Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bubica1
    30. Rujan 2020. 13:20

Hedwiga, čestitke na dečkiću!  
    Što se tiče ogtt-a, čula sam da to nije baš lijepa pretraga. Jel istina da je to stvarno tako neugodno? U kojem tjednu se radi?

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Ines
    30. Rujan 2020. 13:31

Pozdrav curke sto se tice ranog saznanja za trudnocu netko je napisao kao kako je moguce pa menga jos ni ne kasni, e pa vrlo je moguce. Meni su krenuli simptomi trudnoce vec negdje 5 dana prije M, medutim nisam previse obracala paznju na njih sve do 2 dana prije M kad sam se tusirala i plakala bez razloga i tad sam definitivno znala da sam trudna, napravila test i bio odmah debeli plus, inace imam redovne cikluse na 28-30 dana eto pa si racunajte tocno 4tj sam bila trudna po zadnjoj M kada sam pravila test i saznala. Mucnine su krenule od negdje 5tj, a na bradavicama sam odmah vidjela  promjenu kada sam isla malo proucit simptome. 
    Miki94 - i meni je bas poceo rasti da se ful primjeti u par dana razlika. Cak kad me i tata pitao covjece sta si ti jela da si odjednom tolika hahha 🤦‍♀️🤣 ali da stavim slikicu kasnije. I ja sam se zapitala isto, ne mogu reci da mi nije bolje u drugom tromjesecju, apsolutno je, nema mucnina i gubitka apetita, ali dalje su tu nekakvi razni drugi simptomi i razni bolovi..mada mi se vise svida ovaj period jer imam vise energije, jedino sto mi je vec problem saginjanje jer osjetim di je ovo moje stvorenje 🥰 
    Sto se tice vitamina ja pijem Novalac od samog pocetka, on i sebi ima u omegu i super mi je, ne smeta mi, ne debljam se naglo niti jedem nesto vise, kao sto je kod neki zena slucaj. E sad za Solgarov prenatal sam cula dosta puta da su se zene zalile na pojacan apetit i debljanje, sto sam i sama skuzila dok sam pila njihove vitamine za kosu, kozu i nokte prije koju god, eno do nedavno mi je bocica stajala skoro puna, pa sam ju siknula u smece. E sad ovisi kako koji organizam reagira na sta.  

Nea 💗

Ines
    30. Rujan 2020. 13:32

Bubica1 - ja sam izmedu svakog pregleda do sada imala 5, 6 tj razliku medutim niti u jednom trenu nisam posumnjala da nesto nije kako treba i to vrijeme mi je bas proletilo, jer nisam razbijala glavu kojecime. Simptomi dolaze i odlaze i to je normalno, ja sam imala bar 4 takva perioda al uzivala sam tada sto mi ne smeta nista i sto mogu radi sve ko i prije. Jedino se ne slazem s Palonkicom da u prvoj trudnoci osjetis 18-20 tj bebicu, meni je prva i osjetila sam ju prvi puta sa tocno 16+5 i svakim danom je bilo sve jace i cesce, prema tome kao sto je i svaka trudnoca individualna tako je i to. Meni se gin isto cudila jer sam pregled imala sa 17+3 kao pa kako vec pa eto tako, mislim ono sve je to od trudnoce do trudnoce i zene do zene, rijede je ali nije i nemoguce. Bebica hvala Bogu ziva, zdrava i napredna u dan. Sto se dopplera tice ja osobno nisam za njega jer samo udara na psihu bez nekakve potrebe, ako vjerujem da je sve okej kad mi gin kaze onda nemam razloga sumnjati u suprotno, ali nisam ni protiv, tko zeli i kome pomaze slobodno, svatko moze raditi kako zeli na kraju krajeva svatko za sebe zna najbolje 👍 

E da jos vezano za psihu, sami sebi smo najveci neprijatelji. Starije cure koje su ovdje znaju kako sam ja ful opustena iako je prva trudnoca i ne znam sta me ceka, al ne zelim si stvarat komplekse i pristisak tamo gdje i kad nije potrebno. Uzivam max u svakom danu bio on pun simptoma ili bez, ja znam da je s mojom bebicom sve uredu i ne zelim ni mislit suprotno. Sto su i ljudi iz mog okruzenja rekli na tebi se bas vidi da uzivas u trudnoci (unatoc koroni, pozaru svekrove kuce itd. ) ne dopustam da me ista izbaci iz mog kolosijeka jer prva trudnoca je samo jedna 💪😊 tako da glavu gore i uzivaj. 

Probava - da kucnem o drvo hvala Bogu nemam s tim problema, a nadam se da ni necu. Pijem magnezij direct zbog grceva, ali on pomaze i za regluaciju probave, tu i tamo popijem Donat Mg, ali ono sto prakticiram vec godinama unazad i mislim da to najvise ima ulogu je voda s limunom ujutro na prazan zeludac prije kave, dorucka i bilo cega drugog. 

