Jutro cure 😉
Za pupak - samo octenisept i sterilne komprese
Meni je isto posteljica ovaj put naprijed pa necu ni ja rano pokrete osjetiti :( ali evo sad gledam i trbuh mi je ko da sam 6-7 mj trudna hhehe stavit cu vam sliku kad uspijem
Bebanomoje - pod stolicu mislis na njihaljku za bebe ili stolicu za sebe? Ja sam imala neku stolicu/fotelju onu iz ikee koja se ljulja i to mi je bilo super za drzati bebaca i ljuljuskati ❤️❤️
A za bebaca smo imali njihaljku, ali smo ga stavili tek s 2 mj jer mi se prije toga cinio premali..
Sretno na pregledima tko ima 😉😉
Stolicu sam mislila za bebicu. Moze se kombinirati da bude lezaljka i kasnije stolica/ljuljačka, evo link https://www.babycenter.hr/tiny-love-ljuljacka-lezaljka-rocker-napper-denim-2222180561-874915.html
Sad vidim da piše ljuljačka ležaljka u imenu, a jesam seljak 🤣
Fora su mi te stolice u kojima možemo mi sjesti i ljujati bebu, ali premali nam je stan za sve to što je meni fora 😔
Jutro zene kako ste spavale? Moja curka je bila toliko aktivna i udarala me 100 na sat da mi nije dala mira citavu noc, a morala se rano ustati zbog ogtt-a , evo bas odradila prvo vadenje krvi i popila glukozu i sad cekamo 😊🥰
Jutrooooo 😃😃
Ne sjećam se sad što ste ranije pisale o vađenju ogtt-a, jel se to trebamo naručit prije ili samo dodemo na vađenje? I ja nisam dobila uputnicu za to nego su poslali elektronski pa pretpostavljam da idem u dom zdravlja to vadit jel?
Meni gin rekla da ogtt sve trudnice nakon puna 24.tt bi trebale vaditi. Ona mi dala uputnicu, a vadi se u domu zdravlja. Njoj posalju nalaz. Prosli dr.me na to slao jer sam dobila previse kg (5 kg u prva 3 mj). Kako god okrenes, izgleda da nam to svima vade.
Ja ću ići u Synlab raditi ogtt. I kad sam ih zvala i pitala da li moram biti 24 tj trudna jer tako piše na netu, oni su rekli da ne moram, mogu slobodno doći i sa 22 tj. Moj gin mi naravno nista nije rekao, samo je poslao uputnicu 🙄
Meni je to super kako svatko svoju politiku vodi.
U prve 2 trudnoće me nisu slali na to, sad računam da hoće jer u startu imam viška kg iako do sada nisam dobila, nego sam pala s kilažom. Boo, vidim za koji tj što kaže, još je i rano. Svakako ću pripaziti s prehranom. Tješi me i to što nećemo slaviti rođendane svaki vikend u prosincu kako nam je bio običaj pa će bit manje napasti.
Jutro zene kako ste spavale? Moja curka je bila toliko aktivna i udarala me 100 na sat da mi nije dala mira citavu noc, a morala se rano ustati zbog ogtt-a , evo bas odradila prvo vadenje krvi i popila glukozu i sad cekamo 😊🥰
Jutrooooo 😃😃
Ne sjećam se sad što ste ranije pisale o vađenju ogtt-a, jel se to trebamo naručit prije ili samo dodemo na vađenje? I ja nisam dobila uputnicu za to nego su poslali elektronski pa pretpostavljam da idem u dom zdravlja to vadit jel?
Meni gin rekla da ogtt sve trudnice nakon puna 24.tt bi trebale vaditi. Ona mi dala uputnicu, a vadi se u domu zdravlja. Njoj posalju nalaz. Prosli dr.me na to slao jer sam dobila previse kg (5 kg u prva 3 mj). Kako god okrenes, izgleda da nam to svima vade.
Ja ću ići u Synlab raditi ogtt. I kad sam ih zvala i pitala da li moram biti 24 tj trudna jer tako piše na netu, oni su rekli da ne moram, mogu slobodno doći i sa 22 tj. Moj gin mi naravno nista nije rekao, samo je poslao uputnicu 🙄
Vidis, a meni moja gin.rekla da ne idem dok ne napunim 24 tt.
