Hvala svima na dobrodoslici 😘
Ja i MM smo za vikend na putu u London, isplanirali pred par mjeseci, a meni trbuh nadut do svemira da bih skoro odmah kupila trudnicke hlace da me manje pritisce 😅
Uz to sam primjetila zadnjih dana da mi je osjet mirisa skocio do neba - for better or for worse.
Btw zanima me, posto mi je ovo prva trudnoca, mozda netko ima iskustva sa gubljenjem koje kilice u trudnoci.
Naime, visoka sam 157 i inace mi je idealna tezina uvijek bila 59-62kg, u coroni sam skocila na 65 sto me stavlja u povisenu tezinu. Zbog toga sam mislila koju kilu skinuti da ne riskiram trudnicki dijabetes.
Zanima me ako se recimo prebacim, bez uskracivanja, na prehranu voca-povrce-grahorice-lagano meso i riba bi li bilo izvedivo na zdrav nacin gubiti salo a osiguravati zdravi rast bebe?
Mi jos nismo imali prvi pregled, tako da me i to malo muci - hoce li sve biti ok - ali kako sam u petak saznala nista jos nisam stigla dogovoriti.
Ako se ne izgladnjuješ,a zdravo hraniš to je po meni skroz ok. Al realno nisi ti neka strašno debela žena da moraš sebi to Radit. Vidi po osjećaju. I čestitam 🫶
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Hvala svima na dobrodoslici 😘
Ja i MM smo za vikend na putu u London, isplanirali pred par mjeseci, a meni trbuh nadut do svemira da bih skoro odmah kupila trudnicke hlace da me manje pritisce 😅
Uz to sam primjetila zadnjih dana da mi je osjet mirisa skocio do neba - for better or for worse.
Btw zanima me, posto mi je ovo prva trudnoca, mozda netko ima iskustva sa gubljenjem koje kilice u trudnoci.
Naime, visoka sam 157 i inace mi je idealna tezina uvijek bila 59-62kg, u coroni sam skocila na 65 sto me stavlja u povisenu tezinu. Zbog toga sam mislila koju kilu skinuti da ne riskiram trudnicki dijabetes.
Zanima me ako se recimo prebacim, bez uskracivanja, na prehranu voca-povrce-grahorice-lagano meso i riba bi li bilo izvedivo na zdrav nacin gubiti salo a osiguravati zdravi rast bebe?
Mi jos nismo imali prvi pregled, tako da me i to malo muci - hoce li sve biti ok - ali kako sam u petak saznala nista jos nisam stigla dogovoriti.
Dobrodosla i zelim ti urednu trudnocu!🍀
Kao sto su ti cure vec rekle, nemoj se opterecivati skidanjem kila sada, naravno dobro je pripaziti ako startas vec sa viskom da ne pretjeras s dobivanjem kila ali prioritet ti je zdrava prehrana, iako ti sve ovisi da li ces i u kojoj mjeri imati mucnine. Meni su pocele u 7. tt i vec me 3 tjedna drze, ne mogu jesti nista osim suhe hrane- pizza, pekara, suha tjestenina, riza i sl. Nisam dobila na kilazi, jer kolicinski ne mogu pojesti puno ali definitivno ne jedem hranu koju sam zamisljala da cu u trudnoci jesti🤪 ali svo zlo s time, glavno da sve bude ok, proci ce i te mucnine valjda uskoro🤪
Svakako uzimaj prenatalne vitamine ako vec ne uzimas.
Sretno🍀
👩 33
👨35
09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢
TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
6/2023➕🌈❤️🙏
Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞
Cure koje se pitate za tlakomjer,
Ja radim u bolnici i nikad se ne preporuciju digitalci, iako je omron najblizi pravom tlakomjeru..
Ja sam si narucila pravi na pero, nije si problem izmjerit.
Tlak uredan evo od tad.. nadam se da ce tako i ostat.
Moram vodit dnevnik x3 dnevno, i zbog cijele situacije i puno kila, ukljucen mi je andol navecer.
