Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MissGraz
    06. Listopad 2020. 17:44

Tea2807

Ja sam isla na testove, vidim da neki pisu da bi odma na amnio isli. Moja gin (inace radi u vinogradskoj) je rekla da se nemoze radit amniocenteza na zahtjev ili volju pacijenta (trudnice). To je jako invazivna metoda i 1od 100 testiranih trudnica pobaci, tako da se radi iskljucivo na zahtjev ginekologa ili prilikom losih nalaza (kombinirani ili nifty/panorama itd). Ja sam nakraju i morala na amnio, i nebi je ponovila, cijelo vrijeme ultrazvukom snimaju bebu i prate jer postoji rizik da probiju iglom…

Da, to je meni rekao moj gin. Da nikome to ne preporuca zbog rizika osim ako nije zaista potrebno.

Gabylola
    06. Listopad 2020. 17:50

Naravno da na amnio ideš samo kada je rizik od neke kromosomopatije ili sl. veći od rizika za pobačaj. Ali evo, kod mene su već same godine veći rizik za npr. Down nego za pobačaj nakon amnio 😞.
    Ali naravno, svatko osobno odlučuje što će napraviti i hoće li uopće ići na ikakva testiranja. Ja znam koja bi bila moja odluka, stoga nemam dileme oko toga ići ili ne (samo koji test odabrati).

Gabylola
    06. Listopad 2020. 17:55

Emmie

Gabylola, ja mislim da je bolje uraditi test kao Nifty/Panoramu/Harmony ako možeš, jer takvi testovi ne nose dodatne rizike. Ja bih se odlučila za amnio u slučaju loših rezultata Niftija. Želiš li raditi kombinirani probir? Ja sam ga radila, ali znam da rezultati nisu baš najpouzdaniji, posebno u našim godinama.

Da, tako i ja razmišljam. Panoramu, pa ako je loša - definitivno amniocentezu.
    Na kombinirani neću, bit će sigurno loš a obzirom na godine - nepotreban stres.

• Tea2807
    06. Listopad 2020. 18:20

Gabylola

Naravno da na amnio ideš samo kada je rizik od neke kromosomopatije ili sl. veći od rizika za pobačaj. Ali evo, kod mene su već same godine veći rizik za npr. Down nego za pobačaj nakon amnio 😞.
    Ali naravno, svatko osobno odlučuje što će napraviti i hoće li uopće ići na ikakva testiranja. Ja znam koja bi bila moja odluka, stoga nemam dileme oko toga ići ili ne (samo koji test odabrati).

Ja sam isla na nifty, nakon toga amnio u podobniku. Dr.podobnik je def najbolji i najstrucniji doktor kojeg sam ikad upoznala, i da imam novaca, on bi mi vodio trudnocu. Meni je gin preporucila nifty jer su oni uzeli za referentne vrijednosti preko 400trudnica, i svi koji se testiraju mogu dat svoje rezultate za daljnje bolje analize. Cjenovno su svi tu negdje

Lonmi
    06. Listopad 2020. 18:54

Dora2021
    😂😂 Ja velim da radim od kuće (korona i to) a trbuh skrivam torbom, dok ide 😂😂 al 4.mj nam je već tak da bum provaljena uskoro haha… Ja radila nifty sa 12.tjedana,prije toga izmjerio bebin nuhalni nabor, navodno je do 2cm okej al na svakom uzv je rekao da se razvija dobro i nije me bilo zato strah.. Buši sam govorila kao da je decko al stize zdrava cura 😁😁 razumijem strah al navodno bebači osjete naše osjećaje tak da nabaci smile ❤️ govori ti prvorotkinja sa 42.god.😄😄😄

I ja svojoj govorim kao da je dečko, ali tko zna 😃😃
    Joj hvala ti za ohrabrenje, za sad je sve ok, strah 