Sada nek mi budemo pametne
Ines jel mozda znas koliko dugo vrijedi ta elektronska uputnica? Ona papirnata prije je vrijedila mj.dana.
Hvala curke...meni je isto moja rekla da pricekam 24 tt, znaci krajem iduceg tjedna bi mogla ic vec. Isto je kod nas obvezno za sve trudnice bez obzira kolko kila je koja dobila. Super je kad se takve “ozbiljne” stvari razlikuju od ginekologa do ginekologa 🙈
A jeste vi same tamo ili smije pratnja? Bojim se da ce mi pozlit jer sam navikla jest cim oci otvorim 😬
Jutro! Sretno svima na pregledima!
OGTT - ja sam naručena u utorak, vidjet ćemo kako će to izgledati. Frendica mi je rekla da je njoj bilo užasno, ali Ines baš si me sad utješila da možda i neće biti tako grozno jer inače volim slatko pa si mislim da ću preživjeti. Meni je prošli put na pregledu rekao doktor neka samo to obavim do idućeg pregleda, nije mi napomenuo u kojem tjednu. U utorak će mi taman biti 24 tjedna, valjda je to onda OK.
Nabava opreme - jao, vi ste se raspisale o tome i vidim da već dosta vas kupuje, a ja još nisam ni popis sastavila. Sad me malo i panika uhvatila. Ali dobro, planiram do kraja godine više manje sve kupiti da ne ludujem kasnije s trbuhom do zuba. Uvijek je dobro biti pripremljen unaprijed, a i ovako mislim da ću sigurno nešto izostaviti i naknadno kupovati.
Zabica, mislim da e-uputnica vrijedi mjesec dana. Tako mi je doktor rekao za tu uputnicu za OGTT pa pretpostavljam da je tako i sa svima ostalima.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Jutro! Sretno svima na pregledima!OGTT - ja sam naručena u utorak, vidjet ćemo kako će to izgledati. Frendica mi je rekla da je njoj bilo užasno, ali Ines baš si me sad utješila da možda i neće biti tako grozno jer inače volim slatko pa si mislim da ću preživjeti.
Meni je prošli put na pregledu rekao doktor neka samo to obavim do idućeg pregleda, nije mi napomenuo u kojem tjednu. U utorak će mi taman biti 24 tjedna, valjda je to onda OK.
Nabava opreme - jao, vi ste se raspisale o tome i vidim da već dosta vas kupuje, a ja još nisam ni popis sastavila. Sad me malo i panika uhvatila. Ali dobro, planiram do kraja godine više manje sve kupiti da ne ludujem kasnije s trbuhom do zuba. Uvijek je dobro biti pripremljen unaprijed, a i ovako mislim da ću sigurno nešto izostaviti i naknadno kupovati.Zabica, mislim da e-uputnica vrijedi mjesec dana. Tako mi je doktor rekao za tu uputnicu za OGTT pa pretpostavljam da je tako i sa svima ostalima.
Hvala Bubice
Za pupak: sterilne komprese, octenisept, tirosur prasak
U rodilištu ce vam pokazati kako se cisti i premata,bez brige.
Upravo sam ovo isto htjela nalisati. U ljekarni vam isto već nalamet znaju što sve treba. Uglavnom kako je napisano:sterilne komprese, tyrosur prašak, octanysept i u rodilištu vam pokažu kak se to radi. Zvuči komplicirano ali nije strašno. Treba samo pazit da sterilakompresa ne dođe u doticaj s urinom iz pelene. Ali kažem, sve ćete znati na vrijeme☺️☺️☺️
Kod nas se naručuje na ogtt test i meni je rekla da mi je najbolje da se naručim oko 7.11. A tad cu biti 27 tjedan. Svaki gin svoje kaže. 🤣🤣
.
A rekla mi je i da vec sad pazim na prehranu i budem kao na dijeti do 1800 kalorija dnevno. A ja ni neznam koliko što ima kalorija morat ću počet čitat po netu, dok se ja snađem koliko što ima kalorija već će mi bit termin 🤣🤣🤣🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji