjepljenje, bilo kada). ☺️
Mislim da je preporuka izmedju 27-32. tjedna bas s ciljem da se zastita prenese na bebu preko posteljice.
Evo i mene s pregleda. Beba je u optimalnom položaju i ima oko 2 kg. Jako živahna.
Uzet je bris za BHSB, id
Sortiraj odgovore
Najstariji