Dojenje - eh, od kud da krenem... Prva dva dana nisam imala mlijeka, nešto ful malo prozirnog. Sestre su mi pomagale sa stavljanjem Lea na cice, ali nije nam baš išlo. Ista stvar i kada mi je krenulo mlijeko, on nije htio primit cicu, ili bi odmah izbacio, dero se, okreto i svašta nešto. Sve sestre su mi pomagale, stavljale ga na cicu, pokušavale sa šeširićem jer su mi bradavice dosta male, stavljale sa špricom mlijeko da ga zavaraju da cica i to bi upalilo na par minuta i onda bi se on opet odmaknuo. Nakon toga je meni mlijeko samo navrlo, a do tada su one njemu već davale dohranu. I napunile su mi se cice, a on bi došao i spavao i ne bi opće htio cicat. U jednom trenutku sam se rasplakala jer više nisam mogla pa je sestra rekla kako ga neće nahranit i da će ga donijet poslije kupanja da probamo. Tad smo uspjeli sa šeširićem, ali jedva, nakon 40ak minuta pokušavanja i da nije bilo te sestre ja sama ne bih sigurno uspjela. Međutim do slijedećeg dana su meni cice bile ko kamen prepune, minimalno 3 broja veće, curilo je iz njih cijelo vrijeme. Sestre su mi samo govorile da ručno izdajam, ali to je bila tolka količina da ja to nisam mogla nikako izdojit ručno. To je i zašto sam rekla da ponesete izdajalici, meni se sestra smilovala pa me izdojila s njihovom, to je trajalo preko sat vremena i cice su mi i dalje bile pune, al bar malo mekše. Kad smo došli doma dojili smo na šeširiće tjedan i pol, uspjelo nam je odmah iz prve za razliku od bolnice. Kako sam imala previše mlijeka nije bilo potrebe za dohranom, ali sam se borila sa kvrgama i prepunim cicama. Sad je malo bolje, prestali smo koristit šeširiće kad su mi se cice smanjile da može normalno zahvatiti bradavicu. Ali sam masirala krvnički i izdajala se i stavljala kupus po pola sata nakon izdajanja. Imam ragade na jednoj pa vidim sve zvijezde kad tek krene cicat, al nadam se da će proć. Još uvijek smo samo na dojenju, ali je u ova 4 dana dok sam bila bolesna izgubio 30g pa sad čekam da vidim hoću li morati uvesti dohranu. Doduše prešao je porođajnu težinu pa je patronažna rekla da je vjerojatno samo do tog kaj sam.bila bolesna pa da bi sad trebalo bit ok. To je otprilike to 😅
.
Sorry još jednom na ogromnim postevima 🙃
I Bubice čestitam, prekrasni ste 🥰 Želim vam svu sreću u braku i da uživate sa svojim malim anđelom kad stigne 🥰
Ivancica puno ti hvala sto si podijelila svoje iskustvo s nama. Isla si na carski uz spinalnu ili opcu anesteziju, sto si rekla?
Jako turbulentno ali vidim da si se snasla i da ste dobro. Temperatura je povezana sa upalama u dojkama bila ili nesto drugo? U svakom slucaju, dobro se snalazite i bas mi je drago. :) Mali lavic raste 😍🦁
Svaka cast hrabroj mami 😘
Bubicaaaa prekrasni ste bili! Sve najbolje jos jednom 🤩 Pusa je vrh :) Sad ste u braku i sve maske padaju 😅
Oprosti Ivancica, nisam vidjela cijeli prvi post. Sad vidim za spinalnu. Mene plasi kateter.
Hvala vam cure na čestitkama! 😘❤️💕
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Ivančice, hvala ti na podjeljenom iskustvu. Drago mi je što si imala porod bez komplikacija. I meni se tako izlijeva krv od jednom, valjda poslije dojenja hormoni utječu na to. Imam osjećaj da mi je mjehur natečen/oštećen/utrnuo pošto ga je malena pretvorila u palaćinku sve te mjesece. Ne osjećam jak nagon za mokrenje kao prije, ali još uvijek imam dobru kontrolu.
.
Bubice1, hvala ti na slikama, baš ste lijep par! Sretno vam još jednom!
.
Bebolinka, imal' šta novo kod tebe? 😄
NevaEva, ja sam imala dobro iskustvo sa katererom. Malo je zeznuti otići mokriti kad ga izvade jer ne osjećaš nikakav nagon. Ali, ne boli kad ide unutra ili kad izlazi...malo je neugodno, neugoda jačine 1/10.
Bubice bas ste mi slatki 🥰💕 ti si bas lijepa elegantna trudnica 😉🌹🤰
Da stvarno je malo komicno sa tim maskama i bolje se svemu tome nasmijati, sta ces kad je tako kako je 🙃
Mi smo danas cijeli dan bili u djiru, uzivali u suncu i proljetnim temperaturama i kad smo dosli kuci napravili si cheeseburger i pomfri, uf sto je bio dobar. Otkad ga tako doma radimo nigdje mi vise nije gust pojest ga jer ne bude tako dobar kao nas kucni.
Necu stavljat sliku da ne mucim vas koje ne mozete ili "uzivate" u bolnickim menuima 🙃
Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕
Ali evo jedan suncani pozdrav iz Rovinja 😉
https://ibb.co/FJfRdnf
Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕
Sortiraj odgovore
Najstariji