Cure, ja sam u 14. om tjednu. Malo me brine što već nekoliko dana ne osjećam nikakve simptome. Grudi me uopće više ne bole, nemam više ni mučnine. Do nedavno sam osjećala bockanje, žuljanje u trbuhu, a nekad i blagu bol u leđima što sam protumačila kao znak širenja maternice. Znala sam napipati kao neku "tvrdu kuglicu" ispod pupka, sad ni to ne osjećam 🤷♀️ Trbuha još nemam, zdebljala se jesam oko 2 kg ali to pripisujem strogom mirovanju i cjelodnevnom ležanju od početka trudnoće (zbog hematoma). Trebam li se brinuti ili je to normalno u ovim tjednima? Voljela bih bar nešto osjećati, bila bih sigurnija. Pregled mi je u utorak.
Evo ja ti mogu napisati svoje iskustvo. Mene je mučnina ubila u prva dva mjeseca, grudi strašno bolne. Od kad sam ušla u 14 tjedan sve je nestalo. Grudi više nisu bolne, mučnina i povraćanja više nema. Osijećam se puno puno bolje nego u prvom trimestru. I isto se stalno pitam jel sve ok. Redovan pregled mi je tek 1.12 i svaki dan odbrojavam dane i nikako da stigne taj dan.
Neki dan sam se jako prepala jer nas je napustila curka na ljetnicama koja je bila 2 dana manje od mene trudna. To me strašno potreslo i bila sam van sebe i na rubu suza. Istu večer sam otišla kupiti baby watcher i sada svako jutro slušam bebine otkucaje i to me smiruje i olakšava prolazak dana do pregleda. Trbuh mi je neki dan lagano iskočio, ali da me vidiš ne znaš jesam li trudna ili debela 😅
Joj, strašno 😔 Što se dogodilo? To vise nije rana trudnoća…
Nekako ću izdržati do pregleda jer mi je za 4 dana, ali i ja razmisljam o tome baby watcheru sve cesce. Baš sam nekako cijela u grču.
Nažalost bebici je prestalo kucati srce. Išla je na svoj 3. redovni pregled sa 13+3 ako se ne varam (dan gore dole) i tamo su joj rekli da bebici ne kuca srčeko i da je stalo vj u 11 tt. Jako tužno i potresno, ali moramo se nekako iskoprcat iz stresnih misli. Znam da ti nije lako jer i ja sam stalno u grču, ali eto baby watcher me malo sada smiruje kada čujem bebino srce svako jutro.
Bože dragi 🥺🙏 Stvarno se nosimo s puno stresova, svaki tjedan trudnoce nosi svoju brigu.. Kupit ću i ja taj baby watcher, nema mi druge. Ima ga u svim ljekarnama?
29👩❤️👨33
stiže nam 🎀💗
Taman jucer napravit paniku zasto meni trbuh ne raste i da nesto sigurno nije dobro. Danas sam vec normalnija.
Ovo za 17 tjedan bolje da nisam ni procitala, a ja se stvarno trudim biti mirna i sto bude biti xe, ne mogu utjecati, onda povremeno poludim zbog eto, kao sad, premalog trbuha u sa 14. tjedana i tako.
Nemaš stvarno razloga za brigu, tim više što ti je prva trudnoća, a i ako sama kažeš da malo imaš i viška, odlično je što ne dobivaš puno. Meni su svi ispirali mozak u prvoj trudnoći jer mi se dugo ništa nije vidjelo, pa garant neš s bebom ne valja, pa nešto to ne štima itd, da odem po drugo mišljenje 🙄 kad mi se počeo nazirat stomak onda je to bila ko neka pivska škemba, ništa trudnički.. Ali kad sam krenula s kilama, dobila sam do kraja bez brige. Ja sam ponekad znala i pitati dr. M za tu kilažu, a on je uvijek bio zadovoljan i od njega sam otišla s 13kg u TA, samo mi je rekao da mu barem sve trudnice dobiju toliko 😅 znaš i sama da je on oprezan po pitanju svega vezano za trudnoću, da nešto ne štima, prvi bi ti on to rekao i provjerio sve živo.
još je rano da bi dobila ne zmam koliko na kilaži, ima vremena, nemoj se stresirati nikako nito uspoređivati s nekim drugim. Neka trudnica možda ima istu kilažu kao ti, ali 20cm u visini manje/ više pa nije to mjerljivo. Meni je npr. sad u početku kilaža stagnirala, niš, ali bi mi se navečer stomak baš napuhao od utrogestana, stavljala sam dugo max dozu, čim sam smanjila na 2x dnevno npr. navečer nije tak izbočen bio.
