Uh....otišao mi post! Setklažu radili u Petrovoj, a rodila u Vž jer su mi trudovi odmah krenuli na 3.minute.
Samo sam što prije htjela doći do bolnice.
Doktor se stvarno mučio sa skidanjem serklaže i onda najednom rekao evo riješeno.
Poslije poroda me maltene nisu u bolnici više gledali, jer nisam ništa ispucala, a kod mog ginekologa sam iza toga bila samo još dva puta i nitko nije skužio do kontrole u Petrovoj sa 9tt.
Ima doktora koji kažu da to nikad nisu čuli ( to mi sad doktor Goluža u Petrovoj rekao) a ima onih koji kažu da su imali takav slučaj.
Jutro!
Drago mi je za sve ove krasne preglede jučer, to su sad već sve redom prave bebe koje pošteno gaze prema svojoj prvoj kilici! 👏👌💪
Ja sam se jučer pošteno prepala, moja beba je jos dosta nisko, ne više kao prije, ali generalno još uvijek da.
A mene nešto jučer u gornjem djelu toliko puklo da me prepalo.
Iskreno mislim da beba još nije u stanju tak jako lupiti da sam iskreno pomislila da mora da je puko vodenjak. Vrlo ružan osjećaj. Nisam se neko vrijeme usudila ustati sa stolice od straha da će sad procuriti voda.
Pročitala sam sve o visokom prsnuću vodenjaka (dakle nije nemoguće)… No budući da do sad stvarno nisam primjetila da nešto curka rekla bi da ipak nije to.
No, što je onda to bilo, sam dragi Bog zna.
Kontrola mi je sutra - iskreno očekujem svašta, no najgore od svega imam osjećaj da sam postala paranoična. 🙃😭
Draga Nooha bas mi je zao 😪 bas te sve snaslo pred pregled,dosta si lose vidim
Kako mislis puklo? 🤔 bas pokusavam skuzit al ne ide.
Nije kao udarac?
Ja sam u prošloj trudnoći imala spektakularno puknuće vodenjaka - puklo ko balon, a voda procurila tek nakon par minuta pa me taj udarac jučer podsjetio na to.
Dakle taj udarac ili šta već je bilo jako, jako visoko, a beba se inače javlja nisko i druga stvar je da je bilo baš jako, a moja beba ni približno još tak ne lupa.
Zato sam onda pomislila da je možda puknuće.
Naravno da uvijek pomislim na najgore. 😱😭
Ja inace nisam tu ni pisala jer ni sama nisam vjerovala da je to moguće.
Ja sam se u prošloj trudnoći sa 20 tt otvorila pa su mi stavili serklažu i to je držalo.
Da bi sad u ovoj trudnoći shvatili da mi kod poroda nisu pravilno skinuli serklažu i više od polovice je i dalje imam. Prof u Petrovoj je zaključila da ju tad 9tt, više ne smijemo dirati, a novu radi toga nismo mogli staviti.
I tako sad ja bavim ovu trudnoću sa polu serklažom starom 3 i pol godine.
Naravno da sam paranoična što je trudnoća veća.
Mooolim 😱😳 pa ovo jos nisam nigdje cula ... Da bi rijec rekla.
Jos se odlicno i drzis .. Nisam znala da ti se to sve izdesavalo 😪😪 Naravno,kad ti se desilo to sta je,normalno da si pomislila na isto.. Ufff!! Sad ja skupa s tobom neopisivo cekam tvoj sutrasnji pregled 🤞🤞🤞
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Demi super za dobre vijesti! 😍 I za ostale dobre preglede naravno..
Omerta i XOXO želim vam što manje simptoma i da brzo prođe!🤗
Nooha nadam se da ti nije nešto ozbiljno, sretno sutra i javi! 😊
Ako danas ima pregleda - sretno 🍀
Sta se tiče piskenja i glavobolja nisam imala dosad. 🤞
31👩❤️💋👨38
Eto, ja sam u drugu trudnoću svijesno ušla znajući da će biti svega. Ali opet odlučili smo da ćemo još jednom probati.
No problem sa serkažom svakako je novi momenat. 😭
Tu su i moji problemi s krvlju, radi kojih svaki mjesec u Petrovoj vadim Anti XA, tako da sam ja i češće po bolnicama nego tu pišem, jer stvarno nema potrebe da vas zamaram sa svojim stvarima, vas je tu ipak 95% sa sasvim urednim trudnoćama.
Vezano uz ovo prsnuće i ja bi svakako to isključila, samo sam evo nekako imala potrebu napisati što mi se desilo i na što sam pomislila.
Ovo jadanje mi nekako pomaže da izdržim sutra do pregleda.
