Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nikac
    09. Veljača 2021. 10:01

NevaEva  morat cemo malo prikociti s obzirom na situaciju...ti jos moras mirovati pa ti je i to otezavajuca okolnost. 
    Ja se mogu kretati ali me posao ogranicava a bas mi se i ne sece po mraku preko tjedna. 
    Trudim se odraditi jogu ali nije bas da se nesto oznojim uz trudnicku jogu 
    Samo kad bi si zacrtala da nakon 20,21 h ne jedem nikakve slatkarije, vec bi si napravila uslugu. 
    A znam nesto smazati i u 22 h i onda za sat, dva u krevet. To se sve taloži di nebi trebalo 
    A navecer je najsladje, lijepo kaučing pred telkom ili uz neko štivo, topli kakao i umakanje keksića ili neka cokolada, kolacic, krofnica...preko dana stvarno vise manje sve drzim pod kontrolom, na poslu imam neku rutinu, kaše, smoothiji, vocke i bademi u medjuobrocima, marenda u podne razeni kruh i sir ili humus i sl, popodne zdravi rucak. Ali navecer...raspad sistema  Pojedem ja i pizzu kad mi dodje ili frigani krumpir, cheeseburger, pastu i sl ali nije u tome problem.
    A ne sumnjam da cemo vecinu toga skinuti ubrzo nakon poroda, pogotovo sto nam dolazi toplije vrijeme, puno cemo setati sa nasim mrvicama, biti aktivne, ali radje da imamo cim manje za skidati, posebno zato sto previse kila samo dodatno opterecuje kraljeznicu i uzrokuje razno razne druge tegobe. 
    Zanimljivo je ovo sta si poslala, nisam pojma imala da se tako raspodjeljuje kilaza u trudnoci. 

Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕

Jagodica125
    09. Veljača 2021. 10:11

Nikac, ista stvar kod mene, tokom dana okej pazim sto jedem i koliko toliko ide okej, navecer bas oni cravings, jede mi se slatko, pa nekaj slanoga, pa tak u krug. A isto od iza se ne kuzi toliko da sam trudna, vise je otislo u trbuh i dojke☺

09. Veljača 2021. 10:14

Nikac ja sam na proslom pregledu (11.1) bila +5kg od pocetka,bas me zanima kolko bude danas..
    Ali nije da se prenajedam,dok mi se jede pojedem si nekaj, al te cokolade, krafne.. pa rodendani i torte hahah
    Sad ak rezultati ogtta nisu dobri,kaj sam jela-jela sam🤭 

• EmEn9
    09. Veljača 2021. 10:17

Petra baš je slatka kolijevka, ljuljačka ili neznam kako se to zove, fora je 😉
    .
    MissGraz držimo fige da bude sve u redu i mislimo na tebe 🤗
    .
    Cure zaboravila sam pitati na hzz-o ja sam sad sa komplikacija prešla na porodiljni jer je 45 dana prije i sad me zanima pošto sam svaki mjesec morala slati onaj obrazac ispunjen i doznake dok sam bila na komplikacijama dali sad kad sam predala papire i prešla na porodiljni moram opet nešto slat svaki mjesec ili je to sad to do 6mj od bebe? 

Lonmi
    09. Veljača 2021. 10:19

Mom_of_4 e dobro si opisala, takva nekakva nelagoda i peckanje. Ma proci ce brzo ta 3 mj, tjesim se nekako. Sad ja strepim od pregleda do pregleda kao sto si ti pricala da nema promjena dolje s obzirom da se kod mene nest ipak pomaklo i da ne budem na krevet-wc rezimu do kraja, ali i to cu prezivjeti samo mi nek dode ziva i zdrava i cim blize terminu 😊

Cure jeste li dan prije ogtt jele normalno ukljucujuci i slatko, voce itd.? Ili ste se bas suzdrzale. 
    Ja sam pojela sad ono kupovno pakiranje zitarica s vocem, razmisljam jos poslje rucka jabuku i da to bude to od secera, nesto za veceru bez deserta i tako bi valjda bilo dobro. 
    Inace sam dobila 6,5 kg do sad ali ja jedem bas sve sta mi je volja osim suhomesnatih i tune. 

Ines
    09. Veljača 2021. 10:33

Evo i nas, lijepo se naspavale, zgaravica je i dalje prisutna, al mogu reci u puno manjoj kolicini (vjerujem da je to posljedica spustanja trnuha) pa se bas fino mogu naspavati. Sad uz kavicu bas citam sto se sve izdogadalo i vdim da i nije krenulo najbolje 😏
    MissGraz znam kako ti je, ta neizvjesnost je nesto najgore sto postoji, u sekundi ti se sve preokrene u zivotu, totalno te razumijem i apsolutno se trebas malo maknuti i sabrati misli. Budi sa svojom bebicom (drago mi je da je ona dobro i bit ce ne brini) svakako si vec u visokim tjednima i to je super, budi s obitelji, okruzi se ljudima koje volis i sve ce biti uredu. Dan po dan draga, molim se za sve vas 🙏❤💗
    Ruzica ajmee pa opet 🤔 ovo je bas iscrpljujuce za tebe, svako malo ista stvar. Drzi se i bit ce sve okej, ako se nesto i je pokrebulo takoder si u visokim tjedima i to je dobro. Mada naravno svaki dan vise u trbuhu je ogroman plus za bebicu. Javljaj situaciju i drzi se, sretnoo draga 🙏🥰🥰🥰 