Ma da, to je isto istina. Ja sam 180cm, ova mala loptica od bebe ne moze imati neki znacajan utjecaj na tu kolicinu zene.
👩🦰35
👨🦱37
Pokušavamo od 09/2019.
06.09.2021. ➕
Panorama ✔️ dolazi nam Ivor 💙
Očekivani termin poroda 11.05.2022.
Dancek🌞
Nadam se da ste sve dobro i da su popustile te viroze,gripe i sl.
Nemojte slusati te zavidne ljude koji jedva cekaju nekoga potkopati. Uzivajte u trudnoci,budite sretne jer iako se sad cini dugo i daleko,trudnoca kratko traje…
Bambolinasuper za 4D❤🥰i neka vam uspije barem jedna predivna slikica🤞😍. I naravno uz super nalaz❤.
Cure mene je sad strah kako cu drugi tjedan u kbc po drugu dozu i vadit hormone…Znaci sad cemo morati imati negativan test za uci u bolnicu ili?
Koliko sam sada na konferenciji za novinare čule, za bolnice ostaje pravilo koje je bilo i do sada. Što znači da samo oni koji zahtijevaju bolničko liječenje moraju imati neg. test.
-
Mene zanima zar ćemo za dva papira koja moramo nositi u HZZO (njihova potvrda i doznake od ginekologa) morati raditi test?? Ili postoji mogućnost da doznake pošaljemo e-mailom? 🤷🏻♀️
2019. hipotireoza hashimoto.. Euthyrox svaki dan 75
+ 17.7.
6.8. 7+4 🤰i ❤️ kuca 😊
31.8. 47.47mm.. 😊 obavljen kombinirani probir, uredan
18.3. Marino 💙
2880g, 49cm 💙❤️🙏
Dancek🌞
Nadam se da ste sve dobro i da su popustile te viroze,gripe i sl.
Nemojte slusati te zavidne ljude koji jedva cekaju nekoga potkopati. Uzivajte u trudnoci,budite sretne jer iako se sad cini dugo i daleko,trudnoca kratko traje…
Bambolinasuper za 4D❤🥰i neka vam uspije barem jedna predivna slikica🤞😍. I naravno uz super nalaz❤.
Cure mene je sad strah kako cu drugi tjedan u kbc po drugu dozu i vadit hormone…Znaci sad cemo morati imati negativan test za uci u bolnicu ili?
Koliko sam sada na konferenciji za novinare čule, za bolnice ostaje pravilo koje je bilo i do sada. Što znači da samo oni koji zahtijevaju bolničko liječenje moraju imati neg. test.
-
Mene zanima zar ćemo za dva papira koja moramo nositi u HZZO (njihova potvrda i doznake od ginekologa) morati raditi test?? Ili postoji mogućnost da doznake pošaljemo e-mailom? 🤷🏻♀️
U zgu se doznake e mailom salju na hzzo. Tako su mi i na e mail napisali. Ali znam da tako nije u svim gradovima...bilo bi lijepo da to svi uvedu i bok!
Ja se nisam bas puno javljala. sad je mala zvrkica krenula u vrtić pa se nadam da cu uloviti više vremena i aktivnije vas pratiti. :)
danas na pregledu sve ok, spol još nismo saznali. jedino me šalje na vuk vrhovec na ogtt jer je šećer malo povišen pa cu to provjeriti idući tjedan.
nadam se da ste svi dobro idem sad malo čitati temu :)
Demi ja sam trudnica koja ni prvu ni drugu trudnoću nije imala nikakve simptome u početku. Sa vremenom sam imala knedlu kao mučninu i bolne grudi na Dane. Sa 12im tjednom meni je sve to nestalo i da nemam brigu radi svega šta je prije bilo mogu reći da je trudnoća za mene blaženo stanje. Nestanak simptoma ne znači ništa loše. I uvijek rečem kupite baby watcher. Najbolja investicija ikad!