Jao, dobro da je krvarenje stalo. Treba misliti pozitivno. Da, da muža danas čeka večernje ribanje kupaonice još ni ne zna 😃😃. Ma ok je i raditi ako imas dobre uvjete i ako se dobro osjecas, moj posao je previše naporan i stresan, preaktivan i jednostavno se ne želim ugrožavati, zato se i nadam da se neću morati vraćati 🙄. Treba odmarati i uživati koliko se može, zaslužile smo 😃

• Dora2021
    06. Listopad 2020. 19:03

Lonmi

Dora2021
    😂😂 Ja velim da radim od kuće (korona i to) a trbuh skrivam torbom, dok ide 😂😂 al 4.mj nam je već tak da bum provaljena uskoro haha… Ja radila nifty sa 12.tjedana,prije toga izmjerio bebin nuhalni nabor, navodno je do 2cm okej al na svakom uzv je rekao da se razvija dobro i nije me bilo zato strah.. Buši sam govorila kao da je decko al stize zdrava cura 😁😁 razumijem strah al navodno bebači osjete naše osjećaje tak da nabaci smile ❤️ govori ti prvorotkinja sa 42.god.😄😄😄

I ja svojoj govorim kao da je dečko, ali tko zna 😃😃
    Joj hvala ti za ohrabrenje, za sad je sve ok, strah

Jao, dobro da je krvarenje stalo. Treba misliti pozitivno. Da, da muža danas čeka večernje ribanje kupaonice još ni ne zna 😃😃. Ma ok je i raditi ako imas dobre uvjete i ako se dobro osjecas, moj posao je previše naporan i stresan, preaktivan i jednostavno se ne želim ugrožavati, zato se i nadam da se neću morati vraćati 🙄. Treba odmarati i uživati koliko se može, zaslužile smo 😃

Naravno da smo zaslužile 🥰🥰

MareiKate
    06. Listopad 2020. 19:39

Hello!
    Dobro došle nove curke! Čestitke svima na dobrim pregledima, dobrim rezultatima testova, sreći zbog saznavanja spola... Stalno čitam ali toliko brzo pišete da čitam letimično, teme koje me zanimaju a pisati ne stižem.
    Bajo, čekamo s tobom rezultate 🤞
    Blossom, nek si nam se i ti javila ☺️ radovi počeli, mi preselili u stan u blizini i nadamo se povratku u kuću ako ne prije, do Božića 😐
    Sutra imam pregled, ali uz sve brige sam se jedva sjetila i da mi nije još uvijek povremeno muka ne bi ni znala da sam trudna...
    Htjela sam puno toga podijeliti s vama - prije tjedan dana sam išla u Petrovu na zz transfuziju radit neke pretrage i tamo sam doživjela takvo preguravanje preko reda od jedne trudnice da sam bila zgrožena kao nikad. I onda sam se sjetila da sam i u prošloj trudnoći najgora guranja preko reda doživjela od drugih trudnica i baš me to rastužuje. Ja još uvijek imam mučnine, trbuh mi nije nešto velik ali vidi se da sam trudna. Iz nekog razloga užasno teško dišem, i kad samo stojim, jednostavno ne mogu doći do daha, moram pitati doktoricu od čega to može biti - pomalo me brine. No uglavnom, ja u stanju za ništa, došla izvaditi krv a to jutro me iz kreveta probudili majstori i taj dan smo selili iz kuće i meni ta neka koja se gura da ne prepričavam detalje zaključno kaže: što ste nervozni, svi ćemo doći na red 😳 došlo mi je da ju zveknem! 
    Na gradilištu stalno neke problemi, šteta je veća nego smo očekivali, pa tako i troškovi...
    Još nešto nam se dogodilo, jedan dan mi je jedan luđak napao muža dok je dijete vodio u vrtić, na parkingu od vrtića. Počeo ga je udarati iz čista mira dok je mm imao naše dijete u rukama 😔 srećom, uhićen je. I srećom nitko nije ozbiljnije ozlijeđen.
    Uglavnom jedan užasan užasan period u kojem ja ni ne osjećam da sam trudna. Nadam se da je bebi ok uz sve stresove oko mene...
    Sretno svima na pregledima!! ❤️

