Jutro cure! Evo dogodila se i meni prva neprospavana noc...svako malo sam se budila, cak sam 3 puta isla puskit sto inace nikad nejdem (eventualno jednom) i od pola 5 sam zujila i gledala u strop. Oko pol 6 ujutro su me poceli hvatati grcevi u zglobovima (i na rukama i nogama) pa sam se dignula i isla setat po kuci. U 7 mi se pocelo spavati opet pa sam isla lec i zaspala brzo i probudila se nakon 2 sata i ko da nista nije bilo 🤨 Al nakon dorucka mi je krunula bit muka pa sam opet jutro provela na wc-u.
Jagodica125 - cestitam na deckicu i na dobrom pregledu...nek tak bude i dalje 🥰
Bozicna tradicija - Za sad nam je tradicija piti bijelu kavu na Bozicno jutro koju inace nikad ne pijemo 🙈 pa obilazit nase, al kad dode bebica vjerujem da cemo uvesti neku tradiciju koju ce i ona pamtiti za cijeli zivot.
Lonmi- super za sterilan nalaz i nadam se da te te afte nece dugo muciti 🤞🏻
Pritisak - prosli tjedan sam ga bas jako osjetila, pogotovo kad sam isla na wc i ujutro kad sam se dizala iz kreveta. Al evo zadnja 2-3 dana je okej.
MissGraz - zao mi je zbog tvog muza i nadam se da nema neke ozbiljne simptome i da ce brzo ozdravit. Ti cuvaj sebe i bebicu i sretno 🙏🏻
Mom_of_4 - sretno na pregledu i drzi se! ❤️
Znaci kaj se tice slikice s ultrazvuka moram zicat 🤣🤣 U kojem tjednu se inace rade ti cervikalni brisevi? Ginekologica mi nije spominjala, al mi na svakom pregledu nesto cacka dole i uzima neki bris pa sad neznam jel to uzela il nije 😩 Osjecam se totalno budalasto jer mi moja ginekologica nis prevec ne govori 🤨
PREGLEDI 12. MJESEC
Mom_of_4 01.12.
Emmie 01.12.
Laora 01.12.
J3ll3na 02.12.
Lonmi 03.12.
Bubica1 03.12.
Emmie 03.12.
Nikac 04.12.
Ruska1986 07.12.
Ines 09.12.
Petra982 09.12.
Laora 09.12.
NevaEva 11.12.
Kontesa1 11.12.
TheTina 14.12.
Gita_kc 15.12.
EmEn9 15.12.
Lunica 15.12.
Avama 15.12.
Valkris 16.12.
Lussi 17.12.
Bubica1 18.12.
Avama 21.12.
Mateja91 21.12.
Jagodica125 21.12.
Thera 22.12.
Girl1234 22.12.
MissGraz 28.12.
Bebanomoje 29.12.
PREGLEDI 1.MJESEC
Deleted user 05.01.
Kety992 11.01.
Lonmi 12.01.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Malo razbibrige za sve nervozne prije pregleda danas, kakve su bebe rođene u proljeće? Odgovor: https://miss7mama.24sata.hr/beba/razvoj-u-prvoj-godini/vjesnici-proljeca-kakve-su-bebe-ro-ene-u-travnju-9834
Poslije tih cervikalnih briseva zna biti nekog krvarenja? 😬
Mene sad cekaju, a toga se grozim, vec sam zaboravila kako to ide, jel opet ona grozna metalna sprava prvo 🥴
Misliš na papu il nešt drugo?
Ja nisam nikad krvarila nakon papa testa. Idem bar jednom godišnje dok je sistematski.
Nije neki užitak naravno ali je brzo gotovo, kao ovo s koronom xD
Da, koristi ono nešt da te raširi metalno (kao za salatu :D), za papu uzme uzorak iz rodnice, to je stvarno kratko. Mene obično zapecka dok mi uzimaju onaj dublji uzorak pa gledaju čistoću il kak se to zove, nemam pojma.
Mene je jučer lagano zaboljelo dok mi je radila vaginalni uzv a bilo je fakat plitko i kratko. Očito sam odlučila da sam se zatvorila i gotovo je sad s prćkanjem.
