Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lonmi
    30. Studeni 2020. 18:38

Ja nikako da kupim tu brusnicu, a bas bi mi pasalo da pijem nesto sta nije voda 😂. 

• Evana
    30. Studeni 2020. 18:39

MissGraz

Sto se tice nalaza; proteini nisu zastrasujuce visoki, ne upucuju na proteinuriju (za nju je i rano sa 11. tj) nego su vjerovatno poviseni usljed prisutnosti bakterija, leukociti ne upucuju na to da je u pitanju upala. U prijevodu, po nalazima bi se reklo da imas neku bakteriju, ali nije se razvila ozbiljnija upala ili infekcija. Slj. korak ti je svakako napraviti urinokulturu i to odnesi cim mozes prije. Iz obicnog sedimenta urina se ne moze nista posebno reci ako nalazi nisu bas kriticni, a tebi nisu, ne brini. Samo mi reci sta ti pise za nitrite? Uz urinokulturu bi ti trebala na nalazu dobiti i antibiogram na osnovu cega ce ti ginekolog dati terapiju koja je najmanje ili nikako stetna za bebu. Puno nas je ovdje pilo antibiotike, ne brini.
    Pij puno nezasladjene tekucine, limunade ili brusnice (sa brusnicom samo nemoj pretjerat jer snizuje tlak) i samo smireno… sve ce bit ok. 💜
    Isto tako, najbolje se uvijek javiti svome lijecniku, bar bi oni sad u koroni trebali biti dostupni na telefone/mejlove. 😊

hvala ti puno <3
    nitriti su 0, kao i glukoza, ketonski spojevi, urobilinogen, bilirubin. Eritrociti su isto ok, a za epitel mi piše da je pločast. 
    Otići ću sutra, najkasnije prekosutra na urinokulturu i antibiogram. 
    baš me ovo zabrinulo jer nije ugodno vidjeti 3 crvene stavke na nalazima hahah
    probat cu se javit svojoj doktorici, nadam se da ću naći njezin mail. još jedanput ti hvala :) 

• Evana
    30. Studeni 2020. 18:44

Lonmi

Odi samo kod liječnika u Mostaru da ne cekas vise dugo, a onda se bez problema javis svojoj doktorici. I urinokulturu samo napravi, ja isto ne vjerujem da je neka ozbiljna infekcija. Vise steti bakterija koju mozda ne bi lijecila nego antibiotik, tako da ne brini 😊. Bit ce beba dobro 🥰❤️

Hoću, hvala ti.  <3 Nadam se da nije nista strasno :))

anaAn

Tlak- ajme majko mila vise i taj tlak, bitno da nam je urin ok, da nema proteina. Mene moj muz kad vidi s tlakomjerom, njemu tlak od muke skoci.😂😂😂😂

Evana - na tvom mjestu nazvala bi ginekologicu rekla joj za nalaz, a drugo bi otisla sutra vec kod ginekologa (izgubila sam se gdje si sad u kojem gradu). Svakako kod lijecnika, ne mora znaciti nista opasno. Moje upale mjehura popracene su bile s krvlju u mokraci, nalaz prvi nije bio za ocitati, pa me dr pitala jesam sigurna da mozda nije menga?😳🙈🤦🏻‍♀️
    Pij tekucine puno, barem 3 litre vode, brusnicu caj ili ju jedi, slatko odmah izbaci sve.

Nisam krvarila, samo osjećam neku nelagodu kao da moram na wc. Jel ti prosla upala? 
    Joj, inače obožavam slatko, ali u trudnoći samo slano i kiselo jedem jer mi je od slatkog zlo hahah 
    hvala ti <3

Emmie
    30. Studeni 2020. 18:47

MissGraz...i ti imaš isti problem? ☹  Proći će i ovo.

Ni ja nisam imala proteina u mokraći, nemam glavobolju niti probleme sa vidom, nisam natekla nigdje, a donji tlak mi je uvijek dobar.

Slijedeće mjerenje tlaka je 21.12. Tada ću biti 31 tjedan.

Mom_of_4  žao mi je što kroz sve to prolaziš. Znam kako ti je.  Danas sam pokušavala zabaviti mozak dok su mi mjerili tlak i isključiti se totalno. Lakše reći nego uraditi. Je li ti normabel pomogao prošli put?

AnaAn - kad je tvoj slijedeći pregled tlaka?
    Bubice hvala ti! 🥰

• MissGraz
    30. Studeni 2020. 18:48

Evana

MissGraz

Sto se tice nalaza; proteini nisu zastrasujuce visoki, ne upucuju na proteinuriju (za nju je i rano sa 11. tj) nego su vjerovatno poviseni usljed prisutnosti bakterija, leukociti ne upucuju na to da je u pitanju upala. U prijevodu, po nalazima bi se reklo da imas neku bakteriju, ali nije se razvila ozbiljnija upala ili infekcija. Slj. korak ti je svakako napraviti urinokulturu i to odnesi cim mozes prije. Iz obicnog sedimenta urina se ne moze nista posebno reci ako nalazi nisu bas kriticni, a tebi nisu, ne brini. Samo mi reci sta ti pise za nitrite? Uz urinokulturu bi ti trebala na nalazu dobiti i antibiogram na osnovu cega ce ti ginekolog dati terapiju koja je najmanje ili nikako stetna za bebu. Puno nas je ovdje pilo antibiotike, ne brini.
    Pij puno nezasladjene tekucine, limunade ili brusnice (sa brusnicom samo nemoj pretjerat jer snizuje tlak) i samo smireno… sve ce bit ok. 💜
    Isto tako, najbolje se uvijek javiti svome lijecniku, bar bi oni sad u koroni trebali biti dostupni na telefone/mejlove. 😊