Nea 💗

09. Veljača 2021. 10:40

nikac

NevaEva morat cemo malo prikociti s obzirom na situaciju…ti jos moras mirovati pa ti je i to otezavajuca okolnost.
    Ja se mogu kretati ali me posao ogranicava a bas mi se i ne sece po mraku preko tjedna.
    Trudim se odraditi jogu ali nije bas da se nesto oznojim uz trudnicku jogu
    Samo kad bi si zacrtala da nakon 20,21 h ne jedem nikakve slatkarije, vec bi si napravila uslugu.
    A znam nesto smazati i u 22 h i onda za sat, dva u krevet. To se sve taloži di nebi trebalo
    A navecer je najsladje, lijepo kaučing pred telkom ili uz neko štivo, topli kakao i umakanje keksića ili neka cokolada, kolacic, krofnica…preko dana stvarno vise manje sve drzim pod kontrolom, na poslu imam neku rutinu, kaše, smoothiji, vocke i bademi u medjuobrocima, marenda u podne razeni kruh i sir ili humus i sl, popodne zdravi rucak. Ali navecer…raspad sistemaPojedem ja i pizzu kad mi dodje ili frigani krumpir, cheeseburger, pastu i sl ali nije u tome problem.
    A ne sumnjam da cemo vecinu toga skinuti ubrzo nakon poroda, pogotovo sto nam dolazi toplije vrijeme, puno cemo setati sa nasim mrvicama, biti aktivne, ali radje da imamo cim manje za skidati, posebno zato sto previse kila samo dodatno opterecuje kraljeznicu i uzrokuje razno razne druge tegobe.
    Zanimljivo je ovo sta si poslala, nisam pojma imala da se tako raspodjeljuje kilaza u trudnoci.

Da, meni je isto zanimljivo jer nebi nikad rekla da se toliko nabere samo na krvi, maternici i sl. Ali ipak ako je beba cca 3.5kg i dobijes 12.5kg, 3.5 je cisti spekec. Mislim nije to neka debljina, to se lako skine, mene u biti brine vise da ne dobijem vise od toga jer sam do 27.tjedna slabije nabirala i ne hranim se bas zdravo u zadnje vrijeme. Moram se pribrat. Inace ne jedem slatko bas i navece skoro nikad ne grickam ali sad u trudnoci i to zadnjih recimo mjesec dana da i to dosta. Ja sam ti vise tip s casom dobrog vina u ruci navecer nego s grickalicama, to muz tamani.
    Btw ne mirujem bas nest vise ali od 4.1.ne radim i vec sam se sva ulijenila. I fali mi posao. 😔
    Kak stojis sa strijama? Girl, totalno te kuzim, a cokolino se stvarno tesko odbije 😅 Meni je sestra jucer nakon vecere slozila 2 palacinke s lino ladom a nisam bila ni gladna ni nist, samo su mi pasale. 🙄🙄 
    Usla sam u trudnocu sa 58kg, sad imam 68. Voljela bi se zaustavit na tome 😂😂😂 mos mislit.. ali ako mi vaga pokaze sedmicu..ajme meni je to nezamislivo.. i 58, 59 je tezina na kojoj idem na dijetu inace. 

Ines
    09. Veljača 2021. 10:43

Lonmi uff ne mogu ni zamislit kako je to nelagodno 🤔😏 znam da je tesko, al probaj se opustit na neki nacin malkice, ja znam da je tesko, al vjerujem da te podsvjeno mozda koci u glavi sve to, pa se sve dolje stisne 🤷‍♀️ mozda da se probas nekako opustit, pa samim time i misici da budu opusteniji mozda bi bilo lakse. Ili kao sto su cure rekle da probas lezecki ili nades si neki polozaj koji najmanje opterecuje taj dio da bude sto opusteniji 🤨🤷‍♀️ ne znam draga zao mi je sto ti ne mogu vise pomoci, ali uspjet ces ti to nekako 👍 za sve uvijek ima rjesenja. 
    Ogtt nemoj se suzdrzavati od nicega, jedi potpuno normalno kao sto i inace jedes..jer u suprotnom ti moze dati krivi rezultat, a ovako ce ti pokazati pravo stanje. Ja sam jela dan prije sve ful normalno, jos bili kod mojih tu nedjelju, jela kolace i pila colu i kuci sam jos jela navecer slatko, a rezultat mi je bio hvala Bogu dobar 👍 

Nea 💗

• EmEn9
    09. Veljača 2021. 10:43

Evo cure gotov i kutak u hodniku za presvlačenje, komoda je puna oprane i ispeglane robice i pelena i svega, samo jos moram al to ne sad nego kad rodim da mi se ne prasi skinut ovu zaštitu sa spužve za presvlačenje i prekrit tetra pelenom da beba ne leži na ovome i gore kod glave stavit mokre maramice i kremicu i to je to. 🤗🤗 Približavamo se kraju 🤗🤗🤗
    https://ibb.co/syn00HF

09. Veljača 2021. 10:45

MissGraz, drži se!! .
    .
    Ružice, nadam se da je sve okej, dobro je to sad i tjedni i bebica i sve 🤞
    .
    Težina, ja sam ušla dosta mršava u trudnoću, 62 kile na 175, sada sam na +12, sa obzirom da sam negdje u drugom tromjesečju dobivala najviše, što je bliže kraj, to manje dobivam, oko kg po pregledu i eto taman 👌
    .
    Petra, dosta su dugačke te stranice, ja sam isto gledala da mi je kakti malo labavije to, ali mislil si pa za početak beba pritisce doli taj madrac, ne mice tako da mislim da nece bit neki problem, ja vise cekam onaj dio polusjedeci. I na youtubeu ima tutorial kako se namješta, mi smo po tome gledali :)
    .
    Oggt, papanje prije, ja sam u 8 navečer zadnje pojela onako fino dvi kriške kolača od keksa i pudinga i nalila se vode, rezultati, bolji nisu mogli 😆

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.