Pozdrav cure vidim da je Ninnach u brizi sto jos ne osjeti bebicu, vjerujem da nije bas ugodan osjecaj kad vecina cura ovdje vec osjete, ali ne brini to sto ju ne osjetis jos ne znaci da nesto nije uredu. Zapravo stavi si to u glavu da joj je toliko fino i ugodno unutra da ti se ni ne sjeti javiti 😉
Meni je prva trudnoca pa sam kao Ruzica osjetim ju tako negdje od 16 i pol tj, a svi su u cudu bili kao kako je moguce a prvo ti je. Sve je moguce. Sto je je i gin rekla postoji tu puno faktora, polozaj posteljice, genetske predispozicije (ako su ti mama, baka, teta itd. kao sto je kod mene slucaj osjetile dosta rano velika je mogucnost da ces tako i ti), cak ako imas malo vise skembice na podrucju trbuha i to ima utjecaja da ne osjetis te udarce toliko jako, kao npr. ja koja sam ravna ko letva. Sve je to povezano. Ja svoju ne da osjetim vec i vidim na trbuhu kad se okrece i udara sto je opet bilo fascinantno jer sam svagdje citala da to dolazi tek kasnije..ali eto svaka trudnoca je prica za sebe tako da ne brini i ubrzo ces uzivati u pokretima svoje bebice 👍😁😊
Nea 💗
Cure, stalno se spominje da trudnice ne smiju dizati ništa teško, a koliko je to teško? Do koje kilaže bi smjele nositi? Zaboravih pitati doktora kad sam bila na pregledu...
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Samo da javim, danas sam bila na pregledu i sve je supeeer 😊🥰
Sad mogu dalje iscekivati iduci pregled za 4 tjedna 😄
Iduci pregled mi je 10.11.
Sto se tice micanja bebaca, ja isto nisam nista osjetila, ali onda sam jednom dok sam isla do grada prosli tjedan osjetila kao da me netko šutnuo iznutra, bas onako doslovno taj osjecaj 😂 pa sam odma stavila ruke na trbuh da vidim hocu li osjetiti i izvana, ali nista 🤷🏼♀️ i od onda nisam vise niti jednom osjetila nista 🙈 tako da pocinjem sumnjati i u to sto sam jednom osjetila 😂
Cure, stalno se spominje da trudnice ne smiju dizati ništa teško, a koliko je to teško? Do koje kilaže bi smjele nositi? Zaboravih pitati doktora kad sam bila na pregledu…
One koje nisu na komplikacijama def mogu dizati vise..
One na komplikacijama ne bi smjele npr.nosati dijete, mokro rublje i sl., samo neke skroz lakse stvari-za njih je najbolje sto vise mirovanja.
A ono sto se dize-mora se dizati iz cuceceg stava snagom natkoljenice, manje snagom ruku, nikako ne sagnuti se pa dizati trbuhom..
A tocna kilaza? Mislim da to svaka za sebe najbolje zna procijeniti.
Pozdrav... evo još jedne (mene) nove u iščekivanju proljetne bebe :-)
Pretpostavljam da je većina krenula s opremanjem (kolica, krevetić i sl.). Ja sam prvorotkinja i krenula sam s istraživanjem i zaključila da ima previše toga u ponudi ;-)
Korra, čestitam na super pregledu, neka se tako i nastavi!
Pikula dobrodošla!
Jutro cure, pokušavala sam jutros osluškivati trbuh da li će se šta pomicati ali apsolutno ništa. Sve koje su mojimtjednima već odavno osjete, ja ništa. Baš tužno😔
Ako ti nesto znaci, ni ja ne osjetim apsolutno nista sto mi je bas bas nevjerovatno, da u meni moze biti bice dugo 16 cm a a apsolutno nemam naznaka niti osjecaja kada se pokrece. Ljudsko tijelo je zaista cudo.
U 15toj sedmici sam pomislila da sam je pocela osjecati u jednom momentu, ali to su, kasnije ce se ispostaviti, bila samo crijeva. I ja isto osluskujem i nestrpljivo cekam.
Dr mi je rekla da ne ocekujem prije 20te sedmice ali kada procitam ovdje da cure pisu da se vidi i na van kako se stomak pomjera, moram priznati da se zapitam zasto ne osjetim nista. I da, kod mene je posteljica sprijeda.
Not that fensi, ekšli..
Ja sam u prvoj trudnoći osjetila bebu s nwka 22 tj tako da ne brinete😉
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Sortiraj odgovore
Najstariji