Upravo sam ga naručila u nekoj online ljekarni, nadam se da će mi brzo stići 🙏 Sigurno će mi bit malo lakše jer ti mir niko ne može platit. Ali lakše mi je kad pročitam da i druge ženice nemaju neke posebne simptome sve do tamo nekog tjedna.
29👩❤️👨33
stiže nam 🎀💗
Taman jucer napravit paniku zasto meni trbuh ne raste i da nesto sigurno nije dobro. Danas sam vec normalnija.
Ovo za 17 tjedan bolje da nisam ni procitala, a ja se stvarno trudim biti mirna i sto bude biti xe, ne mogu utjecati, onda povremeno poludim zbog eto, kao sad, premalog trbuha u sa 14. tjedana i tako.
Ma da, to je isto istina. Ja sam 180cm, ova mala loptica od bebe ne moze imati neki znacajan utjecaj na tu kolicinu zene.
Ma je stvarno. Ja sam 175cm i par kila na vagi nisam ni skužila da nije vaganja evo stvarno. Kontam da je sigurno puno drugačije i na oko da netko od 155 cm dobije 10kg ili netko od 180cm. Meni je prijatlejica rodila prije mjesec dana, visoka je 186cm 🙈 dobila je 24 kg, majke mi evo izgleda ko da je možda 10 dobila sa stomakom. Ona je baš visoka i "velika" žena, kak da kažem, nije debela uopće nego na tih 186 nema štapiće za rukice i sl, ali nije stvarno jaka ni bucka. Ali ništa joj te kile nisu napravile ovak da skužiš. I evo, već je ošlo 17kg doslovno.
Nemojte se stvarno zamarat, što Sunašce83 kaže, uvijek će biti tih jalovih ljudi, ako i ostane šta od kila kasnije, to ćete zbog sebe skidati, ako ćete skidati, a ne zbog tih dušebrižnika 😅
Sunašce83 ja zvala Petrovu jučer da pitam za uvjete jer moram onaj IAT riješiti idući tjedan, imam potvrdu o preboljenu od dr. opće prakse, ali nemam pozitivan pcr niti Covid Eu baš, rekla mi žena da trudnice normalno mogu doći po protokolu. Tak da, ne zna se tu ko pije, ko plaća. Po njoj mi ne treba ni ta potvrda koju imam 🙄
Demivjerovatno kao moj Mass baby watcher 😄
Jest, narucila sam na nekom navodnom popustu u ljekarni Natura. Jedva čekam da stigne
29👩❤️👨33
stiže nam 🎀💗
Arsancresdobro kazes neznas tko koga. Sad sam zvala po bolnici valjda 5 brojeva i svi su na cudu jer ni objasnjenja ni dopisa. Gina sam isto zvala pa mi je sestra rekla da odem sa kartoncicem o cjepljenju pa ak bude problema da ima javim i gotovo.
Pa budaletine. Ja sam čak i skroz zen u glavi s tom koronom i svim, ali stvarno ne mogu vjerovati da u 2 godine koliko traje cijela ova saga nitko i dalje ne zna tko pije, a ko plaća, ali za sve.. Samo donose neka nova pravila i zabrane, a uopće to ne provode oni prvi sami niti znaju dati jasan naputak. Daj zamisli kak je nekoj mami koja ima rizičnu trudnoću ili šta ja znam, bolesno dijete ili već neku tegobu, ono, ne zna šta i kako.. Pa kao da nije to dovoljno stresno samo po sebi. Ja sad idem u tu privatnu polikliniku sutra, nisam ništa pitala za potvrdu niti pravila, uzet ću naravno onu potvrdu koju imam, al živo me zanima taj debakl. Trebam svakako idući tjedan opet ići kks radit, tsh i urinokulturu, a vrlo brzo i briseve, za to moram po podloge na Štampar, da mi je tamo ludnicu vidjet 🥴🥴
Evo potvrđujem.. stiže nam dječak
Čekala sam službeni Nifty rezultat, ali vidjelo se već s 12 tjedana da će to biti pimpač Sad kreću muke po imenima.
Glupi TSH se ne spusta ispod 4, ali FT3 i FT4 zalihe su odlične pa se ne brinem.
Sad kreću muke s imenima !
Sortiraj odgovore
Najstariji