Jutro svima!
Sretno na pregledima! Tješi me čitati o ogtt-u da nije tako strašno. Dosta sam uvjerena da bi me mogla slat na to u ovoj trudnoći, a oduvijek sam se grozila toga.
Za pupak nisam koristila čak niti Octenisept nego 3% hidrogen peroksid i sterilne komprese.
Hidrogen uredno kupujem i zamjenjujem kad mu prođe rok trajanja tako da je to moj stalni inventar.
Muž se jako ofendio jer još uvijek nisam saopćila što je... Tako da ništa od letećih balona iz kutije ili konfeta u plavoj boji, na kraju ću im zapakirati odjelca koja već imam. Al nek mu bude! 2/3 će biti sretno, gđica će se priviknuti kad mu bude mogla šefovati 😂
Jutro zene kako ste spavale? Moja curka je bila toliko aktivna i udarala me 100 na sat da mi nije dala mira citavu noc, a morala se rano ustati zbog ogtt-a , evo bas odradila prvo vadenje krvi i popila glukozu i sad cekamo 😊🥰
Jutrooooo 😃😃
Ne sjećam se sad što ste ranije pisale o vađenju ogtt-a, jel se to trebamo naručit prije ili samo dodemo na vađenje? I ja nisam dobila uputnicu za to nego su poslali elektronski pa pretpostavljam da idem u dom zdravlja to vadit jel?
I Ines je bilo jako grozno za popit?
.
Nama su isto sad na tečaju rekli da za pupak samo sterilne gaze i octenisept.
.
Meni je isto posteljica sprijeda i rekla mi da cu sigurno slabije osjetit pokrete ali ja ih bas jako osjecas i redovno da bas znam da su to pravi pokreti bebe od 19-20 tjedna ako se ne varam tako da ne brini.
.
Meni bebač isto postao ful aktivan preko dana bas ga jako lupa a sad zadnje dvije noci isto ful je budan bas me probudi kako se namješta ali drago mi je bar znam da je dobro. 🤗
Ma nista, obicna voda sa 2 zlice secera et takav meni okus, cak nije jako ni slatko..ja mislila to ce bit sad ful slatko 🤣 stvarno sta sam se svasta naslusala nije uopce tako. Evo ja bas izvadila drugi puta i sad jos sat vremena i vadim zadnji put i to je to 😊
Bravo Ines, ti si jos malo gotova. Ja jos uvijek kao malo kasljem pa nisam jos rijesila ni taj ogtt ni pregled-nisam htjela tako ici u javnost jer da negdje zakasljem u ovoj ludoj koroni svi bi me popreko gledali
Jutro cure 😉
Za pupak - samo octenisept i sterilne komprese
Meni je isto posteljica ovaj put naprijed pa necu ni ja rano pokrete osjetiti :( ali evo sad gledam i trbuh mi je ko da sam 6-7 mj trudna hhehe stavit cu vam sliku kad uspijem
Bebanomoje - pod stolicu mislis na njihaljku za bebe ili stolicu za sebe? Ja sam imala neku stolicu/fotelju onu iz ikee koja se ljulja i to mi je bilo super za drzati bebaca i ljuljuskati ❤️❤️
A za bebaca smo imali njihaljku, ali smo ga stavili tek s 2 mj jer mi se prije toga cinio premali..
Sretno na pregledima tko ima 😉😉
Trbuščić je meni isto iskočio prek noći negdje oko 16-17tt i dugo sam ga promatrala u krevetu jer nisam mogla vjerovat 🙈
Jojjj kak sad pišete kaj sve treba pripremit prije rođenja nekak si mislim da nem sve stigla jer nisam očekivala da tolko toga treba, moram hitno krenut sastavljat neki popis 😬 🤦♀️
Jutro zene kako ste spavale? Moja curka je bila toliko aktivna i udarala me 100 na sat da mi nije dala mira citavu noc, a morala se rano ustati zbog ogtt-a , evo bas odradila prvo vadenje krvi i popila glukozu i sad cekamo 😊🥰
Jutrooooo 😃😃
Ne sjećam se sad što ste ranije pisale o vađenju ogtt-a, jel se to trebamo naručit prije ili samo dodemo na vađenje? I ja nisam dobila uputnicu za to nego su poslali elektronski pa pretpostavljam da idem u dom zdravlja to vadit jel?
Nisam ni ja dobila uputnicu fizicki jer je to sve sad elektronski, narucila me gin proslu srijedu na pregledu i rekla da do kraja ovog tj moram napravit nalaz. Dosla ujutro na salter samo sa zdravstvrenom i upisali me i to je to. Da da u dom zdravlja se ide. Sretno 👍👍
Nea 💗
Jutrooooo 😃😃
Meni gin rekla da ogtt sve trudnice nakon puna 24.tt bi trebale vaditi. Ona mi dala uputnicu, a vadi se u domu zdravlja. Njoj posalju nalaz. Prosli dr.me na to slao jer sam dobila previse kg (5 kg u prva 3 mj). Kako god okrenes, izgleda da nam to svima vade.
I Ines je bilo jako grozno za popit?
.
Nama su isto sad na tečaju rekli da za pupak samo sterilne gaze i octenisept.
.
Meni je isto posteljica sprijeda i rekla mi da cu sigurno slabije osjetit pokrete ali ja ih bas jako osjecas i redovno da bas znam da su to pravi pokreti bebe od 19-20 tjedna ako se ne varam tako da ne brini.
.
Meni bebač isto postao ful aktivan preko dana bas ga jako lupa a sad zadnje dvije noci isto ful je budan bas me probudi kako se namješta ali drago mi je bar znam da je dobro. 🤗
Ma nista, obicna voda sa 2 zlice secera et takav meni okus, cak nije jako ni slatko..ja mislila to ce bit sad ful slatko 🤣 stvarno sta sam se svasta naslusala nije uopce tako. Evo ja bas izvadila drugi puta i sad jos sat vremena i vadim zadnji put i to je to 😊
Bravo Ines, ti si jos malo gotova. Ja jos uvijek kao malo kasljem pa nisam jos rijesila ni taj ogtt ni pregled-nisam htjela tako ici u javnost jer da negdje zakasljem u ovoj ludoj koroni svi bi me popreko gledali
Hahha ma nece, evo ja od ove hladnoce smrcam i kisem al nitko ni ne obraca previse paznju 🤷♀️ imas masku svejedno.
Nea 💗
Jutroo svima! Tak mi je tesko lezat na ljevoj strani,ko da me boli, a na desnoj normalno lezim..
Joj ja sam danas na pregledu, tek u 16h, danas ce dan trajati ko vjecnost😅 jos moram pjesice ko grada jer je muz s autom na poslu i ne moze doci po mene, a vani opet tako ruzna magla😤🙄
Zabica - da kod nas je ogtt obavezan bez obzira na dobivenu kilazu, navodno je to prevencija 🤔
Nea 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji