Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Girl1234
    26. Studeni 2020. 13:33

Ja jos nisam krenula u shopping, Al spremam si vase popise :))
    I da, netko je rekao, ja isto ovaj viekdn kitom kucu, sve osim bora.. Jedva čekam 🥰

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

Bubica1
    26. Studeni 2020. 14:16

Evo me cure, I'm alive! 😄 Osjećam se kao da nisam vlasnik svojih usnica, sve mi je umrtvljeno od te anestezije, ali dobro, bitno da je zub vani i da mi neće više raditi probleme. 😊 Nadam se da me neće boljeti dok ovo popusti. 
    Odjeća - meni je najudobnije u tajicama, ispod imam i štramplice dok nekud idem, gore na to tunika + debela vunena duga vestica + topli šal preko trbušćića, jakna do koljena i nije nam zima. ☺️ Imam i trudničke hlače, ali nekako me tiskaju pa sam zapravo non stop u tajicama. 
    Popisi za kupovinu - hvala vam cure na dijeljenju, nama prvorotkinjama to puno znači. 😊 I ja ću do kraja tjedna sastaviti svoj pa krećemo laganini. Nešto preko interneta, nešto ovako. Slažem se da je najbolje krenuti od sebe i pribaviti sve za bolnicu i porod, muški bi se valjda pogubili u tome svemu. ☺️

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Jagodica125
    26. Studeni 2020. 14:50

Cure, ja dobila nalaz urinokulture - pise vise vrsta i povecalo se ono sa 10 na 3 na 10 na 4, uz napomenu - kontaminirai uzorak, molimo ponovit pretragu 😖
    .
    Ne znam sto kod tog radim krivo, znaci ujutro se ustanem, otusiram se, osusim se i onda pomorkim u sterilnu posudicu, jutarnji 1. urin, srednji mlaz, odmah zatvorim casicu. Pa nije to sad neka nauka... ocito je. 
    .
    Okej, znaci moram ponovit urinokulturu. Imam i neki mlijecni iscjedak, bez boje, mirisa. I staaalno sam mokra, dolje nosim one trudnicke tajce koje su mi uske, pa sam stalno mokra, mijenjam po 3 gacica dnevno.
    .
    Ali sto je tu je. Necu dopustit bestiji ma kakva bila da mi ugorzi dijetesce🤬 plan mi je sljedeci:
    1. Piti vodu sa limunom/nezaslađenu limunadu - sve ostale napitke a la kakao itd cu izbacit
    2. Ponovit urinokulturu sljedeci tjedan odmah u pon
    3. Pitati sad na sljedecoj kontroli sto mi je ciniti 

Bubica1
    26. Studeni 2020. 15:03

Jagodice, po meni sve dobro radiš, tko zna možda su oni nešto zbrljali jer sam se ja naradila urinokultura u životu i nikad mi nije došao takav nalaz. Svakako ga sad moraš ponoviti. Predlažem ti da izbaciš slatko iz prehrane, papaj puno kiselog voća i definitivno uvedi vodu s limunom, ne može sigurno škoditi. Brusnicu već piješ, ne? Ja uz to još i svakih 45 min popijem puno čašu vode od 3 dcl tako da sam svako malo na WC-u. E sad ćemo vidjeti da li je pomoglo, danas zovem doktora za nalaz.
    Mliječni iscjedak je normalan u trudnoći, tzv. čuvar trudnoće. Bitno da nije neke čudne boje ili mirisa. 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

zabica
    26. Studeni 2020. 15:05

Jagodice, ne smijes dodirnuti casicu iznutra prstima, nakon detaljnog pranja (bez parfimiranih gelova i sl), obrisati se odozgo prema guzi, dobro osusiti svoju... i onda npr.lijevom rukom razdvojiti stidne usne i tada ispustiti malo mokrace u wc pa onda u casicu pa ostatak u wc..
    Tako ja radim i uvijek je uzorak ok.