Ruska1986
    06. Listopad 2020. 19:48

MareiKate

Hello!
    Dobro došle nove curke! Čestitke svima na dobrim pregledima, dobrim rezultatima testova, sreći zbog saznavanja spola… Stalno čitam ali toliko brzo pišete da čitam letimično, teme koje me zanimaju a pisati ne stižem.
    Bajo, čekamo s tobom rezultate 🤞
    Blossom, nek si nam se i ti javila ☺️ radovi počeli, mi preselili u stan u blizini i nadamo se povratku u kuću ako ne prije, do Božića 😐
    Sutra imam pregled, ali uz sve brige sam se jedva sjetila i da mi nije još uvijek povremeno muka ne bi ni znala da sam trudna…
    Htjela sam puno toga podijeliti s vama - prije tjedan dana sam išla u Petrovu na zz transfuziju radit neke pretrage i tamo sam doživjela takvo preguravanje preko reda od jedne trudnice da sam bila zgrožena kao nikad. I onda sam se sjetila da sam i u prošloj trudnoći najgora guranja preko reda doživjela od drugih trudnica i baš me to rastužuje. Ja još uvijek imam mučnine, trbuh mi nije nešto velik ali vidi se da sam trudna. Iz nekog razloga užasno teško dišem, i kad samo stojim, jednostavno ne mogu doći do daha, moram pitati doktoricu od čega to može biti - pomalo me brine. No uglavnom, ja u stanju za ništa, došla izvaditi krv a to jutro me iz kreveta probudili majstori i taj dan smo selili iz kuće i meni ta neka koja se gura da ne prepričavam detalje zaključno kaže: što ste nervozni, svi ćemo doći na red 😳 došlo mi je da ju zveknem!
    Na gradilištu stalno neke problemi, šteta je veća nego smo očekivali, pa tako i troškovi…
    Još nešto nam se dogodilo, jedan dan mi je jedan luđak napao muža dok je dijete vodio u vrtić, na parkingu od vrtića. Počeo ga je udarati iz čista mira dok je mm imao naše dijete u rukama 😔 srećom, uhićen je. I srećom nitko nije ozbiljnije ozlijeđen.
    Uglavnom jedan užasan užasan period u kojem ja ni ne osjećam da sam trudna. Nadam se da je bebi ok uz sve stresove oko mene…
    Sretno svima na pregledima!! ❤️

A jooooj.... Sretno ti na pregledu sutra 💪💪

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

06. Listopad 2020. 19:48

Evo mene s pregleda da se javim! Sve je uredu, mala mrvica raste. Radila mi je papu jer me dugo nije bilo, pregledala me, razgovarale smo i dala mi je bolovanje.. 
    rekla je da samo odmaram i da se vidimo 29.10 opet 🙈

Kontesa1
    06. Listopad 2020. 19:54

Bok cure,ja ću malo skrenuti s teme i predložiti vam da pročitate jednu knjigu. Zove se: ljubav,beba,blagostanje i sranje od Ivane Šešo i Emine Prpić. Posebno za nas koje čekamo prvo dijete. Ugl,govori o težini roditeljstva i o odnosu partnera kad dijete dođe. Nema puno romantike,govori o realnom stanju koje ljudi ponekad skrivaju. Sigurno ću nagovoriti i muža da ju pročita jer će me bolje razumjeti jer dijete puno toga mijenja,posebno u životu žene. Sretna sam ali i jako preplašena i ne zbog knjige,i sama sam znala da će mi se život potpuno preokrenuti. Svima,a meni će biti još teže jer nosim blizance. Nadam se da će mi suprug pomoći,upravo zato želim da pročita knjigu . Ulazim u 12.tj i radim još ovaj tjedan pa odlazim. Eto to je od mene zasad. 

+ 18.08. 👶🤰💗
    Blizanci 💞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.