Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • EmEn9
    09. Veljača 2021. 21:36

Emmie

EmEn9 čokoladni puding zbregov.
    Na 100g ima 6.4g UH, 4.6g šećera. Ne zvuči najgore ali to je samo ako pojedeš 100 grama. Ako pojedeš više (na primjer prodaje se također u pakovanju od 180g) onda ti je to skoro dupli šećer i dupli UH.
    Idem sada tražiti Skyr info🙂🙂🙂

Ok hvala mislim da sam shvatila znači mogu pojest za gušt pola i drugi dan pola i to je ok. 😉

• EmEn9
    09. Veljača 2021. 21:44

E a Emmie reci mi pa da znam da ti ne dosadujem koliko npr šećera i ugljikohidrata je ok  u npr  100g za obrok pojest ili u obroku pa ću znat tj probat sama pročitat? Znači koja je vrijednost kao šećera i ugljikohidrata dozvoljena u obroku? S obzirom da mi to gin nije spominjala ja neznam. Ona je rekla općenito izbaci ugljikohidrate : krompir, kruh, paštu, rižu,kruh i slatko. Pa samo da mi napišeš što bi bilo ok koliko unosit po obroku u tim nekim drugim stvarima tipa jogurt itd. Nadam se da sam ti dobro objasnila koje je moje pitanje 🤣🤣

Emmie
    09. Veljača 2021. 21:44

EmEn9 ja mislim da bi bilo ok🙂
    Skyr jogurt sa borovnicama...6.4g UH po 100g. Nisam pronašla koliko ima šećera, ali jesam pronašla istu vrstu jogurta, samo od malina. Taj je imao 5g šećera na 100g, pa recimo da toliko ima i ovaj jogurt od kupine. Kalorije su prilično niske, niže od pudinga, pa je ovo isto dobar izbor za poslasticu, samo pazi na količinu. 💗

Emmie
    09. Veljača 2021. 21:50

EmEn9 pa to je teško reći jer je to toliko individualno. Ja recimo mogu bez problema pojesti do 15- 20g UH po obroku. Samo toliko. A naprimjer druge cure mogu pojesti zobene pahuljice sa mlijekom i bananom (oko 40 - 50g UH) i opet imati uredan šećer poslije jela. Da ti možeš izmjeriti šećer poslije jela imala bi bolju ideju šta sve možeš jesti i koliko. Možda bi mogla jesti i puno više/drugačije nego sada.

Emmie
    09. Veljača 2021. 21:55

EmEn9, Isto tako, nisu svi UH isti, neki su jednostavni (kao riža, krompir, bijelo brašno, šećer, pasta) , a neki su kompleksni i ne uzrokuju tako nagli uspon u šećeru u krvi kao ti jednostavni. To su na primjer grah, leća, integralni kruh, integralna riža itd. Ako pojedeš neke od ovih kompleksnih UH sa proteinom ili nekom masnoćom tipa maslinovo ulje, onda je to još bolje 🙂

• avama
    09. Veljača 2021. 21:56

I ja sam danas dobila papire za porodiljni od 27.2. Kako je to proslo!!! 
    A ja sam do sad dobila nekih 4 kg.

Htijela sam pitati za one naljepnice za zid (npr zvjezdice) da li se daju skinuti sa zida i da li osteti boja? To mi je bas super, a opet ne da mi se farbati bas akose skine  i oateti boja

• thera
    09. Veljača 2021. 21:56

EmEn9, slazem se s Emmie. Ja mogu pojesti 50 g zobenih s mlijekom i npr naribanom jabukom gore i secer mi je nakon 2 sata ok. Sve ovisi od osobe do osobe. Bilo bi idealno kad bi imala aparatic za mjerenje secera kod sebe. I ono bitno,mjere na aparaticu mogu dosta odstupati od stvarnih vrijednosti. Ja sam onaj dan kad sam nosila guk profil mjerila i sama secer i vrijednosti mi dosta odstupaju. Uglavnom su mi na aparaticu dosta vece nego na guku

mom_of_4
    09. Veljača 2021. 22:01

EmEn Cestitke na karakteru ..👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Meni da kazu da umirem ako
    Pojedem cokoladu ja bi je vjerovatno jela i plakala 🔫

Emmie
    09. Veljača 2021. 22:02

Thera meni na samom aparatiću vrijednosti istog mjerenja mogu biti različite! Nekad izmjerim recimo 6.4 jedan put, a drugi 5.4. 🤦🏻‍♀️

kety992
    09. Veljača 2021. 22:02

palonkica

kety992

Nisam procitala sve al budemm….porodiljna naknada…ja kao nezaposlena vec 5 godina imam pravo na naknadu 2300kn kao i svaka druga zdravstveno osigurana trudnica mama koja rodi…nisam prijavljena na burzu niti cu biti a normalno cu dobivat naknadu…od kud vam informacija ta 😂😅 po zavrsetku staziranja…bila sam trudna…prijavila se na zdravstveno kad su me odjavili i to je to…burza me nije vidjela i normalno sam primala naknadu…i tako cu i sad…moja sogorica je rodila 1.12. U 7 mj joj nisu produzili ugovor i nije se prijavljivala…sad normalno prima naknadu…pobrkale ste nesto

Ajme superrrrrrrr, ja sam mislila da neću primati, baš radi burze, jer sam radila do 5.mj, i orije sam nirmalno sobivala naknade. Sad radim na crno, zato sam mislila da neću imati pravo….hvala na info

Ma kako nebi imala...znaci ja sam se samo na zdravstveno prijavila...i osigurana sam sama po sebi...nezz koja sifra...ali pravo na porodiljni u mom slucaju sad imam 3 g, prvorotke 1g...ali ako ste zdravstveno osigurane imate pravo neovisno o burzi...to vec dugo nije uvjet za dobivanje porodiljne naknade...

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.