Ne, bas na cervikalne briseve, ono sta uzima i ide u one epruvetice i onda na mikrobiologiju 🥴. Papa test je isto malo neugodan, a ove cervikalne sam radila u veljači ali se vise ne sjecam. Onda nije bilo krvi, ali kazu da se kod trudnica zna pojaviti jer je sve puno jace prokrvljeno, a i cacka s necim oko cerviksa, toga me isto strah bolje da ga ne dira dok je dobar 🤣😂. Poslje dobis rezultate na ureaplazmu, klamidiju i jos nest ne znam sad napamet. Bilo je sve ok u veljači, ali kaze doktorica da bi ona u 4. mj trudnoce ipak natrag provjerila. Grozim se tih njihovih sprava 😂🤣
Jutro cure! Evo dogodila se i meni prva neprospavana noc…svako malo sam se budila, cak sam 3 puta isla puskit sto inace nikad nejdem (eventualno jednom) i od pola 5 sam zujila i gledala u strop. Oko pol 6 ujutro su me poceli hvatati grcevi u zglobovima (i na rukama i nogama) pa sam se dignula i isla setat po kuci. U 7 mi se pocelo spavati opet pa sam isla lec i zaspala brzo i probudila se nakon 2 sata i ko da nista nije bilo 🤨 Al nakon dorucka mi je krunula bit muka pa sam opet jutro provela na wc-u.
Jagodica125 - cestitam na deckicu i na dobrom pregledu…nek tak bude i dalje 🥰
Bozicna tradicija- Za sad nam je tradicija piti bijelu kavu na Bozicno jutro koju inace nikad ne pijemo 🙈 pa obilazit nase, al kad dode bebica vjerujem da cemo uvesti neku tradiciju koju ce i ona pamtiti za cijeli zivot.
Pritisak - prosli tjedan sam ga bas jako osjetila, pogotovo kad sam isla na wc i ujutro kad sam se dizala iz kreveta. Al evo zadnja 2-3 dana je okej.
MissGraz - zao mi je zbog tvog muza i nadam se da nema neke ozbiljne simptome i da ce brzo ozdravit. Ti cuvaj sebe i bebicu i sretno 🙏🏻
Znaci kaj se tice slikice s ultrazvukamoram zicat 🤣🤣 U kojem tjednu se inace rade ti cervikalni brisevi? Ginekologica mi nije spominjala, al mi na svakom pregledu nesto cacka dole i uzima neki bris pa sad neznam jel to uzela il nije 😩 Osjecam se totalno budalasto jer mi moja ginekologica nis prevec ne govori 🤨
Pa inace daju ginici slicice, ali nije na odmet pitati jer nikad ne znas 😂
Evo i ja prijavljujem cervikalne briseve, i redovan pregled 17.12 tako da cemo spojit (ne)ugodno s korisnim 😁
Sretno svima na pregledima, cestitke svima kojima su uredni, i koje su saznale spol.
Ukrasi za krevet ja bi uzela onu pletenicu, znam puno curka koje su stavile bebicama, i nikad nis, al nismo ni razmisljali o tom da bi moglo nastetit bebi pa si sad razmisljam da mozda ipak bolje ne
Bocice i dude vidim da svi pisete o robi itd, kolko treba bocica, duda uzet? Jel treba uopce bocica ako uspijem dojit...
Pozdrav!
Čestitke na dečkićima NevaEva i Jagodica.
MissGraz- sretno!
Danice- nadam se da je sve ok!
Lonmi-super za urednu uk. Proći će i sve ostalo.
Krvarenje- moguće je kod uzimanja pape jer ipak struže stanice s grlića maternice, kod cervikalnih briseva nema struganja, al kao što su cure napisale jače je prokrvljeno pa je i tamo moguće. Nije to ništa strašno i nije za se zabrinuti.
Slike- dobila slike nakon svakog utz, bilo nakon redovnog ili kontrolnog pregleda ili utz prije zahvata.
Tradicija- nemamo baš neku posebnu tradiciju, uglavnom slušamo božićne pjesme, kitimo bor oko 13.12. , obavezno uz miris kolača iz pećnice. Znali smo sami izrađivati ukrase itd. Ovisi kako smo raspoloženi. Žao mi je otkazati Božićni ručak, al mi nije svejedno u ovoj situaciji.
Ja sam bolje nego jučer. Živim na čaju od đumbira i dvopeku. Usudila sam se pojesti bananu pred malo.Za sad želudac ne reagira.
Ne znam ako je to povezano s trudnoćom, Utrićima ili je kakva crijevna viroza. Booo, bitno da prolazi.
Divan je dan vani! Stigao prvi paket iz Zare pa sam odmah veselija 🙂
Sretno svima na pregledima!