Dan za dan🤞🏻
Cure koje se pitate za tlakomjer,
Ja radim u bolnici i nikad se ne preporuciju digitalci, iako je omron najblizi pravom tlakomjeru..
Ja sam si narucila pravi na pero, nije si problem izmjerit.
Ja ni nemam tlakomjer 😂 sad neki dan mjerila, a prije toga nisam cca 3 godine 🙈😂
Kad bolje razmislim ni vagu nemam doma 😂
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
@Dona2022
Imam pitanje vezano uz mucnine, kada jedes tu nezdravu hranu, da li samo smanji mucnine ili ih nemas dok to jedes? Ja sam sva izvan sebe od mucnina, ne znam sto bi jela, stalno mi je muka :( u 5 dana sam smrsavila 2 kile. Rekla sam ginekologu da me jako muce mucnine, on me samo pitao da li povracam i da li pijem prenatalne vitamine. S obzirom da ne povracam i pijem vitamine, rekao je da je to ok 😢
@TeMamadius
I ja sam imala razmisljanja slicno kao ti. Na kraju su me zadesile mucnine i izgubila sam to malo viska sto sam imala. Bez brige :)
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
@Dona2022
Imam pitanje vezano uz mucnine, kada jedes tu nezdravu hranu, da li samo smanji mucnine ili ih nemas dok to jedes? Ja sam sva izvan sebe od mucnina, ne znam sto bi jela, stalno mi je muka :( u 5 dana sam smrsavila 2 kile. Rekla sam ginekologu da me jako muce mucnine, on me samo pitao da li povracam i da li pijem prenatalne vitamine. S obzirom da ne povracam i pijem vitamine, rekao je da je to ok 😢
@TeMamadius
I ja sam imala razmisljanja slicno kao ti. Na kraju su me zadesile mucnine i izgubila sam to malo viska sto sam imala. Bez brige :)
Da, bude mi malo bolje kada pojedem npr slanac ili komad pizze. Jer mucinine budu i od gladi, ne smijes se dovest do stanja da pregladnis jer ces imati duplu muku🤪
I ja se tako tjesim, pijem prenatalne i nadam se da cu uskoro moci preci na neko povrce i nesto zdravije🤪
👩 33
👨35
09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢
TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
6/2023➕🌈❤️🙏
Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞
Bok cure, sa zimskih beba se javljam, vidim da vas dosta pati mucnina i/ili povracanje, mene su povracanja pratila do nekog 18., 19. tjedna trudnoce (izgubila kile, bila na infuzijama, nisam mogla ustat iz kreveta). Nema s cim nisam pokusala, ali znam da je mojim prijateljicama uspjevalo pa probajte s Antimetil tabletama ili djecjim lizalicama od dumbira (oboje se moze u ljekarni kupit) 😊 meni je pomagala janina ona zuta voda, bronhi bomboni i slanci 😂
Sretno svima, citamo se ❣️
👩 26 🙋♂️ 37
➕ 21.3.2023.
06.11.2023. Dora i Ema 🌸🫶🏽🩰👧👧
22.06.2024. 👼🏼 U raj poveli te anđeli, D 🤍
Bok cure, sa zimskih beba se javljam, vidim da vas dosta pati mucnina i/ili povracanje, mene su povracanja pratila do nekog 18., 19. tjedna trudnoce (izgubila kile, bila na infuzijama, nisam mogla ustat iz kreveta). Nema s cim nisam pokusala, ali znam da je mojim prijateljicama uspjevalo pa probajte s Antimetil tabletama ili djecjim lizalicama od dumbira (oboje se moze u ljekarni kupit) 😊 meni je pomagala janina ona zuta voda, bronhi bomboni i slanci 😂
Sretno svima, citamo se ❣️
Hvala na savjetu :) bas sutra idem u ljekarnu
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Hvala svima na savjetima, vec mi je ova nasa grupica itekako dala motivacije 😘
Sretno svima vama koje se mucite sa mucninama, i da vam sto brze prodju 🍀
Sortiraj odgovore
Najstariji