Hej cure, ja sam danas bila na pregledu. Otvorena sam 5cm, doktorica me narucila na iducirani porod u ponedjeljak. Nadam se da će porod krenuti sam do tada, bas me nekako strah.
Kakva su vasa iskustva s induciranim porodom? Imate li kakve savjete kako da 'potaknem' porod sama?😅
A možeš ono klasika probat, kružit bokovima na pilatesici, ananas, ljuta hrana i sex.
Ako si otvorena 5cm, uz indukciju bi to trebalo brzo ići, a i možeš epiduralnu dobiti odmah vjerojatno čim krenu trudovi.
Do koliko cm otvorenosti uopce vracaju doma, koliko cm ne toleriraju vec se ostaje u rodilistu momentalno? Pitam jer imam u subotu pregled u rodilist prvi put, tocno taj dan mi je termin al se osjecam predobro, pa vjerojatno ce me vratit doma 🙈
Ovisi o rodilištu vjerojatno. Super da su Lunu s 5 cm otvorenosti pustili doma jer je bez trudova pa da se samo pokrene. U nekima rodilištima bi u toj fazi vjerojatno i zadržali rodilju pa inducirali odmah.
2020. 👦🏻
Ja sam danas skinula savove od carskog, kako vi to njegujete?
Ja sam imala samo tri unutarnja šava, ne znam koliko je trebalo da zaraste ali je trebalo dva tjedna da me prestane peći dok piškim i da mogu donekle normalno sjest
I mi smo imali na obrvama al ja sam ga tijekom kupanja lagano sa onim malim ručnikom…
Dudu sam mu stavila u usta drugi dan čim se rodio i sad me spasi jer zna zaspat na sisi, pa mu izvadim sisu i stavim dudu, ili čim krene pekmezit bezveze, nekad ga umiri, nekad je baci i ne želi, kako kada
Ja sam na prvom porodu imala jedan unutarnji sav znaci em me bolilo sivanje em me peklo dok piskim jedno 10 danaaa uzas.. a sad sam imala dva vanjska, nit mi stvaraju problem za sjedit, nit za piskit, nit me bolilo sivanje nista. Ko da ih nemam. Fascinantno. Mislim do sad su vec otpali ali kazem ovako bas nakon poroda nista
koliko vam je trebalo da zarastu ti šavovi … meni je bio pregled nakon 8 tjedana i rekla mi je da je ok ožiljak.
Pa jel to sa to to … Kao da mogu i nakon 3 mjeseca vježbat, a prija kaže da je njoj trebalo 6 mjeseci da zaraste.
to i mene zanima - za šavove. Usputno, mislim da sam dobila mengu, 6 tjedana nakon poroda i skoro pa odmah nakon kraja lohija. Znam da je moguće, al jel se još kojoj ovo dogodilo? I kako inače izgleda prva menga nakon poroda? Nešto dojim al ne full - izdajam se, izgleda da nije utjecalo na izostanak ciklusa. Za vježbanje, meni je fizijatrica u bolnici dala nekakve kao polu trbušnjake - iz ležećeg položaja i Kegelove do pregelda ginekologa. Pa to sad radim. Al ja nemam vremena ni snage za neko veće vježbanje, radije bi se naspavala kako treba.
3/2024 💙
Ja sam dosla u neku fazu kad razmisljam samo kako pregrmit to vrijeme u bolnici. Cak me ni porod ne brine toliko hahaha nisam u zivotu ostala u bolnici a plus prva trudnoca mi.. sutra termin i ne dogada se nista, vec polako ludim 🤣🙈
Ja sam dosla u neku fazu kad razmisljam samo kako pregrmit to vrijeme u bolnici. Cak me ni porod ne brine toliko hahaha nisam u zivotu ostala u bolnici a plus prva trudnoca mi.. sutra termin i ne dogada se nista, vec polako ludim 🤣🙈
U splitu rađas?
2015 👼🏻
2016 👦🏼
U splitu rađas?
Daa
U splitu rađas?
Daa
U rađaoni su mi svi bili super, a ova dva dana na babinjačama kao dvi godine. Sestre su grozne bile, uz iznimke za jednu jedini smjenu u kojoj su sestre bile divne
2015 👼🏻
2016 👦🏼
U splitu rađas?
Daa
Ja sam izasla iz splitskog rodilista prije tjedan dana.
Meni je vrijeme iskreno letilo. Jutri od 6 ti krene do podne stalno neko ulazi. Daj cistacica, daj dorucak, daj dohrana, presvlace bebe pa su vizite i onda iza rucak. Popodne malo odmoris i navecer isto vecera, presvlacenje, i brzo to proleti. Ima ih dosta ali imaju i dosta posla. Na svaki poziv sestre reagiraju i stvarno su sve fine i nasmijane. Sve ce objasnit i pokazat. Ima i posebno savjetnica za dojenje ako treba. Hrana je stvarno bezveze ( apsolutno mogu pojest bilo sta ali je kriza). Svakako ponesi da imas plus hrane, ako njihovo ne bude valjalo. Znalo je faliti robe i tetrica pa sam to ponijela da imam malome 3 pidzame i par tetra. I ponesi jedne carapice deblje bebi. Ako te potrefi kakva dobra cimerica i vrijeme ce brze ici. Ako te jos sta muci, pitaj 😊
U splitu rađas?
Daa
Meni je vrijeme iskreno letilo. Jutri od 6 ti krene do podne stalno neko ulazi. Daj cistacica, daj dorucak, daj dohrana, presvlace bebe pa su vizite i onda iza rucak. Popodne malo odmoris i navecer isto vecera, presvlacenje, i brzo to proleti. Ima ih dosta ali imaju i dosta posla. Na svaki poziv sestre reagiraju i stvarno su sve fine i nasmijane. Sve ce objasnit i pokazat. Ima i posebno savjetnica za dojenje ako treba. Hrana je stvarno bezveze ( apsolutno mogu pojest bilo sta ali je kriza). Svakako ponesi da imas plus hrane, ako njihovo ne bude valjalo. Znalo je faliti robe i tetrica pa sam to ponijela da imam malome 3 pidzame i par tetra. I ponesi jedne carapice deblje bebi. Ako te potrefi kakva dobra cimerica i vrijeme ce brze ici. Ako te jos sta muci, pitaj 😊
Ocito smo lezale na razlicitim odjelima. Meni su sve (osim te jedne smjene) bile “nadrkane”, otresite i nisu bile zainteresirane za objasnit/ pomoc / pokazat.
Hrana je napredovala u zadnjih skoro 8 godina otkad sam prvi put rodila, cak se i moglo pojest ovaj put🤣
Za radjaonu sve pohvale
2015 👼🏻
2016 👦🏼
U splitu rađas?
Daa
Ocito smo lezale na razlicitim odjelima. Meni su sve (osim te jedne smjene) bile “nadrkane”, otresite i nisu bile zainteresirane za objasnit/ pomoc / pokazat.
Hrana je napredovala u zadnjih skoro 8 godina otkad sam prvi put rodila, cak se i moglo pojest ovaj put🤣
Za radjaonu sve pohvale
Radjaona super, intezivna super. Sto kazes ko smo na razlicitim odjelima bile😅 ocito je tako potrefilo nekako. Hrana sto kazes nesto jestivo al nesto brate kriza. Ugl prezivi se, sve u svemu, po meni dobro. Najbitnije kad je sve uredu, onda je i sve ostalo dobro. 😀
Sortiraj odgovore
Najstariji