Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Miki94
    30. Rujan 2020. 11:14

Bubica1

Miki94

Bubica1

Da, prva mi je trudnoća pa sam i zato valjda stalno u nekom strahu jer mi je sve novo.
    Meni je zapravo od početka trudnoće tako bez simptoma, mučnina uopće nisam imala, tu i tamo bi osjetila neko probadanje i imala sam osjetljive cice, ali to je uglavnom to. Kao da ni nisam trudna. Puno mi žena kaže da sam sretnica i da se ne žalim jer očito jako dobro podnosim hormone. I ja razmišljam o fetal doppleru već neko vrijeme i mislim da bi mi bilo najbolje da ga uzmem da se smirim dok me tako uhvati panika. On je inače sasvim siguran za bebicu?

Bubica, i ja sam isto tako reagovala kao ti kada ne bih imala niti jedan simptom, navecer pred spavanje bih pocela razmisljati da nesto mozda nije ok, pa pocnem brinuti,a onda poslije kada krene boluckanje skontam da je ipak bilo sve u redu, i da sam se samo trebala opustiti dok me nista nije zezalo :) Ali, to je ta briga i sve sto uz to dolazi, jos mi koje se prvi puta susrecemo sa svim, nije nam bas jednostavno, zapravo, nije nijednoj trudnici jednostavno, ali moramo biti malo pozitivnije. Nazalost, pregledi su rijetki, i ja sam zadnji puta bila 28 avgusta, i tek sutra idem na sljedeci, da ne pricam koliko sam uzbudjena i sve, kao malo dijete

Ma joj znam, i ja sam takva prije svakog pregleda.Ti ideš sutra, jel tako? Sretno i javi nam se odmah.
    Baš mi je zapravo zanimljivo kako sam prije trudnoće uvijek mislila da će mi u trudnoći biti sve super i jednostavno, tj. ono kao trudna sam, sad čekamo 9 mjeseci i to je to. Ali kad dođe do toga, tek sad vidim kolika je ta majčinska briga i ljubav ogromna još i prije nego bebica dođe na svijet.
    Uglavnom, hvala tebi, Eri i Palonkica na utjesi.

Da, idem sutra poslije posla, javim se naravno cim dodjem do telefona :) Fakat, nisam ni ja to zamisljala tako ozbiljno i da ce mi se taj majcinski instikt i briga odmah javiti, nego sam mislila da to dodje tek po rodjenju djeteta :) Zaista, jedno zanimljivo stanje :)
    .
    J3ll3na, bas pivo :D Ja sam obicno vikendom znala sjesti s muzem, nadjemo neki film i naspem si ponekad vina, ali kada sam vidjela plusic, od tad nisam vise nikad. Cesto sam znala sjediti s drustvom, i cak je u drustvu mom bila jedna trudnica koja je u prvom tromjesecju, i ona normala pije vino, pusi cigarete, a ja kao neka baba uzela neki cijedjeni sok Nagovarali su me da je to okej ako popijem malo, ma rekoh nema sanse, u ovom stanju nista.

31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶

Bubica1
    30. Rujan 2020. 11:27

ElmaM, znači nisam jedina, evo ima nas koje se tako osjećamo. Valjda ćemo dočekati taj idući tjedan.  Ali mislim da ću ubuduće tu i tamo otići i privatno dok osjetim takvu brigu i tjeskobu da se smirim. 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

• EmEn9
    30. Rujan 2020. 11:42

Cure mislim da su ti simptomi ono baš jako individualni i da se ne treba brinuti oko njih . Ja isto to vise ne kuzim oko tih simptoma. Imala sam prije i grčeve i bolove i probadanja i svašta do prije nekih 2 tjedna a sada skoro ništa samo što mi je trbuh dosta već velik pa mi počinje smetati kada se saginjem i grudi su mi koma, baš me bole i nedaj bože da mi ih netko slučajno okrzne nemogu ih ni dotaknut s ručnikom kad se tuširam. 🤣🤣 To je to od simptoma i da nije mi mučno ni nemam mučnina ali nebi ništa jela ništa mi nije gušt. Uglavnom normalno jedem jer budem gladna  doručak ručak i večeru i tu i tamo nešto između ali ništa od toga nebi jela. Baš bi voljela da mi je gušt na nešto jer bas budem gladna  ali nije mi baš na ništa pa jedem samo zato da nisam gladna. 😁

• Blackie97
    30. Rujan 2020. 11:49

Kod mene ništa strašno, ali su neke promjene tu, od nadutosti, probave, kao da su grudi malo čvršće, vidim da i lice reaguje, hormoni luduju očigledno 😂 imate li kakvih savjeta za probavu?

