Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Eri
    30. Listopad 2020. 16:06

Ena1

Curke pozdrav, pratim vas cijelo vrijeme, ali pisem jako rijetko. Sada sam 16+5 i uskoro cu na anomaly scan pa me zanima ako znaju cure iz zagreba i okolice koja je dobra privatna poliklinika za odradit pregled i ako znate tko pusta pratnju? Hvala unaprijed. Svima zelim ugodnu i mirnu trudnocu♥️

Meni osobno Ginekos i dr. Hafner
    Kod njega se vodim i kod njega cu na Sveti Duh dalje u ambulantu za rizicne trudnoce. Jako je temeljit. Radila sam prvi anomaly scan sa skoro 13tjedana, gledao je sve organe, protoke itd.
    Jucer sam ponovno bila na redovnom pregledu, takoder, sve je pregledao i poslusao srceko, protoke itd. Upali i 4D i snimi na dvd fotkice i video. Divan je doktor. Smiren, ugodan. 

Fancy
    30. Listopad 2020. 16:26

Blackie97

Da li neka od vas dobila bubuljice? Meni na čelu sitne crvene, i ponekad zna neka na licu, kao pubertetlija sam.. mislim nije toliko strašno, ali me nervira, jer mi je bilo cisto lice, hoce li se bar povuci u nekom tromjesecju? 😔😔

Ta sam, prva 3 mj i dobar dio 4tog mi je lice bilo haos iako nikad nisam imala problema s tenom, pa ni u pubertetu. Najvise mi se celo opristavilo. Sredinom 4tog mj se smirilo, ostalo je samo po ramenima i gornjem dijelu ledja i dosta je lose. Al zima dolazi tako da me nije briga.

Not that fensi, ekšli..

30. Listopad 2020. 16:28

Lonmi

Ja imam puno lice sitnih crvenih flekica 🤦‍♂️🙄. Danas je dan za zgaravicu, nadutost i probadanja po cijelom trbuhu 😩. Osjecam se kao da imam balon u trbuhu.

Ajoj.. meni su neki dan pomogli bademi. Ne zvuči kao neki lijek ali meni je stvarno pomoglo.
    Možda da probaš i donat kombinirat.

Lonmi
    30. Listopad 2020. 16:32

NevaEva

Lonmi

Ja imam puno lice sitnih crvenih flekica 🤦‍♂️🙄. Danas je dan za zgaravicu, nadutost i probadanja po cijelom trbuhu 😩. Osjecam se kao da imam balon u trbuhu.

Ajoj.. meni su neki dan pomogli bademi. Ne zvuči kao neki lijek ali meni je stvarno pomoglo.
    Možda da probaš i donat kombinirat.

Donat pijem i to na silu, uopce nisam fan mineralne 🥴,  ali ima dana kad ni on ne pomogne. Jedem j bademe i suhe sljive koje su mi također 🤮. Ne rjesavaju zgaravicu i nadutost, ali bar je wc redovan 🤭😊

Petra982
    30. Listopad 2020. 18:51

Pozdrav!
    Čestitke na dobrim pregledima!
    Danas napokon bez povraćanja! Čak sam bila po gradu i obavila svašta nešto! Eto, kad se pokrenem onda imam energije. Jedino me prepone bole. I dalje me štrecne u donjem abdomenu al stolica je redovita tako da se bojim da sam neš istegla prilikom povraćanja prošlih dana. Ne znam! Čekam uto s nestrpljenjem pa ću ukazati gin i na to. 

Petra982
    30. Listopad 2020. 20:19

Meni su preporučili Reflustat za mučnine i žgaravicu. 
    Nemam problema s kožom, kosa mi se poboljšava (tako je bilo i u prijašnjim trudnoćama), grudi mi ne bujaju kao prije, ali su osjetljive, trbuh je i dalje skriven iza starih naslaga, hlače ne podnosim i veselim se paketu iz H&M.

Jagodica125
    30. Listopad 2020. 21:55

Ninnach

Prijavljujem uredan guk profil, šećer u krvi 4.7…do sada najniži na tašte, a redovno svski mjesec se kontroliram jer moram zbog tog gestacijskog dijabetesa. Idući za 4tj…pregled imam 6.11. ali kao i obično ja uzv nemam nego ga moram obavljati u bolnici pa me tog 6.čekaju vjerojatno uputnice za dalje. Neka nam je svima sa srećom dalje
    . 🍀🍀🍀

Ninnach, jesi to radila OGTT ili trudnički profil? Sorry ako je glupo pitanje, meni su dali za napravit ovaj trudnički profil jer je još rano za ovaj OGTT, pa nisam uspijela niti kapljicu krvi u epruvetu dobit  baš me brine taj šecer, iako ga svakodnevno mjerim. Izgleda da ću morat ponovo molit za pribor za trudnički profil...

Jagodica125
    30. Listopad 2020. 21:58

Usput, meni danas čitavo poslijepodne zatezanje čitavom ljevom stranom trbuha, prije tuširanja trbuh tvrd, još ga nikad tako tvrdog nisam osijetila (da, ovo fakat zvuci dvosmisleno, ali znate kaj mislim)

• ružica
    30. Listopad 2020. 22:36

Jagodica je bas šaljiva večeras😃.
    Meni je trbuh odjednom postao jako tvrd, tamo negdje oko 18 tjedna možda malo prije. Također uvijek neke senzacije, zatezanje, valjda je normalno, trudničke čari..😊

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Ninnach
    30. Listopad 2020. 23:40

Jagodica125

Ninnach

Prijavljujem uredan guk profil, šećer u krvi 4.7…do sada najniži na tašte, a redovno svski mjesec se kontroliram jer moram zbog tog gestacijskog dijabetesa. Idući za 4tj…pregled imam 6.11. ali kao i obično ja uzv nemam nego ga moram obavljati u bolnici pa me tog 6.čekaju vjerojatno uputnice za dalje. Neka nam je svima sa srećom dalje
    . 🍀🍀🍀
    Ninnach, jesi to radila OGTT ili trudnički profil? Sorry ako je glupo pitanje, meni su dali za napravit ovaj trudnički profil jer je još rano za ovaj OGTT, pa nisam uspijela niti kapljicu krvi u epruvetu dobitbaš me brine taj šecer, iako ga svakodnevno mjerim. Izgleda da ću morat ponovo molit za pribor za trudnički profil…

Ej, Jagodica123, ja ti svaki mjesec radim taj trudnički profil. Još mi nije dala uputnicu za OGTT i mislim si možda i neće jer vadim to svaki mjesec... Vidjet ću 6.11.na kontroli baš. Ja stvarno nemam problema s tim vađenjem. Jest nezgodno upiknut sam sebe ali pokazali su nam na edukaciji na Vuk Vrhovcu kak to napraviti i da se ruke prije operu bar minutu ispod tople vode i onda kad se upikneš s lancetom u prst nebi trebalo bit problema. Sad nekom uspije, nekom tak tak. Pokušaj oprat tako toplom vodom ruke, i onda npr.ja vadim iz lijeve, desnom masiram lijevu šaku da je prokrvim i stišćem od lakte prema šaci da dođe krv u prste što lakše, i onda mi uspije. Al mislim da ti je jako bitno da su tople ruke. To sigurno. Ja onda jedva zaustavim kad krene. Evo nadam se da nisam zakomplicirala previše😊😊😊i da ćeš uspijeti!! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.