Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    OhSoBoho
    06. Listopad 2020. 14:07

Lonmi

Pozdrav,
    u 8 tjednu trudnoće sam, trudnoća potvrđena i sve je u redu, bebica je velika 2cm i srčeko kuca
    Ja isto razmisljam da napravim nifty, 26 mi je godina, ali htjela bi provjeriti da li ja s te strane sve u redu.
    Curke da li ste na bolovanju ili radite

čestitam na trudnoći :) i nek je školska!
    ja u prve dvije trudnoće nisam radila ništa osim kombiniranog (prva trudnoća s 31g, druga s 33.). sada u trećoj (35g) idem na nifty jer mi je kombinirani loš. Navodno je nifty super, preko 99% točan.

za sada još uvijek radim, vidjet ću što će dok sutra na pregledu reći. prve dvije trudnoće sam bila na čuvanju.

zabica
    06. Listopad 2020. 14:10

Miki94

Lonmi

Pozdrav,
    u 8 tjednu trudnoće sam, trudnoća potvrđena i sve je u redu, bebica je velika 2cm i srčeko kuca
    Ja isto razmisljam da napravim nifty, 26 mi je godina, ali htjela bi provjeriti da li ja s te strane sve u redu.

Cestitkee, zelim ti ugodnu trudnocu sa sto manje briga :)
    Ja isto imam 26 godina, odlucila sam se da ne radim nijedan od tih testova, ali svakako ih ima stvarno veci broj, vidim da ovdje cure najcesce rade Nifty ili Panoramu. :)
    Ja radim, od samog pocetka nisam izostajala, na preglede cak idem poslije posla i nadam se iskreno da cu raditi do mjesec dana prije poroda, nekako mi je to zelja, samo da budem sposobna i vrlo rado cu. Bolje i to, nego da sjedim kuci i iscekujem, mislim vrijeme ce mi brze prolaziti :) Samo da sve do samog kraja bude u najboljem redu.. Vjerujem da ce se biti tesko nositi i sa stomakom i svim, ali def jos ne razmisljam o bolovanju :)

Miki,  tako i ja planiram-raditi do kraja.
    Iz iskustva mogu reci da mi je bilo za poludit godinu dana biti kod kuce nakon prva dva poroda, a sada jos tri godine za trece dijete-biti ce mi kuce i vise nego dovoljno..

• Bebanomoje
    06. Listopad 2020. 14:17

anaAn

Bebanomoje koju bakteriju imas? Nazovi zaraznu jer sad zbog korone je druga prica garant.
    Ja sam u iscekivanju nalaza od urinokulture.🙏

Sad mi piše Enterococcus faecalis u nalazu. Nista mi gin nije rekao, samo u mailu napisao da dođem po uputnicu jer me šalje na infektologiju. Imas pravo,  idem ih probati nazvat.

Lonmi
    06. Listopad 2020. 14:23

Petra982

Ja sam na komplikacijama jer je prošla trudnoća završila s missed ab u 6. tjednu. Da nije zbog toga, svakako bih otvorila komplikacije zbog mučnina.
    U prvoj trudnoći s 28 radila sam kombinirani probir, a u drugoj s 31 niti to jer sam smatrala to bačenim novcem obzirom na puno krivih rezultata.

I ja sam na komplikacijama, zbog spontanog u prošloj trudnoći ,  a i trenutno se ne osjećam baš najbolje zbog trudničkih tegoba.
    Da li je i tebi otvoreno bolovanje na 60 dana sad za početak?
    Ne znam da li nakon toga vraća na posao, nemam baš iskustva, a ja se zbog uvjeta na poslu i stresa najradije ne bi vraćala, mislim da nije vrijedan ugrožavanja moje bebice 

Lonmi
    06. Listopad 2020. 14:31

OhSoBoho

Lonmi

Pozdrav,

čestitam na trudnoći :) i nek je školska!
    ja u prve dvije trudnoće nisam radila ništa osim kombiniranog (prva trudnoća s 31g, druga s 33.). sada u trećoj (35g) idem na nifty jer mi je kombinirani loš. Navodno je nifty super, preko 99% točan.

za sada još uvijek radim, vidjet ću što će dok sutra na pregledu reći. prve dvije trudnoće sam bila na čuvanju.

Mislim da ću raditi nifty, imam još 4 tj do sljedećeg pregleda pa ću do onda razmisliti, sviđa mi se jer je to samo vađenje krvi i nema nikakvog ugrožavanja. 
    Najviše se bojim rezultata, nadam se da će sve biti super, zbog prošle trudnoće koja je loše završila bojim se svega, a i zanima me spol, ne mogu si pomoći  .