MarijanaMartin super ti je ovaj post o porodu 😂😂 Na slamici 🙈😅 Koje knjige čitaš? Ja sam na prvom porodu tiskala satima, mislim da to ne bi tako trebalo izgledati, zar ne? Nadam se da me ne čeka opet isto 🙄
Čitam stvarno svašta, odlučila sam pročitati sve u knjižnici što imaju na temu poroda (mala je knjižnica nije zagrebačka,haha). Usput po netu tražim diplomske radove na temu porod (jako korisno, jer je medicinski) i gledam na YouTube na istu temu. Za sad "duhovni pristup porodu" mi je jako dobra knjiga. Lako za pročitati i ima lijepo objašnjeno ono što mene muči, a to je "strah". Stvarno se isplati potrošiti 2-3 sata na sebe čitajući tu knjigu. Sad čitam "prirodan porod" i moram reći da mi se ne sviđa do sada. Previše američke sapunice. Ne volim kada se nešto demonizirana a drugo idealizira. Malo mi je kao propagandni listić ali tek sam počela. Možda budem nešto za sebe našla. Što se tiče tvog pitanja, moram te razočarati i reći da razdoblje tiskanja normalno traje od 30 min do 3 sata. Sad neznam koliko sati si ti tiskala? Vjerujem da je pakao tiskati dugo. Ja sam 15 min pa mi je svega bilo dosta, tako da svaka čast. Ali moj cilj je baš to, upoznati se sa porodom medicinski a pripremiti duhovno. Tako da uspijem to odraditi kako treba, a ne kao zadnji put u smrtnom strahu.
Moja preporuka je da pročitate Priče o rađanju Jelene Božac. Baš je divna knjiga.. i zaintrigirala me jako za prirodni porod, ali moram još dosta toga proučiti i pročitati. Od koga si čitala prirodni porod?
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Jutroo 🙂
Sretno tko danas ima pregled 🤞😊
Svima koje imaju borbu sa koronom želim blage simptome i da što prije prođe 💪😊
Nooha moguće da je to ipak bila beba, a s obzirom da si se prepala zbog lošeg iskustva nisi registrirala.. Jučer na pregledu sam pratila gdje mi gleda bebu i dosta se podiglo od zadnjeg pregleda.. a ja ga znam osjetiti i niže, ali čak i malo iznad pupka pa mi je rekao da se beba proteže i da je to malo višlje to. Eto, nadam se da je i kod tebe 🤞💙
Demi nadam se da si nam danas puuuno bolje 😊
Popusti ako koja vidi neki dobar popust zbog crnog petka za nas trudnice i naše bebe neka viče ovdje 🤭
Vidim da H&m svaki dan ima nešto drugo na sniženju
2019. hipotireoza hashimoto.. Euthyrox svaki dan 75
+ 17.7.
6.8. 7+4 🤰i ❤️ kuca 😊
31.8. 47.47mm.. 😊 obavljen kombinirani probir, uredan
18.3. Marino 💙
2880g, 49cm 💙❤️🙏
MarijanaMartin super ti je ovaj post o porodu 😂😂 Na slamici 🙈😅 Koje knjige čitaš? Ja sam na prvom porodu tiskala satima, mislim da to ne bi tako trebalo izgledati, zar ne? Nadam se da me ne čeka opet isto 🙄
Čitam stvarno svašta, odlučila sam pročitati sve u knjižnici što imaju na temu poroda (mala je knjižnica nije zagrebačka,haha). Usput po netu tražim diplomske radove na temu porod (jako korisno, jer je medicinski) i gledam na YouTube na istu temu. Za sad "duhovni pristup porodu" mi je jako dobra knjiga. Lako za pročitati i ima lijepo objašnjeno ono što mene muči, a to je "strah". Stvarno se isplati potrošiti 2-3 sata na sebe čitajući tu knjigu. Sad čitam "prirodan porod" i moram reći da mi se ne sviđa do sada. Previše američke sapunice. Ne volim kada se nešto demonizirana a drugo idealizira. Malo mi je kao propagandni listić ali tek sam počela. Možda budem nešto za sebe našla. Što se tiče tvog pitanja, moram te razočarati i reći da razdoblje tiskanja normalno traje od 30 min do 3 sata. Sad neznam koliko sati si ti tiskala? Vjerujem da je pakao tiskati dugo. Ja sam 15 min pa mi je svega bilo dosta, tako da svaka čast. Ali moj cilj je baš to, upoznati se sa porodom medicinski a pripremiti duhovno. Tako da uspijem to odraditi kako treba, a ne kao zadnji put u smrtnom strahu.
Moja preporuka je da pročitate Priče o rađanju Jelene Božac. Baš je divna knjiga.. i zaintrigirala me jako za prirodni porod, ali moram još dosta toga proučiti i pročitati. Od koga si čitala prirodni porod?
Ina May Gaskin "Prirodan porođaj".
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Ina May Gaskin "Prirodan porođaj".
Da, znam da se nju puno spominje u tim temama.. ali ona je ipak američki djir i nekako je to tesko preslikati na nase uvjete i nas mentalni sklop. Nije mi privlačna ideja rađanja na farmi da se razumijemo 😄😄 Ali mislila sam kupiti knjigu onog dr. M.Odenta kojeg isto puno spominju pa baš da vidim što on kaže .. ipak ima formalno medicinsko obrazovanje i radio je u zdravstvu.
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Nooha jel nije serklaža zapravo šav na cerviksu? Da nisu to šavovi popucali tijekom poroda? Ok, očito nisu.. ali sad opet ne moraju ništa lose raditi nego te samo drze zatvorenom sto ne? Uff.. mozda da ides po jos jedno misljenje kod nekog drugog? Sretno..
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Sortiraj odgovore
Najstariji