• MissGraz
    30. Rujan 2020. 11:49

Bubica1

Cure, da vam se malo izjadam… Sljedeći pregled mi je za tjedan dana, zadnji bio 07.09. i meni je to užasno dug period za čekati. Stvar je u tome da nemam apsolutno nikakvih simptoma, cice već neko vrijeme iste, još ne osjećam bebu, trbuh imam dojam da uopće ne raste, a i kilaža mi je ista. Zbog svega toga me prožeo neki strah da li je sve u redu s mojom curicom.Da li se i vi tako ponekad osjećate? Sad sam ušla u 17. tjedan.

Ista stvar. Zadnji pregled mi je bio 4.9. i tek mi je sad 2.10. Evo danas napunila 17. tj. Isto tako, simptomi minuli, stomak isti, cice isto. Kilaza, apetit, sve. Ja umirem od brige do pregleda. 🙈

Lala 🌷
    30. Rujan 2020. 12:11

Curke da li je iko od vas prestao sa vitaminima zbog povećanih enzima jetre nista strasno blago poviseni ali mi dr kaze da moze biti od toga, mjesec dana da izbacim pa da ponovim nalaze. Sad sam 13tj da li ti vitamini igraju veliku ulogu u razvoju  bebe  inače sam pila novalac.. 

Bubica1
    30. Rujan 2020. 12:14

EmEn9, kod mene upravo suprotno, meni sva hrana paše, a naročito juhe.  Da li ti je tako i s hranom koja ti je prije trudnoće bila omiljena?
    Blackie97, meni je za probavu super DonatMg. Pomaže mi i kod zatvora i kod žgaravice pa sam ga sada počela redovito koristiti. Možda da pokušaš s njim. Dobre su i suhe šljive.
    MissGraz, potpuno te razumijem, isto se osjećamo. Evo još ti je jako malo do pregleda. Zbilja vjerujem da će biti sve OK, psiha nam sad jako radi jer nismo dugo vidjele bebicu. Bilo bi super kad bi barem na svaka tri tjedna to mogli pomaknuti, bilo bi nam lakše.  

👩 37 - AMH 13

Eri
    30. Rujan 2020. 12:17

Bubica1

Da, prva mi je trudnoća pa sam i zato valjda stalno u nekom strahu jer mi je sve novo.
    Meni je zapravo od početka trudnoće tako bez simptoma, mučnina uopće nisam imala, tu i tamo bi osjetila neko probadanje i imala sam osjetljive cice, ali to je uglavnom to. Kao da ni nisam trudna. Puno mi žena kaže da sam sretnica i da se ne žalim jer očito jako dobro podnosim hormone. I ja razmišljam o fetal doppleru već neko vrijeme i mislim da bi mi bilo najbolje da ga uzmem da se smirim dok me tako uhvati panika. On je inače sasvim siguran za bebicu?

Dopller je siguran, da, ali umjereno i kratko, ne treba pretjerivati =)

Bubica1
    30. Rujan 2020. 12:19

Lala 🌷

Curke da li je iko od vas prestao sa vitaminima zbog povećanih enzima jetre nista strasno blago poviseni ali mi dr kaze da moze biti od toga, mjesec dana da izbacim pa da ponovim nalaze. Sad sam 13tj da li ti vitamini igraju veliku ulogu u razvoju bebe inače sam pila novalac..

Kod moje prijateljice je bio slučaj da ih nije mogla trošiti, koje god da je vitamine uzimala svi su joj smetali i povećavali mučnine pa je odustala i nije ih pila. Danas ima potpuno zdravog dječaka od godinu i tri mjeseca.  Probaj jesti čim zdravije jer i putem hrane uzimamo puno vitamina, a bebica uvijek uzima sve najbolje. Ali probaj još vidjeti kroz mjesec dana nalaze.

👩 37 - AMH 13

Eri
    30. Rujan 2020. 12:20

E da i ja imam mucnine od prenatala, bas mi zna na povracanje krneut, al si onda popijem reflustat i donat mg ahaha

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.