Kada ste rekle za trudnoću prijateljima i rodbini?
    Nama znaju roditelji i najbolji prijatelj/prijateljica, ali ne mogu se odlučiti da li govoriti prije 12 tj, već me okolina promatra s obzirom na to da sam kod kuće 

bebolinka
    06. Listopad 2020. 14:35

Cure super za dobre preglede 😍
    Ninnach kada ideš u bolnicu? Meni je sutra pa će mi vj sve mjeriti 😁

Gabylola
    06. Listopad 2020. 14:44

Pozz cure! Nisam se javljala par dana...ubijaju me mučnine i vrtoglavica. Samo kad jedem i spavam mi je donekle o.k. Skroz drugačija trudnoća od prve zasad. Gledam danas gdje bih se naručila na Panoramu (najviše zbog godina, 40) - zasad se dvoumim između Podobnika i Ginekosa. Oboje nude opciju besplatne amniocenteze kod njih (s brzim nalazima) ukoliko Panorama pokaže loš rezultat. Razmišljala sam čak samo ići na amnio i uštedjeti tih cca 5000 kn, ali previše me strah rizika od pobačaja. Imate vi kakvih iskustava/preporuka?

OhSoBoho
    06. Listopad 2020. 15:05

Gabylola

Pozz cure! Nisam se javljala par dana…ubijaju me mučnine i vrtoglavica. Samo kad jedem i spavam mi je donekle o.k. Skroz drugačija trudnoća od prve zasad. Gledam danas gdje bih se naručila na Panoramu (najviše zbog godina, 40) - zasad se dvoumim između Podobnika i Ginekosa. Oboje nude opciju besplatne amniocenteze kod njih (s brzim nalazima) ukoliko Panorama pokaže loš rezultat. Razmišljala sam čak samo ići na amnio i uštedjeti tih cca 5000 kn, ali previše me strah rizika od pobačaja. Imate vi kakvih iskustava/preporuka?

nemam ti pojma. ja jučer o tome istraživala i odlučila se za nifty kod eljuge. nekako nisam sklona opciji amnioc i mislim da i ako mi dođu loši rezultati da ju neću napraviti jer me strah tog rizika.
    inače, radila sam u ranijim trudnoćama neke pretrage u Ginekosu i za svaku preporuku su.

Petra982
    06. Listopad 2020. 15:05

Lonmi

Petra982

Ja sam na komplikacijama jer je prošla trudnoća završila s missed ab u 6. tjednu. Da nije zbog toga, svakako bih otvorila komplikacije zbog mučnina.
    U prvoj trudnoći s 28 radila sam kombinirani probir, a u drugoj s 31 niti to jer sam smatrala to bačenim novcem obzirom na puno krivih rezultata.

I ja sam na komplikacijama, zbog spontanog u prošloj trudnoći, a i trenutno se ne osjećam baš najbolje zbog trudničkih tegoba.
    Da li je i tebi otvoreno bolovanje na 60 dana sad za početak?
    Ne znam da li nakon toga vraća na posao, nemam baš iskustva, a ja se zbog uvjeta na poslu i stresa najradije ne bi vraćala, mislim da nije vrijedan ugrožavanja moje bebice

Otvoreno je na 60 dana, ali se može produžiti. Uglavnom moja gin ne vraća na posao, ako to ne tražiš. 

Ninnach
    06. Listopad 2020. 15:08

MissGraz

Ninnach

Evo mene s pregleda, moja doktorica nema uzv kojim bi me pregledala u ovim tjednima trudnoće, ima samo neki prastari aparat za odredit postojanje trudnoće, pa mi je dala uputnicu da odem to obaviti u bolnicu. Uglavnom, srčeko hvala bogu kuca, ne pitajte s čim je to provjeravala,, ono srednji vijek…. Ali zato nalazi svi dobri. Idemo dalje. Sretno svimai hvala na podršci! 🍀

Ninnach, sto je bilo? Ocito sam nesto propustila citajuc. 🙈

Ej, ma danas sam imala pregled i shvatim da moja ginekologica ima samo aparat za vaginalni uzv. Kasnije kad treba pregledati kroz trbuh... Ona to nema. Tako da me sad sva ki put šalje u bolnicu na uzv i onda k njoj to nosit i tako u krug. Al dobro, bitno da sve budes ok. Ona je mene, žene drage, poslušala s nekim tuljcem da li srce kuca... To se odsavno koristilo mislim... Dala mi uputnice za taj uzv u bolnici i za pregled srca bebe na Srebrnjaku, tako su mi savjetovali kod privatnika na pregledu. Da sad ne idem u detalje, drzite palčeve da je s bebinim srcem sved u redu... Idem tek 9.11.tamo.evo,ništa posebno nisi propustila. To je u biti to. Ali hvala ti na pitanju! 😘😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.