Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Petra982
    19. Ožujak 2021. 14:39

Zara01

Sto se tice poklona, meni je to kao lijecnici apsolutno NE. Placena sam za svoj posao i malo me vrijedja kad ljudi donose stvari misleci da cu radi toga svoj posao raditi bolje ili njima pruziti neki poseban tretman.
    ALI! Dok sam jos kao mlada dr radila opcu praksu, prihvatila bih kavu i voce koje bi mi znali donijeti stariji pacijenti- njima je to iz nekog razloga bilo jako drago i bas bi se rastuzili da ih odbijem, tesko mi je objasniti do cega je, ali valjda pitanje nekih njihovih navika i tradicije.. Zdravstveno osoblje ima zakonsko pravo primiti poklon ( ne novac) do odredjene vrijednosti pa nisam pola kila kave smatrala nekim mitom ili korupcijom..

Mito i korupcija je bilo napisano u zafrkantskom moodu. 
    I ja, iako nisam dr, znam dobiti čokolade, kekse, mandarine jer sam obavila svoj posao. Osobno nemam potrebu zahvaljivati nekome na taj način jer je obavio svoj posao. 

Sfingaaa
    19. Ožujak 2021. 14:40

Zara01

Sto se tice poklona, meni je to kao lijecnici apsolutno NE. Placena sam za svoj posao i malo me vrijedja kad ljudi donose stvari misleci da cu radi toga svoj posao raditi bolje ili njima pruziti neki poseban tretman.
    ALI! Dok sam jos kao mlada dr radila opcu praksu, prihvatila bih kavu i voce koje bi mi znali donijeti stariji pacijenti- njima je to iz nekog razloga bilo jako drago i bas bi se rastuzili da ih odbijem, tesko mi je objasniti do cega je, ali valjda pitanje nekih njihovih navika i tradicije.. Zdravstveno osoblje ima zakonsko pravo primiti poklon ( ne novac) do odredjene vrijednosti pa nisam pola kila kave smatrala nekim mitom ili korupcijom..

Neću nikad zaboraviti kada sam kao tinejđerica završila igrom slučaja u Varaždinu u bolnici (inače sam iz Zga) i dok je doktor objašnjavao mojim roditeljima šta je sa mnom, prišla mu je jedna veoma stara gospođa koja mu je rekla da mu nema šta drugo za dati osim paketa domaćih jaja. To je bilo u znak zahvale što je operirao njezinog muža. To ću pamtiti dok sam živa 😊

Termin Lipanj 2021 🤰

Ines
    19. Ožujak 2021. 14:42

Zara slazem se s tobom i podrzavam. Ne radi se tu o "kupovanju" i glupo mi je kad netko kaze pa ni ja za svoj posao nisam nista dobila, nisam ni ja, pa sta onda. Ne radi se tu o tome tko je sto dobio ili ne. Ja osobno volim pokloniti neku sitnicu nekome tko je bio dobar prema meni i tko me bodrio i podrzavao kad sam prolazila kroz nesto, kao sto je porod u ovom pitanju. Daleko od toga da ne podrzavam mito i placanje bas plavom kovertom ispod stola, ali kao sto je Zara rekla cigla kave ili bombonjera nije mito, to je znak paznje i postivanja. Nezz ja sam uvijek djelatnicima koji su prema meni bili super tako poklonila sitnicu i uvijek cu. Jer hvala Bogu nisam niti jednom imala neko lose i negativno iskustvo. Ali naravno to je sve od osobe do osobe, tko ne zeli, ne mora, nije to nikakva obaveza da pise da se mora, samo eto ja volim i uvijek cu 👍
    AnaAn moja Nea je bila od 27tj ful nisko da ju nikako nismo mogli ulovit na uzv sa cijelim licem i nisam znala kako izgleda u licu dok ju nisam rodila. Eto koliko je nisko bila da je gin lovio skroz oko mojih prepona sa uzv, ali nije se dala. Znaci bila je eto punih 13tj tako i nista nije bilo s glavicom, imala je savrseno oblikovanu glavicu punih 34cm objuma kad se rodila 👍🥰 tako da bez brige budi.
    Petra, bas mi je zao, ali nikad ne treba gubit nadu 🙏🤞

Nea 💗

Sfingaaa
    19. Ožujak 2021. 14:47

Sad vidim da je jedna od vas napisala da posjete u bolnici nisu dozvoljene  Meni je termin tek sami početak lipnja i svašta se još može do tada promijeniti ali sam planirala da suprug bude sa mnom na porodu, je li to uopće moguće sada? U Petrovoj planiram carski...

