Bocice i dudevidim da svi pisete o robi itd, kolko treba bocica, duda uzet? Jel treba uopce bocica ako uspijem dojit…
Mi smo baš za vikend kupili bočicu. Planiram kombinirati dojenje i bočicu s mojim mlijekom da može muž preuzeti nekad a ja se odmorit ili spavat. Ali to sve ovisi o bebi. Neke bebe ne žele uopće bočicu nakon što su dobile pravu stvar xD
Imam hrpu frendica koje su na prvom dojile, na drugom kombinirale ili odmah prešle na bočicu i preporodile se. Preporuča se majčino mlijeko i sisanje do 6. mjeseca. Nakon toga ćemo uvodit hranu i formulu a reducitat mene. Ali velim, jedno je planiranje, a drugo stvarnost dok beba dođe.
Moja seka je sisala do 3.godine i ima astmu i alergije, tak da nije garancija da zbog sisanja neće imati ništa ali ću ja ipak probat dojit barem šest mjeseci radi maženja i jer želim.
Budući da moj mali na svakoj fotki cucla palac, nama trebaju i varalice. Mišljenja oko varalica su također podijeljena, neki smatraju da dude nisu dobre, neki previše guraju dude.. ne znam, meni je prva beba, dat ću mu dudu ako će mu se dudat.
Po dvije su u paketu, imaju različite "bradavice" i piše na dudi za koju su dob. Ja sam naravno uzela sve od 0-6mj.
Isto bi me na ovu temu zanimala iskustva i savjeti mama koje već imaju dječicu..
Frendica je isto tako isla sebi olaksat, pa se izdajala u bocicu, malena poslije nije htjela sisu vise nikako. Pa neznam, meni je isto prvo dijete i imam milijon pitanja u glavi, a opet neznam koga slusat kad je svaka beba individualna 🤦
Da,mene isto zanimaju bocice i dudice, koliko cega?
I tetra pelene, zapisala sam bar 20 😅 krpice i gaze ne znam koliko
Al malo po malo slazem popis kad se cega sjeti.
Frendica je isto tako isla sebi olaksat, pa se izdajala u bocicu, malena poslije nije htjela sisu vise nikako. Pa neznam, meni je isto prvo dijete i imam milijon pitanja u glavi, a opet neznam koga slusat kad je svaka beba individualna 🤦
U vidiš fakat, tog se nisam ni sjetila da bi se moglo desit
Iscjedak, isto iskustvo kao i Ines i to puno prije trudnoće. Meni jako pojačavanju "znojenje", gljivice i iscjedak ti dnevni ulošci.
Bocice i dudevidim da svi pisete o robi itd, kolko treba bocica, duda uzet? Jel treba uopce bocica ako uspijem dojit…
Mi smo baš za vikend kupili bočicu. Planiram kombinirati dojenje i bočicu s mojim mlijekom da može muž preuzeti nekad a ja se odmorit ili spavat. Ali to sve ovisi o bebi. Neke bebe ne žele uopće bočicu nakon što su dobile pravu stvar xD
Imam hrpu frendica koje su na prvom dojile, na drugom kombinirale ili odmah prešle na bočicu i preporodile se. Preporuča se majčino mlijeko i sisanje do 6. mjeseca. Nakon toga ćemo uvodit hranu i formulu a reducitat mene. Ali velim, jedno je planiranje, a drugo stvarnost dok beba dođe.
Moja seka je sisala do 3.godine i ima astmu i alergije, tak da nije garancija da zbog sisanja neće imati ništa ali ću ja ipak probat dojit barem šest mjeseci radi maženja i jer želim.
Budući da moj mali na svakoj fotki cucla palac, nama trebaju i varalice. Mišljenja oko varalica su također podijeljena, neki smatraju da dude nisu dobre, neki previše guraju dude.. ne znam, meni je prva beba, dat ću mu dudu ako će mu se dudat.
Po dvije su u paketu, imaju različite "bradavice" i piše na dudi za koju su dob. Ja sam naravno uzela sve od 0-6mj.
Isto bi me na ovu temu zanimala iskustva i savjeti mama koje već imaju dječicu..