Bocice i dudevidim da svi pisete o robi itd, kolko treba bocica, duda uzet? Jel treba uopce bocica ako uspijem dojit…
Mi smo baš za vikend kupili bočicu. Planiram kombinirati dojenje i bočicu s mojim mlijekom da može muž preuzeti nekad a ja se odmorit ili spavat. Ali to sve ovisi o bebi. Neke bebe ne žele uopće bočicu nakon što su dobile pravu stvar xD
Imam hrpu frendica koje su na prvom dojile, na drugom kombinirale ili odmah prešle na bočicu i preporodile se. Preporuča se majčino mlijeko i sisanje do 6. mjeseca. Nakon toga ćemo uvodit hranu i formulu a reducitat mene. Ali velim, jedno je planiranje, a drugo stvarnost dok beba dođe.
Moja seka je sisala do 3.godine i ima astmu i alergije, tak da nije garancija da zbog sisanja neće imati ništa ali ću ja ipak probat dojit barem šest mjeseci radi maženja i jer želim.
Budući da moj mali na svakoj fotki cucla palac, nama trebaju i varalice. Mišljenja oko varalica su također podijeljena, neki smatraju da dude nisu dobre, neki previše guraju dude.. ne znam, meni je prva beba, dat ću mu dudu ako će mu se dudat.
Po dvije su u paketu, imaju različite "bradavice" i piše na dudi za koju su dob. Ja sam naravno uzela sve od 0-6mj.
Isto bi me na ovu temu zanimala iskustva i savjeti mama koje već imaju dječicu..
Zene moje sretno svima koje jos idete na preglede i cestitke onima koje su vec bile i saznale spol 🥰🥰❤❤
Iscjedak - ponekad ga imam, ponekad ne. Ali sam skuzila da to dosta ovisi i o tome da li nosim dnevni ulozak, primjer kad bi ga nosila par dana zaredom primjetila sam da mi se iscjedak pojacao, pa sam prestala i dok god sam kuci samo gacice nista vise i on se smanjio. Pitala sam gin da li stvarno moze bit da reagira tijelo na ulozak, kaze ona da svakako moze jer koza ne dise. I tu sam odlucila da nosim dnevni samo kad idem van kuce, hvala Bogu gaca sam si nakupovala za 3 god hahha 🤣 pa ak treba i 5 puta dnevno promijenit, bolje i to, ali znam da koza dise i hvala Bogu nemam nikakvih problema sa gljivicama i ostalim bestijama, samo da se tako i nastavi 🤞 tako da cure, topli savjet koliko god da vam se neda mijenjati gacice svako malo, al ako je to nacin da se spasite od svakavih gluposti vjerujte bolje za vas. Svejedno ne peremo nista na ruke, ubacis u masinu i gotovo 🤷♀️
Lussi - ti si vec debelo u bozicnom moodu, ja jos nisam pocela iako jedva cekam 🤗😉
Tradicije - kod nas je tradicija vec 2 god kako smo u braku da na badnjak idemo navecer kod mojih kitit njihov bor svi skupa, tamo veceramo, kad se vratimo doma kitimo nas, na Bozic smo kuci, a drugi dan Bozica obicno idemo opet mojima na rucak ili oni kod nas, ovisi kako se koje godine dogovorimo.
Nea 💗
Jutro cure! Evo dogodila se i meni prva neprospavana noc…svako malo sam se budila, cak sam 3 puta isla puskit sto inace nikad nejdem (eventualno jednom) i od pola 5 sam zujila i gledala u strop. Oko pol 6 ujutro su me poceli hvatati grcevi u zglobovima (i na rukama i nogama) pa sam se dignula i isla setat po kuci. U 7 mi se pocelo spavati opet pa sam isla lec i zaspala brzo i probudila se nakon 2 sata i ko da nista nije bilo 🤨 Al nakon dorucka mi je krunula bit muka pa sam opet jutro provela na wc-u.
Jagodica125 - cestitam na deckicu i na dobrom pregledu…nek tak bude i dalje 🥰
Bozicna tradicija- Za sad nam je tradicija piti bijelu kavu na Bozicno jutro koju inace nikad ne pijemo 🙈 pa obilazit nase, al kad dode bebica vjerujem da cemo uvesti neku tradiciju koju ce i ona pamtiti za cijeli zivot.
Znaci kaj se tice slikice s ultrazvukamoram zicat 🤣🤣 U kojem tjednu se inace rade ti cervikalni brisevi? Ginekologica mi nije spominjala, al mi na svakom pregledu nesto cacka dole i uzima neki bris pa sad neznam jel to uzela il nije 😩 Osjecam se totalno budalasto jer mi moja ginekologica nis prevec ne govori 🤨
Pa inace daju ginici slicice, ali nije na odmet pitati jer nikad ne znas 😂
Moj neda uvijek, pa ja zicam 🤣 kazem da prosli puta nisam dobila hahah🤭
Sortiraj odgovore
Najstariji