Termin Lipanj 2021 🤰

Ines
    19. Ožujak 2021. 14:47

Danica, draga jako mi je zao sto prolazis kaos cijelu trudnocu i svaka ti cast na snazi koju imas 👏 znam da nije lako i vjerujem da je pretesko cuti tako nesto iznenada, mora te sokirat i da nece, ali bit ce to sve dobro, ja vjerujem u to 👍🥰 samo polako, bolje da si i kod njih pod nadzorom i da mogu promatrati razvoj situacije. I sama ces biti tako mirnija nego da si kuci u razmisljanjima sto i kako do iduceg pregleda. Drzi se, tu smo uz tebe 🥰🥰❤

Nea 💗

Ines
    19. Ožujak 2021. 14:50

I da ovo za Suputicu mi je preodvratno sto su zene takve, fuj 🤮🤮🤮 gade mi se takve osobe, ali da kao sto je Mateja rekla to su samo iafrustrirane osobe koje nisu zadovoljne sa svojim zivotima. Zao mi je takvih osoba jer mogu pasti tako nisko, ne razmisljajuci da ih ponekad karma ili sudnina kako god hocete, lako moze dostici u zivotu 🤷‍♀️ al njima na dusu. 

Nea 💗

19. Ožujak 2021. 14:50

Joj nisam mislila kao mito unaprijed 😂😂 nego jel se to nosi nakon poroda kod vas, da muz nesto uzme dok dolazi po mene a u tom slucaju bi mu morala reci tocno sta ili ja kupit unaprijed jer je to valjda jedino sta ne mogu prepustit njemu. Ocajan bi bio i nebi se znao snac 😂😂😂
    .
    Ja u svom poslu dobivam darove, imamo naravno propisano kao i svi drugi do kojeg iznosa, nekad je vise pa prijavim, nekad je npr.lijepa bozicna cestitka, ti su mi naj 💜. I u proslom poslu dok sam radila u skoli sam dobivala poklone, nikad nebi nikog nist trazila kao sto pisete da vas jesu ali za kraj godine ili na odlasku sam uvijek dobila nest a ja sam klincima uvijek napravila cd sa slikama, za sv.nikolu poklone, za kraj godine nest special i tak.. I imam dr.u obitelji pa vidim da dobivaju. Naravno da im je to posao ali ljudi svakako rade svoj posao, po tome kako ga rade neki (po mom misljenju) nebi ni placu trebali dobit a nekima bi mjesec spustila da mogu. Ok, znaci u biti eventualno bombonjeru i kavu, got it. 😂

19. Ožujak 2021. 14:53

Netko je pitao za ulozivost 1cl, ja sam na pregledu s 30tj.bila, to nije nist iako sam se tad jako splasila. 
    .
    Sfingaaa mozda se nesto promijeni do tad. Sad pratnju dozvoljava samo sv.duh i to koliko znam se ne odnosi na carski. Posjete nisu nigdje u rh dozvoljene radi korone tako da smo 3-5 dana same s bebama..

19. Ožujak 2021. 14:56

Flasice, dude i izdajalica prokuhane u kipucoj vodi u loncu. Plesala sam 1h na mtv 80's, micala s kukovima da se razgibam malo. 
    Lussi jesi vidjela to.. 5 min snijeg, 5 min sunce, sad neko vrijeme nekakvo oblacno, pa ne zna covjek sta se dogadja.. 😐

Lonmi
    19. Ožujak 2021. 14:59

Pratnja je dozvoljena i u Vz u bolnici 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.