Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lalllla
    02. Svibanj 2024. 16:39

12345M

Ja sam imala samo tri unutarnja šava, ne znam koliko je trebalo da zaraste ali je trebalo dva tjedna da me prestane peći dok piškim i da mogu donekle normalno sjest
    I mi smo imali na obrvama al ja sam ga tijekom kupanja lagano sa onim malim ručnikom…
    Dudu sam mu stavila u usta drugi dan čim se rodio i sad me spasi jer zna zaspat na sisi, pa mu izvadim sisu i stavim dudu, ili čim krene pekmezit bezveze, nekad ga umiri, nekad je baci i ne želi, kako kada

Ja sam na prvom porodu imala jedan unutarnji sav znaci em me bolilo sivanje em me peklo dok piskim jedno 10 danaaa uzas.. a sad sam imala dva vanjska, nit mi stvaraju problem za sjedit, nit za piskit, nit me bolilo sivanje nista. Ko da ih nemam. Fascinantno. Mislim do sad su vec otpali ali kazem ovako bas nakon poroda nista

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Zelena123
    02. Svibanj 2024. 17:03

Ja dudu varalicu koristim od kad smo dosli kuci iz bolnice. Nekad je hoce, nekad nece, bas je lutrija. Obicno mu je dam kad krene kmezat. Kad zaspe sa njim ispadne mu iz usta za min 😂

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• YesPlease
    02. Svibanj 2024. 18:07

Yellowsubmarine

Koliko vas je bolilo nakon carskog? Na jednoj strani me rez zna zabolit, a unutra opcenito tokom dana nesto probode, oko reza, ispod dole, debelo crijevo- ni sama ne znam di je sta.
    I idalje mi je crvena krv, ne obilna, najvise izadje kad dojim. Nekad pola dana ne bude nista.

Ti cudni osjecaji probadanja, pecenja, nekad samo s jedne strane su najcesce prerezani zivac. Nista neuobicajeno, nije nikakav znak to nije da nesto nije u redu. Kada se operacija izvodi zivci se ne vide tako da se neminovno pokidaju. Taj osjecaj ce nestati. 
    Sto se tice izljeva krvi kod dojenja isto je je normalno. Maternica se kod dojenja kontrahira i time se izbacuje van zaostale lohija. 
    Isto je i kod vaginalnog poroda. Nekoga te kontrakcije kod dojenja bole vise, nekog manje. Ako obratis pozornos mozes cak primjetiti kad se maternica kontrahira, kad osjetis grcic kao da onda neposredno izade i nesto krvi.

• YesPlease
    02. Svibanj 2024. 18:10

Dunja1985

lalllla

Dal nekome beba ima zute ljuskice po obrvama iskljucivo? Po glavi nema nista i nema tjemenicu, al su obrve zuckaste ko krastice.. dal je to tjemenica da ju tretiram tako ili je to isto ovo ciscenje? Jer joj je lice puno pristica

Pozdrav!

Kad je kod nas bila patronažna rekla je da su to tjemenice na obrvama. Treba ih namazati uljem da malo odstoji i nakon toga gazicom u suprotnom smjeru očistiti. Ja sam na gazicu stavila samo vodu i odma sam uspjela sve skinuti.

Moje dijete je imalo stravicnu tjemenicu. I na glavi i na obrvama. Preporuka dermatologa je bila domace maslinovo ulje, ne kupovno i to je najvise pasalo. 
    Inace tjemenica sama od sebe uzrokuje osim ljuskica i crvenilo ispod tih ljuskica. 

• pčelica123
    02. Svibanj 2024. 19:02

Pozdrav ženice
    Od početka trudnoće imam blaga probadanja u donjem dijelu trbuha.Ulazim u 17 sedmicu trudnoće i sinoć i danas imam probadanja,bolovi nisu jaki,ali znaju trajati par minuta,tupa je bol u pitanju.Pokušala sam da legnem,međutim sve mi je teže naći položaj koji mi odgovara.
    Zanima me jel to uredu,ili imam potrebe za brigu.
    Mučnine još uvijek imam,i maloprije sam povracala.
    Čitala sam sve i svašta,pa da vidim kako je kod vas bilo ❤️

Donna2022
    02. Svibanj 2024. 19:08

Sto se tice noktica meni je top ona elektricna turpijica (Haaka, Svijet beba), ja joj s time kratim nokte, ima nastavke po mjesecima i ne moze ju ozlijediti, preporuke def!
    Sto se tjemenice tice- takodjer rjesavamo uljem, gustim Chicco cesljicem za tjemenicu i Mustela pjena za tjemenicu

👩 33
    👨35
    09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢

TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
    6/2023➕🌈❤️🙏
    Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞

• Luna23
    02. Svibanj 2024. 21:13

Hej cure, ja sam danas bila na pregledu. Otvorena sam 5cm, doktorica me narucila na iducirani porod u ponedjeljak. Nadam se da će porod krenuti sam do tada, bas me nekako strah. 
    Kakva su vasa iskustva s induciranim porodom? Imate li kakve savjete kako da 'potaknem' porod sama?😅

amystiqa
    02. Svibanj 2024. 21:38

Luna23

Hej cure, ja sam danas bila na pregledu. Otvorena sam 5cm, doktorica me narucila na iducirani porod u ponedjeljak. Nadam se da će porod krenuti sam do tada, bas me nekako strah.
    Kakva su vasa iskustva s induciranim porodom? Imate li kakve savjete kako da 'potaknem' porod sama?😅

A možeš ono klasika probat, kružit bokovima na pilatesici, ananas, ljuta hrana i sex. 
    Ako si otvorena 5cm, uz indukciju bi to trebalo brzo ići, a i možeš epiduralnu dobiti odmah vjerojatno čim krenu trudovi.

2020. 👦🏻

amystiqa
    02. Svibanj 2024. 21:41

Cure koje ste rodile (posebno ako je koja pila Almagein prenatal u trudnoći) jeste li nastavile s prenatalom u postpartumu? Prošli put sam pila Elebaby pa sam samo nastavila s Elemama, a sad nakon Almageinog prenatala nema nešto tog tipa za poslije poroda pa mislim nastaviti prenatal, samo ne znam koliko dugo. 

2020. 👦🏻

• Bananica80
    02. Svibanj 2024. 21:55

Ja pijem i dalje Novalac prenatal jer kao dojim (kombinirano ad i dojenje). Al na njemu pise da je za dojilje...  mislim da nemos pogrijesit i da nastavis sa prenatalom kojeg si uzimala dok si trudna, sve to manje vise ima slicni sastav - vitamini i minerali :) stetu ne bi trebala moci napraviti. Mozda za sigurnost usporedit sastav sa nekim "mama" vitaminima ili onima koji idu za dojilje.. Ja bi nastavila sa tim na tvom mjestu i prebacila se poslije mozda na neki "mama" ako bi me bas bilo strah

3/2024 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.