Lonmi
    26. Studeni 2020. 15:21

I ja jos cekam nalaz urinokulture. Ja se operem dolje i mokrim bez brisanja... tako sam na netu nasla par uputstava. Moguce da su oni nesto zeznuli ako nisi casicu dirala iz nutra.
    Ja sam imala jedno vrijeme obilan vodeni iscjedak zbog kojeg sam se stalno presvlacila, ne ponovio se jer cu stalno misliti da curi plodna voda.
    Ja sam maloprije uredila stan s bozicnim dekoracijama, malo prekrsila pravilo mirovanja 😬. Zivcira me to sta se za sve po kuci moram saginjati ili cucnuti, a znam da to nije dobro. Jos kad dragi vidi kakav je pod u sljokicama i da opet mora usisavati 🤣😂.
    Sutra bi trebala ici kumcetu dati poklon za rodendan, i sve smo dog da dođemo posebno kad nema nikog, zbog mirovanja nije problem kod njih cu odmah na kutnu 🤣 ionako mi ne odgovara sjediti imam neki pritisak dolje, ali svejedno me strah korone. Uopce nezz dal da idem ili ne 😔

Jagodica125
    26. Studeni 2020. 15:21

Budem ga ponovila svakako, sada cu jos k tome ici privatno u labos. Ovo mi nije prvi put da mi se vraca nalaz sa napomenom "molim ponoviti, kontaminiran uzorak"  dosas sam uvijek u Petrovu nosila, sad cu u svoj dom zdravlja 🤨 a zaista pazim da sve sterilno ostane sterilno, ne diram iznutra casicu, nista. 
    .
    Jos sam stalno na vodi, nezasladenom vocnom caju, brusnice papam, tamanim mandarine, zelje, rekla sam gaziranim picima odavno zbogom... samo voda i caj, k tome ne trpim, nego cim mi se imalo pripiski gibam na wc 🤷‍♀️
    .
    Nikad u zivotu nisam imala problema sa urinoinfekcijama. Znala sam citav dan na faksu odradit, bez da sam jednom morala na wc, jednostavno nisam morala. Jos k tome uz obilne menge, urin uvijek bio ok 🙄
    .
    A dobro, necu sad se zivcirat, od toga nista, nego idemo u borbu🦸‍♀️

26. Studeni 2020. 15:47

Ja isto tako radim.. kupim čašicu u ljekarni, zatvorenu ju držim do jutra, obično mi se piški kad se probudim pa se ne mogu otuširati prije nego se operem samo za taj čisti mlaz, pobrišem malo s wc papirom i prvi mlaz pustim, stavim čašicu i to je to.. zatvorim odmah i za sat, dva nosim na analizu. Nisu još vraćali za sad.
    Možda ti je i iscjedak pojačan jer ima bakterija više ali dokle nije upala vezana uz rodnicu (zelenkast iscjedak, gljivice itd.), bi sve trebalo bit u redu. 
    .
    Lonmi, odmaraj, sad je ionako gotovo s kićenjem 

Jagodica125
    26. Studeni 2020. 15:51

Samo mali update - sad sam zvala sestru ginica, rekla je da ne mora znaciti da sam nesto krivo napravila, pa nisam bas takav dubidus, nego me pitala kad sam predala uzorak (oko 07h15 ujutro) i sto na nalazu pise pod vremenom uzorkovanja (16h09 popodne), pa je rekla da uzorak ne smije tak dugo stajat. Rekla je da je Peteova sad ovak ili onak pod opsadnim stanjem i sutra urin nosim u Mirogojsku. 
    .
    Na zadnjem vazecem nalazu sam urin predala u 07h20, na nalazu pise da je vec u 09h10 bio uzorkovan. I nista nije bilo kontaminirano 😒
    .
    Ali okej, sad barem znamo kako i sto dalje 📊🗓✏🤓

Jagodica125
    26. Studeni 2020. 15:56

I ja ovaj vikend planiram poceti sa kicenjem, ove me godine totalno drzi bozicni feeling🎅👼🎄🎉🎊 i necu dopustiti da nam ista upropasti ovaj Bozic 😡 svi smo se toliko namucili, prosli svega i svacega, korona morona, e neces s nama 🦸‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.