Gabylola - cestitke i dobro nam dosla 👏😘

Nea 💗

• Elsa
    30. Rujan 2020. 13:38

J3ll3na

chiAn

Lunica

chi An ti si tek 4 tj? Pa kako si služila da si trudna? Tek bi trebala dobiti mengu…nema šanse da još osjetiš mučnine,ali mooozda neke simptome poput zimogroze, ili metalnog okusa u ustima da…možda ti malo potamne bradavice..zasad toliko,,čekaj još malo, cut ćemo se kad budeš šest plus tjedana😁😁😀pa ćeš vidjeti sto je to🥴🥴

Skužila sam da sam trudna jer smo radili na bebi godinu i 2 mj…naučila sam osluškivati tijelo…ciklusi su mi 26d…8 i 9dpo sam imala vjetrove i podrigivanje..što nije uobičajeno za mene…ne sjećam se da sam ikad podrignula sama od sebe onako odjednom…
    10dpo sam već imala sjenu na testu koja je svaki dan tamnila…i 12dpo sam cijeli dan imala tupu bol u stomaku sa povremenim probadanjem…
    Na dan kad sam trebala ne dobiti, debeli + se pojavio odmah na testu…
    Uz to sve mjerim i bazalnu i temp mi je oko 37…
    Nisam rekla da imam mučnine ili više ikakve simptome…zato sam i pitala kada su vam počele mučnine? Osim povremenog blagog probadanja nemam nikakvih simptoma…pa pitam kada kreću 😁

Ja sam isto prije menge imala simptome cijeli tjedan - mirisi mi počeli smetati, mučnina u želucu, slabost i pomislim na trudnoću i napravim test kad ono plus :D Poslije na pregledu kažem doktorici da su mi jako rano krenuli simptomi i ona veli da nema šanse prije 6. tjedna. Ne slažem se s njom, jer u prvom trudnoći nisam imala nikakav simptom osim bolnih grudi cijelu trudnoću. Ova je potpuno drugačija i muka mi je svakih 2-3 dana onako fest, a najgore mi je bilo prošli tjedan. Tak da potvrđujem da mi najbolje poznajemo svoje tijelo i moguće je da osjetiš promjenu i nalet hormona ;) Mislim da će ti najgore biti oko 8-9 tjedna.. e da, i pilo mi se pivo strašno u obje trudnoće dok nisam saznala da sam trudna pa sam prestala :D

Ja sam svaku trudnoću dosad dan, dva prije izostanka M osjetila simptome u smislu da bi mi bilo zlo od kave i cigarete...onda bi se to smirili do 6,7 tjedna i krenulo ponovo sa svim simptomima po ps-u...i jos uvijek mi traju mučnine, a u ovoj trudnoći su mi full rano počele i traju duže nego u ijednoj prije...a treća curica mi je, mislilla sam da sam dosad apsolvirala kako to izgleda...eto svi smo različito osjetljivi...tako da se iz iskustva ne slažem s tvojom dokicom, kao ni po pitanju toga kad se može osjetiti bebica jer to značajno ovisi i o tome di je smještena posteljica..

Ines
    30. Rujan 2020. 13:39

Hedwiga - znaci i kod tebe se svasta desava, cestitke na deckicu 💙 

Nea 💗

mom_of_4
    30. Rujan 2020. 13:40

Pozz svima
    Pratim vas od kada sam saznala da sam trudna,danas 7+6 .sljedeci pregled nam je 13.10 i jedva cekam.Inace cetvrta trudnoca mi je al je osjecaj kao da je prva..strah,nestrpljivost,iščekivanje a ujedno i uzbuđenje.
    Po nekoj mojoj računici termin je 13.05. Al eto vidjet cemo sto dr kaze…sretno svima 🥳💞

Ines
    30. Rujan 2020. 13:49

Evo slikica

https://ibb.co/FVhmPrX

Nea 💗

Girl1234
    30. Rujan 2020. 13:50

Curee, kad je bas najnajranije moguce vidjeti spol? Znam da se kao od 12.tj u teoriji može, ali da ovisi o kutu, kako se beba namjesti itd.
    Ja sam iduci tjedan na pregledu i bit cu 12+5, ne znam imam li sanse nadat se, haha 🙊

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

Girl1234
    30. Rujan 2020. 13:51

Ines

Evo slikica

https://ibb.co/FVhmPrX

Prekrasno 🙊🙊🙊

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

Tuma
    30. Rujan 2020. 13:52

Pozdrav svima! Ja sam bila kod endokrinologa. Dobila sam Euthyrox 50 mcg. I kaze da ne brinem jer imam negativna antitijela i da je to najbitnije....tak da sam sad malo mirnija.😊
    Inače moj prvi uzv je u petak, 2.10.u bolnici gdje sam imala mpo, a drugi 9.10.kod mog ginekologa.  Datum poroda ću vjerojatno u petak saznati, ali po aplikacijama od 31.5. Do 3.6.😊

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.