Žao mi je da nije na kraju bio porod kakav si željela, ali najbitnije da ste ti i beba dobro. Što se na kraju desilo, zašto nije bio dobar CTG? Kako je beba sad? Jeste otpušteni doma ili?
Ja također nakon prvog carskog ne shvaćam potpuno žene, posebno koje su prošle već carski, da žele opet tako roditi. Ok, nemaš bol pri porodu, ali oporavak je sigurno neusporedivo dulji, čak i u usporedbi s težim vaginalnim.
Protoci su bili dosta loši, pupkovina oko vrata, ctg tahikardičan i statičan.
Na operaciji su našli da je posteljica imala hematom te da se radilo o početku abrupcije posteljice. Abrupcija posteljice može nositi ozbiljne i grozne posljedice. Beba je bila u inkubatoru na kisiku i zbog nezrelosti nije znala u isto vrijeme sisati i disati pa je horor bio gledati kako pomodri u licu dok pokušava jesti.
Otpušteni smo doma, bebi je trebalo vremena da uskladi sisanje i disanje i sada takve epizode, ako se i dese, traju svega nekoliko sekundi. Sve skupa stresno, neočekivano uz zahvalnost da sam ipak došla na vrijeme, slušala sve znakove koji su govorili da nešto nije u redu i da su liječnici prepoznali o čemu se radi i reagirali taj isti čas. Sreća je da mi je to druga trudnoća pa sam imala s čime usporediti. Da mi je bila prva, iskreno ne znam jel bih prepoznala razliku. I ono kad kažu: “bebe se umire pred porod” treba uzeti sa zrnom soli. Nekada je bolje otići provjeriti pa da vas vrate doma jer ste “paničarili” nego olako uzimati smanjene pokrete i riskirati ko zna kakav scenarij.
Kod nas je znaci bila jako slicna situacija. Uputila sam se u rodiliste jer bebu nisam bas osjecala i imala sam jednostavno los predosjecaj, nista ga nije budilo. I u roku 2 ipo sata je bio hitni carski. Takodjer cvor na pupkovini, oko vrata i tijela. Ctg bio los i padali otkucaji. Nasrecu, on iza nije imao nikakvih problema, uredu je sve. Znam kako ti je, velik je to sok, ali mozemo zahvaliti tom majcinskom instiktu. Lakse je vidit da je sada bebu tu i da je sve okej, al triba vrimena da se sve slegne! ❤️
Stvarno je bitno slusati sebe. Drago mi je da je i kod tebe na kraju sve dobro zavrsilo i bravo za prepoznavanje neuobicajenih znakova. ❤️ Sok je ogroman i jos pokusavam procesuirati tijek događaja, kao da se sve to dogodilo nekom drugom.
Samo da javim da sam narucila danas nosiboo, bio je snizen 25% na nekoj stranici pa sam si mislila zasto ne. Puna mi kapa usisavaca, a i nekako mi je premali za to.
Pliz stranicu da odmah i ja naručim. Nigdje nemaju na stanju Nosiboo pro 2, nego samo pro, ali razlike su ionako minimalne koliko sam uspjela upratit, a cijena ista.
All4kids stranica, ali sad vidim vise nije taj popust koji je bio u ozujku, sad je na sve -15%
Ne u ozujku nego u travnju. Neispavana sam , zanemari 🤣🤣🤣
Hvala ti svakako! 😃
Sve kužim, mi smo isto u nekom skoku evo već 10ak dana 😵💫 nadam se da je uskoro kraj jer preko dana je super ali noći su teške... ustvari ga je najteže uspavat, to se odulji i po sat i pol i onda proleti vrijeme do idućeg hranjenja.. a želi samo mamu, imam osjećaj da bi ušao u mene da može 😅
Za noktiće je i nama patronažna rekla ne rezati do bar 6 tjedana, ali kad smo bili na prvom pregledu sa mj dana pedijatrica je rekla da možemo, jer su mu bile baš kandže, ko orlove 🤣 ja imam onaj avent set, i isto su mi se činile neke slabašne škarice, ali pokazale su mi se super.
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
U subotu imamo pregled u rodilistu, u Splitu. Ima koja curka da ima iskustvo? Kako izgleda pregled plodne i jel bolno?
Citam nesto oko ovog dripa.. imamo li pravo odbit drip i cekat vlastite trudove makar trajalo duze npr?
Meni si radili test curenja plodne vode i bolilo me dost, al je kratko trajalo
Sta je taj famozni Skok u razvoju u praksi? Kako se manifestira?
Na svako dulje plakanje zabrijem da je to 😁
Skok u razvoju ti je doslovno to, skok u rastu i/ili motoričkom razvoju koji se uglavnom događa u određene periode, 3-6-9 (dana-tjedana-mjeseci) i onda ti dan-dva pa i do tjedan budu bebe nervoznije, lošije spavaju, traže više kontakta (nošenja) i mlijeka. Ako sisaju, često dan-dva nasisavaju non-stop kako bi si “napravili” veću količinu mlijeka koja im treba za dalje jer im se povećala potreba.
2020. 👦🏻
Zene koje ste prenijele, nakon koliko predlazu inducirani?
Imam sutra pregled u Vinogradskoj, pa me zanima dal ce mi predlagati inducirani porod 🤔
Panorama low risk 〰️💙
Citam nesto oko ovog dripa.. imamo li pravo odbit drip i cekat vlastite trudove makar trajalo duze npr?
Imaš pravo naravno, morali bi ispoštovati, iako često u praksi ili ne pitaju nego te samo obavijeste/spoje ili te nagovaraju pod argumentom nekog rizika za bebu.
2020. 👦🏻
Cure koje ste rodile a imale epiziotomiju, jesu vam rekli koliko ste savova imale i jel ima unutrasnjih? Meni nisu nista rekli u bolnici a doma sam izbrojala 5 vanjskih. Samo me stalno nesto smeta kao "unutra" - rubno, i sad 6tj nakon poroda znam jos imat sitne kapljice krvi na tom mjestu, pa sumnjam na sav. Zapravo ne znam koliko treba tim "unutrasnjim" da zarastu - da mi se ne inficira. I hocu li moci obavit gin pregled ak nisu zarasli?
Imam i pitanje oko dudica. Jel dajete vi svojima dudice i ako da, kako ste skuzili u kojem trenu je "uvalit"? Moj je odlucio ne spavat zadnjih dana pa smo probali mu dat dudicu. Par ih je pljunuo van al je jednu prihvatio i malo se smirio. Al sad po noci opet sve pljuca van (i tu jednu). Ne znam jel to dajem krivo il sta 🙈
3/2024 💙
Zene koje ste prenijele, nakon koliko predlazu inducirani?
Imam sutra pregled u Vinogradskoj, pa me zanima dal ce mi predlagati inducirani porod 🤔
Meni su u prvoj trudnoci zakazali inducirani u 41.tjednu. Znaci 7 dana su mi dali
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Dal nekome beba ima zute ljuskice po obrvama iskljucivo? Po glavi nema nista i nema tjemenicu, al su obrve zuckaste ko krastice.. dal je to tjemenica da ju tretiram tako ili je to isto ovo ciscenje? Jer joj je lice puno pristica
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Sortiraj odgovore
Najstariji