hvala ti puno &lt;3
    nitriti su 0, kao i glukoza, ketonski spojevi, urobilinogen, bilirubin. Eritrociti su isto ok, a za epitel mi piše da je pločast.
    Otići ću sutra, najkasnije prekosutra na urinokulturu i antibiogram.
    baš me ovo zabrinulo jer nije ugodno vidjeti 3 crvene stavke na nalazima hahah
    probat cu se javit svojoj doktorici, nadam se da ću naći njezin mail. još jedanput ti hvala :)

E i to je dobra stvar, da su nitriti i eritrociti negativni, ne bi trebalo bit nista ozbiljno, a antibiotika se ne trebas plasiti kao sto su cure rekle 😊 nema na cemu i drzim fige da nije neka od "dosadnijih" bakterija 🤞🤞 

TheTina
    30. Studeni 2020. 18:53

Koji caj od brusnice pijete? Rinfuza ili u filter vrecicama? 

• MissGraz
    30. Studeni 2020. 18:55

Emmie

MissGraz…i ti imaš isti problem? ☹ Proći će i ovo.

Ni ja nisam imala proteina u mokraći, nemam glavobolju niti probleme sa vidom, nisam natekla nigdje, a donji tlak mi je uvijek dobar.

Slijedeće mjerenje tlaka je 21.12. Tada ću biti 31 tjedan.

Mom_of_4 žao mi je što kroz sve to prolaziš. Znam kako ti je. Danas sam pokušavala zabaviti mozak dok su mi mjerili tlak i isključiti se totalno. Lakše reći nego uraditi. Je li ti normabel pomogao prošli put?

AnaAn - kad je tvoj slijedeći pregled tlaka?
    Bubice hvala ti! 🥰

Evo imam. Mislim uvijek mi je bio blago povisen na pregledu, a doma recimo nekad prenizak da sam znala bit k'o zamantana kokos. Jednom mi je doma bio 80/56. I aj ti budi pametan. 🙈 samo ovo je prvi put da je bio 162, dosada nije prelazio 150 nikad. Glavno da nam se poslje smirilo i da su nam proteini neg. obima. 🙏 
    Proći će, hoće, bebice su ok, a mi se moramo samo pokusat smirit i obuzdat emocije/strah koliko god mozemo. 💜 

• Evana
    30. Studeni 2020. 19:01

TheTina

pijem od enciana jer je on 100% brusnica. ovi u filter vrecicama sadrže jako malo brusnice tako da nema neke svrhe piti ih. malo jest skuplji, 33kn košta, ali ukusan je i mislim da ima više koristi od njega nego od filtera. Čitala sam da neke žene kupe suhu brusnicu, usitne je i preliju vrucom vodom pa popiju to i pojedu tu brusnicu, ali to mora biti nezaslađena brusnica, a ne ona iz konzuma :D nisam probala, ali kažu da je ok.

MissGraz

E i to je dobra stvar, da su nitriti i eritrociti negativni, ne bi trebalo bit nista ozbiljno, a antibiotika se ne trebas plasiti kao sto su cure rekle 😊 nema na cemu i drzim fige da nije neka od "dosadnijih" bakterija 🤞🤞

30. Studeni 2020. 19:02

Curke koje ste u bolnicama bile jeste bolje? Drzite se
    Vec sam se pogubila u nickovima..
    Ja pijem Brusnicu od Francka..
    Danas sam bila u pospremanju kuce jer sam se osjecala bas super! I uredivanju za Bozic naravno🤣 Prednost kaj zivimo sami, okitila sam bor hahah nek mi ugodaj samo traje cim cim duze🥰 da zaboravim na koronu..
    https://ibb.co/3y7950W

30. Studeni 2020. 19:03

Evana

TheTina

pijem od enciana jer je on 100% brusnica. ovi u filter vrecicama sadrže jako malo brusnice tako da nema neke svrhe piti ih. malo jest skuplji, 33kn košta, ali ukusan je i mislim da ima više koristi od njega nego od filtera. Čitala sam da neke žene kupe suhu brusnicu, usitne je i preliju vrucom vodom pa popiju to i pojedu tu brusnicu, ali to mora biti nezaslađena brusnica, a ne ona iz konzuma :D nisam probala, ali kažu da je ok.

MissGraz

hvala ti još jednom. baš ste me smirile :))

Di kupis tu brusnicu? 33kn nije puno za 100% brusnicu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.