Ja imam dvoje,curica i decko...curica nije bila dojena zbog lijecnickih propusta...nebitno...dudala je varalicu do 2g...propricala s 10mj, zubici savrseni..ne vidim zasto je stetna...deckic je bio samo dojen do 6 mj...nije htio mazicu...dudu...nista..sa 8mj smo prestali s dojenjem i onda je ulovio bocu i varalicu i do 2g...isto zubici savrseni...bas nedavno ispao prvi mlijecni 🤩 ja sam za to...to je spas ako su nervozni...prehladeni...jos ako imaju mazicu neku...savrseno 😊
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Drage moje evo mene s pregleda naravno od mog lupanja srca nista se drugo nije culo ahahhaha tlak 150/85 Al gin me dobro poznaje pa nije dizao uzbunu s obzirom da ja doma kontrolir tri puta dnevno nekad i pet ahahhaha i ne prelazi 120/80.urin dobar beba odlicnaaaa odgovara mjerama 17+2 hahahah.iduca kontrola 29.12 i tada cemo znati spol kaze dr Aj strpi se do tad radit cemo veliki uzv i reci cu ti spol pa nek bude lipo za praznike iznenadenje ja kazem ok bitno da mi je sve u redu..E sad vidit cemo kako dobro citam uzv jer dok je radio pregled gledala sam naravno i nesto je “strsalo”jel
Piso ili pupcana ja nezz vidit cemo za 4 tj..sretno svima i hvala Bogu na svemu
Ja imam dvoje,curica i decko…curica nije bila dojena zbog lijecnickih propusta…nebitno…dudala je varalicu do 2g…propricala s 10mj, zubici savrseni..ne vidim zasto je stetna…deckic je bio samo dojen do 6 mj…nije htio mazicu…dudu…nista..sa 8mj smo prestali s dojenjem i onda je ulovio bocu i varalicu i do 2g…isto zubici savrseni…bas nedavno ispao prvi mlijecni 🤩 ja sam za to…to je spas ako su nervozni…prehladeni…jos ako imaju mazicu neku…savrseno 😊
Wow! Meni to zvuči idealno! Svaka čast! Jel ih bilo teško odviknut od dojenja ili je nekako došlo samo od sebe?
Svakak se moram vraitit na posao pa bi ga sa 6 mjeseci počela odvikavati.
Ja također nisam dojeno dijete, ni dan-danas ne pijem mlijeko, nemam nikakve bolesti niti alergije tak da nemam loše mišljenje niti o mamama koje odmah na dudu i formule prebace. No, htjela bih ga probat dojit ako nam bude išlo..to mi djeluje tak intimno. A da i tati damo priliku da to osjeti, voljela bih da možemo nekad i bočicu ubacit.
Čestitam svima na dobrim pregledima!
Jagodice, čestitke na dečkiću ☺️ nisam shvatila, zašto ti tako često ideš na preglede? Ima neki razlog ili se slučajno potrefilo?
Mi ove godine bez bora 😑 ne stane u stan gdje smo trenutno, tj neki mali bi se i dao nagurat ali ne želimo riskirati da još nešto ne oštetimo s tim borom. Dogodine u kući ako Bog da, najveći koji postoji.
Ja upravo pakirala poklone za svetog Nikolu, nemam koncentracije za ništa, stan u neredu, a ja zamaram poklone 😅
Dude i bočice.. kupila dvije bočice za svaki slučaj. Nikad korištene. Dudu kupila kad je mala imala mjesec dana otprilike, nije ju htjela. Nudila često ali nije htjela. Ona je veliki sisoljubac i nema joj zamjene.
Za dude mislim da su ok ako ih ne trpaš djetetu uvijek i svugdje. Meni je recimo bezveze vidjet dijete u parku da se igra i trči s dudom u ustima. Ne osuđujem, ali svojima to neću dat 🙈 meni je to ok da posluži u vožnji autom ili kolicima ili ako je dijete pospano a ne može zaspati jer ste negdje, ili ako ih nešto muči. Ali u nekim pozitivnim trenucima kao što je igra i slično nema potrebe ...
Iako kažem, ne osuđujem, svako dijete i majka za sebe. Meni recimo već svi kolutaju očima što ja još dojim (curka nema ni dvije godine). Al ja šutim na svaki komentar. Čak i bližnji, svi joj govore ti si velika, pusti to, to ti je fuj... Ja samo šutim i dam joj. Sisa samo za spavanje navečer i popodne kad nije u vrtiću...
Netko je pitao, to što se vraćao raditi, ne znači da moraš prestati dojiti. Dijete se navikne na novi ritam i sisa kad ste doma.
Bravo mom_of_4! Riješila si se sada mjerenja tlaka do 29.12!!! Divno za bebicu💗💗💗
Ja ne znam sta im je toliki problem tu sličicu izbaciti, sekunda posla, osim ako je beba trkaca po trbuhu pa ju ne moze uhvatiti 🤣
Lonmi kod nas svaka sličica od ultrazvuka košta £5 ili 40 kuna. Ne kod privatnika, nego u običnoj bolnici. Ali opet, ne žalim dati. To je nešto dragocjeno💗💗💗
Sortiraj odgovore
Najstariji